W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Gosia ja już w piątek wizytuje i mam podłego stresa 😳
Ja się absolutnie nie denerwuje tym że nie mogę znaleźć tętna bo wiem że to wcale nie proste a już szczególnie przy tłuszczyku w nadmiarze
Bardziej właśnie wkurzam się tym że to przez ten tłuszcz 🙈
Felinka Kciuki za wizytę ✊ ja mam jutro i już jestem przerażona co to będzie... Mam tym sam detektor co ty, tłuszczu raczej nie mam i zawsze miałam płaski brzuch a tętna znaleźć nie mogę. Brzuch już mi wywaliło, chodzę w getrach ciążowych go wszystko inne mnie cisnęło.
Masz jakieś objawy ? Nudności, wymioty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 14:35
-
Martynka, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź.
Felinka, w większości się zgadzam, ale to nie jest tak, że cały świat stanąłby murem przeciw Putinowi. Sądzę, że wręcz przeciwnie. Wierzę, że rządzący tego świata wyrażałby swoje niezadowolenie i ogromne ubolewanie. Ale każda wojna to ogromny kop dla gospodarki, która jest krucha aktualnie. Nie wiem czy zrezygnowaliby z opcji "tam się biją, a my podrzucamy broń i się na tym bogacimy".
Nie mniej jednak, życzę każdemu pokoju na świecie
Czy macie jakieś info na temat chusteczek z Pepco 97% wody + pantenol ?Martyna33 lubi tę wiadomość
-
madzia28 wrote:Felinka Kciuki za wizytę ✊ ja mam jutro i już jestem przerażona co to będzie... Mam tym sam detektor co ty, tłuszczu raczej nie mam i zawsze miałam płaski brzuch a tętna znaleźć nie mogę. Brzuch już mi wywaliło, chodzę w getrach ciążowych go wszystko inne mnie cisnęło.
Masz jakieś objawy ? Nudności, wymioty?
Powiem Ci ze im bliżej drugiego trymestru tym gorzej 🤣 nie wymiotuję ale po wszystkim mnie mdli albo mam ohydną zgage. Nie mogę dopuszczać do głodu bo też zaraz mdłości.
Kawa przestała mi smakować (zawsze pije słabą bez cukru - teraz mam taki kwas po kawie w buzi że masakra 🙈) oprócz tego cały czas wyglądam jakbym szła do porodu, takie mam okropne wzdęcia. No a jak wzdęcia to wiadomo z czym w parze 🤦🏻♀️ już chyba wyeliminowałam wszystko co nie zdrowe a mimo tego ten objaw nadal towarzyszy
Zaczynają się powoli zachcianki takie że po prostu muszę zjeść to teraz w tej chwili. A tak poza tym to chyba nic więcej 🤔
A Ty kochana jak się czujesz? Jutro o której wizytujesz?
Edit co do detektora to wydaje mi się że on faktycznie najlepiej się sprawdza kiedy już dzieciaczek jest wyżej
Justynka nie no pewnie że miałby sojuszników. Lecz jak mówisz wojna to straszne koszta i raczej Rosja póki co nie będzie się w to ładować 🤔
Również mam nadzieję że będzie spokój i że nic złego się nie wydarzy bo w tym bałaganie jeszcze tylko tego by brakowało 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 15:45
Nikaaaa lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka mnie też rowno z nastaniem drugiego trumestru zaczeła męczyć zgaga. Na poczatku troche, ale teraz to potrafi mnie nawet w nocy wybudzić i musze się napić zimnej wody 🤔🤔
-
Gosia24 wrote:Felinka mnie też rowno z nastaniem drugiego trumestru zaczeła męczyć zgaga. Na poczatku troche, ale teraz to potrafi mnie nawet w nocy wybudzić i musze się napić zimnej wody 🤔🤔
A u mnie wraz z nastaniem 2 trym wszystkie dolegliwości jak ręką odjąłGosia24, Jusia88, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile urosły Wasze dzieciaki przez pierwsze 2 miesiące. Jak wpisuję Alka w siatki cebtylowe to jest bardzo nisko, a wzrost to już w ogóle...
-
madzia28 wrote:Felinka Kciuki za wizytę ✊ ja mam jutro i już jestem przerażona co to będzie... Mam tym sam detektor co ty, tłuszczu raczej nie mam i zawsze miałam płaski brzuch a tętna znaleźć nie mogę. Brzuch już mi wywaliło, chodzę w getrach ciążowych go wszystko inne mnie cisnęło.
Masz jakieś objawy ? Nudności, wymioty?
Ja sie jeszcze boję używać..., mimo że raczej miałam płaski brzuch przed... teraz mam wrażenie ze już widzę ten ciążowy...
Felinka, Gosia ✊🏻✊🏻 za wizyty:).
U mnie to dziwne, bo rano czuje się lepiej niż wieczorem, ale właśnie jak piszesz, jak za długo nie zjem to tragedia... ostatnio mam pod ręką zawsze banany albo jabłka, trochę pomagają....
Sama nie wierzę ze już 10 tygodni ciąży za mną 😱😱😱27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Dziękuję za kciuki ❤️
Gosia na mnie już nic nie działa. Przed ciążą duże ilości zimnej wody pomagały, potem już przestało pomagać, to ratowałam się bananami - też już nie pomagają.. To pije teraz rumianek ale działa na chwilę i potem wraca z podwójną siłą 🤣
Krysia leci ten czas niemożliwie szybko... Dopiero miałam pozytywną betę a tu za chwilę prenatalne i 12 tydzień kończę w środę 😱 człowiek się nie obejrzy a już będzie na porodówce 😁
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wiolala wrote:A u mnie wraz z nastaniem 2 trym wszystkie dolegliwości jak ręką odjął
I od jakiegoś czasu okropnie mnie ciągnie brzuch na dole tak w okolicach jajników. No i takie mam skurcze podobne do miesiączkowych. Maluch chyba się strasznie rozpycha 😁Wiolala lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Krysia leci ten czas niemożliwie szybko... Dopiero miałam pozytywną betę a tu za chwilę prenatalne i 12 tydzień kończę w środę 😱 człowiek się nie obejrzy a już będzie na porodówce 😁27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Wiola oby jak najdłużej 😘
Felinka ból w okolicy pachwin właśnie swiadczy o rozciąganiu, tez tak ostatnio czyje nawet pytalam na wizycie i to normalnebo brzuchu też już widzę, rano jezzcze w miarę ale wieczoram strasznie mi wywala mimo że jestem bardzo szczupła a od początku ciąży przybrałam 0.5kg 😅
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Dziękuję, za Ciebie również trzymam mocno kciuki ✊🏼✊🏼❤️
Powiem Ci ze im bliżej drugiego trymestru tym gorzej 🤣 nie wymiotuję ale po wszystkim mnie mdli albo mam ohydną zgage. Nie mogę dopuszczać do głodu bo też zaraz mdłości.
Kawa przestała mi smakować (zawsze pije słabą bez cukru - teraz mam taki kwas po kawie w buzi że masakra 🙈) oprócz tego cały czas wyglądam jakbym szła do porodu, takie mam okropne wzdęcia. No a jak wzdęcia to wiadomo z czym w parze 🤦🏻♀️ już chyba wyeliminowałam wszystko co nie zdrowe a mimo tego ten objaw nadal towarzyszy
Zaczynają się powoli zachcianki takie że po prostu muszę zjeść to teraz w tej chwili. A tak poza tym to chyba nic więcej 🤔
A Ty kochana jak się czujesz? Jutro o której wizytujesz?
Edit co do detektora to wydaje mi się że on faktycznie najlepiej się sprawdza kiedy już dzieciaczek jest wyżej
Justynka nie no pewnie że miałby sojuszników. Lecz jak mówisz wojna to straszne koszta i raczej Rosja póki co nie będzie się w to ładować 🤔
Również mam nadzieję że będzie spokój i że nic złego się nie wydarzy bo w tym bałaganie jeszcze tylko tego by brakowało 🤦🏻♀️
Ja bardzo dużo śpię. Rano wstaje przed 7, potem jeszcze drzemka średnio do 10, w ciągu dnia jeszcze godzinka drzemki i wieczorem o 21-22 zasypiam na siedząco. Rano czuje się lepiej jak wieczorami, czasami zgaga mnie lekko męczy, nie dopuszczam do głodu bo wtedy mnie mdli choć od wczoraj cały czas boli mnie głowa i mam mdłości. Ogólnie to czasami zaczynam wątpić czy ciąża rozwija się prawidłowo jak się naczytam o jak dziewczyny wymiotują, nie mogą jeść itp. Kawy od początku nie pije bo mi śmierdzi i odkąd jestem w ciąży mam wrażenie, że nie potrafię nic smacznego ugotować, najlepiej smakuje jak mąż zrobi 🤷
Edit. Wizyta jutro o 11.40... trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 17:50
Simons_cat lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Dziewczyny ile urosły Wasze dzieciaki przez pierwsze 2 miesiące. Jak wpisuję Alka w siatki cebtylowe to jest bardzo nisko, a wzrost to już w ogóle...Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Madzia kciuki za wizytę ✊✊✊
Ja tez mialam tak od poczatku, bo nie miałam ani pół objawuno może w okolicy 7-8 tydzień troche mnie mdliło, ape naprawdę delikatnie
nie martw się na zapas, wiem że się latwo mówi ale bezobjawowe ciąże zdarzają się i to calkiem czesto
madzia28 lubi tę wiadomość
-
Krysia pamiętam jakby to było wczoraj 😁
Gosia ja mimo że mam brzuchal to widzę że na dole już nie jest taki zwisły 😅😅
Madzia sen to zdrowiea objawy ciąży inne niż senność lub gorszy smak przyjdą jeszcze lub nie
ja narzekałam że nie mam objawów a teraz co bym nie zjadła to potem choruje... co do gotowania to ja teraz nie gotuję. Mój A musi mieć obiad z mięsa a ja wprost nie mogę nawet na nie patrzeć.. Więc musi sobie radzić, ewentualnie moja mama mu gotuję mięsne obiadki przy weekendzie 🙈
Jutro od rana będę trzymać kciuki ✊🏼
Ja w piątek chyba zwariuje bo wizyta o 20:30 🤦🏻♀️
madzia28 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Madzia spokojnie, z tych w miarę ostatnich ciąż na wątku to mam wraznie ze większość była bezobjawowa albo skąpoobjawowa 😉 ja sama objawy mam słabe, raczej brak typowych tj wymioty, zachcianki. Nudności momentami były leciutkie, tez nie mogę dopuszczać do głodu ale staram się podjadać zdrowo wiec udało się póki co nie przytyć ☺️ Nie martw się brakiem objawow, trzymam kciuki za wizytę ✊
Mi tez ostatnio czas przyspieszył bardzo, choć ostatnie kilka dni ciągną się bo odliczam do prenatalnych, póki co staram się nie stresowac ale nie mogę się po prostu doczekać 🙈 Jak dzis pamietam jak się umawiałam na prenatalne i wydawało się to tak odległe a to już w środę… I dziś rozpoczynam 13 tydzień…. 😳❤️
Odnośnie detektora to ja początkowo znajdowałam łatwo, późnej kilka dni zupełnie nie dało się znaleźć a teraz znów pięknie słychać, wiec chyba zależy jak się Dzidzia ułoży 😊 ale jak nie udaje mi się znaleźć to nie biorę tego do siebie, staram sie ogólnie jak najmniej nakręcać, doceniać każdy dzień i nie roztaczać w mojej głowie zbyt wielu czarnych scenariuszy. Detektora używam tylko jak mąż zagada „choć posłuchamy malucha” 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 18:34
Felinka94, madzia28 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo mi też czas szybko leci, najgorsze tylko te długie przerwy miedzy wizytami, wtedy ostatnie dni się ciągną 😅
Czekam jutro na opinie o poduszce 👌👌Karo123 lubi tę wiadomość
-
Mea, możemy obstawiać, która z nas szybciej urodzi - nie mam już pessara! 😅🙈
Atena37, lawendowePole, szona, miska122, Cecylia, madzia28, Justyna.Optyk, Janinka, Ania35, Nitka19, Zielone.Slonce, Mea, Jedna_z_Wielu, Asia2309, Jeżynka, Skorek, Karo123, Sway, Siri, asiek96, K&K, Jo_an, Simons_cat, Lemonka, Magdalena29, Wiolala, Natka95 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny kciuki za Wasze lekkie porody, oby takie właśnie były ✊🏼✊🏼❤️
Karo teraz w tą środę? O której? 😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Księgowa wrote:Mea, możemy obstawiać, która z nas szybciej urodzi - nie mam już pessara! 😅🙈
No ty to umiesz dobre lobby zrobić 🤣 zdjął ci dziś ? I jak czujesz różnice?
Ja jeszcze nie chce rodzić bo mam sprawy nie ogarnięte łącznie z tym że nawet dowodu osobistego nie mam i nie chce w lutym 🙈 no i niech nabiera masy sił bo leczenie przed nami także mój syn jako gentelnen przepuszcza w kolejce Zuzię😜czekamy na Zuzię jak zdecyduje się pojawic na świecie ❤️ a właśnie jaki plan dalej ? Co mówił lekarz?Księgowa lubi tę wiadomość