W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Porobilam sobie screeny, bo ostatnio właśnie myślałam o tym, że jestem zielona z. Tych aptecznych kwestii. Jedno wiem, że raczej nie będę kupowała mm przed pójściem do szpitala, bo raczej jeżeli będę miała mało pokarmu na początku, albo w ogóle, to raczej powinno się kontynuować mleko, które podawane będzie w szpitalu. Przynajmniej siostrze tak mówili..
Jak dobrze, że ja mam jeszcze trochę czasu na ogarnięcie się 🙉🙈
Muszę się pochwalić, że w końcu wczoraj dostałam pierwszą kasę z ZUSu 🙈 (ostatnią wypłatę dostałam od mojego pracodawcy na początku lipca-naliczoną od 1 do 5 czerwca)... Jest szał 😁szona, Simons_cat, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj bezplatna dostawa w Gemini 😊
Bebetka93, Mlodamezatka, szona, Simons_cat, Noelle lubią tę wiadomość
-
Boże patrzę na to wszystko co kupujecie i jestem przerażona, że moje dziecko nie ma praktycznie nic.
Alutka kciuki, ja dzisiaj idę do diabetologa zobaczymy co powie. Daj znać ile Twój dzieć waży, mój w poniedziałek miał 700gram i trochę się boję czy nie za duży. Ani razu nikt mi nie powiedział nic o centylach, może zapytam na III prenatalnych. -
Bebetka93 wrote:Porobilam sobie screeny, bo ostatnio właśnie myślałam o tym, że jestem zielona z. Tych aptecznych kwestii. Jedno wiem, że raczej nie będę kupowała mm przed pójściem do szpitala, bo raczej jeżeli będę miała mało pokarmu na początku, albo w ogóle, to raczej powinno się kontynuować mleko, które podawane będzie w szpitalu. Przynajmniej siostrze tak mówili..
Jak dobrze, że ja mam jeszcze trochę czasu na ogarnięcie się 🙉🙈
Muszę się pochwalić, że w końcu wczoraj dostałam pierwszą kasę z ZUSu 🙈 (ostatnią wypłatę dostałam od mojego pracodawcy na początku lipca-naliczoną od 1 do 5 czerwca)... Jest szał 😁
Bo w szpitalu jest tak, ze oni ta gotowa buteleczke mm (juz rozrobionego) dostaja od producenta za 1 grosz … a Ty za taka musisz zaplacic 5-6 zl. Zabieg producentow zeby wlasnie po wyjsciu kupic to ich mleko zeby je kontynuowac… 🙄 a ono niekoniecznie musi miec dobry sklad.
Wazne zeby nie zmieniac 5 razy w ciagu 2 dni, ale jak zmienisz raz po wyjsciu, ew po paru dniach jakby dziecku mocno to nowe nie podchodzilo to nic sie nie stanie.
Nie mowie tego zebys od razu kupowala sobie mm, ale zebys miala swiadomosc ze wcale nie musisz kontynuowac tego ze szpitala.Bebetka93 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
miska122 wrote:Boże patrzę na to wszystko co kupujecie i jestem przerażona, że moje dziecko nie ma praktycznie nic.
Alutka kciuki, ja dzisiaj idę do diabetologa zobaczymy co powie. Daj znać ile Twój dzieć waży, mój w poniedziałek miał 700gram i trochę się boję czy nie za duży. Ani razu nikt mi nie powiedział nic o centylach, może zapytam na III prenatalnych.
Moj jak bylam dwa tyg temu na ip wazyl 600 gram i nikt mi nie mowil ze za duzy... zobaczymy zaraz ile wazy, na szczescie nie ma kolejki 😁Simons_cat, miska122 lubią tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Simons co do wacikow to koniecznie musisz miec jednorazowe do oczek. Tu bezwzglednie. Musi byc przede wszystkim sterylnie jesli chodzi o takie rzeczy. No i 1 gazik/wacik jedno oczko.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Beza27 wrote:Dzisiaj bezplatna dostawa w Gemini 😊
ale może uda mi się jakoś dobić do darmowej dostawy 🤷 kiedyś... 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 08:23
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Alutka misia kciuki ❤️❤️💪🏻👶🏻
Justyna ja mialam pare razy wrazenie, ze mnie boli okresowo, ale to chyba jednak wrazenie. Jak to jednorazowa akcja to moze byc po prostu miesniowe ze wszystko sie rozciaga, albo mala bardziej uciskala dane miejsce. Obserwuj czy Ci wraca taki bol, ale na razie bym sie nie martwila tymmiska122 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
miska122 wrote:Boże patrzę na to wszystko co kupujecie i jestem przerażona, że moje dziecko nie ma praktycznie nic.
Alutka kciuki, ja dzisiaj idę do diabetologa zobaczymy co powie. Daj znać ile Twój dzieć waży, mój w poniedziałek miał 700gram i trochę się boję czy nie za duży. Ani razu nikt mi nie powiedział nic o centylach, może zapytam na III prenatalnych.
Zuchu, to jest kwestia jednego złożenia zamówienia. Spisywałam sobie na listę wszystko co się może przydać, aż jednego wieczoru usiadłam i kilka h wrzucalam wszystko do koszyka, sprawdzając po kolei czy ta apteka to akurat ma. Jak wszystko przyszło to się czułam jak przed egzaminem - wiesz, jak wtedy gdy się kupuje zakreślacze i myśli się „okej, zaczęłam przygotowania” 🤣 W momencie, w którym jesteś kupiliśmy wózek i fotelik, bo akurat były promocje z okazji dnia matki/dziecka. Z rzeczy dla Małej nie miałam NIC, poza kilkoma dosłownie ciuchami. A później od promocji do promocji kupowałam resztę, choć nadal w 34 tc nie mam jeszcze wszystkiegoZdążysz spokojnie ze wszystkim, na luzie!
Kciuki mocne za wizytę!miska122 lubi tę wiadomość
-
Simons_cat wrote:Racja 😅 dziękuję za sprowadzanie na ziemię. Kurde to takie oczywiste jest, a człowiek dostaje małpiego rozumu 🙄 ale dobra, to mam na liście gaziki to je zostawię na razie, a płatki kosmetyczne kupie po prostu jak już będą potrzebne, zresztą i tak sama używam, więc będę kupować na bieżąco
W gemini kupiłam kompresy Medicomp - są pakowane po 2, idealnie na każde oko
Aaaaaa i kupię gaziki Leko, do pępka, ale to chyba muszę stacjonarnie, bo w necie nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 08:28
Noelle lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Okeeej, bo jak nie wy to kto ? 🙈
Musicie mnie uświadomić, bo nie wiem co się dzieje.
Dziś dostałam bólu jak na okres. Nie był mocny (okresów też niewiadomo jak bolesnych nie miałam) ale nie mam pojęcia czy to jakiś "znak" czy "norma" na tym etapie 😁
Pomine już, że cały dzień boli mnie miejsce, w którym powinna być wątroba, ale myślę, że moje dziecko gdzieś ja przekopalo a teraz po prostu się tam wepchnęła, i dlatego boli..14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Ja się oficjalnie witam w 29 tygodniu🥳 za 8 tygodni ciąża oficjalnie donoszona 😭 kiedy to zleciało😭 dopiero sikałam na testy 😭
Też dzisiaj wizytuję, ale o 16:30. Wyniki badań w końcu się pojawiły późnym wieczorem, więc uff 🙄szona, Noelle, Mlodamezatka, Janinka, Bebetka93, K&K, kokoszka31, miska122, asiek96, Natka95 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Mlodamezatka wrote:Bebetko co do mm to mozna w domu podac inne niz w szpitalu. Nam to potwierdzala babka na szkole rodzenia.
Bo w szpitalu jest tak, ze oni ta gotowa buteleczke mm (juz rozrobionego) dostaja od producenta za 1 grosz … a Ty za taka musisz zaplacic 5-6 zl. Zabieg producentow zeby wlasnie po wyjsciu kupic to ich mleko zeby je kontynuowac… 🙄 a ono niekoniecznie musi miec dobry sklad.
Wazne zeby nie zmieniac 5 razy w ciagu 2 dni, ale jak zmienisz raz po wyjsciu, ew po paru dniach jakby dziecku mocno to nowe nie podchodzilo to nic sie nie stanie.
Nie mowie tego zebys od razu kupowala sobie mm, ale zebys miala swiadomosc ze wcale nie musisz kontynuowac tego ze szpitala.
A ja jeszcze dodam, że porozmawiałam z CDL ze szkoły rodzenia o mm i powiedziała, że one są bardzo podobne, ale dzieci z jej doświadczenia dobrze przyswajają Hipp combiotyk, albo Bebilon profutura. Ja jeszcze nie mam żadnego, ale kupię hipp. Na pewno każde będzie podobnie okej, ale przekazuje info od położnej, może komuś się przyda.
Mlodamezatka, Bebetka93 lubią tę wiadomość
-
szona wrote:A ja jeszcze dodam, że porozmawiałam z CDL ze szkoły rodzenia o mm i powiedziała, że one są bardzo podobne, ale dzieci z jej doświadczenia dobrze przyswajają Hipp combiotyk, albo Bebilon profutura. Ja jeszcze nie mam żadnego, ale kupię hipp. Na pewno każde będzie podobnie okej, ale przekazuje info od położnej, może komuś się przyda.
Reszta wyglada mega podobnie to fakt 😁szona lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Dzięki dziewczyny za opinie !
Choć mnie już kilka razy dziennie łapie taki ból... No zobaczymy. Muszę wytrzymać do poniedziałku. Po pierwsze będę miała skończony 36tc a po drugie czeka mnie kolejna wizyta u stomatologa. Dziś była pierwsza. Moja stomatolog konała ze śmiechu na to, co wyprawiało moje dziecko .. 🙈 ona do mnie z wiertłem a mała ewidentnie kopie w bok brzucha od strony lekarki jakby chciała ją ode mnie przegonić z hasłem "Won od mamusi ! Ją to boli !" 🤣🤣
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ! 🥰 Miśka nie przejmuj się, Twoj Boboś z pewnością nie jest przerośnięty...miska122, Mlodamezatka, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za rady dotyczące mm! Mam jednak nadzieję, że chociaż częściowo będę karmić malude swoim mlekiem.
Muszę się pochwalić, bo siostra miała dodatkowa zniżkę w hm i zamówiła mi dla Maludy taki komplecik 😍
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0699232001.html
Wyszło za pół ceny, więc jest dobrze 😁 Wzięłam największy rozmiar jaki był(68), żeby miała na trochę później. Możne na wiosnę jej założę 😁
I jeszcze taki komplecik misiowy:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0932192033.html
Polowalam na przeuroczy dresik z Kubusiem Puchatkiem ale niestety już się wyprzedal.. Zostały tylko zestawy z bodziakami, ale tam nie podobają mi się spodenki, wyglądają na bardziej chłopięce, a tamten zestawik był bardziej uniwersalny.
szona, Simons_cat, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wszystkie wizyty!
To uczucie nieogarnięcia tematu w ciąży w okolicach 20tyg to absolutna norma.. sama się za głowę łapałam, że nie wiem nic, a tak jak Szona mówi- w 1 wieczór ogarniecie taką aptekę. Chociaż ja ze swojego doświadczenia podpowiem, że najlepiej załatwić sprawę wyprawki do 30tc (potem zazwyczaj wjeżdża tryb wieloryba i po prostu jest ciężko). A okazuje się zawsze że jeszcze później się ciągle cost dokupuje, ale są to już drobnostki i łatwiej nad tym po prostu zapanować.
Justyna- a może to są skurcze przepowiadające? Podpytaj lekarza, chętnie się dowiem co on na to
Bebetka93, szona, Simons_cat, K&K, miska122, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Dzięki za rady dotyczące mm! Mam jednak nadzieję, że chociaż częściowo będę karmić malude swoim mlekiem.
Muszę się pochwalić, bo siostra miała dodatkowa zniżkę w hm i zamówiła mi dla Maludy taki komplecik 😍
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0699232001.html
Wyszło za pół ceny, więc jest dobrze 😁 Wzięłam największy rozmiar jaki był(68), żeby miała na trochę później. Możne na wiosnę jej założę 😁
I jeszcze taki komplecik misiowy:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0932192033.html
Polowalam na przeuroczy dresik z Kubusiem Puchatkiem ale niestety już się wyprzedal.. Zostały tylko zestawy z bodziakami, ale tam nie podobają mi się spodenki, wyglądają na bardziej chłopięce, a tamten zestawik był bardziej uniwersalny.
Z tych misiowych kompletów mam dwa- na 62 w kwiatki i na 68 w wiewiórki
miły w dotyku, ciepły w środku, fajny
Ja wczoraj kupiłam w hm polarowy komplet i dres bordowy w serduszka. Uznałam, że mam mało tych ciepłych rzeczy na takie mikro dziecko. A jednak pogoda mi uzmysłowiła, że powinnam się ogarnąć
Najbardziej żałuję, że nie zdążyłam kupić czapki w hm z uszami krolika, ale może jeszcze wróci
Bebetka93 lubi tę wiadomość