❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Odniosę się do wszystkich jak położę małą ale chciałam się odnieść do Julki.
Julia z lekarzami jest różnie, nie tylko z ginami, musisz któremuś zaufać i iść tak jak on Cię prowadzić. Każdy ma inną szkołę leczenia, inne spojrzenie, wiedzę, szkolenia itp. Jeżeli czujesz się na siłach dalej próbować naturalnie to ja bym w to szła, jeżeli nie, to nie ma co się męczyć tylko oddać się w ręce specjalistów.
Nie wiem czy oglądasz Endo Agę na insta, ją długo leczyli nie tak jak powinni. W końcu po 9 latach się udało. Musisz trafić na kogoś kto się na tym zna bo szkoda czasu na błędne diagnozy. Może napisz do niej? Może ona poleci kogoś porządnego? Bo takie błądzenie po lekarzach zrobi Ci mętlik w głowie bo każdy będzie miał inne zdanie…Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 18:59
Julia24, Diancia99, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Dziewczyny jak milo was widzieć! Mi nawet ubrania nie zmienił!
https://ibb.co/hy0mjPH
Kałamarnica, super wieczór... Ja też dziś planuje kolacje z mężem. Burgery z Tomka, właśnie się gotuje czerwona cebula z żurawiną na chutney (przepis: burger z kozim serem thmix) sernik wygląda już pięknie ! Ale też bym chyba polewę pistacjowa zrobiła! Świetny masz pomysł!
Hope, przykro mi.
Nowa2024, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Insane, teraz to już z górki i rosnącym niebawem brzuszkiem 💕
Dziewczyny, Wy to jesteście pięknoty tutaj wszystkie, świat musi ujrzeć dzieci takich cudownych istot 💃Vergeet, Nowa2024, Insane, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
@Nitka jaka piękna historia! Choć przepłacona łzami i depresja to z cudownym zakończeniem, a jeszcze wieeeeeele przed wami! 💖 no i Argentyna, ah bajka!
@aszin właśnie ten wątek był dość spokojny, ale się tak rozkręcił w tym miesiącu że wow! Co do kawy to oczywiście wiem, dlatego napisałam że ograniczyć- nie zrezygnować 😁
@PaulinKA absolutnie nie przeszkadzacie, wręcz przeciwnie- wprowadzacie tutaj taaaaaak wiele! 😍 cieszę się, że grono się powiększa choć jestem przerażona jak ja opanuję wątek w lutym 😂
@Insane wzrusza mnie myśl o słoiczku ze strzykawkami, a tym bardziej później waszych bobaskach wśród nich. Walczycie jak lwice, będą mieć cudowne mamy 💖💖
Co do spotkania to często myślę że byłoby to coś wspaniałego spotkać się wszystkie ale ciekawe czy umiałabym mówić do was po imieniu, a nie per Nowa czy Kałamarnica 😂Tarisal, Nowa2024, aszin, Nitka96, Molahonkeey, PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja -
M93 wrote:Odniosę się do wszystkich jak położę małą ale chciałam się odnieść do Julki.
Julia z lekarzami jest różnie, nie tylko z ginami, musisz któremuś zaufać i iść tak jak on Cię prowadzić. Każdy ma inną szkołę leczenia, inne spojrzenie, wiedzę, szkolenia itp. Jeżeli czujesz się na siłach dalej próbować naturalnie to ja bym w to szła, jeżeli nie, to nie ma co się męczyć tylko oddać się w ręce specjalistów.
Nie wiem czy oglądasz Endo Agę na insta, ją długo leczyli nie tak jak powinni. W końcu po 9 latach się udało. Musisz trafić na kogoś kto się na tym zna bo szkoda czasu na błędne diagnozy. Może napisz do niej? Może ona poleci kogoś porządnego? Bo takie błądzenie po lekarzach zrobi Ci mętlik w głowie bo każdy będzie miał inne zdanie…
Tak właśnie czuję, że chcę zaufać tej dzisiejszej babeczce 🥹. Pragnę najmocniej na świecie mieć dwójkę dzieci (kiedyś myślałam o trójce, ale no zredukowałam marzenia 😆) i wiem, że muszę o tym myśleć już teraz w mojej sytuacji. Na tą chwilę myślę, że zrobimy tak, jak powiedziała 3-4 cykle naturalne po HSG, a jak nie uda się to kwalifikacja do IVF.
Zastanawiam się tylko, czy robić to HSG w szpitalu, czy w klinice. W obu miejscach byłoby to SONO-HSG z fajną pianeczką 🧼😜. Jakoś boję się, że jeśli zrobię w szpitalu, a nie prywatnie w tamtej klinice to mogą później opóźniać mi kwalifikacją? Pewnie zrozumiecie, że mam takie obawy 😓. Mój partner mówi, że według niego tak nie będzie, ale no decyzja zależy ode mnie... 😶🌫️
Śledzę EndoAge od kiedy pierwszy raz w tym miesiącu o niej wspomniałyście. Muszę się przyjrzeć jej historii.Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.5 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
UWAGA ‼️ Otwieram plebiscyt na wybór tytułu naszego romantycznego, zakochanego wątku w LUTYM 💖
Proszę o oddanie głosów do poniedziałku wieczorem, we wtorek podam nowy tytuł, a wątek założę czwartek/piątek, aby doczekać każdego testowania 🤞🏼
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG5Sf3b6Ow8Zc_jQInge7er90aNgc7Mr9zvhM7gvZoKwFZDA/viewform?usp=headerWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 19:25
Lusia3131, Diancia99, kałamarnica 11, Molahonkeey, Babsi, Księgowa, PaulinKA lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Julia24 wrote:Tak właśnie czuję, że chcę zaufać tej dzisiejszej babeczce 🥹. Pragnę najmocniej na świecie mieć dwójkę dzieci (kiedyś myślałam o trójce, ale no zredukowałam marzenia 😆) i wiem, że muszę o tym myśleć już teraz w mojej sytuacji. Na tą chwilę myślę, że zrobimy tak, jak powiedziała 3-4 cykle naturalne po HSG, a jak nie uda się to kwalifikacja do IVF.
Zastanawiam się tylko, czy robić to HSG w szpitalu, czy w klinice. W obu miejscach byłoby to SONO-HSG z fajną pianeczką 🧼😜. Jakoś boję się, że jeśli zrobię w szpitalu, a nie prywatnie w tamtej klinice to mogą później opóźniać mi kwalifikacją? Pewnie zrozumiecie, że mam takie obawy 😓. Mój partner mówi, że według niego tak nie będzie, ale no decyzja zależy ode mnie... 😶🌫️
Śledzę EndoAge od kiedy pierwszy raz w tym miesiącu o niej wspomniałyście. Muszę się przyjrzeć jej historii.
Tutaj większość dziewczyn z tego co wiem miało hsg w szpitalu, a skoro masz opcję zrobić to nieodpłatnie, to myślę że warto skorzystać bo już i tak masę środków przeznaczasz na kliniki, lekarzy, suple. Pewnie najdłużej będziesz czekać na sama wizytę w szpitalu, a później wyniki i reszta zabawy to już powinna być szybko ale oczywiście lepiej aby wypowiedziały się dziewczyny, które są już po- jakie są ich doświadczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 19:25
PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vergeet wrote:UWAGA ‼️ Otwieram plebiscyt na wybór tytułu naszego romantycznego, zakochanego wątku w LUTYM 💖
Proszę o oddanie głosów do poniedziałku wieczorem, we wtorek podam nowy tytuł a wątek założę czwartek/piątek aby doczekać każdego testowania 🤞🏼
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG5Sf3b6Ow8Zc_jQInge7er90aNgc7Mr9zvhM7gvZoKwFZDA/viewform?usp=headerAksandra, Vergeet, kałamarnica 11, M93, Molahonkeey lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Vergeet wrote:Brzmi to jak najlepsza opcja z wszystkich, a znając Ciebie to na pewno przeanalizowałaś szczegółowo każdą z nich! 😁
Tutaj większość dziewczyn z tego co wiem miało hsg w szpitalu, a skoro masz opcję zrobić to nieodpłatnie, to myślę że warto skorzystać bo już i tak masę środków przeznaczasz na kliniki, lekarzy, suple. Pewnie najdłużej będziesz czekać na sama wizytę w szpitalu, a później wyniki i reszta zabawy to już powinna być szybko ale oczywiście lepiej aby wypowiedziały się dziewczyny, które są już po- jakie są ich doświadczenia
No właśnie ta lekarka twierdzi, że w Kartuzach mają szybkie terminy i wystarczy zadzwonić w 1dc i zrobią mi od razu w przyszłym cyklu ☺️Vergeet lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
@Vergeet mieliśmy kiedyś spotkanie serwera cs-a i był ten sam problem mało kto mówił do siebie po imieniu 🤣🤣 najczęściej mówiliśmy nickami z gry, albo mieszaliśmy było wesoło 😁mogę powiedzieć, że prawie swojego imienia nie słyszałam tylko nick 🤣
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Chyba każdy na takim spotkaniu musiałby mieć plakietkę z pseudonimem z forum 😁
Vergeet, kałamarnica 11, M93, Molahonkeey, Misiula lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Vergeet wrote:UWAGA ‼️ Otwieram plebiscyt na wybór tytułu naszego romantycznego, zakochanego wątku w LUTYM 💖
Proszę o oddanie głosów do poniedziałku wieczorem, we wtorek podam nowy tytuł, a wątek założę czwartek/piątek, aby doczekać każdego testowania 🤞🏼
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG5Sf3b6Ow8Zc_jQInge7er90aNgc7Mr9zvhM7gvZoKwFZDA/viewform?usp=header
Zagłosowane! 💪💪💪 mega dużo tych propozycji tytułu! I nawet motyw KCP się znalazł 🤣Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Julia24 wrote:Tak właśnie czuję, że chcę zaufać tej dzisiejszej babeczce 🥹. Pragnę najmocniej na świecie mieć dwójkę dzieci (kiedyś myślałam o trójce, ale no zredukowałam marzenia 😆) i wiem, że muszę o tym myśleć już teraz w mojej sytuacji. Na tą chwilę myślę, że zrobimy tak, jak powiedziała 3-4 cykle naturalne po HSG, a jak nie uda się to kwalifikacja do IVF.
Śledzę EndoAge od kiedy pierwszy raz w tym miesiącu o niej wspomniałyście. Muszę się przyjrzeć jej historii.
No bo te obawy są związane jeszcze z tym, że pierwszy "dokument" potwierdzający starania to AMH z sierpnia 🙄. Wcześniej tylko chodziłam do ginekologa w Luxmedzie i no prowadziłam obserwacje cyklu na własną rękę.
Będę wdzięczna, jeśli ktoś z drużyny IVF mi podpowie co lepiej zrobić 😓. Jeśli może to mieć znaczenie, to wolę zapłacić i zrobić w klinice, ale no nie wiem 😅
Lekarka mówiła, że też przez te diagnozy powinnam być szybciej kierowana i nikt nie powinien wymagać ode mnie tego roku leczenia, ale no boję się tego, co jest poza moją kontrolą 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 19:42
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Nowa2024 wrote:Chyba każdy na takim spotkaniu musiałby mieć plakietkę z pseudonimem z forum 😁
Mała wizualizacja spotkania widziana oczami chatuGPT, ewidentnie nudzę się w pracy 🤣xDJulia24, Lusia3131, aszin, Tarisal, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Misiula, a_aandzela lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Mam nadzieję że żadna nie zdąży zupełnie osiwieć do tego czasu! 🤣🤣🤣
aszin, Insane, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Julia24 wrote:No bo te obawy są związane jeszcze z tym, że pierwszy "dokument" potwierdzający starania to AMH z sierpnia 🙄. Wcześniej tylko chodziłam do ginekologa w Luxmedzie i no prowadziłam obserwacje cyklu na własną rękę.
Będę wdzięczna, jeśli ktoś z drużyny IVF mi podpowie co lepiej zrobić 😓. Jeśli może to mieć znaczenie, to wolę zapłacić i zrobić w klinice, ale no nie wiem 😅
Lekarka mówiła, że też przez te diagnozy powinnam być szybciej kierowana i nikt nie powinien wymagać ode mnie tego roku leczenia, ale no boję się tego, co jest poza moją kontrolą 🫣
Masz spokojnie wskazania do in vitro i bez roku starań. Spokojnie Cię przepuszczą. Nie oszukujmy się, dla kliniki do hajs. To są firmy. Ale tak czy siak, masz wskazania.
Zresztą tego jakoś tak skrupulatnie chyba nie trzeba dokumentować. W razie czego nawet te wizyty w lux medzie możesz powiedzieć, że były w związku ze staraniami.
HSG bym zrobiła w szpitalu. Zaoszczędzone pieniądze jeszcze Ci się przydadzą. To bolesne badanie, ale trwa chwilę i jest do przeżycia.
Przyj do przodu i nie analizuj teraz, jakie przeciwności losu mogą Cię spotkać. Jak Cię jakieś spotkają to je wtedy w mig rozgromisz.
Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring -
Julia24 wrote:No bo te obawy są związane jeszcze z tym, że pierwszy "dokument" potwierdzający starania to AMH z sierpnia 🙄. Wcześniej tylko chodziłam do ginekologa w Luxmedzie i no prowadziłam obserwacje cyklu na własną rękę.
Lekarka mówiła, że też przez te diagnozy powinnam być szybciej kierowana i nikt nie powinien wymagać ode mnie tego roku leczenia, ale no boję się tego, co jest poza moją kontrolą 🫣
Ale papier ze szpitala w razie czego będziesz miała, że miałaś badanie drożności a to powinni normalnie zaliczyć w klinice jako leczenie 😉 poza tym wszystko zależy od lekarza kwalifikującego. Jedni wymagają bezwzględnie te 12 miesięcy udokumentowanego leczenia a inni nie. Dla przykładu my pierwszą wizytę w naszej klinice odbyliśmy 19.01.24 a wizytę kwalifikującą mieliśmy 14.12.25 😉 więc 12 msc też nie minęło. Jak są wskazania to nie powinno być problemów z kwalifikacją 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:22
Julia24 lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Insane wrote:Masz spokojnie wskazania do in vitro i bez roku starań. Spokojnie Cię przepuszczą. Nie oszukujmy się, dla kliniki do hajs. To są firmy. Ale tak czy siak, masz wskazania.
Zresztą tego jakoś tak skrupulatnie chyba nie trzeba dokumentować. W razie czego nawet te wizyty w lux medzie możesz powiedzieć, że były w związku ze staraniami.
HSG bym zrobiła w szpitalu. Zaoszczędzone pieniądze jeszcze Ci się przydadzą. To bolesne badanie, ale trwa chwilę i jest do przeżycia.
Przyj do przodu i nie analizuj teraz, jakie przeciwności losu mogą Cię spotkać. Jak Cię jakieś spotkają to je wtedy w mig rozgromisz.
Dziękuję bardzo @Insane! ❤️❤️ Niby powiedziano mi, że mam wskazania, ale jakiś taki niepokój człowiek czuję.
Co do bólu HSG, to kompletnie się nie boję 😅. Zdziwiłabym się gdyby był mocniejszy, niż ostatnie bóle przy @ 🫣.
Dobra, tak zrobię, poddam się temu procesowi. Będziemy walczyć następne 4 miesiące naturalnie, a jak nie to IVF. Jak mi to babka przestawiła właśnie jako potencjalne zabezpieczenie się na drugie dziecko, to całkowicie jestem na to gotowa. Zresztą kto by nie chciał dołączyć do takiej drużyny! 😁aszin, Nowa2024, Vergeet, Aksandra, kałamarnica 11, Misiula lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:Dziękuję bardzo @Insane! ❤️❤️ Niby powiedziano mi, że mam wskazania, ale jakiś taki niepokój człowiek czuję.
Co do bólu HSG, to kompletnie się nie boję 😅. Zdziwiłabym się gdyby był mocniejszy, niż ostatnie bóle przy @ 🫣.
Dobra, tak zrobię, poddam się temu procesowi. Będziemy walczyć następne 4 miesiące naturalnie, a jak nie to IVF. Jak mi to babka przestawiła właśnie jako potencjalne zabezpieczenie się na drugie dziecko, to całkowicie jestem na to gotowa. Zresztą kto by nie chciał dołączyć do takiej drużyny! 😁
Na pocieszenie powiem, że mnie badanie drożności nie bolało 😉 gorzej chyba jak są zrosty, wtedy ból jest na pewno. Po badaniu miałam tylko taki ból powiedzmy jak okresowy, ale to dosłownie przez chwilę 😉Aksandra, aszin lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Na pocieszenie powiem, że mnie badanie drożności nie bolało 😉 gorzej chyba jak są zrosty, wtedy ból jest na pewno. Po badaniu miałam tylko taki ból powiedzmy jak okresowy, ale to dosłownie przez chwilę 😉
Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌