Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Monika ✊

Tak zmieniając temat..powiem Wam ze jednak chujowa ze mnie kucharka :p M ma jutro urodziny wiec wypada jakies ciasto upiec...wlasnie piecze sie sernik ktory ewidentnie zrobil sie zakalcem...ale..jaki dziad takie ciasto :D

Zakalec to moje ulubione ciasto :) nienawidzę ciast kremowych, a wszystkie zakalce jem wręcz na bezdechu! Mniam

Agape91, Sasanka55, Misiaa, Ania_85_, Mama_Zuzia, Kittinka83, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona Ty jesteś wręcz niesamowita 🤩
    Jestem tutaj od niedawna, ale widzę jaką masz w sobie siłę i optymizm, którym zarażasz inne osoby 😉

To jeszcze zmobilizuj mnie do zrobienia jutro testu, bo już mnie nosi, ale boję się zawodu... 🤦🤔

Sasanka55, szona, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

• Marta_43 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję betę negatywną 10 dpo.
    Trzymam kciuki za resztę!

27 l, starania od 8.2017
    4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
    Histeroskopia ok
    08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
    8.2020 - protokół długi czas start!
    10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
    8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
    29dpt puste jajo 💔
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mocno zaciskam kciuki!!!

Ochmanko, przytulam do serca.

U mnie był kryzys, ale bez związku ze staraniami - poważne problemy zdrowotne starszaka. Byłam przekonana, że w tych całych nerwach nie będę mieć nawet owulacji, ale dziś rano przywitał mnie piękny płodny śluz. Wysikałam pozytywnego owulaka i pogodziłam się na tę okoliczność z mężem...

Zatem wracam do gry.

A zakalce też uwielbiam. I mam jeszcze słabość do podjadania surowego kruchego ciasta :)

MonikA_89!, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika✊✊✊✊

MonikA_89!, Sasanka55, Kittinka83 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Jestem tutaj od niedawna, ale widzę jaką masz w sobie siłę i optymizm, którym zarażasz inne osoby 😉

To jeszcze zmobilizuj mnie do zrobienia jutro testu, bo już mnie nosi, ale boję się zawodu... 🤦🤔

Dzięki, to bardzo miłe! Mam optymizm, ale jak już złapię doła, to nic i nikt nie jest w stanie mnie z niego wyciągnąć.

No chyba, że pizza lub Magnum migdałowy ;)

Ja niestety nie jestem najlepsza w nierobieniu testów, bo w mojej głowie to zazwyczaj wyglada tak: Nieee, nie ma sensu sikać-nie sikam bo jajco z tego wyjdzie-no ale przecież mam tyle objawów-no to może jednak siknę-nie no, bez sensu, jestem niepoważna, czekam na termin @-a ch*j tam. I tu następuje odgłos rozgrywanego pudełka. Wszystko trwa z 19 sekund.

Który u Ciebie dpo?

Agape91, MonikA_89!, Sasanka55, Aniulek.Ka, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Dziewczyny melduję betę negatywną 10 dpo.
    Trzymam kciuki za resztę!

Odkąd 10 dpo miałam białego Norda, a 12 dpo pozytywnego Bobka wiem, że wiele się jeszcze może zdarzyć. Miałaś wskazania medyczne żeby robić betę tak szybko?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Monika, mocno zaciskam kciuki!!!

Ochmanko, przytulam do serca.

U mnie był kryzys, ale bez związku ze staraniami - poważne problemy zdrowotne starszaka. Byłam przekonana, że w tych całych nerwach nie będę mieć nawet owulacji, ale dziś rano przywitał mnie piękny płodny śluz. Wysikałam pozytywnego owulaka i pogodziłam się na tę okoliczność z mężem...

Zatem wracam do gry.

A zakalce też uwielbiam. I mam jeszcze słabość do podjadania surowego kruchego ciasta :)

Mam nadzieję, że z Maluchem już dobrze? ✊

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dzięki, to bardzo miłe! Mam optymizm, ale jak już złapię doła, to nic i nikt nie jest w stanie mnie z niego wyciągnąć.

No chyba, że pizza lub Magnum migdałowy ;)

Ja niestety nie jestem najlepsza w nierobieniu testów, bo w mojej głowie to zazwyczaj wyglada tak: Nieee, nie ma sensu sikać-nie sikam bo jajco z tego wyjdzie-no ale przecież mam tyle objawów-no to może jednak siknę-nie no, bez sensu, jestem niepoważna, czekam na termin @-a ch*j tam. I tu następuje odgłos rozgrywanego pudełka. Wszystko trwa z 19 sekund.

Który u Ciebie dpo?

Mam nadzieję, że nie łapiesz tego doła zbyt często 😉

Opis z testem idealnie pasuje również do mnie 🤦 Chociaż dzisiaj rano wygrał rozsądek i nie zrobiłam 😉

Tak naprawdę nie wiem kiedy była owulacja w tym cyklu, ale jeśli tak jak zwykle w 15 dc, to dzisiaj już 16 dpo. W niedzielę (13dpo) test był negatywny...

• moyeu Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, idealnie opisałaś stan testowania! To są dokładnie te same słowa w mojej głowie gdy zębami rozrywam folię i później cały dzień mam zwalony bo w sumie kilku dziewczynok test wyszedł pozytywny 8dpo... i tak do @...

Młodamezatka, tak jeszcze wracając do proga, mój najwyższy to niecałe 14, średnio 10/12 i moje gin i endo mówią że to wystarczy. Zasadniczo zauważyłam że dziewczyny dostają proga przy wyższych wartościach, no ale mam tutaj dwie lekarki którym ufam i skoro one mówią że jest ok to ja im wierzę. Idę pojutrze do kliniki i zobaczę co ma nowy lekarz do powiedzenia o moim progu, niemniej posłuchaj dziewczyn, bo wiedzą co mówią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 22:04

szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mam nadzieję, że z Maluchem już dobrze? ✊

Dziękuję, że pytasz :) To jest choroba przewlekła :( Ale mamy dobre rokowania, 14.10. mieliśmy kontrolę i okazało się, że wyniki poprawiły się, więc zaczynam trochę podnosić głowę. Tyle, że kilka dni wcześniej było przykre zdarzenie w przedszkolu, co dobiło mnie na kilka dni. Schudłam ponad 3kg.

Ale dzisiaj już mówię do męża: schudłam i jestem piękna i zgrabna, to korzystaj, bo zamierzam niedługo przytyć ;)

Ania_85_ lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dziękuję, że pytasz :) To jest choroba przewlekła :( Ale mamy dobre rokowania, 14.10. mieliśmy kontrolę i okazało się, że wyniki poprawiły się, więc zaczynam trochę podnosić głowę. Tyle, że kilka dni wcześniej było przykre zdarzenie w przedszkolu, co dobiło mnie na kilka dni. Schudłam ponad 3kg.

Ale dzisiaj już mówię do męża: schudłam i jestem piękna i zgrabna, to korzystaj, bo zamierzam niedługo przytyć ;)

To cieszę sie, że wyniki lepsze i oby kryzys został już definitywnie zażegnany!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Monika ✊

Tak zmieniając temat..powiem Wam ze jednak chujowa ze mnie kucharka :p M ma jutro urodziny wiec wypada jakies ciasto upiec...wlasnie piecze sie sernik ktory ewidentnie zrobil sie zakalcem...ale..jaki dziad takie ciasto :D
    Hehe, trzeba mu było zrobić piernika :P Oj widzę, że naraził się ten twój Emek, skoro nawet sernik strzelił focha 😂

Sasanka55 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:

Uważaj co piszesz, bo dziewczyny jak się nakręcą to już od 5-6 rano piszą, że czekają na test 😂😂😂

Agape91, szona, Ania_85_, Sasanka55, Kittinka83, Ochmanka, Salome, agge lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Mam nadzieję, że nie łapiesz tego doła zbyt często 😉

Opis z testem idealnie pasuje również do mnie 🤦 Chociaż dzisiaj rano wygrał rozsądek i nie zrobiłam 😉

Tak naprawdę nie wiem kiedy była owulacja w tym cyklu, ale jeśli tak jak zwykle w 15 dc, to dzisiaj już 16 dpo. W niedzielę (13dpo) test był negatywny...

Owulka to jednak ostro ruchoma przyjemność. Może akurat się przesunęła. Zresztą! Nie ma @ - to najważniejsze. Jeśli jutro powstrzymasz się przed testem to czapki z głów, a jeśli zdecydujesz się jednak go zrobić, to będę siedziała pod drzwiami toalety z kciukami ;) dobrej nocy!

Agape91, Sasanka55 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Uważaj co piszesz, bo dziewczyny jak się nakręcą to już od 5-6 rano piszą, że czekają na test 😂😂😂
    Z tym to akurat nie ma problemu, bo z moim dzieckiem miewam pobudki ok. 4 🤦🙈😂

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Szona, idealnie opisałaś stan testowania! To są dokładnie te same słowa w mojej głowie gdy zębami rozrywam folię i później cały dzień mam zwalony bo w sumie kilku dziewczynok test wyszedł pozytywny 8dpo... i tak do @...

Młodamezatka, tak jeszcze wracając do proga, mój najwyższy to niecałe 14, średnio 10/12 i moje gin i endo mówią że to wystarczy. Zasadniczo zauważyłam że dziewczyny dostają proga przy wyższych wartościach, no ale mam tutaj dwie lekarki którym ufam i skoro one mówią że jest ok to ja im wierzę. Idę pojutrze do kliniki i zobaczę co ma nowy lekarz do powiedzenia o moim progu, niemniej posłuchaj dziewczyn, bo wiedzą co mówią.
    Ja jestem idealnym przypadkiem na to, że można mieć w miarę ładnego proga 7dpo (koło 12-15), ale co z tego, skoro po kilku dniach leci na łeb na szyję. Dobrze było to wydać na wykresie, bo wychodziła mi "piękna" parabola. Dopiero jak od 3dpo brałam dupka, miałam stały poziom proga, który spadał dopiero dzień przed @. Warto więc sprawdzić go ze 2-3 razy w drugiej fazie, żeby wiedzieć czy jak urośnie to będzie trzymać poziom ;)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Owulka to jednak ostro ruchoma przyjemność. Może akurat się przesunęła. Zresztą! Nie ma @ - to najważniejsze. Jeśli jutro powstrzymasz się przed testem to czapki z głów, a jeśli zdecydujesz się jednak go zrobić, to będę siedziała pod drzwiami toalety z kciukami ;) dobrej nocy!

Pewnie zadecyduję rano, ale na pewno dam znać 😉 Chyba, że @ mnie wyprzedzi 🤷

Dobrej nocy 🙂

szona lubi tę wiadomość

• aeiouy Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Aeiouy jak się czujesz? Jesteś już po szczepionce (o ile dobrze pamietam). Wszystko dobrze?

Tak, tak jestem po szczepionce. Mialam wczoraj wolne w pracy, bo roznie czlowiek moze zareagowac na te szczepionki (goraczka, bol przedramion, wymioty, ogolne rozbicie organizmu jak na przeziebienie). Mnie bolaly tylko przedramiona (mialam 8 wkluc) i palce!(?) Spalam tez sporo. Dzis juz calkiem ok. Kolejne szczepionki 6.11 i 21.11.
    I tak sie zastanawiam, czy ta szczepionka dobrze sie przyjela, skoro nie mialam innych dolegliwosci...

A poza tym, chcialam tylko napisac jak docent Pasnik potrafi podniesc czlowieka na duchu. Na koniec naszej wizyty (jak juz wychodzilismy z mezem z gabinetu) powiedzial: "Zła karta musi sie przeciez w koncu odwrocic. Bedzie dobrze, czekam na dobre wiesci od Panstwa". Po czym wyszlismy z laboratorium z mezem i ryczelismy jak bobry...

Niech to bedzie przeslanie dla kazdej z nas! ZŁA KARTA MUSI SIE ODWROCIC!

Misiaa, Ochmanko tule Was bardzo mocno!

Monika - patrz co powiedzial doc. P. ! Kciuki za dobre wiesci jutro!

Szona, Ty to o wszystkich pamietasz :*

szona, Ania_85_, Sasanka55, MonikA_89!, Kittinka83, moyeu, Irvine90, i'm_back, Karolina, Madziandzia, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio naczytałam się o cholinie czyli witaminie B4 i o tym jak jest ważna. I że nawet 90 proc. ciężarnych ma niedobory. Zastanawiam się czy któraś to suplementuje? Bo ciężko mi znaleźć w ogóle coś co ma cholinę składzie. Jest w miovelii ale cena niczego sobie, 100 zł miesięcznie.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ