W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bebetka to już duża dziewczynka 😍 a noseczek przesłodki
Atena nie raz słyszałam, że lekarz mówi że się nie zasnosi a akcja się rozpoczynała 🤭 chociaż Tobie jeszcze kilka dni zostałoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 19:36
Bebetka93 lubi tę wiadomość
Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Marien, słodka ta Twoja córeczka 😍
Bebetka, nosek jest super. Moja córka na ostatnich zdjęciach miała jakiś spiczasy, nie wiem po kim 😃
Asiek, ja koszule kupowałam z bonprix i allegro. Te z allegro jeszcze nie wyprane, a te z bonprix wygodne i dobrej jakości moim zdaniem (jedna w paski, druga z napisem born to be happy). Ale nie wiem jak będzie z karmieniem.
Bebetka93 lubi tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Hej, pytałyście o mnie, praktycznie cały dzień mialam latania, bo za niecały tydzień kończy mi się wiza a mój mąż się upierał ze nie trzeba znow papierów składać skoro raz składałam, że tylko zapłacić i tyle, a wyszło że papiery od nowa do złożenia wiec dziś dzień po urzędach.... ponadto dostaliśmy karę 70e za to że nie złożyliśmy papierow w terminie najpóźniej do miesiąca przed końcem daty ważności wizy.... więc wkurw. Wczoraj to były przepowiadające, dzisiaj też mnie złapały, więc na spokojnie. Oprócz tego sluz jakiś przezroczysty jak na płodne, więc chyba coś rusza.
Także o taki dzień. -
Cecylia, Wiolala i Jezynka witacie (mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam). Życzę Wam, aby ciaze były dla Was zdrowe i łaskawe😊. Troche Wam zazdroszczę, ja chciałam mieć letnie dziecko i tak też się staraliśmy, ale nie wychodziło. Wyszło na zimę i na przełom roku 😃 Chyba pora się w tym macierzynstwie przyzwyczaić, że nie wszystko będzie po mojej myśli 😃
Monnkey, widze, że jesteśmy najbliżej siebie w terminie. Na jaki rok się nastawiasz? 😃
Mąż skręca szafki, a ja dziś poszłam sobie na kawę i ciacho, przyjemny czas😍. Korzystam póki mogę 😊Jeżynka, Cecylia lubią tę wiadomość
2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍 -
Alutka kurcze słabo z tą wiza 😒 a jak to u Was jest skoro jesteście po ślubie to jak długo nie wiem masz czekać na obywatelstwo? Czy nie chcesz? Bo mały będzie miał z marszu obywatelstwo wiadomo a ty ile z tym przedłużaniem wizy będziesz się bujać?
-
asiek96 wrote:Dziewczyny gdzie w miarę w dobrej cenie można kupić jakieś koszulki/bluzki do karmienia cycem?
Marienn ale słodka 😍
Dzastina dawaj znać co i jak, jesteś już po? Tulisz bobasa? ❤️
Młoda współczuję tych problemów z karmieniem, mam nadzieję, że w końcu dojdziecie do ładu i uda się na spokojnie karmić cycusiem 🥰
AnnaMaria super, że Lilka tak szybko zdrowieje, zuch dziewczyna ❤️
Byliśmy dzisiaj u pediatry, mały pierwszy spacer zniósł super, widać że dobrze mu spać na powietrzu 🥰 na wizycie wszystko okej, mały już waży 3890, więc waga urodzeniowa osiągnięta jeszcze przed ukończeniem 2 tygodni 🥰 strasznie się bałam tych przyrostów bo miałam na początku przeboje z karmieniem, strasznie się cieszę, że mały się najada i rośnie ❤️ Pediatra okazała się super babką, na spokojnie można o wszystko zapytać, opowiedziała mi co nieco o szczepieniach - jakimi szczepionkami wy szczepiłyście swoje dzieciaki? Skojarzone 5w1? 6w1? Czy może te zwykłe sanepidowskie?
Zauważyła, że Adriano preferuje prawą stronę, zaleciła podchodzić do niego z lewej, żeby trochę go zmusić do odwracania główki właśnie w lewo ☺️
Noelle możesz zaktualizować dane na 1 stronie, Adi ważył 3730, mierzył 54 cm ☺️
My 6w1 i szczepimy 24.11
-
Natka95 wrote:Też szczepię 6w1
Natka, z tego co pamiętam Ksawery był swojego czasu nieodkladalny.. czy to w końcu się u Was unormowało? Pytam, bo mam podobną sytuację.. będę wdzięczna za rady.. co w końcu było przyczyną? Brzuszek? Jakie MM macie finalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 22:35
-
Wiolala wrote:Czy są tu jakieś dziewczyny które brały metformine przed ciążą ? Myślałam, że mam brać dalej tak jak brałam ale mój lekarz mówi, że w Polsce się tego nie praktykuje. Raczej metformine się odstawia. Ja już się naczytałam, że takie odstawienie grozi poronieniem. Nie wiem czy słuchać lekarza czy co robić ☹️Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
K&K wrote:Simons, jak tam mija dzień? Coś się rozkręca? 🤔
Zaliczyliśmy jednak seksy 🙈🤭 mąż mnie podstępem podszedł.
W ogóle on podstępny. Do chleba dodał chili 🤣🤣🤣 Co za agent😅Cecylia, Noelle lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
asiek96 wrote:Dziewczyny gdzie w miarę w dobrej cenie można kupić jakieś koszulki/bluzki do karmienia cycem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 23:25
Simons, cokolwiek się tam dzieje u Ciebie?
Ja coś czuję, że moja pociecha też będzie siedziała i wyjdzie po terminie. W sumie dobrze, bo chciałabym, żeby urodziła się już w nowym roku.
Na dzisiejszej wizycie szyjka 4.7 cm 😁 tak więc mogę chodzić i chodzić póki nogi nie odmówią mi posłuszeństwa 🙈 -
K&K wrote:Kurde Simons, ucichła na cały dzień 🙈 mam nadzieję, że oznacza to - Czarek na pokładzie 😁🙏
K&K lubi tę wiadomość
Simons_cat wrote:No właśnie chyba doszedł mi nowy rodzaj bólu 🤔 pojawia się na chwilę przy spięciach brzucha. No zobaczymy co to przez noc będzie.
Zaliczyliśmy jednak seksy 🙈🤭 mąż mnie podstępem podszedł.
W ogóle on podstępny. Do chleba dodał chili 🤣🤣🤣 Co za agent😅
Cwany! Nie znam go, a już go lubię 😁
Ja tak robię mojemu mężowi - jak wiem, że czegoś nie lubi a chce, żeby zjadł-przemycam po ciuchu do dania. Najlepsze jest wtedy to, że jak nie wie, że np. do sosu dodałam startą cukinię, to zje i nawet nie piśnie 😅Simons_cat lubi tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Natka, z tego co pamiętam Ksawery był swojego czasu nieodkladalny.. czy to w końcu się u Was unormowało? Pytam, bo mam podobną sytuację.. będę wdzięczna za rady.. co w końcu było przyczyną? Brzuszek? Jakie MM macie finalnie?
Kokoszka u nas to dluuuuga historia.
Podejrzenie alergii na bmk, śluzowate kupy, dieta bezmleczna, brak poprawy, niepokój, prężenie, bóle brzuszka...
W końcu mm dla alergików, po 3 msc kp. Od miesiąca Bebilon Pepti Syneo. Nie bardzo jestem pewna czy to pomogło. Wczoraj pediatra stwierdziła, że jeśli nadal się pręży po jedzeniu w ciągu dnia to może to wcale nie alergia i to mleko mu nie służy. Mam zrobić więc prowokacje zwyklym mm, a żeby nie mieszać tak bardzo to tej samej firmy czyli u nas to Bebilon Advance. Zaczęłam właśnie od dzisiaj. Mam mieszane uczucia co do tego. Myślałam że jak dalej coś jest nie tak na tym mleku to pójdziemy w końcu w Nutramigen, no ale nie 🤷 więc zobaczymy .
Natomiast co do niedokładności - na pewno pomógł czas, jak był taki malutki jak Szymuś to miałam dramat, drzemki tylko na mnie przy cycku, noce słabe, wił się, rozkopywał, charczał.. miałam 4 godziny snu w 4 ratach... Wózek parzył, fotelik też
Co u mnie zadziałało finalnie - układanie na brzuchu, na każdą drzemkę, nie ważne czy noc czy dzień. Mniej więcej odkąd skończył 2 msc kładę na brzuchu nawet na noc - od jakiegoś czasu mamy jedną/ dwie pobudki na jedzenie. Powoli wprowadzam drzemki w dzień na plecach - żeby spał w końcu jak normalne dziecko 🙈...
Podejrzewam, że u nas też mocny refluks powodował już wtedy te problemy - bo mały mlaskał buzią, krzywił się, było widać ze coś mu przeszkadza.
Ciężko stwierdzić, chyba niestety trzeba czasu. U nas jest lepiej, ale to nie jest dziecko któremu daje jeść, kładę go do łóżeczka, smoczek, pieluszka i śpi. No way. Ma 4 msc, a ja go usypiam na piłce, zawiniętego w kocyk.
Na spacer uda się już wyjść na chwilę, ale dalej nie przepada za leżeniem w wózku.
Może u Was to jeszcze brzuszkowe problemy, choć ja trochę zaczynam się w tym zapętlać że jak dziecku coś nie pasuje, płacze i się pręży to zawsze to zwalamy na brzuszek bo najłatwiej, ale kurczę może to nie zawsze to. Inny pediatra nam powiedział, że może ma taką silną dyschezje, a na to lekarstwem jest tylko czas. Teoretycznie u nas powinno się już unormować, a dalej przelewa mu się w brzuchu i coś się gniecie 😫 a może w sumie dzieci tak robią i to normalne? Nie wiem, nie umiem w macierzyństwo 😶🙊
A jakie macie mleko? Może faktycznie to to i potrzebuje jakiegoś mleka typu Comfort?
Współczuję Ci bardzo bo to jest jazda bez trzymanki, ale na pewno będzie lepiej. My teraz odkładamy młodego koło 20/21 i pobudka jest dopiero koło 2/3 . Natomiast nawet nie ryzykuję odkładania go na plecy, bo na 100 budził by się częściej.
Ja zachowanie mojego wiązałam też z moim nastrojem przy kp, wieczne nerwy, rozdrażnienie, niedojadanie, niewyspanie... Ale u was mm od początku więc to nie to.
Może taki typ po prostu i niestety trzeba czekać aż minie, wiem że to frustrujące -
Wiolala wrote:Czy są tu jakieś dziewczyny które brały metformine przed ciążą ? Myślałam, że mam brać dalej tak jak brałam ale mój lekarz mówi, że w Polsce się tego nie praktykuje. Raczej metformine się odstawia. Ja już się naczytałam, że takie odstawienie grozi poronieniem. Nie wiem czy słuchać lekarza czy co robić ☹️
Wręcz przeciwnie - wlasnie wg nowych wytycznych bierze się dalej. Odstawiłam dopiero po połówkowych.Wiolala lubi tę wiadomość