W październiku II kreski na celowniku
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Monika ✊
Tak zmieniając temat..powiem Wam ze jednak chujowa ze mnie kucharka :p M ma jutro urodziny wiec wypada jakies ciasto upiec...wlasnie piecze sie sernik ktory ewidentnie zrobil sie zakalcem...ale..jaki dziad takie ciasto
Zakalec to moje ulubione ciasto nienawidzę ciast kremowych, a wszystkie zakalce jem wręcz na bezdechu! Mniam
Agape91, Sasanka55, Misiaa, Ania_85_, Mama_Zuzia, Kittinka83, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzona Ty jesteś wręcz niesamowita 🤩
Jestem tutaj od niedawna, ale widzę jaką masz w sobie siłę i optymizm, którym zarażasz inne osoby 😉
To jeszcze zmobilizuj mnie do zrobienia jutro testu, bo już mnie nosi, ale boję się zawodu... 🤦🤔Sasanka55, szona, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję betę negatywną 10 dpo.
Trzymam kciuki za resztę!27 l, starania od 8.2017
4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
05.2020 FET blastka 2BB 💔
Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
06.2020 FET blastka 1BB 💔
Histeroskopia ok
08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
8.2020 - protokół długi czas start!
10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
29dpt puste jajo 💔 -
Monika, mocno zaciskam kciuki!!!
Ochmanko, przytulam do serca.
U mnie był kryzys, ale bez związku ze staraniami - poważne problemy zdrowotne starszaka. Byłam przekonana, że w tych całych nerwach nie będę mieć nawet owulacji, ale dziś rano przywitał mnie piękny płodny śluz. Wysikałam pozytywnego owulaka i pogodziłam się na tę okoliczność z mężem...
Zatem wracam do gry.
A zakalce też uwielbiam. I mam jeszcze słabość do podjadania surowego kruchego ciastaMonikA_89!, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Agape91 wrote:Szona Ty jesteś wręcz niesamowita 🤩
Jestem tutaj od niedawna, ale widzę jaką masz w sobie siłę i optymizm, którym zarażasz inne osoby 😉
To jeszcze zmobilizuj mnie do zrobienia jutro testu, bo już mnie nosi, ale boję się zawodu... 🤦🤔
Dzięki, to bardzo miłe! Mam optymizm, ale jak już złapię doła, to nic i nikt nie jest w stanie mnie z niego wyciągnąć.
No chyba, że pizza lub Magnum migdałowy
Ja niestety nie jestem najlepsza w nierobieniu testów, bo w mojej głowie to zazwyczaj wyglada tak: Nieee, nie ma sensu sikać-nie sikam bo jajco z tego wyjdzie-no ale przecież mam tyle objawów-no to może jednak siknę-nie no, bez sensu, jestem niepoważna, czekam na termin @-a ch*j tam. I tu następuje odgłos rozgrywanego pudełka. Wszystko trwa z 19 sekund.
Który u Ciebie dpo?
Agape91, MonikA_89!, Sasanka55, Aniulek.Ka, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Marta_43 wrote:Dziewczyny melduję betę negatywną 10 dpo.
Trzymam kciuki za resztę!
Odkąd 10 dpo miałam białego Norda, a 12 dpo pozytywnego Bobka wiem, że wiele się jeszcze może zdarzyć. Miałaś wskazania medyczne żeby robić betę tak szybko?
-
Daniela wrote:Monika, mocno zaciskam kciuki!!!
Ochmanko, przytulam do serca.
U mnie był kryzys, ale bez związku ze staraniami - poważne problemy zdrowotne starszaka. Byłam przekonana, że w tych całych nerwach nie będę mieć nawet owulacji, ale dziś rano przywitał mnie piękny płodny śluz. Wysikałam pozytywnego owulaka i pogodziłam się na tę okoliczność z mężem...
Zatem wracam do gry.
A zakalce też uwielbiam. I mam jeszcze słabość do podjadania surowego kruchego ciasta
Mam nadzieję, że z Maluchem już dobrze? ✊
-
nick nieaktualnyszona wrote:Dzięki, to bardzo miłe! Mam optymizm, ale jak już złapię doła, to nic i nikt nie jest w stanie mnie z niego wyciągnąć.
No chyba, że pizza lub Magnum migdałowy
Ja niestety nie jestem najlepsza w nierobieniu testów, bo w mojej głowie to zazwyczaj wyglada tak: Nieee, nie ma sensu sikać-nie sikam bo jajco z tego wyjdzie-no ale przecież mam tyle objawów-no to może jednak siknę-nie no, bez sensu, jestem niepoważna, czekam na termin @-a ch*j tam. I tu następuje odgłos rozgrywanego pudełka. Wszystko trwa z 19 sekund.
Który u Ciebie dpo?
Mam nadzieję, że nie łapiesz tego doła zbyt często 😉
Opis z testem idealnie pasuje również do mnie 🤦 Chociaż dzisiaj rano wygrał rozsądek i nie zrobiłam 😉
Tak naprawdę nie wiem kiedy była owulacja w tym cyklu, ale jeśli tak jak zwykle w 15 dc, to dzisiaj już 16 dpo. W niedzielę (13dpo) test był negatywny...
-
Szona, idealnie opisałaś stan testowania! To są dokładnie te same słowa w mojej głowie gdy zębami rozrywam folię i później cały dzień mam zwalony bo w sumie kilku dziewczynok test wyszedł pozytywny 8dpo... i tak do @...
Młodamezatka, tak jeszcze wracając do proga, mój najwyższy to niecałe 14, średnio 10/12 i moje gin i endo mówią że to wystarczy. Zasadniczo zauważyłam że dziewczyny dostają proga przy wyższych wartościach, no ale mam tutaj dwie lekarki którym ufam i skoro one mówią że jest ok to ja im wierzę. Idę pojutrze do kliniki i zobaczę co ma nowy lekarz do powiedzenia o moim progu, niemniej posłuchaj dziewczyn, bo wiedzą co mówią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 22:04
szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
szona wrote:Mam nadzieję, że z Maluchem już dobrze? ✊
Dziękuję, że pytasz To jest choroba przewlekła Ale mamy dobre rokowania, 14.10. mieliśmy kontrolę i okazało się, że wyniki poprawiły się, więc zaczynam trochę podnosić głowę. Tyle, że kilka dni wcześniej było przykre zdarzenie w przedszkolu, co dobiło mnie na kilka dni. Schudłam ponad 3kg.
Ale dzisiaj już mówię do męża: schudłam i jestem piękna i zgrabna, to korzystaj, bo zamierzam niedługo przytyć
Ania_85_ lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Dziękuję, że pytasz To jest choroba przewlekła Ale mamy dobre rokowania, 14.10. mieliśmy kontrolę i okazało się, że wyniki poprawiły się, więc zaczynam trochę podnosić głowę. Tyle, że kilka dni wcześniej było przykre zdarzenie w przedszkolu, co dobiło mnie na kilka dni. Schudłam ponad 3kg.
Ale dzisiaj już mówię do męża: schudłam i jestem piękna i zgrabna, to korzystaj, bo zamierzam niedługo przytyć
To cieszę sie, że wyniki lepsze i oby kryzys został już definitywnie zażegnany!
-
Misiaa wrote:Monika ✊
Tak zmieniając temat..powiem Wam ze jednak chujowa ze mnie kucharka :p M ma jutro urodziny wiec wypada jakies ciasto upiec...wlasnie piecze sie sernik ktory ewidentnie zrobil sie zakalcem...ale..jaki dziad takie ciastoSasanka55 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Agape91 wrote:Szona Ty jesteś wręcz niesamowita 🤩
To jeszcze zmobilizuj mnie do zrobienia jutro testu, bo już mnie nosi, ale boję się zawodu... 🤦🤔Agape91, szona, Ania_85_, Sasanka55, Kittinka83, Ochmanka, Salome, agge lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Agape91 wrote:Mam nadzieję, że nie łapiesz tego doła zbyt często 😉
Opis z testem idealnie pasuje również do mnie 🤦 Chociaż dzisiaj rano wygrał rozsądek i nie zrobiłam 😉
Tak naprawdę nie wiem kiedy była owulacja w tym cyklu, ale jeśli tak jak zwykle w 15 dc, to dzisiaj już 16 dpo. W niedzielę (13dpo) test był negatywny...
Owulka to jednak ostro ruchoma przyjemność. Może akurat się przesunęła. Zresztą! Nie ma @ - to najważniejsze. Jeśli jutro powstrzymasz się przed testem to czapki z głów, a jeśli zdecydujesz się jednak go zrobić, to będę siedziała pod drzwiami toalety z kciukami dobrej nocy!
Agape91, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moyeu wrote:Szona, idealnie opisałaś stan testowania! To są dokładnie te same słowa w mojej głowie gdy zębami rozrywam folię i później cały dzień mam zwalony bo w sumie kilku dziewczynok test wyszedł pozytywny 8dpo... i tak do @...
Młodamezatka, tak jeszcze wracając do proga, mój najwyższy to niecałe 14, średnio 10/12 i moje gin i endo mówią że to wystarczy. Zasadniczo zauważyłam że dziewczyny dostają proga przy wyższych wartościach, no ale mam tutaj dwie lekarki którym ufam i skoro one mówią że jest ok to ja im wierzę. Idę pojutrze do kliniki i zobaczę co ma nowy lekarz do powiedzenia o moim progu, niemniej posłuchaj dziewczyn, bo wiedzą co mówią.
😭
nick nieaktualnyszona wrote:Owulka to jednak ostro ruchoma przyjemność. Może akurat się przesunęła. Zresztą! Nie ma @ - to najważniejsze. Jeśli jutro powstrzymasz się przed testem to czapki z głów, a jeśli zdecydujesz się jednak go zrobić, to będę siedziała pod drzwiami toalety z kciukami dobrej nocy!
Pewnie zadecyduję rano, ale na pewno dam znać 😉 Chyba, że @ mnie wyprzedzi 🤷
Dobrej nocy 🙂szona lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Aeiouy jak się czujesz? Jesteś już po szczepionce (o ile dobrze pamietam). Wszystko dobrze?
Tak, tak jestem po szczepionce. Mialam wczoraj wolne w pracy, bo roznie czlowiek moze zareagowac na te szczepionki (goraczka, bol przedramion, wymioty, ogolne rozbicie organizmu jak na przeziebienie). Mnie bolaly tylko przedramiona (mialam 8 wkluc) i palce!(?) Spalam tez sporo. Dzis juz calkiem ok. Kolejne szczepionki 6.11 i 21.11.
I tak sie zastanawiam, czy ta szczepionka dobrze sie przyjela, skoro nie mialam innych dolegliwosci...
A poza tym, chcialam tylko napisac jak docent Pasnik potrafi podniesc czlowieka na duchu. Na koniec naszej wizyty (jak juz wychodzilismy z mezem z gabinetu) powiedzial: "Zła karta musi sie przeciez w koncu odwrocic. Bedzie dobrze, czekam na dobre wiesci od Panstwa". Po czym wyszlismy z laboratorium z mezem i ryczelismy jak bobry...
Niech to bedzie przeslanie dla kazdej z nas! ZŁA KARTA MUSI SIE ODWROCIC!
Misiaa, Ochmanko tule Was bardzo mocno!
Monika - patrz co powiedzial doc. P. ! Kciuki za dobre wiesci jutro!
Szona, Ty to o wszystkich pamietasz :*
szona, Ania_85_, Sasanka55, MonikA_89!, Kittinka83, moyeu, Irvine90, i'm_back, Karolina, Madziandzia, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualnyOstatnio naczytałam się o cholinie czyli witaminie B4 i o tym jak jest ważna. I że nawet 90 proc. ciężarnych ma niedobory. Zastanawiam się czy któraś to suplementuje? Bo ciężko mi znaleźć w ogóle coś co ma cholinę składzie. Jest w miovelii ale cena niczego sobie, 100 zł miesięcznie.