Forum W oczekiwaniu na testowanie W październiku II kreski na celowniku
Odpowiedz

W październiku II kreski na celowniku

Oceń ten wątek:
  • Aniulek.Ka Przyjaciółka
    Postów: 99 160

    Wysłany: 8 października 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję II kreski na teście z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki. Dla pewności zrobiłam po 3h kolejny test i widać drugą kreskę. Jutro jadę na Betę, dam znać ❤

    pierwszy test z Rossmanna CHECK&GO
    drugi test Baby Boom

    Trzymam mocno za was kciuki.

    APrzybylska, eemmiilliiaa, i'm_back, Szczesliwa_mamusia, Sasanka55, Malgonia, Agape91, Karolina, Pati96, szona, Daniela, DzulkaJ, Salome, MonikA_89!, Ania_85_, ef36, Evelle28, MagdalenaMaria2, majka91, aeiouy, Fiore, Malinaa90, Jadwiga38, Ynka__, Melissa93, MamaStasia :), Iseko, Ochmanka, buba123, Gosiek1993, bella88, agge, Pszczółka82 lubią tę wiadomość

    uhugism.png
    3f4o4mn.png
    Pozytywny test 8.10.2019
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 8 października 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* przyszłam Wam pożyczyć miłego dnia !

    Sasanka55, Malgonia, Pati96, Kittinka83, szona, DzulkaJ, MonikA_89!, Ania_85_, ef36, Evelle28, MagdalenaMaria2, aeiouy, Malinaa90, Jadwiga38, Daniela, Iseko, Ochmanka, Gosiek1993, agge lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 października 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzień dobry z rana, właśnie odebrałam wczorajsze wyniki proga i estriadolu z 7-8dpo i wyniki są piękne!

    Estriadol 472 pg/ml a norma jest do 291 😊
    Progesteron 37,27 ng/ml a norma do 18,56 w moim labie 😊

    Także wynik ładny, nie mam niedoboru progesteronu w drugiej fazie cyklu i owulacja musiała być piękna i ładne, zdrowe pęcherzyki skoro aż taki estriadol mam!

    Malgonia, Agape91, Pati96, szona, Daniela, Salome, APrzybylska, MonikA_89!, i'm_back, Ania_85_, Izape_91, majka91, aeiouy, Malinaa90, eemmiilliiaa, Melissa93, Szczesliwa_mamusia, Iseko, Ochmanka, kasiasiasia28, Sasanka55, Gosiek1993, Mildred, agge lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 8 października 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek gratulacje :)

    Dziekuje Iza :)
    moj dzien zaczal sie milo od przespaniej tak w 90% nocy. Alleluja.
    Dzis mam plan sprzatanie lazienek i musze napisac maile do firm robiacych szafy garazowe zeby mi powyceniali taka przyjemnosc :) dzidek do mnie napusal, ze zostalo nam juz tylko 11 tygodni w dwupaku i czy jestem gotowa na zmiany na lepsze.. kurcze no nie jestem ;)
    Ale wczoraj mialam rozmowe z emkiem, ze musimy sie zabrac za pokoik bo juz jest coeaz ciezej, a nie chce, zeby skonczylo sie tak, ze bede musiala prosic mame zeby mi prasowanie zrobila.
    Tak wiec nie ma co zgluszac syndromu wicia gniazda i trzeba brac sie do roboty :)

    I tez Wam zycze milego dnia :)

    Dzulka to niech teraz tylko rosna te wyniki :)
    Ech, 14 tuz, tuz...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 08:25

    Kittinka83, DzulkaJ, Ania_85_, Pati96, Aniulek.Ka, aeiouy, Iseko, Ochmanka, Gosiek1993 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale zimno co? Masakra. Jak ja nie trawie jesieni, fuj.
    Iza jak się czujesz?

    Małgoń życzę powodzenia, po wycenie mojej szafy do wiatrolapu straciłam wiarę, że my się kiedykolwiek wprowadzimy do tego domu. Kosmos jakiś normalnie.

    Dzulka prog szaleństwo! Kciuki!

    Ja tak dalej pójdzie to może i ja sikać będę jeszcze i 14, bo przecież nadal @brak. I za chorobe nie mogę jej wywołać, białe gacie, sikanie na testy(biel nad bielą), no nic nie pomaga! 38dc i ile jeszcze przede mną?! No nie trawie takich sytuacji. Jeszcze będzie tak, że okres dostanę jak mały będzie mnie potrzebował w 100% po operacji... Grrrr

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 8 października 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny u mnie dziś 32 DC powinnam dostać okres ale puki co wredna nie chce przyjść zero jej oznak . Temp Nie mierze a szyjka cały czas od owu jest taka rozpuchlona i miękka dziś raczej dość wysoko więc jeszcze trochę poczekam ☹️.

    Kilka dni nie zaglądałam musiałam trochę odpocząć psychicznie po tych cieniach na teście i negatywnej becie.

    Zaraz Was się postaram nadrobić bo troszkę tu naskrobalyscie 😃

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7017 16023

    Wysłany: 8 października 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, dzieje się !!!

    Ja z kolei mam TAKI BÓL GŁOWY od wczoraj, że oszaleję. Oby to nie primolut, bo pożegnam się z nim szybciej niż się przywitałam...

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 8 października 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek gratulacje kresek i czekamy na wyniki bety 😊 daj znać jaki wynik masz ładny 😊

    Szoncia jakoś tego dziada ubić trzeba no! Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i później będziesz się lepiej czuła 😊 inaczej być nie może!

    Małgosiu cieszę się, że w końcu się wyspałaś i nie jesteś zombie ☺️ mam nadzieję, że pochwalisz się jaka fajna miejscowe robicie dla swojej kruszynki 😊

    Aniulek.Ka, szona lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 8 października 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Skąd ja to znam. Ja w tamtym miesiącu miałam podobna wizytę. Mówię do lekarki że to Nasz 10 Cs. Pytam się czy jestem po owu a ona no chyba tak skoro ma Pani mieć za niedługo miesiaczke. No maskara. Zaczęła mi gadać co wolno czego nie wolno. Taki wykład dostałam że odechciało mi się wszystkiego..

    A ja chyba trafiłam na cod kobietę. Poprzednia ciążę chodziłam do niej na NFZ i całe starania na monitoring mnie przyjmowała jeździłam między 3ma przychodniami w których przyjmowała bez żadnego problemu. W ciąży wysyłała na wiele badań i konsultacji na klinikę do tego modelu Alan darmowe prenatalne na NFZ. Teraz też potraktowała mnie równie dobrze z monitoringiem bez problemu zawsze usmiechnieta.

    A prywatnie mój Endo gin też nie jest zły ale jakiś taki ponury mało wylewny.

    Więc nie zawsze to co na NFZ jest źle 😃

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 8 października 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Melduję II kreski na teście z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki. Dla pewności zrobiłam po 3h kolejny test i widać drugą kreskę. Jutro jadę na Betę, dam znać ❤

    pierwszy test z Rossmanna CHECK&GO
    drugi test Baby Boom

    Trzymam mocno za was kciuki.


    Gratuluje kochana czekam na piękny wynik bety 😃

    Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 października 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Melduję II kreski na teście z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki. Dla pewności zrobiłam po 3h kolejny test i widać drugą kreskę. Jutro jadę na Betę, dam znać ❤

    pierwszy test z Rossmanna CHECK&GO
    drugi test Baby Boom

    Trzymam mocno za was kciuki.

    Gratulacje! ;)

    Aniulek.Ka, Salome lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Daniela Autorytet
    Postów: 1756 2287

    Wysłany: 8 października 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek, gratulacje!!!

    Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

    ❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 8 października 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek.Ka wrote:
    Melduję II kreski na teście z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki. Dla pewności zrobiłam po 3h kolejny test i widać drugą kreskę. Jutro jadę na Betę, dam znać ❤

    pierwszy test z Rossmanna CHECK&GO
    drugi test Baby Boom

    Trzymam mocno za was kciuki.
    Gratulacje ❤️

    Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 8 października 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Wiem, wiem.. ale póki co mam dla nich wytłumaczenie. Nie minęło jeszcze 3 miesiące od łyżeczkowania, trzy miesiące wcześniej było poronienie, a na koniec jeszcze zmiana klimatu. Ja się nie dziwię, że cykl zwariował. Wolę odczekać chwilę i dać mu szansę.
    Lekarz chciała mnie stymulować przed transferem, ale póki mam wybór to wolę na cyklu naturalnym. Źle znoszę leki hormonalne...
    Łyżeczkowanie trochę miesza. Ja pierwszą @ po zabiegu miałam bardzo słabą, takie mocniejsze plamienie, a po miesiącu mnie normalnie zalało. W kolejnym już brałam Clostibegyt, żeby mieć owulację normalnie a nie w 20dc :)
    Mam nadzieję, że u ciebie się samo wyreguluje! Jakie masz skutki uboczne leków hormonalnych?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:34

    DzulkaJ, Karolina, i'm_back, Ania_85_, Malgonia, Kittinka83, MonikA_89!, Gosiek1993, Szczesliwa_mamusia, Iseko, agge lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 8 października 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada łącze się z Tobą w bólu na oczekiwanie @.. Ja dziś 35 dc ,a @ ani widu ani słychu. Nawet nie czuje się jak przed @ ,narazie nic się nie zapowiada na nią ,żadnych plamień ,nic.. Wizytę u gin mam 21.10 ,a wtedy jak nie dostanę @ będę miała 48 dc..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Jadwiga38 Koleżanka
    Postów: 33 26

    Wysłany: 8 października 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulek gratulacje. Pochwal się wynikami bety 😉.
    Ja dzisiaj nieprzytomna a czeka mnie wizyta z małym u lekarza bo się rozchorował. Wczoraj wróciłam z pracy i dał mi ostro popalić. Zasnął coś ok 2 w nocy. Kocham to moje dzieciątko najmocniej na świecie, ale czasami mam ochotę wysłać sama siebie w kosmos aby mieć chwilę spokoju 😂😂😂

    MonikA_89!, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2140 1408

    Wysłany: 8 października 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zazywala duphaston? Nie wiem czy u mnie się coś poprzestawiały czy to duphaston powoduje że nie mam żadnych objawów PMS zawsze byłam bardzo nerwowa, trądzik bóle podbrzusza bóle piersi a teraz zupełnie nic. Mam jakieś dziwne dreszcze i zemdlilo mnie od zapachu spleśniałego chleba a dziś powinnam mieć okres 10dpo beta negatywną więc okres powinien być. Jestem 4 dzień po odstawieniu duphastonu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 10:12

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 8 października 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez dziękuję :* czuję się dobrze. Poza tym,że muszę sie kłuć po dwa razy dziennie i nie mam okresu to mogłabym rzec, że nie jestem w ciąży. Czasem jakoś tak mnie zemdli, brzuch czasem dziwnie zaboli @, ale ogólnie jest ok :)

    DzulkaJ, frezyjciada, Mildred, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Ynka__ Znajoma
    Postów: 24 31

    Wysłany: 8 października 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam się na testowanie na 18 ale zatestuje wcześniej bo owulacja się przyspieszyła. I myślę że skoro 14 będzie taki szczęśliwy to i ja zatestuje. I czuję że może w końcu się udało, innej opcji zresztą nie zakładam. :)

    DzulkaJ, Salome, Ania_85_, MagdalenaMaria2, szona, Ochmanka, Gosiek1993, MonikA_89!, i'm_back, agge lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego