W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ! Proszę Was o wsparcie!
W Waszych miastach z pewnością też są uchodźcy - mamy z bobasami, takie jak nasze.
Musiały wyjść z domu z najpotrzebniejszymi rzeczami... My mamy dla maluszków wszystko. One dziś - nic.
Jeśli jest taki punkt u Was w mieście - zanieście puszkę mleka, które nie popasowalo dzieciaczkowi, paczkę pampersów, z których wyrosły Wasze maluchy, butelkę, której nie zaakceptowały (po wysterylizowaniu oczywiście!). Macie coś, co przydaje się w standardowej obsłudze niemowlaka a nie używacie ? Oddajcie. Płyn do kąpieli uczulił Waszego dzieciaczka? Oddajcie. Balsam, oliwka, krem pod pieluszkę...?
Dziś sama byłam w takim miejscu przy kościele. Tam naprawdę potrzebne jest wszystko ! Pieluchy wychodzą szybko. Dzieci potrzebują pielęgnacji !
Janinka, kokoszka31, Karo123, Martyna33, Natka95, Nitka19, Wiolala, Beza27, Noelle, Ayayanee, asiek96 lubią tę wiadomość
-
Skorek fizycznie czuję się ogólnie dobrze, psychicznie trochę gorzej ale wszystko minie... dzisiaj jest 26+5...tydzień ciąży w którym urodziłam swoją córeczkę..jutro będzie dzień ciąży...w którym jeszcze nigdy nie byłam...pierwszy raz na 6 ciąż będę w niej tyle czasu...
Łydzia, Sway, Księgowa, Jeżynka, lawendowePole, Olcykowa, Cecylia, Martyna33, Maciejka🌸, Skorek, kokoszka31, Ania35, Karo123, Jo_an, miska122, Nitka19, Felinka94, Beza27, Noelle, Jusia88, bindweef, Janinka, Kaśik, Simons_cat, szona, asiek96 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa będzie dobrze. Czeka Cię jeszcze nie jeden tydzień w tej ciąży 🍀🍀
Księgowa wzruszyłam się patrząc na Wasze zdjęcie. Wiem, że teraz jest Ci trudno, ale za jakiś czas wszystko będzie wydawać się tylko złym snem. Już za chwilkę będziecie razem w domku.🙂Księgowa lubi tę wiadomość
20.11 - ⏸, 22. 11 - beta: 526, 24.11 - beta: 1128
13.12 - mamy ♥️ 7+2, CRL 0,94 cm
05.01 - 10+2, CRL 4,00 cm, FHR 174 ud/min
17.01 - nifty pro niskie ryzyka, ♂️
18.01 - (wg usg 12+5) CRL 7,00 cm, FHR 163 ud/min; NT 1,6 mm
15.03 - (wg usg 20+0) 330g zdrowego chłopaka
20.05 - (29+6) 1472 g🦁
19.07 - (38+3) 3265 g małego mężczyzny
29.07.2022 godz. 14.50 (39+6) DETONACJA💣💣💣 Julian Michał 3260g, 55cm 🦁 -
Justyna.Optyk wrote:Kochane ! Proszę Was o wsparcie!
W Waszych miastach z pewnością też są uchodźcy - mamy z bobasami, takie jak nasze.
Musiały wyjść z domu z najpotrzebniejszymi rzeczami... My mamy dla maluszków wszystko. One dziś - nic.
Jeśli jest taki punkt u Was w mieście - zanieście puszkę mleka, które nie popasowalo dzieciaczkowi, paczkę pampersów, z których wyrosły Wasze maluchy, butelkę, której nie zaakceptowały (po wysterylizowaniu oczywiście!). Macie coś, co przydaje się w standardowej obsłudze niemowlaka a nie używacie ? Oddajcie. Płyn do kąpieli uczulił Waszego dzieciaczka? Oddajcie. Balsam, oliwka, krem pod pieluszkę...?
Dziś sama byłam w takim miejscu przy kościele. Tam naprawdę potrzebne jest wszystko ! Pieluchy wychodzą szybko. Dzieci potrzebują pielęgnacji !
Ja właśnie oddawałam mleka, miałam kilka różnych nawet nie otwartych... Zamierzalam wystawić na olx, a teraz trafią tam gdzie się na prawdę przydadzą 🙏
Zrobiliśmy też z mężem zakupy - gerberki, tubki owocowe, soczki. Poza tym jakieś konserwy różnego rodzaju, ciastka, suchy prowiant ogólnie.
W tym tygodniu u nas na wiosce zbierają jeszcze artykuły typy papier, pampersy itd.. też będę robić paczkę.
Tylko tak możemy pomóc, a dla nich to na prawdę dużo..Justyna.Optyk, kokoszka31, Jeżynka, Karo123, Nitka19, Wiolala, Annamaria lubią tę wiadomość
-
U nas tez zbierają, jutro chce isc duże zakupy, kupić ci się da i zawieźć... my jesteśmy daleko od granicy, ale chociaż tyle można zrobić...
Księgowa, musisz tez myśleć o sobie, dla dobra małej... Zuzia za chwilę będzie w domu i bedzie potrzebowała zdrowej i silnej mamy... Wasze zdjęcie piękne... już niedługo będziesz mogła tak siedzieć w domu, kiedy tylko poczujesz taka potrzebę...
Misiaa, tymrazem będziesz jeszcze długo w ciąży.... ciotki na forum wiedzą, że Bartuś jest dzielny i da rade 😍
Łydzia, czyżbyś miała rodzić jutro? To taka ładna data 😍Księgowa lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => PGTa => 5 doba❄️4.1.1✅️; ❄️4.1.1✅️;❄️4.2.2❌️; ❄️4.2.2✅️; ❄️3.2.2❌️; ❄️3.1.2❌️
18.05 => 6 doba❄️4.2.2✅️; ❄️4.2.2❌️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
K&k ogromne gratulacje 🎉
Nie nadrobię wszystkiego bo padam na pysk wczoraj i dziś cały dzień u nas w punkcie zbiórki rzeczy dla uchodźców, plus rozmieszczanie ludzi którzy dotarli do naszego miasta. Jestem od ponad 10 lat w wolontariacie u nas w mieście ale jak matkę ziemię kocham czegoś takiego czyli tak ogromnej chęci i ilości pomocy to nie widziałam. Roboty od cholery bo wiadomo ludzie przynoszą co mają, czym mogą się podzielic itp a my musimy to przejrzeć, posegregować, zewidencjonować, podzielić i opakować.
Jutro znów jadę bo dziś umieściliśmy 58 osób w dawnym hotelu, warunki nie są tragiczne ale brakuje np pralki, talerzy itp no i tłumacz ma być jutro.. z tych 58 osób mam 2 dziewczyny w ciąży, jutro im zawiozę swoje ciuchy ciążowe, no bo w końcu chyba urodzi się ten mój gamoń .. choć mogłyby jeszcze z tydzień wytrzymać bo serio jest co robić dla tych ludzi.
A tak ode mnie jeśli chodzi o odzież to apel mam - przynosimy takie rzeczy i w takim stanie które sami byśmy założyli. Czyste! Z tej epoki, całe bez dziur i plam. Myślmy celowo to są głównie kobiety, dzieci do 18 r.ż i faceci po 60 tce... Rzeczy codziennego użytku i praktyczne.
Dziś zrobiłam taki odrzut brudnych i śmierdzących rzeczy, 2 suknie ślubne i jakieś balowe, falbaniaste ( WTF 😳) ale też muszę oddać honor bo dużo rzeczy nowych, zadbanych.
Ludzi dobrej woli jest więcej 💚 jutro trzeba wstać i działać.
Dobrej nocy dla Was.
Staremu putinowi szybkiego zgonu.Skorek, Annamaria, Nitka19, Sway, Jeżynka, Wiolala, Ayayanee, Jusia88 lubią tę wiadomość
-
Ja też szykuje paczkę. wszystko co chce oddać najpierw przepieram. Nie wiem jak można oddać brudne... Dokupię jeszcze jakieś rzeczy dla maluszków i dla kobiet szampony/ płyny/ pasty/ szczoteczki bo tego też na pewno potrzeba.
U nas zbierają w banku żywności a później wszystko do głównego punktu w Ełku. -
My zawieźliśmy już pierwsze paczki w sobotę, a dzisiaj powtórka z rozrywki. Koce, pościele, ubrania, masa kaszek, kremów, pampersów, chusteczek, nawet moje milion wkładek laktacyjnych znajdzie dom. 🙈
Jeżeli któraś z Was słyszałaby o rodzinie poszukującej noclegów na terenie Śląska to dajcie znać - na całe szczęście większości tych osób udaje się bardzo szybko znaleźć miejsce do spania ale jeżeli wiecie o kimś kto nie ma jeszcze swojego azylu to oferujemy pomoc. 🙏🏻Natka95 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziewczyny, jesteście cudowne ! ❤️
Chciałabym Wam powiedzieć, że moja kochana babcia, lat 77, cukrzyk, po zawale, niedawno miała złamaną nogę... Właśnie napiekla pierogów. Ilości hurtowe. Przysięgam, że nie dla dwóch trzech rodzin, mama wynosiła pudełka do samochodu i odwiozła do punktu rejestracji, tam gdzie ludzie najzwyczajniej w świecie są głodni po długiej wędrówce...
Ludzi dobrej woli jest więcej i ten świat nie zginie dzięki nim ! ❤️
Co do rzeczy do oddania, podpisuje się rękami i nogami pod tym, co powiedziała Mea - nowe lub czyste i w bardzo dobrym stanie ! To ważne. Ci ludzie i tak są pokrzywdzeni przez skretynialego, podstarzałego dziada. My mamy za zadanie przywrócić im godność i wiarę w lepsze jutro ! 😍
Martyna, wiem, że też jesteś w ciężkiej sytuacji, bo to co zostawiliscie tam, prysnęło jak bańka mydlana. Jeśli będziesz potrzebowała pomocy, dawaj znać 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 10:00
Karo123, Wiolala, Jeżynka, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Nam się udało w sobotę zawieźć trochę rzeczy na zbiórkę, a wieczorem mąż się jakoś gorzej poczuł. Wczoraj zrobił test na covid i niestety pozytyw 🙁 Ja póki co jestem negatywna i Mała też na szczęście nie wykazuje objawów choroby. Mam nadzieję, że jakimś cudem się nie zaraziłyśmy, a jeśli tak, to przejdziemy to paskudztwo łagodnie, szczególnie Helena 🙁👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Wiolala wrote:Asia, Jeżynka Wy dziewczynki macie dzisiaj połówkowe ?
O której mamy zaciskać kciuki ? 🍀🍀
Karo123 lubi tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Ja bym najchętniej przyjęła kogoś do domu ale na ten moment mieszkamy w małym wynajmowanym mieszkaniu i warunków nie ma, a przecież nie o to chodzi żeby ktoś na materacu w ciasnym mieszkaniu spał, tylko tez o komfort, prywatność i kawałek azylu w tak ciężkim czasie. To tak ja ze zbiórkami, również jestem zdania ze rzeczy powinny być conajmniej w bardzo dobrym stanie, a super jak są nowe - nie wyobrażam sobie żeby komuś oddać coś tylko dlatego ze mi to zalega i chce się pozbyć a jest to w złym stanie 😔 Dlatego póki co z mężem głównie dorzucamy się finansowo do zbiórek (oczywiście tylko duże fundacje, zweryfikowane) bo wiem ze specjaliści od pomagania dobrze te pieniądze wykorzystają i kupią co potrzeba. Magazyny w niektórych miastach są już pełne, trzeba o tym pamiętać ze pomoc będzie potrzebna nie tylko na już ale tez będzie potrzebna długoterminowo a tu pieniądze jak najbardziej się przydadzą.
Myśle ze każda forma pomocy jest dobra, ważne ze ludzie się zjednoczyli w takiej sytuacji ❤️
Martynko nieustannie moje mysli są z Tobą, Twoją rodziną i przyjaciółmi, trzymam za Was kciuki, jakbyś tylko czegokolwiek potrzebowała - pomogę jak mogę ❤️
A z pozytywnych informacji: miałam dziś wizytę, w badaniu wszystko ok, maluch ma już 7,5 cm i wstępnie to 👶🏼💙. Ale pani dr kazała się nie nastawiać, za 3 tyg to zweryfikujemy, dziś był tak ułożony ze ledwo się udało zajrzeć między te nogi 🙃 A jako ze Wiola mi wróżyła dziewczynkę to wiadomo ze wszystko się może zdarzyć 😅
Łydzia kciuki za dzisiaj ✊✊✊✊💪💪💪❤️
Dziewczyny jeśli macie dziś połówkowe to również mocne mocne kciuki za Was ✊✊✊✊
Edit: Jeżynka kciuki mocne o 16 ❤️✊
EDIT2: zdrówka Nitka, mam nadzieje ze szybko Wam odpuści choroba 🥺❤️💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 11:26
Księgowa, Simons_cat, Asia2309, Nitka19, Jeżynka, Jo_an, asiek96 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
K&K, ciężki miałaś poród 🥺 Co za buc z tego lekarza! Pomyśl o tym, żeby napisać skargę. Dobrze, że położne były ogarnięte💪
Księgowa, podziwiam cię za spokój i samozaparcie. Wspaniale, że mleko płynie 🥰🥰🥰 Na zdrowie dla Zuzinki!
Misiu, szwagierka już bezpiecznie w domu ☺️
Ja się właśnie zastanawiam nad zrobieniem paczki porodowej dla jakiejś kobiety w ciąży tylko nie wiem jak to ogarnąć, bo żadnej nie znam. Chyba się skontaktuję ze szpitalem w Oleśnicy, może będą mieć kogoś.
Chciałam też zrobić taką paczkę dzieciatą z rzeczy, które są po Czarku albo których nie używamy. Mam butelki od szwagierki, używane, nie wiem czy mogę je przekazać (oczywiście po umyciu i wyparzeniu). Smoczki mogę kupić nowe. Jak myślicie?
Też dziewczyny, chciałam powiedzieć, żeby nie robić zakupów w szale tylko najlepiej skontaktować się z jakimś punktem i zapytać czego potrzeba. Podobno niektórych rzeczy jest już cała masa, a innych brakuje (typu ładowarki, przedłużacze). Warto też, kupując produkty dla kobiet, pamiętać o podpaskach, wkładkach i tamponach. Sama się złapałam na tym, że kupując artykuły higieniczne o tym bym nie pomyślała, bo sama teraz nie używam. 🙈🙉
Nitka, zdrowia dla waszej trójki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 11:50
Karo123, Księgowa, Asia2309 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Dokładnie Simons, super jest właśnie zapytać w konkretnym punkcie pomocy co realnie jest teraz potrzebne
Odnośnie paczki porodowej, może Twój najbliższy oddział położnictwa by coś takiego przyjął?Simons_cat lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Chciałabym Wam coś napisać o alergiach, problemach skórnych, więc proszę, by szczególnie przyszłe mamy nie popełniły moich błędów.
Moja mała od listopada (ur. 30.09) ma kłopoty ze skórą. Przebrnęliśmy przez diagnozy AZS, ŁZS, alergia na bmk...
Ostatnio pogadałam z Noelle, by dowiedzieć się co jej pomagało. Ona mi podawała nazwy maści, które ja już testowałam i jak krew w piach. Nic !
Mamy prawie marzec, a ja dziecko wyleczylam w 90% w 3 dni. Szlag mnie trafił, że tak późno na to wpadłam, no ale..
1. Vigantol. Jest to witamina D, jest rozpuszczalna w tłuszczach pochodzących z orzechów (w tym preparacie). W ulotce jest informacja o możliwych skutkach ubocznych - pokrzywce i świądzie. Nie daje od 3 dni (zmieniłam na inną). Pokrzywka zniknęła niemal cała.
2. Zmiany szorstkie, chropowate zeszły po clotrimazolum. A to oznacza, że przypałętal się jakiś grzybek. A to z kolei oznacza, że... zrobiłam głupotę kupując gąbkę do kąpieli. Niby po każdej kąpieli plukalam i przelewalam wrzątkiem, ale wilgoć to najlepsze miejsce do rozwoju grzybka... Pomoce kąpielowe ok, ale bezpieczne dla skóry. Moja miała zawsze plecy bordowe. Teraz są koloru normalnego.
Vigantol jest dobry, ale jeśli zauważycie, że wasze dziecko sypie, to nie zakładajcie jak ja, że to mleko. mieście wit D i zobaczcie, może Wasze dziecko też się uczulilo... A te gąbki... No cóż...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 11:49
Simons_cat, Noelle, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Justyna, szok! I jaka Wit d teraz dajesz?Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%