Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 8 października 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dzisiaj poproszę o kciuki o 17,bo mam badanie prenatalne :)

    A jutro czeka nas ciężki dzień, bo muszę jechać z synem na badanie eeg. W związku z tym, mam go obudzić o 2 i pilnować, żeby nie zasnął do badania o 10. Dopiero w gabinecie po założeniu czepka ma zasnąć. A dodam, że na badanie musimy dojechać 100 km pociągiem. Czarno to widzę, bo mały potrafi zasnąć w każdym miejscu i trudno go obudzić. No, ale musimy spróbować, bo już jedną nieudaną próbę badania w czuwaniu mieliśmy. Wtedy mały po założeniu czepka dostał histerii i nie chciał się nawet położyć, a w takich warunkach eeg nie wyjdzie. Także jutro Wasze nieocenione kciuki też się przydadzą ;)

    Aniulek gratuluję i trzymam kciuki za betę!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:57

    DzulkaJ, Salome, Malgonia, aeiouy, Ania_85_, Malinaa90, Kittinka83, MagdalenaMaria2, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, MamaStasia :), Gosiek1993, MonikA_89!, i'm_back, 5ylwian, agge lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1750 2274

    Wysłany: 8 października 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,

    kciuki za prenatalne i za synka, by dał radę podczas eeg. Faktycznie szkoda, że taki kawał drogi macie, bo będzie ciężko go upilnować, by nie zasnął. Musicie mu wymyślić coś bardzo atrakcyjnego na podróż.
    Powodzenia!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 11:12

    Karolina lubi tę wiadomość

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2447 3648

    Wysłany: 8 października 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek mega gratulacje!

    Karolina kciuki za prenatalne!

    Ja dalej tkwię w marazmie...

    Karolina, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:34

    Karolina lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w wolnej chwili Was nadrobie bo póki co ledwo żyję... Dopadło mnie mega przeziębienie, rocznicowe seksu nie pykły, jutro badanie nasienia u męża. Zobaczymy co będzie...

  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 8 października 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w cyklu bez owulacji zrobiłam test.Wiadomo-negatyw, cudów nie ma.
    Przyłożyłam go nawet do okna,wtedy taki oświetlony od drugiej strony miał cień :D Popatrzalam sobie na te dwie kreski, powyobrażałam jakby to było fajnie. Obym kiedyś faktycznie je zobaczyła.

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, duuuzo zdrowka :* Ja od wczoraj chora, wiec przejmuje Twoje zarazki, a Ty zdrowiej :*

    Karolina, kciuki :)

    Maria, jestem pewna, ze znajdziesz cudownego lekarza, ktory doradzi Ci jak wlasnej corce- najlepiej jak tylko mozna :*

    Judit :* Skarbiku, jestem wiecej niz pewna, ze zobaczysz! :*

    Ja naleze do bandy testujacej 14.10, a obsikuje Nordy od kilku dni.. Dzis to nawet 2 razy. Stara, a glupia.

    Kittinka83, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2216 2179

    Wysłany: 8 października 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję rozpoczęcie @.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 8 października 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zazywala duphaston? Nie wiem czy u mnie się coś poprzestawiały czy to duphaston powoduje że nie mam żadnych objawów PMS zawsze byłam bardzo nerwowa, trądzik bóle podbrzusza bóle piersi a teraz zupełnie nic. Mam jakieś dziwne dreszcze i zemdlilo mnie od zapachu spleśniałego chleba a dziś powinnam mieć okres 10dpo beta negatywną więc okres powinien być. Jestem 4 dzień po odstawieniu duphastonu.
    Ja brałam :) Pms mam jak spada mi poziom progesteronu. Jak biorę dodatkowego proga, to jego poziom jest w miarę równy i dopiero 1-2 przed @ spada i wtedy lepiej bez kija nie podchodzić 😂 Może u Ciebie jeszcze za wcześnie na test. Jak @ nie przyjdzie za 2 dni to zrób ponownie, może będą dwie kreski ✊☺️

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssasanko ja też bym już chętnie sikała, aż mnie kroci sikanie jutro 😊 8-9 dni po owulce

    Btw jutro mam badania do nowej pracy z krwi i moczu, jakieś są szansę, że np po cichu walną sobie test ciążowy?

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:34

    DzulkaJ, Sasanka55, MonikA_89!, Ania_85_, agge lubią tę wiadomość

  • Daniela Autorytet
    Postów: 1750 2274

    Wysłany: 8 października 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, bo suchy test to test zaniedbany :)

    Dzulka, nie chcę Cię nakręcac (oczywiście :))), ale taki progesteron serio wygląda na ciazowy. W pierwszej ciąży badalam proga, nie wiedząc jeszcze, że za kilka dni wysikam dwie krechy i progesteron był mocno wysoki właśnie. I jeszcze to endometrium miałaś takie grube. Normalnie nie mogę się doczekać Twojego testowania...

    Angie, przykro mi :(

    Sasanka55, DzulkaJ, Mildred, Karolina, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5477 8395

    Wysłany: 8 października 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam dmuchnac wiruskami:
    )29’&3€€?/@@€&”)/€[email protected]„/)/@@-„ 🥳
    Wracam z kolejnego usg, z dzidzia wszystko dobrze, ma juz 148g :)

    Sasanka55, Daniela, Gosiek1993, DzulkaJ, Pati96, Salome, majka91, Mildred, Karolina, aeiouy, Kittinka83, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, i'm_back, Iseko, szona, Malinowa91, Izape_91, APrzybylska, ef36, Madziandzia, Malinaa90, Ania_85_, moyeu, Olga_89, agge lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985, przykro mi :( Zaciskam kciuki, by 1szy dzien @ byl rowniez 1szym dniem ciazy :)

    Dzulka, taaak, z takim progiem to ja juz nie tylko Nordy bym obsikala, a cala siebie ze szczescia <3 :* Mam nadzieje, ze pracodawcy nie robia takich numerow... Bez Twojej zgody byloby to niezlym scierwem, ze zgoda zreszta tez

    Malinka :* Taaak, pojde na to, nie wiem, co to, ale ide :)

    Daniela, padlam :D "Suchy test to test zaniedbany" :D :D :D

    Nikodemko, cudowne wiesci :) :) :)

    DzulkaJ, Kittinka83, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 października 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ja już się sama nakręciłam 😀 endometrium 15mm zaraz po owulce, do tego ten prog teraz ! Mam nadzieję, że upadku nie będzie 😂

    Nikodemko no fajny klusek tam rośnie 💪 trzymamy kciuki za dalsze wizyty!

    Ssasanko haha ja się boje testowania, bo nie chce bieli zobaczyć ☺️ a co do badań to mam nadzieję, że nie sprawdzają, zresztą pewnie też by nic nie wyszło jeszcze, ale taka myśl mi przez głowę przeszła bo w obecnych czasach wszystko jest możliwe nie?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Fiore Autorytet
    Postów: 865 1736

    Wysłany: 8 października 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Endometrium 15mm to jakiś kosmos, ja dziś w dniu owulacji 9mm ;) Cały czas Was czytam i śledzę. Wszystkim chorym życzę zdrowia, oczekującym na testowanie dwóch tłustych kresek. A przyszłym mamom duuużo spokoju! Ja dziś byłam na pierwszej IUI. Śmieszne doświadczenie Wam powiem. Cała procedura trwała może z minutę, a papierów, badań przed i jeszcze niewiadomo czego od cholery. U mnie nikłe szanse na powodzenie, ale lekarz kazał spróbować ze 2 razy zanim będziemy próbowali in vitro. Sasanka a jak Ci po tej mecie? Moja koleżanka zaczęła brać 3 tygodnie temu i przechodzi w miarę bezproblemowo, u mnie to był sajgon pamiętam straszny, więc mam nadzieję, że u Ciebie też do przeżycia.

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 8 października 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja melduję rozpoczęcie @.
    :(
    U mnie dzisiaj 2 dzień ciąży, u a Ciebie pierwszy. Listopad jest nasz :*

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 8 października 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Dzisiaj poproszę o kciuki o 17,bo mam badanie prenatalne :)

    A jutro czeka nas ciężki dzień, bo muszę jechać z synem na badanie eeg. W związku z tym, mam go obudzić o 2 i pilnować, żeby nie zasnął do badania o 10. Dopiero w gabinecie po założeniu czepka ma zasnąć. A dodam, że na badanie musimy dojechać 100 km pociągiem. Czarno to widzę, bo mały potrafi zasnąć w każdym miejscu i trudno go obudzić. No, ale musimy spróbować, bo już jedną nieudaną próbę badania w czuwaniu mieliśmy. Wtedy mały po założeniu czepka dostał histerii i nie chciał się nawet położyć, a w takich warunkach eeg nie wyjdzie. Także jutro Wasze nieocenione kciuki też się przydadzą ;)

    Aniulek gratuluję i trzymam kciuki za betę!

    Dziękuję wam wszystkim za gratulacje, na pewno dam znać jak będę miała wyniki.

    Karolina będę trzymać kciuki i dzisiaj i jutro. Powodzenia!

    Karolina lubi tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 8 października 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki weszlam zobaczyc co tam u was i widzę temat endometrium :) ja się pochwale że moje endo 17 dc w owulacje mialo 14mm a zawsze mialo okolo 8 :) i wszystko zasługa kapsułek resveratrol :) ja mega polecam wszystkim które mają problem z endometrium: ) sama w to nie wierzyłam no ale jednak :)


    Przepraszam że się nie odniose do nikogo ale ciężko jak sie nie ma czasu przeczytać: ) w kazdym badz razie tym co sie udalo gratulacje a tym co jeszcze nie to wielki przytulas i bądźmy dobrych myśli.: * uda sie i nam :*
    Oczywiscie kciuki za wszystkie wizyty itp no i nie mogę sie doczekac poniedzialku :) wysylam do kazdej moc buziakow i uścisków.:*:*:*

    Salome lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 8 października 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu po hsg. Nie bolało nic a nic. Oba jajowody drożne,macica też wygląda ok. Więc nie tu przyczyna niepowodzeń...
    Jedynie w posiewie wyhodowano paciorkowce beztlenowe i dostałam Duomox. Ale wątpie żeby tu leżał problem

    Salome, Izape_91, ElfiaKsiężniczka, Madziandzia, aeiouy, Malinaa90, Kittinka83, Ania_85_, agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego