W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
kokoszka31 wrote:Hejka, faktycznie naskrobałyscie jak szalone 😁
Noell, Natka: jesteście turbo dzielne mamy! Jest ciężko, no ale cholera kiedyś musi być lepiej. Wysyłam dużo siły 😘
Październikowy team: no ewidentnie ciekawie się u nas dzieje.. ja mam jakieś twardnienia, czuję że głowa napiera mi na pęcherz.. jakieś kłucia też miałam.. miednica jakaś polamana..generalnie to nie za bardzo wiem co to wszystko znaczy, staram się tym jakoś nie ekscytować bo to może być tak że jutro urodzę, a równie dobrze za 2 tyg.. Justyna- Ty to masz jakąś rzeź normalnie.. te bóle krzyżowe mogą być właśnie skurczowe, ale też przeciążeniowe.. i bądź tu mądry człowieku..
Teraz dalej tylko niebolesne (sam dyskomfort) twardnienia, i czasem mocne prady i jakby grzebanie w szyjce. O mojej miednicy juz nie wspominam 🤣kokoszka31 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Noelle wrote:Atena hydroksyzyna trzy razy dziennie 1 ml. 🤷🏻♀️
Nie daję jej probiotyków bo po vivomixie i biogaja były tylko gorzej z brzuchem. 😔
Justyna ja bym powiedziała, że czas się szykować przy takich bólach… 🤭#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Anna woooo! Zebralas to GENIALNIE!!
Za Twoja zgoda prosilabym o dodanie na pierwsza strone przez Noelle bo to wszystko w pigulce, super wyjasnione ❤️
DZIĘ KU JE MY ! ❤️❤️❤️szona, Annamaria, Ayayanee lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
K&K wrote:Ja mam chyba jakąś jesienną depresję. Nie mogę zostawać sama w domu bo zaraz mam taki zjazd samopoczucia i straszne myśli że sama jestem na siebie wściekła. Dziś dzwoniła do mnie szwagierka jak się czuje itp. I niby wiem, jestem tego w pełni świadoma, że wcale nie muszę jeszcze czuć ruchów. Ale oczywiście uczepiłam się jej jednego zdania, że może powinnam skonsultować to z lekarzem bo ona to już dawno czuła. No i niby wiem, że u mnie nie musi być tak samo. Ale jedno zdanie i robi mi z mózgu sieczkę. 😭😭 Na prawdę nie wiem jak sobie poradzić z samą sobą 😭 już nawet internetów nie czytam, żeby się bardziej nie dołować i nie doszukiwać nie wiadomo czego.
Niech ona skonsultuje z lekarzem stan swojej głowy :p
A Ty K&K spokojnie czekaj na ruchyMożesz już nawet czuć a o tym nie wiedzieć, bo to są tak minimalne ruchy, że można je pomylić z jelitami na luzie. Ja nie wiem co jest z tymi babami. I te ich wszędobylskie rady 🙈 Co stało na przeszkodzie żeby Ci powiedzieć „a daj spokój, każda czuje ruchy kiedy indziej, a jak łożysko na przodzie, to jeszcze później, indywidualna sprawa i nie świadczy o niczym złym!”
kokoszka31, K&K lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Mlodamezatka wrote:Anna woooo! Zebralas to GENIALNIE!!
Za Twoja zgoda prosilabym o dodanie na pierwsza strone przez Noelle bo to wszystko w pigulce, super wyjasnione ❤️
DZIĘ KU JE MY ! ❤️❤️❤️
Jak wam się przyda, to pewnie, wiecie, u was może byc ciut inaczej, no ale jakiś trop jest - chyba aż tak te formalnosci się nie różnią w innych miastach
Aaaaaaa, i dopisałam w moim poście o MACIERZYŃSKIM, bo zapomniałam jednak o czymś
Dobra, lecę, bo muszę wyjść na chwilę z małą, nie chce mi się targać wózka, spróbuję ją zawiązać w chustę, jak się uda..
Mea, pamiętam o tobie i wege żarciu, wkleję potemkokoszka31, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Oświadczam wszem i wobec, że jeszcze nie urodziłam. 🤣 Ale to, co moje dziecko wyprawiało przez tę noc woła o pomstę do nieba ! Ile razy mnie budziła tym, że się wierciła jak szalona to nie liczę... Bóle kręgosłupa minely w sumie. Zobaczymy co będzie dzisiaj 🤣
Ktoś mówił, nie nie lubi ciętych kwiatów... Piona 😁 mój mąż wie, że jak chce mi kupić kwiatka, niech kupi doniczkowego.
KK ja ruchy zaczęłam czuć coś ok 19-20 tygodnia, masz jeszcze sporo czasu, by je czuć i każdy lekarz Ci to powie !!kokoszka31, K&K lubią tę wiadomość
-
My właśnie teraz stosujemy viviomixx, wcześniej mieliśmy dicoflor..
Co do prezentu to mój odebrał nas z bukietem kwiatów i zajął się młodym odrazu po wejść do domu, a ja się wtedy wyspałam w końcu po szpitalu...
Co do obecności podczas porodu, to mega był mój pomocny. Masował mi plecy podczas skurczy, trzymał za rękę, mówił kiedy trezva a jak trezva było milczeć to milczał.. Bez niego nie wyobrażam sobie porodu.. Byłam w szoku, że dał radę do końca, że nie wyszedł..kokoszka31, szona lubią tę wiadomość
-
Noelle teraz to Hanuśka musi poczekać aż szanowny tata się wyśpi. Teoretycznie kończy pracę o 23. Dziś ok 3 wyszedł z gabinetu. Teraz odsypia 😁
KK z jednej strony wiem. Z drugiej... Nie mam pojęcia po co ta kobieta sieje taki ferment. Wiesz, ja zawsze mam niewyparzony język, ale ja to bym jej się zapytała czy tak wcześnie to ona aby napewno ruchy czuła czy może się po prostu grochówki najadła 🤣K&K, Mlodamezatka, szona, Łydzia, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Czy pamiętacie ze styczniowego wątku taka dziewczynę Martakam ? Testowała w tym samym czasie co ja. Wczoraj weszłam na wątek ciążowy na fioletowej stronie mocy i okazało się, że urodziła jeszcze w sierpniu... Dobrze, że nie czytam tego wątku na bieżąco, bo bym się stresiła tylko.
Emi123, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
Na instagramie u położnej Izy Dembińskiej jest lista z każdego województwa fizjoterapeutów uroginekologicznych, którzy we wrześniu i październiku będą udzielać za darmo porad, w wybrane dni. Może ktoś będzie chciał skorzystać z konsultacji 😊
kokoszka31, Justyna.Optyk, Annamaria, Simons_cat, Atena37, Mlodamezatka, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Annamaria dopisałam tam jeszcze tylko żeby pamiętać o bonie turystycznym bo jest załatwiany podobnie jak 500+. ☺️
K&k to że szwagierka czuła wcześniej to nie znaczy że każdy powinien. Swoją drogą co za brak taktu ..była w ciąży więc powinna wiedzieć żeby nie denerwować kobiety w ciąży ..eh czasem baba babie wilkiem. -
Za to dołożyłbym ewentualnie - macierzyński dla osób bezrobotnych tzw. kosiniakowe . Przez rok po narodzinach dziecka 1000 zł miesięcznie macierzyńskiego dla niepracujących. Wiem że coś takiego jest bo sąsiadka moja korzysta z tego, załatwia się to w mops
-
Noelle, K&K, Mea, kokoszka31, Natka95, Justyna.Optyk, asiek96, dzastina2005, Atena37, Mlodamezatka, Lisa_, Janinka, Ayayanee lubią tę wiadomość