X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, podpisuje się pod wszystkim, o czym pisze Insane. Czasem Waszych starań w ogóle bym się nie martwiła jako kryterium, które mogłoby być odrzucone przy kwalifikacji. Wskazaniem do procedury jest już sama diagnoza. Oszczędzajcie kasę na tym, co można. Suple, badania, leki, dodatkowe konsultacje ze specjalistami - to wszystko kosztuje. My ostatnio za głupia immunologię zapłaciliśmy 2 tys. Już pisałam, ze mnie HSG w ogóle nie bolało, ale trzeba założyć, że każda z nas jest inna i może mieć inny próg bólu. Dla mnie wciąż i niezmiennie najgorszym przeżyciem jest zakładanie wenflonu 😱

aszin, Julia24 lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja dołączę do zabawy, chciałabym wyglądać tak idealnie jak widzi mnie Pan Czat 😂

IMG-2874.jpg
    IMG-2875.jpg

Nowa2024, Julia24, kałamarnica 11, Molahonkeey, Misiula, a_aandzela lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Polecam czymś się zająć 🫢 ja odkąd mąż wrócił i przyjął w sumie dobrze informacje chociaż na początku mówi że musi to przetrawić 😂 to zorganizowałam sobie pracowity weekend że nie mam kiedy telefonu wziąć do ręki 🤣 dziś robię dwie pinsy i beze pavlova 🫢 nawet nie mam kiedy się skupić że coś mi tam dolega tylko działam prężnie w kuchni 😂

@Diancia, a Twój mąż nie chciał jeszcze dzieci? Dlaczego musi przetrawić?
    Dobrze pamiętam,że to Twoja teściowa nie chciała wnuków?

Diancia99 lubi tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam tak jak dziewczyny, lepiej sobie zaoszczędzić tą kasę bo jeszcze się przyda- oby już w ciąży 💖 a jak do szpitala przyjmą cię od razu to w ogóle bym się nie wahała tylko brała to w ciemno!

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉

• Insane Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dziękuję bardzo @Insane! ❤️❤️ Niby powiedziano mi, że mam wskazania, ale jakiś taki niepokój człowiek czuję.

Co do bólu HSG, to kompletnie się nie boję 😅. Zdziwiłabym się gdyby był mocniejszy, niż ostatnie bóle przy @ 🫣.

Dobra, tak zrobię, poddam się temu procesowi. Będziemy walczyć następne 4 miesiące naturalnie, a jak nie to IVF. Jak mi to babka przestawiła właśnie jako potencjalne zabezpieczenie się na drugie dziecko, to całkowicie jestem na to gotowa. Zresztą kto by nie chciał dołączyć do takiej drużyny! 😁

Nigdy nie wiemy ile lat starań nas czeka. Czy uda się od razu, czy nie. Wiadomo, ja wyrażam tylko swoje zdanie i uważam, że tego czasu jest zwyczajnie zajebiście szkoda. Nie udaje się naturalnie, to trzeba się leczyć. Hsg, kilka prób i podchodźcie do in vitro. Szczególnie, że może nie być w Polsce potem lepszego na to momentu.
    Z tym „zamrożeniem rodzeństwa” ja właśnie mam takie same podejście i argumenty, żeby drugi (trzeci) raz przez to całe gówno nie przechodzić.
    Wieloletnie staraczki tracą swoje życie. Tracą siebie. To zafiksowanie na dziecku odbiera rozum, pieniądze, a czasami i wiele więcej.
    Spełnijcie swoje marzenie o dziecku najszybszym możliwym sposobem i żyjcie. Dla mnie nie ma nad czym się zastanawiać.
    Te forum jest wspaniałym miejscem, ale nie można tu utknąć. Po prostu nie można.

Julia24, Vergeet, Molahonkeey, Misiula lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m.
    💉Rekovelle 6 j.m.
    💉Orgalutran
    📅30.01 pierwszy monitoring
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Nigdy nie wiemy ile lat starań nas czeka. Czy uda się od razu, czy nie. Wiadomo, ja wyrażam tylko swoje zdanie i uważam, że tego czasu jest zwyczajnie zajebiście szkoda. Nie udaje się naturalnie, to trzeba się leczyć. Hsg, kilka prób i podchodźcie do in vitro. Szczególnie, że może nie być w Polsce potem lepszego na to momentu.
    Z tym „zamrożeniem rodzeństwa” ja właśnie mam takie same podejście i argumenty, żeby drugi (trzeci) raz przez to całe gówno nie przechodzić.
    Wieloletnie staraczki tracą swoje życie. Tracą siebie. To zafiksowanie na dziecku odbiera rozum, pieniądze, a czasami i wiele więcej.
    Spełnijcie swoje marzenie o dziecku najszybszym możliwym sposobem i żyjcie. Dla mnie nie ma nad czym się zastanawiać.
    Te forum jest wspaniałym miejscem, ale nie można tu utknąć. Po prostu nie można.

Insane, ujęłaś to najlepiej jak można. Dokładnie i w najczulszym punkcie odzwierciedliłaś moje myśli o traceniu życia. Traci się życie, żeby to życie stworzyć. Jaki paradoks. Zgadzam się z tym i dodaje mi to siły, że nie można pozwolić sobie na zastój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 21:03

Nowa2024, Insane, Julia24, Vergeet, Molahonkeey, Misiula lubią tę wiadomość

KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Julia, podpisuje się pod wszystkim, o czym pisze Insane. Czasem Waszych starań w ogóle bym się nie martwiła jako kryterium, które mogłoby być odrzucone przy kwalifikacji. Wskazaniem do procedury jest już sama diagnoza. Oszczędzajcie kasę na tym, co można. Suple, badania, leki, dodatkowe konsultacje ze specjalistami - to wszystko kosztuje. My ostatnio za głupia immunologię zapłaciliśmy 2 tys. Już pisałam, ze mnie HSG w ogóle nie bolało, ale trzeba założyć, że każda z nas jest inna i może mieć inny próg bólu. Dla mnie wciąż i niezmiennie najgorszym przeżyciem jest zakładanie wenflonu 😱

Wenflon to moja kolejna fobia przed punkcją 😓 jak sobie przypomnę, że przed laparoskopią w szpitalu dwie pielęgniarki nie mogły mi się wkłuć…na dłoni pękły mi żyły a ręka zrobiła się jak balon…ostatecznie z wielkim trudem założyli mi wenflon w żyłe łokciową, ale ryczałam już z bólu

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • Alicjasss Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Insane, ujęłaś to najlepiej jak można. Dokładnie i w najczulszym punkcie odzwierciedliłaś moje myśli o traceniu życia. Traci się życie, żeby to życie stworzyć. Jaki patadoks. Zgadzam się z tym i dodaje mi to siły, że nie można pozwolić sobie na zastój.

Ale za to później te stworzone życie, stwarza nam życie jeszcze piękniejsze 🥺
    Nadzieja to potężna siła – droga może być kręta, ale ta nasza historia wszystkich tu dziewczyn na pewno skończy się tak jak najbardziej tego pragniemy, nawet jeśli trwa to dłużej, niż się spodziewamy ♥️
    Cel jest, wystarczy znaleźć do niego najkrótsza drogę 🍀🤰🏻

Molahonkeey lubi tę wiadomość

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Wenflon to moja kolejna fobia przed punkcją 😓 jak sobie przypomnę, że przed laparoskopią w szpitalu dwie pielęgniarki nie mogły mi się wkłuć…na dłoni pękły mi żyły a ręka zrobiła się jak balon…ostatecznie z wielkim trudem założyli mi wenflon w żyłe łokciową, ale ryczałam już z bólu

Bidulka 🥺 mi aż ciarki przechodzą jak czytam o Twoich doświadczeniach. Może popracowanie trochę ręką przed wkłuciem pomoże, żeby te żyły były widoczne bez problemu. Dla mnie najgorsze jest to stukanie po żyłach brrr, ale nie ma co się nakręcać. U Ciebie wszystko pójdzie gładko, przypomnij sobie w takich momentach, że tu całym wątkiem będziemy myśleć o Tobie rano w poniedziałek i wspierały w trakcie punkcji. To tylko chwilka 😘

Nowa2024 lubi tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, co piszecie, jest dla mnie naprawdę niezwykle cenne! ❤️ Czuję ogromną wdzięczność za Wasze wsparcie i za to, że z moim partnerem tworzymy tak zgraną drużynę. Dzięki temu mam pewność, że niezależnie od wszystkiego, nie poddamy się! 💪🏼

Vergeet, Nowa2024, Molahonkeey, Misiula, Insane, a_aandzela lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.5 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Wow! Dosadnie, pięknie i mądrze napisane! Chyba kazdy powinien sobie wydrukować i powiesić na ścianie tą wypowiedź, tam jest wszystko! Dziękujemy Ci 💖💪🏼

Molahonkeey, Insane lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Bidulka 🥺 mi aż ciarki przechodzą jak czytam o Twoich doświadczeniach. Może popracowanie trochę ręką przed wkłuciem pomoże, żeby te żyły były widoczne bez problemu. Dla mnie najgorsze jest to stukanie po żyłach brrr, ale nie ma co się nakręcać. U Ciebie wszystko pójdzie gładko, przypomnij sobie w takich momentach, że tu całym wątkiem będziemy myśleć o Tobie rano w poniedziałek i wspierały w trakcie punkcji. To tylko chwilka 😘

Właśnie muszę coś pomyśleć jak ułatwić to wkłucie wenflonu 😁 może zapytam chataGPT 🤣 dobrze, że ta punkcja trwa tylko chwilę, bardzo chciałabym być już po 🥹

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nitka96 samych wspaniałości na argentyńskich szlakach ✨🍀
    Dokładnie - Życie pisze różne scenariusze, a ja się bardzo cieszę, że Twój scenariusz jest „tym właściwym”, pełnym miłości i spełnienia ❤️ Spełniajcie marzenia i bądźcie szczęśliwi 🥹

@PaulinKA serduszko mi topnieje 🫠🤭 bardzo się cieszę, że tu trafiłyśmy i mogłyśmy się poznać w tej walce o spełnienie marzenia 🥹 jakoś tak lepiej na sercu, kiedy się wie, że to działa w dwie strony 😭💖
    Też mam nadzieję, że jakoś bardzo nie przeszkadzam naszym weterankom 🤭

@Julia24 hahaha ja też miałam przez chwilę zdziwko z tymi avatarami, ale mega fajnie, że to się przyjęło, bo teraz można jakoś sobie wyobrazić osóbkę po drugiej stronie 🤭
    Julia, ten „nowy plan” brzmi jak nowa nadzieja✨🍀 super że nie opierasz się na jednej opinii lekarskiej tylko szukasz wiedzy u innych specjalistów. Mam nadzieję, że zdecydujecie się na podejście zgodne z Wami i z Waszymi oczekiwaniami 🥹 Niestety pod względem medycznym się nie wypowiem, bo nie znam się na tym 🥲

@aszin piękny avatar 🥰 dawaj tu tego pięknisia w oryginale 🥹💖

@Alicjasss ja czuję tak samo 🤣 jakoś tak się przywiązałam do tej grupy i chętnie wesprę w przejściu na fioletową stronę mocy ✊🏼

@Vergeet super pomysł z tą ankietą 💪🏼
    Też bym chciała tak wyglądać jak widzi mnie ChatGPT😆

@Lusia hahahaha tak, musieli skądś czerpać inspiracje 🤣😜

@Tarisal no hit ! Mój mąż gra od lat w CS i do dziś się przyjaźnią, jeździmy na swoje śluby i jest stały kontakt ❤️ Trochę trwało jak się przyzwyczaiłam, że do mojego męża wszyscy w tym środowisku mówią po jego nicku 🤣

@Saferka 🤣🤣 padłam jakie to słodkie 🥹

@Insane lepiej bym tego nie ujęła 🥹

@Nowa2024 ja mam traumę po takiej jednej babie i wenflonie więc totalnie rozumiem…

•Dziewczyny, czytam Wasze historie i czuję takie ciepełko i radość, że udało Wam się wyjść z tych syfów i znaleźć szczęście 🥹🍀 a także wyjść z tych koszmarów silniejszym i mądrzejszym 💪🏼

•Zjazd KCP to piękny pomysł 😍 już to widzę „kałamarnica11 zamawia cappuccino”🤣🤣🤣

•Koncert był fantastyczny - polecam każdemu 🫠🥹 coś pięknego usłyszeć orkiestrę i chór w takim gamingowym wydaniu 😭🎮

Nowa2024, kałamarnica 11, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> ⏳
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Melduję wykonanie pierwszych zastrzyków 🥰

Więcej było strachu, niż realnie to wygląda.
    Słoik na zużyte strzykawki założony. Jeśli uda się zajść w tą ciąże to wypełni się grubo ponad 300 strzykawkami.
    I niech ktoś powie o kobietach „słaba płeć”.

Już jesteś o krok blizej od celu, brawo Ty 🥰💚

Insane, Julia24 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran
  • aszin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola, proszę, ale ustawiłam, że zdjęcie zniknie po 12h, bo mój pies jest dosyć charakterystyczny jednak 🤡

https://ibb.co/sCscftF

Lusia3131, Molahonkeey, Julia24, Nowa2024, Aksandra lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mola, proszę, ale ustawiłam, że zdjęcie zniknie po 12h, bo mój pies jest dosyć charakterystyczny jednak 🤡

Ale cudny !

aszin lubi tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz coś o mnie 🤣
    W 2017 roku poznałam mojego byłego narzeczonego. Miałam wtedy 24 lata i ogromne pragnienie założenia rodziny. Mój były lubił sobie popić, wywodził się ze środowiska tancerzy ludowych w jednym z największych i najbardziej znanych zespołów pieśni i tańca w Krakowie. Udawałam, że mi to nie przeszkadza, bo przecież sama byłam wtedy konkretną imprezowiczką. Przez ostatnie 1.5 roku związku czułam, że to nie to, że się męczę, że jestem nieszczęśliwa, że tego wszystkiego już jest za wiele. Brak poważnych perspektyw i życiowego podejścia do życia. Przyjęłam oświadczyny w 2020 roku i od tej pory zaczęłam zauważać jak bardzo nasze oczekiwania i podejście do życia się rozmija. Ile można zbierać zachlany ryj z kanapy?
    W 2021 roku przeszłam operację wycięcia woreczka żółciowego, pół roku później dowiedziałam się, że mój były proponował w czasie mojej hospitalizacji swojej koleżance ze szkoły średniej spotkanie w wiadomym celu. Mówił jej, że mnie kocha i że ze mną to co innego, ale, że łóżko to inna sprawa. Nie muszę chyba mówić, ze nasze życie seksualne opierało się na współżyciu raz na miesiąc/dwa miesiące i nie było w żadnym stopniu satysfakcjonujące, emocjonalne i …wskazane?
    Dzień po sylwestrze dostałam od niego wiadomość, że ciągle na maila dostaje jakiś spam z fotka pl. NA SZCZĘŚCIE, był na tyle głupi. Ja sama przez lata gimnazjalne i licealne miałam tam konto i wiedziałam doskonale skąd bierze się taki „spam”. Skracając historię - weszłam na jego maila u siebie na telefonie i zobaczyłam wiadomość o odnowieniu pakietu premium - sprzed miesiąca. Weszłam na jego profil na fotce (nick był w mailu, hasło miał wszędzie to samo) i zobaczyłam, że pisał z jedną dziewczyną, ale zanim zdarzyłam wejść w rozmowę - nagle mnie wylogowało. Równolegle mu napisałam że udało mi się znaleźć jego konto. Zmienił hasło w 3 min. Jak wrócił po pracy od domu - pierwszy raz odkąd go znałam patrzył mi prosto w oczy gdy coś przysięgał. Ja już wiedziałam. Poszliśmy spać, bo było późno, a ja przecież 3.01 musiałam pracować, zamknięcie miesiąca, dużo pracy. Cały dzień myślałam o tym. Znalazłam tą dziewczynę na Facebooku i napisałam do niej. Pokazała mi wszystkie jego propozycje, zdjęcia które ona jemu i on jej wysyłał. Dziewczyna była jakaś psychiczna - w sensie na serio, miała problemy psychiczne lub zdrowotne w tym kontekście, co wywnioskowałam ze sposobu jej wypowiedzi, błędów w pisowni, gubieniu kontekstu własnego zdania, tego że powiedziała mi że przecież zdjęcie w staniku z plaży to nic złego. Powiedziała mi o tym kiedy konkretnie proponował jej i co - jak byłam w szpitalu. Dostałam ataku paniki. Poszłam pod zimny prysznic po chwili. Napisałam do brata czy po mnie przyjedzie. Przyjechał w 15 min. Zabrałam kilka najważniejszych rzeczy - a nawet ekspres do kawy z czego się do dzisiaj śmieje, bo mój brat to typowy centuś krakowski 🤣 i jak zapytał „a ekspres??” - „bierz”🤣 Zabrałam psa, którego już nigdy więcej nie widział, adoptowaliśmy go 3 miesiące wcześniej.
    Zostawiłam go z dnia na dzień i do dzisiaj sobie za to dziękuję. Po trzech miesiącach poznałam mojego męża, po pół roku przeprowadziłam się z Krakowa na Śląsk, po 1.5 roku byliśmy zaręczeni, po 2.5 roku wzięliśmy ślub. W kwietniu mamy 3 rocznicę związku.
    Nigdy nie byłam w tak pięknym, „pracującym”, komunikatywnym, ciepłym, oddanym, wymarzonym związku. Mój mąż to najwspanialszy mężczyzna na tym świecie (sorry dziewczyny 😜) i dziennie staram się być za to wdzięczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 21:49

aszin, Nowa2024, PaulinKA, Misiula, Babsi, Tarisal, Insane, a_aandzela, Nitka96 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

✨1DC ~ 13.01
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Jaki cudowny 🥹🥹🥹🥹

💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:

✨1DC ~ 13.01
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, ja dopisze jeszcze jedna rzecz - swojego czasu jak dzwoniłam umawiać sie do kliniki, to pierwsze pytanie jakie dostałam to czy mialam robione HSG i jesli nie, to żebym nie czekala tylko w oczekiwaniu na wizytę je zrobiła, bo i tak beda kazali mi je zrobić, wiec.. Ja bym je zrobiła w szpitalu, nie czekala i tak jak piszą dziewczyny, zaoszczędziła kase, bo przyda wam sie na inne rzeczy. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mola, życzę Ci, zeby Wasza historia nadal byla tak piekna albo piękniejsza każdego dnia. To cudownośc, ze mamy obok siebie nie tylko meza, ale również przyjaciela, towarzysza zycia, w którym jesteście, będziecie i co najważniejsze, chcecie byc razem ❤️

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ