❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Nowa2024 to niech Twój atak paniki zajmie się Twoja paniką, a Tobie dadzą już spokój 😁
@Babsi ❤️🔥 działaj działaj , zaśliniłam się
@ Saferka 🤞 za proroczy sen 🤞
@Księgowa witaj w klubie ja wstałam dopiero co, ale mój mąż z pracy za chwilę wróci 🤣
@Vergeet dobrze jest Mamuśka spokój i odpoczynek 🤞🤞🤞🫛🫛 nie puszczam
Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Vergeet ale ubaw z tymi plackami. Ale chociaż mąż zadowolony 🤣 Baby brain ci już działa 😁😁
Bete może lepiej zbadać znowu do dwa dni, aby zobaczyć regularny przyrost. Za 4 dni ciężko będzie porównać. Chyba, że aż tak ci nie zależy na tym, byle by obserwować czy nie spada.
Kalamarnica ale piękna uczta ♥️😉 Zjadłabym taki serniczek 😃Vergeet lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Verget, jesli mogę cos doradzić to lepsza beta byłaby we wtorek, niz w czwartek. Im dłuższą przerwa tym trudniej porównać przyrosty.
Zgadzam się w 100%! Sikańce mogą nie wychodzić proporcjonalnie ciemniejsze i tylko będziesz się denerwować. Zrobiłam tak w zeszłym miesiącu i był to niepotrzebny stres. Beta pokaże jakie są przyrosty! Trzymam kciuki za piękne wyniki 🍀
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
@kałamarnica matko jak to wygląda!! Boski ten sernik 😍
@ksiegowa @alicjasss @nitka myślałam żeby zrobić w czwartek i powtórka w sobotę żeby był dwudniowy przyrost. Nie chce się chyba na początku tak katować i robić już teraz we wtorek bo pewnie wciąż wiele nie wzrośnie.
‼️Przypominam też, że do jutra jeszcze można głosować na nowy tytuł ‼️
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG5Sf3b6Ow8Zc_jQInge7er90aNgc7Mr9zvhM7gvZoKwFZDA/viewform?usp=headerMolahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja -
Ja bym zrobiła tylko we wtorek i jesli bedzie okej to potem czekala już na wizytę u lekarza. 😊
Ale ja nie jestem zwolennikiem miliona badan, bo to przysparza tylko problemow i większej ilości analiz, które de facto bez lekarza nic nie dadzą, a tylko sieja domysly.
Nie widzę też sensu badania bety do jakiegoś poziomu, jesli nie ma ku temu wskazań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 15:03
M93, Vergeet, aszin lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Vergeet wrote:@kałamarnica matko jak to wygląda!! Boski ten sernik 😍
@ksiegowa @alicjasss @nitka myślałam żeby zrobić w czwartek i powtórka w sobotę żeby był dwudniowy przyrost. Nie chce się chyba na początku tak katować i robić już teraz we wtorek bo pewnie wciąż wiele nie wzrośnie.
‼️Przypominam też, że do jutra jeszcze można głosować na nowy tytuł ‼️
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG5Sf3b6Ow8Zc_jQInge7er90aNgc7Mr9zvhM7gvZoKwFZDA/viewform?usp=header
Zagłosowane.Vergeet lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Księgowa wrote:Ja bym zrobiła tylko we wtorek i jesli bedzie okej to potem czekala już na wizytę u lekarza. 😊
Ale ja nie jestem zwolennikiem miliona badan, bo to przysparza tylko problemow i większej ilości analiz, które de facto bez lekarza nic nie dadzą, a tylko sieja domysly.
Nie widzę też sensu badania bety do jakiegoś poziomu, jesli nie ma ku temu wskazań.
Wiem, że powyżej 1000 już się nie bada tych bet, wtedy już tylko USG ale w moim przypadku jak jest tak wcześnie wyłapane to może lepiej zbadać w pobliżu tej spodziewanej miesiączki?🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vergeet wrote:Zgadzam się w tobą ale myślałam, że po prostu zbyt wcześnie wyłapałam tą ciążę i teraz te bety są takie o trochę bez sensu, i że lepiej odczekać aż wzrośnie i zrobić dwa pomiary. W zasadzie to termin spodziewanej miesiączki miałam dopiero gdzieś koło 30.01.
Wiem, że powyżej 1000 już się nie bada tych bet, wtedy już tylko USG ale w moim przypadku jak jest tak wcześnie wyłapane to może lepiej zbadać w pobliżu tej spodziewanej miesiączki?
Ja bym tego nie robiła. Jesli we wtorek będzie okej to bym odpuściła.
Ale to ja, ty musisz zrobić tak, zeby Tobie bylo dobrze.
Zbadasz w czwartek, na pewno porównasz do dzis.. Co będzie bez sensu i moze tylko wprowadzić niepotrzebny chaos i nerwy.
Dlatego ja uważam, ze sa dwie drogi. Albo robisz betę, sprawdzasz przyrost raz lub dwa i koniec, albo robisz betę dopiero w dniu spodziewanej miesiączki i jeden przyrost.
Oczywiscie zakładając prawidłowe wartości. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 15:55
Tarisal lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ja bym tego nie robiła. Jesli we wtorek będzie okej to bym odpuściła.
Ale to ja, ty musisz zrobić tak, zeby Tobie bylo dobrze.
Zbadasz w czwartek, na pewno porównasz do dzis.. Co będzie bez sensu i moze tylko wprowadzić niepotrzebny chaos i nerwy.
Dlatego ja uważam, ze sa dwie drogi. Albo robisz betę, sprawdzasz przyrost raz lub dwa i koniec, albo robisz betę dopiero w dniu spodziewanej miesiączki i jeden przyrost.
Oczywiscie zakładając prawidłowe wartości. 😊
Pierwszy raz od 1,5 roku jest przełom w postaci tych dwóch kresek więc błądzę jak dziecko we mgle także dziękuję za rady, są bardzo cenne 🩷Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
@Vegreet jak czytam Twoje wpisy to sonie czasem myślę, że albo Twoja doba ma więcej godzin albo Ty jesteś robocop. Impreza do 3 nad ranem, planszowki, co weekend wypad w góry, ciągle chęć na coś nowego! .. I do tego jest dobrze pamiętam też pracujesz w przedszkolu! Szacunk! Jesteś gotową na wielodzietną rodzinę 🤣
Seniczek też bym wsunęła.
Jeśli chodzi o dietę to w sumie tak jak napisałaś yo staramy się jeść w tygodniu. Ja już kilka lat temu wykluczyłam mięso i wędliny. Raz do roku zdarzy mi się zjeść mięso, kaczkę chodowaną przez moją mamę.
Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Vergeet wrote:Okej ma to sens co mówisz, posłucham mądrzejszych od siebie i powtórzę we wtorek, a później będę liczyć że wytrzymam jakoś te 3 tygodnie 😂
Pierwszy raz od 1,5 roku jest przełom w postaci tych dwóch kresek więc błądzę jak dziecko we mgle także dziękuję za rady, są bardzo cenne 🩷
Ja bym dorzuciła jeszcze proga!
Zagłosowanie oczywiście na 🍩 bo w tym roku w moje urodziny wypada tłusty czwartek 😂 Z jednej strony się mega cieszę bo klinika i lecimy z tematem a z drugiej w poprzednie urodziny straciliśmy pierwszą ciążę i trochę obaw … U mnie dzisiaj nadal niska temperatura ale piękny śluz więc coś czuję że dzisiaj będzie owulka (20 dc) I tak się zastanawiam czy nie odpuścić przed immunologiem i kliniką 🧐👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Vergeet wrote:Okej ma to sens co mówisz, posłucham mądrzejszych od siebie i powtórzę we wtorek, a później będę liczyć że wytrzymam jakoś te 3 tygodnie 😂
Pierwszy raz od 1,5 roku jest przełom w postaci tych dwóch kresek więc błądzę jak dziecko we mgle także dziękuję za rady, są bardzo cenne 🩷
Po prostu szkoda nerwów, klucia sie, pieniędzy. 😊
Jak cos będzie nie tak to wtedy będziemy myśleć, co dalej, ale na dzień dzisiejszy nie ma sensu sie tak rozdrabniać. 😊 Zakladam, ze we wtorek beta będzie duzo wyzsza, wszystko będzie okej i będziesz mogla cierpliwie czekac na wizytę. 😊Vergeet lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
A może już w Walentynki❤️ usłyszycie serduszko.
Chyba, że czekasz jeszcze tydzień dłużej dla pewności ☺️ Ja bym nie wytrzymała hehe -
@Babsi hahaha często niestety ten mój tryb życia i pracy kończy się tak, że muszę nadrabiać dziesięć stron i odpisuje na raty 😂 ale dziś dość leniwa niedzielka więc mogę śledzić na bieżąco, gorzej w pracy bo telefonu prawie nie wyciągam, a tutaj dziewczyny w pracy są najbardziej rozgadane 😂 p.s wielodzietnej rodziny nie planuje, wystarczy mi gromadka w przedszkolu a moje jedno, max 2 😁 ale lubię organizację więc też uważam, że jestem gotowa!
@Nitka robiłam proga w piątek i był ponad 30, cały czas przyjmuję luteinę 2x 100, myślisz że jest sens znów badać?
@księgowa dziękuję za twój głos rozsądku, tak zrobię 🩷
@alicjass wszystko zależy od tego, jak będzie z lekarzem bo póki co nie mam wybranego 😂 ale brzmi jak piękny plan na Walentynki, spróbuję tak zrobić 💖Księgowa, Alicjasss lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
@Mola właśnie umówiłyśmy się z przyjaciółką w lutym na warsztaty ceramiczne, dam znać jak będzie! 😁 czekamy na jakieś wieści i fotki z wyjazdu!
Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Vegreet , a dlaczego potem musisz czekać, aż 3 tygodnie.
Moja ginekolog powiedziała, że jak od wykryje ciążę to mam się od razu umówić, zeby mi mogła od pierwszych dni dać progesteron i ustalić dalsze kroki.
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Babsi wrote:Vegreet , a dlaczego potem musisz czekać, aż 3 tygodnie.
Moja ginekolog powiedziała, że jak od wykryje ciążę to mam się od razu umówić, zeby mi mogła od pierwszych dni dać progesteron i ustalić dalsze kroki.
Jak ktoś nie ma problemu z progesteronem, nie bierze żadnych dodatkowych lekow to najlepszy moment na pierwszą wizytę to 6/7tc, zeby zobaczyć juz serduszko.
Zwykle lekarze zalecaja wizytę wcześniej, jesli ciaza jest z góry zagrożona, sa jakies wskazania ku temu. W zdrowej, naturalnej ciazy, która nie jest okraszona jakimis problemami wcześniej, nie ma takiej potrzeby.aszin, Babsi lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Edit. Wtedy też chyba mogą dopiero założyć kartę ciąży? Tak jak pisze księgowa -nie jestem 35+ ani nie mam historii poronień więc chyba muszę czekać do tego chociaż 6/7 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:48
aszin, Księgowa lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Moja ginekolog powiedziała, że jak od wykryje ciążę to mam się od razu umówić, zeby mi mogła od pierwszych dni dać progesteron i ustalić dalsze kroki.Vergeet lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌