X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrożniczka wrote:
    Już to sobie wyobrazilam. Organizujemy zlot w jakimś hotelu z bejbikami, a przed wejściem ten stojak z plakatem:”zjazd Klubu Czystej Pipki - edycja 1” 😂😂😂😂

Oczywiście na takiej fancy boho tablicy, otoczony
    zielonym eukaliptusem 😁🥰

Hopex2, jeju, aż mam ciary... to smutne że się tak rozczarował a jednocześnie wspaniale jest widzieć że jesteście w tym wszystkim we dwoje :(

Hopex2, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA - mieszkam i jestem z Lubelszczyzny i oczywiście, że na kapcie mówię ciapy. Mój mąż, rodowity wrocławianin długo nie mógł się przyzwyczaić, a teraz już sam tak mówi 😉
    Gratuluję wszystkim nowym członkiniom uzyskania certyfikatu KCP. Mnie czeka jego odnowienie przed kolejnym transferem.
    Vergeet - musiałam aż dwa razy przeczytać jak pisałaś o HSG, czy mi się coś uroiło, czy kogoś pomyliłam z wątku. Kochana...Ty sobie nie żartuj, tylko szykuj się na badanie USG z podgladem Kropeczka 💕
    Diancia - jak czytałam Twoje posty jakoś nie umiałam się zsynchronizować z tym co piszesz, zupełnie jestem w innych emocjach i innych doświadczeniach teraz niż Ty, tak mi się wydaje. Czasem nie mogłam połapać się w ilości treści jaka się z nami tu dzielisz. Ja staram się przeczytać chociaż raz to, co pisze zanim to wyśle, żeby to było jakoś do przyswojenia dla dziewczyn. Bardzo Ci gratuluję ciąży, dla mnie takie grube krechy są marzeniem 😍 cieszę się, że chociaż inne kobiety mogą tego doświadczyć, o tyle cierpienia i smutku mniej na tym swiecie 🥹
    Juleńko - przepraszam, jeśli to zdrobnienie moze Cię razić, nazywam tak bliska mi osobę 😉 podziwiam Twoja siłę, wolę walki i działania. Taka postawa dodajesz nam tu mnóstwo energii. Wierzę, że odnajdziesz szybko świetnego, kompetentnego specjalistę, który zaopiekuje się Tobą z należytą troską.
    Kochane, nie odniose się do każdej, ale muszę przyznać, że super grupa nam tu powstała, z takim "jajem" 😁😁oby tych jaj było tu jak najwięcej dosłownie i w przenosni 🤪
    A mój dzień - szkoda gadać. Robiłam badania immunologiczne. Rano się specjalnie zwolniłam z pracy, bo zaczynałam ją dokładnie o godzinie otwarcia punktu pobrań. Przyjechaliśmy z mężem, bo robimy ten cross match, do którego potrzebna jest krew obu partnerów. Rejestracja trwała godzinę, choć wszystko wykupiłam już online, żeby było szybciej, po czym okazało się, że ten nieszczęsny cross to trzeba zrobić najwcześniej o 13, bo badanie jest czułe, a kierowca będzie transportował próbki od 16. Więc znów musieliśmy urwać się z pracy, tym razem już na nielegalu.Każde z nas pracuje na drugim końcu miasta. Z pierwszego pobrania krwi poszło u mnie 10! probowek, do godz. 13 oczywiście na tego crossa dalej mieliśmy być na czczo. Drugie pobranie już nie było się w co wkłuwac u mnie. W pracy miałam hardcore, więc mój głód i słabość to już była wisienka na torcie. Jestem ogólnie dzisiaj nieprzytomna, ale szczęśliwa, ze kolejne badania pchnelismy do przodu.

kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Po pierwsze serdeczne gratulacje Vergeet i Diana.

Po drugie, chciałam też stanąć w reprezentacji dziewczyn, które wchodzą tu codziennie, a nawet kilka razy dziennie, ale nie potrafią się wbić w konwersacje, tak mam na przykład ja 😁 może wynika to z faktu, że mam już 2 dzieci i teraz to takie staranie na luzie i nie chcę po prostu wbijać się Wam, które walczycie jak lwice, ze swoim luźnym staraniem, bo po prostu nie chcę nikogo urazić.
    Ale z całego serca Wam kibicuję ❤️❤️❤️
    Kochana wpadaj popisać z nami o głupotach dnia codziennego czy napisać że masz właśnie płodne. ;) nikogo tym nie urazisz.

PaulinKA, martakam, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dobra, może czas ogarnąć testy owulacyjne. Jakie polecacie? Niby jestem dość pewna swoich owulacji, ale lepiej sprawdzić, szczególnie, że mam IO.
    Jeśli nie masz pcos to easyhome do kupienia na Amazon albo domowe laboratorium z allegro, tak myślę. ;)

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Kurde jak ten styczeń pięknie powoli się kończy. Dziewczyny, piękne macie te kreski. ♥️ No za piękne aby mogły być oszukańcze 😍
    Luty też będzie ciekawy. Tyle dziewczyn ma HSG, że coś czuję że w marcu to już tylko same nowe dziewczyny tu zostaną 😃
    Chociaż tak sobie myślę, że tu jest tak fajna społeczność, tyle znajomości, więzi, że głupio aby kazda rozeszła się na inne wątki. Wiecie, że tam nie ma takiej miłej atmosfery jak tu🙊 Tu już tyle dziewczyn będzie w ciąży, że po prostu będziemy rozmawiać o tym 😃
    A jedynie nowe dziewczyny będziemy wspierać w staraniach.
    Dziewczyny ja przez pracę partnera chyba prędko nie będę w ciąży. Życzę wam brzuszka, ale nie zostawiajcie mnie tu 🤣🤣
    I ja, bo w lutym nie zajde skoro będzie stymulacja na ivf 🤣

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra domyślam się, że to było wycieńczające i najbardziej chyba wkurzające. Ten głód do 13 też nie brzmi dobrze. Najważniejsze, że krew oddana i teraz będziemy czekać na wyniki. ☺️

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
    Styczeń:Clo+Utrogestan
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra ale masakra z tymi badaniami! 😱 po pobraniu tylu probówek plus ile czasu musiałaś być na czczo to pewnie złość mieszała się z sennością…fajnie, że jednak udało się wszystko ogarnąc, jesteście już na maxa do przodu! 💪

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)
  • Ola25 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was od bardzo dawna, każdej kibicuję i smucę się razem z Wami z powodu bieli. Próbowałam w tym miesiącu udzielać się na wątku głównym ale jak widzicie za dużo nie napisałam 😅 myślałam że może u Was będzie mi łatwiej się udzielać, może z czasem się uda 😅
    Trochę o nas, jest to nasz 7 cykl starań, mimo że dopiero 12 dc to cykl spisany na straty 🥲 w tym miesiącu zrobiłam badania 3 dc i wyszły takie wskazujące na PCOS, między innymi LH ponad 30 🥲
    Testy owulacyjne nie wyszły mi nigdy pozytywnie więc mimo tego że przez pierwsze 4 miesiące byłam pewna że ta owulacja u mnie jest to od zeszłego miesiąca od kiedy robię testy + te wyniki to zaczynam wątpić, mimo że któregoś miesiąca robiłam progesteron 7 dpo i wynosił ponad 12. Sama nie wiem mam mętlik w głowie i czekam na wizytę u lekarza, która niestety za miesiąc dopiero.
    Może na początek nie powinnam prosić o poradę, ale wiem że Duphastonu nie powinno się brać bez potwierdzenia owulacji - bo może ją zahamować, jednak lekarz mi przepisał aby brać od 15 dc (w zeszłym miesiącu miałam tydzień plamien przed okresem) i tutaj bije się z myślami brać czy nie brać 😂 z jednej strony wzięłabym bo mam wizytę i tak by pasowało żeby okres przeszedł przed wizyta, a tak to mam myśli że jak nie wezmę to może się spóźni. Kurczę wiem że bardzo chaotycznie to napisałam ale mam nadzieję że mnie rozumiecie🥹

PaulinKA lubi tę wiadomość

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow aksandra, niezły dzień miałaś w takim razie. Nie dziwne że jesteś wypruta. Nie wiem jakich wyników oczekujesz, ale trzymam kciuki, żeby były takie jakie chcesz (albo źle żeby wiedzieć co poprawiać, albo dobre żeby wiedzieć że nie trzeba nic poprawiać). Mam nadzieję, że po pobraniu już udało ci się odsapnac i zjeść coś dobrego?

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    PaulinKA - mieszkam i jestem z Lubelszczyzny i oczywiście, że na kapcie mówię ciapy. Mój mąż, rodowity wrocławianin długo nie mógł się przyzwyczaić, a teraz już sam tak mówi 😉
    Gratuluję wszystkim nowym członkiniom uzyskania certyfikatu KCP. Mnie czeka jego odnowienie przed kolejnym transferem.
    Vergeet - musiałam aż dwa razy przeczytać jak pisałaś o HSG, czy mi się coś uroiło, czy kogoś pomyliłam z wątku. Kochana...Ty sobie nie żartuj, tylko szykuj się na badanie USG z podgladem Kropeczka 💕
    Diancia - jak czytałam Twoje posty jakoś nie umiałam się zsynchronizować z tym co piszesz, zupełnie jestem w innych emocjach i innych doświadczeniach teraz niż Ty, tak mi się wydaje. Czasem nie mogłam połapać się w ilości treści jaka się z nami tu dzielisz. Ja staram się przeczytać chociaż raz to, co pisze zanim to wyśle, żeby to było jakoś do przyswojenia dla dziewczyn. Bardzo Ci gratuluję ciąży, dla mnie takie grube krechy są marzeniem 😍 cieszę się, że chociaż inne kobiety mogą tego doświadczyć, o tyle cierpienia i smutku mniej na tym swiecie 🥹
    Juleńko - przepraszam, jeśli to zdrobnienie moze Cię razić, nazywam tak bliska mi osobę 😉 podziwiam Twoja siłę, wolę walki i działania. Taka postawa dodajesz nam tu mnóstwo energii. Wierzę, że odnajdziesz szybko świetnego, kompetentnego specjalistę, który zaopiekuje się Tobą z należytą troską.
    Kochane, nie odniose się do każdej, ale muszę przyznać, że super grupa nam tu powstała, z takim "jajem" 😁😁oby tych jaj było tu jak najwięcej dosłownie i w przenosni 🤪
    A mój dzień - szkoda gadać. Robiłam badania immunologiczne. Rano się specjalnie zwolniłam z pracy, bo zaczynałam ją dokładnie o godzinie otwarcia punktu pobrań. Przyjechaliśmy z mężem, bo robimy ten cross match, do którego potrzebna jest krew obu partnerów. Rejestracja trwała godzinę, choć wszystko wykupiłam już online, żeby było szybciej, po czym okazało się, że ten nieszczęsny cross to trzeba zrobić najwcześniej o 13, bo badanie jest czułe, a kierowca będzie transportował próbki od 16. Więc znów musieliśmy urwać się z pracy, tym razem już na nielegalu.Każde z nas pracuje na drugim końcu miasta. Z pierwszego pobrania krwi poszło u mnie 10! probowek, do godz. 13 oczywiście na tego crossa dalej mieliśmy być na czczo. Drugie pobranie już nie było się w co wkłuwac u mnie. W pracy miałam hardcore, więc mój głód i słabość to już była wisienka na torcie. Jestem ogólnie dzisiaj nieprzytomna, ale szczęśliwa, ze kolejne badania pchnelismy do przodu.

O matko, jak przeczytałam ile tych probówek od Ciebie wzięli to drugi raz czytałam czy dobrze przeczytałam 😱
    Ale mieliście dzień... Dobrze, że badania będą zrobione, to przynajmniej nie na darmo te niedogodności.
    Teraz koniecznie odpoczynek, relaks i dobra szama 😁

👩35 lat
    👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

02.2025 HSG
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Aksandra! Co za okropny, chaotyczny dzień. Sam fakt że przy wykupowaniu badania nie było info że możesz je pobrać dopiero po 13 by mnie wkurzył. A tyle godzin bez jedzenia dla mnie brzmi jak zgon na miejscu, na prawdę! Podziwiam cię że tam nie padłaś. No ale wierzę że motywacja była silna!

Hej Ola25, w Twojej sytuacji skusiłabym się chyba na monitoring cyklu kilka razy aby potwierdzić/wykluczyć owulacje. Ja również nigdy, aż do czasu stymulowania owulacji nie ujrzałam pozytywnego testu LH.
    Progesteron rósł mi przy syndromie LUF :/
    Wiesz jeśli spisujesz cykl na straty to możesz spróbować wziąć ten duphaston ale może lepiej byłoby pójść na jeszcze jedna kontrolę aby ocenić co się tam dzieje?

Ogólnie pokręcone te wyniki. 2 dc , lh 34? To już wskazuje na pozytywn wynik testu owulacyjnego który ma czułość ok 15-25! Współczuję ci bardzo , to musi być mega frustrujące tak bardzo nie wiedzieć co to ciało wyprawia :( przy pcos testy owu niby mogą być niemiarodajne ale wydawało mi się że właśnie w drugą stronę, że są ciągle pozytywne!

Może chciałabyś zacząć mierzyć temperaturę i obserwowac sluz? Na początku to się wydaje czarną magią ale na prawdę daje to dużą wiedzę o tym co aktualnie się dzieje w naszym cyklu. No i oczywiście czuj się tu dobrze, miło cię poznać 🥰

Ola25 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra - jejku, tyle czasu bez jedzenia, w gonitwie i w pracy, ale jakie szczęście, że udało się te badania w końcu pobrać i wysłać ! Kamień z serca, kolejny krok do przodu, do ukochanego Maluszka. 💜 brawo Wy!

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏
  • M93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra Ale Cię wymęczyli w tym labie 😳 trzymam kciuki żeby wyniki były okej!

Ola25 a jakimi owulakami testujesz? Bo jak to horieny to na nich ciężko złapać pik

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:38

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Molahonkeey Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa2024 hahaha biedna mysia 🥹 teraz masz KCP i pewność siebie milion 🥰🔥
    @Vergeet dziękuję 🥹 coś pięknego 🫠💕 zamierzam się napawać! Aha! Idziemy z pieskiem ✨🐶
    @Alicjasss oby to była dobra przepowiednia na weekend 🥹 dziękuję 🥰
    @Tortie już @PaulinKA wytłumaczyła🤩 KCP = Klub Czystej Piśki 😂 są różne specjalizacje - od czystej cytologii po czystości wynikające z badania HSG! Wszystko pięknie wyjaśnione 🥹
    Mam nadzieję, że USG rozjaśni sytuację i że to nic groźnego 🫂
    @Hope super lista! Trzymam kciuki ✊🏼 Ja poprosiłam na teleporadzie o skierowanie na te badania, ale mi odmówiła lekarka…
    @kałamarnica11 gratuluje czystej piśki✨💪🏼

Ja dzisiaj płakałam ze śmiechu prawie jak przeczytałam @Nowa2024 "Bo czułam się źle nie mając zadnego certyfikatu KCP, od razu mi lepiej"🥹

A JESZCZE ŻEBY NIE ZGINĘŁO 😂
    Zgadzam się z Twoimi refleksjami @Alicjasss dotyczącymi tej grupy tutaj. Ja jestem tu dopiero od początku stycznia, a już jakoś się do Was przywiązałam i Waszych historii 🥹✨

Na razie tyle nadrobiłam, reszta potem bo dziś wieczór ze szwagierką i psiapsi z dzieciństwa ❤️

kałamarnica 11, Nowa2024, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • martakam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mi ostatnio po raz pierwszy od nie wiem ilu lat wyszła czysta cytologia bez komórek zapalnych! Czy nadam się do KCP? 😃

M93, Aksandra, Nowa2024, PaulinKA, Podrożniczka, kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Ola25 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ohh Aksandra! Co za okropny, chaotyczny dzień. Sam fakt że przy wykupowaniu badania nie było info że możesz je pobrać dopiero po 13 by mnie wkurzył. A tyle godzin bez jedzenia dla mnie brzmi jak zgon na miejscu, na prawdę! Podziwiam cię że tam nie padłaś. No ale wierzę że motywacja była silna!

Hej Ola25, w Twojej sytuacji skusiłabym się chyba na monitoring cyklu kilka razy aby potwierdzić/wykluczyć owulacje. Ja również nigdy, aż do czasu stymulowania owulacji nie ujrzałam pozytywnego testu LH.
    Progesteron rósł mi przy syndromie LUF :/
    Wiesz jeśli spisujesz cykl na straty to możesz spróbować wziąć ten duphaston ale może lepiej byłoby pójść na jeszcze jedna kontrolę aby ocenić co się tam dzieje?

Ogólnie pokręcone te wyniki. 2 dc , lh 34? To już wskazuje na pozytywn wynik testu owulacyjnego który ma czułość ok 15-25! Współczuję ci bardzo , to musi być mega frustrujące tak bardzo nie wiedzieć co to ciało wyprawia :( przy pcos testy owu niby mogą być niemiarodajne ale wydawało mi się że właśnie w drugą stronę, że są ciągle pozytywne!

Może chciałabyś zacząć mierzyć temperaturę i obserwowac sluz? Na początku to się wydaje czarną magią ale na prawdę daje to dużą wiedzę o tym co aktualnie się dzieje w naszym cyklu. No i oczywiście czuj się tu dobrze, miło cię poznać 🥰
    Jestem właśnie umówiona do lekarza i to dosyć dobry (mam nadzieję) 😂 i stąd takie terminy że dopiero luty, bardzo dziękuję Ci za radę i będę dawać znać co powie.
    Ogólnie dziewczyny podziwiam Was, bo większość z Was stara się dłużej i naprawdę wszystkie jesteście silne, chociaż wiem że każda z Was wolałaby być szczęśliwa a nie silna 💪

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max

• Aksandra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wow aksandra, niezły dzień miałaś w takim razie. Nie dziwne że jesteś wypruta. Nie wiem jakich wyników oczekujesz, ale trzymam kciuki, żeby były takie jakie chcesz (albo źle żeby wiedzieć co poprawiać, albo dobre żeby wiedzieć że nie trzeba nic poprawiać). Mam nadzieję, że po pobraniu już udało ci się odsapnac i zjeść coś dobrego?

Siesiepy, robiłam Ana1, ana2, ana3, subpopulacje limfocytów, cytokiny, cross match i dorzuciłam sobie jeszcze próby wątrobowe, żeby sprawdzić czy leki do ivf nie zjechały mi wątroby. Ale jest git 💪 na te immunologiczne muszę z 2 tyg czekać. Właśnie nie wiem jakich oczekuje wynikow. Bardzo boje się tej niepłodności immunologicznej, bo trudno to się leczy i taka immunosupresja nie wiadomo jakie ma długofalowe skutki uboczne, nie jest to dobrze zbadane.

Dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa, ale na szczęście ten dzień się już kończy 😉 i już opchnelam z mężem wypasione smash burgery. Pękam w szwach 😁

Nowa2024, siesiepy, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Ola25 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Aksandra Ale Cię wymęczyli w tym labie 😳 trzymam kciuki żeby wyniki były okej!

Ola25 a jakimi owulakami testujesz? Bo jak to horieny to na nich ciężko złapać pik
    Właśnie mam easy home i jak was podczytywałam to były dość polecane..
    poniżej link jak mi wychodziło w zeszłym miesiącu
    https://zapodaj.net/plik-nN52VpZAY8
    Nie wiem nawet czy umiem wstawiać zdjęcia i od razu przepraszam ze zbiorczo nie umiem odpowiadać na posty ale mam nadzieję że się nauczę 🥹

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max

• Ana29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra cóż za gonitwa dzis ! Dobrze ze wszystko się dało zrobić i teraz już tylko do przodu ! Ale z ilością próbek to już przesadzili 🤯

Insane - trzymam kciuki za stymulacje, powodzenia kochana! 🍀

Verget mam nadzieje ze lecisz jutro na bete bo ja myślę że u Ciebie to już pewniak 🥰

Juleczko - Ty jesteś tak silną babką, taka energia od Ciebie bije , że aż chce się poznać Ciebie na żywo! Czytałam , że chcesz zmienić lekarza - i dobrze. Jeśli tak czujesz, to zrób to i walczymy dalej.

Przeczytałam cały dzień dzisiejszy ale nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich.
    Ja dziś wszystko co miałam zrobić to zrobiłam oprócz odpoczynku. No i jadłospisu.
    Mierzę się teraz z ogromnym bólem głowy bo dziś prawie nie jadłam i nie piłam za dużo, choć mam wrażenie że dziś w moich żyłach płynie kofeina 😅

Letrozol wykupiony. Czekam teraz tylko na ten suplement który mam brać z letrozolem, ale zamówiłam przez neta więc czekam.
    Mam nadzieję że miesiączka przyjdzie o czasie i 28 stycznia zacznę nowy cykl.

Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Molahonkeey no ja nie mogę ze śmiechu dzisiaj tu! 🤣🤣🤣

@Aksandra ty o burgerach, moja kumpela mi też fotę burgerów wysłała a ja tu staram się lekko jeść w trakcie tej stymulacji 🥹 ale małżon obiecał po punkcji zabrać mnie na wypasiony obiad więc poza tym, żeby były dobre jakościowo jajca to myślę tylko o tym, żebym po punkcji się czuła dobrze i mogła jechać z nim na ten obiad hahah 🤣🤣🤣

PS. Ale walka się zrobiła o certyfikaty KCP! 😁🏆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:56

Molahonkeey lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)
‹‹ 180 181 182 183 184
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ