❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Saferka wrote:@Aksandra jaka z Ciebie laseczka na tym avatarze
@Molahonkeey wypoczywaj! rozhula się Może będziesz miała pamiętny wyjazd 🎆🎇🎉Podeślij jakąś fotkę gór
@PaulinKA Twój wykres jest tak obiecujący, że ja już nie mogę wysiedzieć na tyłku a co dopiero Ty 😅🤣 Uzbroję się w cierpliwość i poczekam 😅
@Nowa będziesz jeszcze miała czas na to aby przytyć 🙊 A co do Twoich filmików to same pierdoły 🤣 Niedługo napiszesz "Boże dziewczyny nie wiem dlaczego się tak obawiałam!"🤣
@Diancia99 Bo my właśnie jesteśmy takie panikary 🤣 Wiadomo, mąż też potrzebuje trochę czasu żeby oswoić się z tym, że będzie tatą. To sytuacja w której zmienia się całe dotychczasowe życie i czasami może to również delikatnie przytłaczać, jesteśmy tylko ludźmi 🤷🏻♀️Najważniejsze abyście się wzajemnie wspierali i byli w tym razem Bo w tych wszystkich staraniach i późniejszym macierzyństwie nie można zapominać o wspólnej relacji
@Babsi Masz rację! Bierz chłopa w obroty
@Kałamarnica Koniecznie! Pomyśl o ciągłych odwiedzinach po urodzeniu dziecka 🤣 A winko jest dobre na wszystko 🙊
@Alicjasss piękne imię 🩷 Niech rośnie zdrowo
Ja od siebie dodam, że ogarnęłam całą chatę, teraz Netflix&Chill a na noc do pracy Muszę Wam jeszcze napisać, że ostatnio teściowa, która nie wie nic o naszych staraniach (właściwie to nikt nie wie, poza moim bratem) powiedziała, że miała sen w którym taka słodka dziewczynka trzymała mnie za nogę i mówiła "mamo, mamo"🥲 Oby to był sen proroczy 🤣26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Dzis handlowa, mialam isc do lidla i co? I niedawno wstałam 🤣
A maz zaraz do pracy wychodzi, takze ja nie poszlaje, a z chęcią bym chciała 🤣Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
O kochane wesoło tutaj od rana, my ogarnęliśmy lab, śniadanie, oglądaliśmy serial i nam się usnęło 😅 no ale nic dziwnego bo wróciliśmy koło 3 w nocy, a pobudka 7:30 więc długo nie pospaliśmy.
Także przespałam całe oczekiwanie na wyniki bety i mam mieszane uczucia, niby jest w normie ale liczyłam na większy przyrost. Czy to normalne że na początku się musi „rozkręcić”?- wyszło teraz 29.
M93, Aksandra, Babsi, Nowa2024, Tarisal, Insane, Julia24, Molahonkeey, Diancia99 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet wrote:O kochane wesoło tutaj od rana, my ogarnęliśmy lab, śniadanie, oglądaliśmy serial i nam się usnęło 😅 no ale nic dziwnego bo wróciliśmy koło 3 w nocy, a pobudka 7:30 więc długo nie pospaliśmy.
Także przespałam całe oczekiwanie na wyniki bety i mam mieszane uczucia, niby jest w normie ale liczyłam na większy przyrost. Czy to normalne że na początku się musi „rozkręcić”?- wyszło teraz 29.
Vargeet jest jeszcze na tyle wcześnie i myślę ,że jeszcze ma czas na rozkręcenie się a wynik jest w normie także badz dobrej myśli , wszystko będzie dobrze 💚🍀Vergeet lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
Verget, to bardzo, bardzo wczesna beta, więc daj jej czas. 😊
Mysle, ze ona ma czas, żeby sie rozkręcić. We wtorek będziesz powtarzać raz jeszcze? Najważniejsze na ten moment, ze jest w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 14:07
Vergeet lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Vergeet wrote:O kochane wesoło tutaj od rana, my ogarnęliśmy lab, śniadanie, oglądaliśmy serial i nam się usnęło 😅 no ale nic dziwnego bo wróciliśmy koło 3 w nocy, a pobudka 7:30 więc długo nie pospaliśmy.
Zbadaj betę w następnym tygodniu to będą o wiele wyższe wyniki 😊Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Dziękuję wam dziewczyny ❤️ zdrowy rozsądek tak mi właśnie podpowiadał, że wyłapałam tą betę bardzo wcześnie i pewnie musi się rozkręcić ale dobrze, że potwierdzacie 💕
W przyszłym tygodniu powtórzę ale pewnie czwartek-sobota. Dam jej trochę czasu na podskoczenie, a resztę dni będę robić po prostu sikańcePaulinKA, Nowa2024, Insane, Diancia99 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 -
Babsi wrote:A ja zaraz zabieram się za ten przepis. Jak ktoś lubi cynamon, bo ja kocham, to bardzo polecam
https://domowe-wypieki.pl/ciasta/472-cynamonowe-ciasto-drozdzowe-do-odrywania🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet oczywiście, że prawidłowy. Jest tak wcześnie, że nie można spodziewać się niewiadomo czego. Czekamy do kolejnego pomiaru ❤ a jak Ty się czujesz?
W temacie ciast - mój sernik od rozkosznego w modyfikacji z polewą pistacjową już gotowy 🤤
https://zapodaj.net/uploadVergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Kałamarnica, zdjęcie nie działa ja robiłam jeszcze z jego przepisu ciasto pomarańczowe 😁
Vergeet, niech teraz rusza z kopyta ✊🏻🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 13:24
Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Vergeet oczywiście, że prawidłowy. Jest tak wcześnie, że nie można spodziewać się niewiadomo czego. Czekamy do kolejnego pomiaru ❤ a jak Ty się czujesz?
W temacie ciast - mój sernik od rozkosznego w modyfikacji z polewą pistacjową już gotowy 🤤
https://zapodaj.net/upload
W ogóle co ja wczoraj odwaliłam… robiłam placki ziemniaczane i zamiast mąki wsypałam… CUKIER PUDER 😂🙈 coś nie chciało mi gęstnieć więc wzięłam „drugą mąkę”- już prawdziwą. No i zgęstniało, smażę wszystko super. Mąż się zajada bo on je z cukrem i śmietana (bleh), a ja swoje solę i jem i są kurde słodkie… myślę co jest 🙈
Zorientowałam się jak chciałam smażyć kolejnego i spróbowałam te ziemniaki, bo były słodkie! Udało mi się później uratować sytuację, wypłukałam i przyprawiłam na nowo no ale śmiałam się sama z siebie 😂🙈
Co do samopoczucia to dziękuję że pytasz, na razie tylko bolą mnie piersi ale dość solidnie (przy takim progu nic dziwnego), boli mnie też głowa od kilku dni ale to może nie być związane z ciążą. Także póki co nie czuję się zupełnie „inaczej” no ale na tym etapie to wiadomo, jeszcze nie ma co mi namieszać w organizmie przy tak małej beciekałamarnica 11, Babsi, Diancia99, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 -
Rozumiem Twoje nerwy, ale wynik jest w normie!! ☺️ Niech się nam pięknie rozpędza!! ✊🍀 Pewnie teraz będzie Ci ciężko w pracy wysiedzieć 😁, ale jakoś wytrzymamy do wtorkowej powtórki! Tulę mocno 🫂 i wierzę, że będzie dobrze! ❤️ Tylko trochę tej nieszczęsnej cierpliwości potrzebujemy 🫣🫣.
Babsi wrote:Vegreet. 🥳 ważne, że rośnie.
Julia, a jaka to jest dieta przeciwzapalna ? Chętnie dołączę coś do swojej codzonnej. Często mam zapalenie w okolicach kolana.
Generalnie, to nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie 😅. Temat dopiero zagłębiam, dlatego obecnie korzystamy z jadłospisu Michała Kota, a z czasem zamierzam sama zacząć się odnajdywać a tym.
Jeśli miałabym wskazać ogólne zasady, to przede wszystkim wykluczenie żywności wysokoprzetworzonej, cukru i tłuszczów trans. Ważne jest także spożywanie dużej ilości przeciwutleniaczy, błonnika i zdrowych tłuszczów. Kluczowe jest ograniczenie czerwonego mięsa, zwiększenie spożycia warzyw oraz produktów bogatych w polifenole, które mają silne właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne (np. jagody, borówki, przyprawy, zielona herbata i różnorodne ziarna).Vergeet lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.7 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Vergeet zobaczysz że jak beta ruszy teraz z kopyta to sama będziesz w szoku jak to szybko rośnie! 🤞🤞🤞
Czekamy na full przyrosty 🍀💪Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
https://zapodaj.net/plik-829bNCNiiu
He he sorry Vergeet musiałam!
Skopiowałam sam link do zapodaj.net - brawo jaJulia24, Nowa2024, Vergeet, aszin, PaulinKA lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Verget, jesli mogę cos doradzić to lepsza beta byłaby we wtorek, niz w czwartek. Im dłuższą przerwa tym trudniej porównać przyrosty.
Julia24 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Julia24 wrote:Dobra, dziewczęta, kończy się nam powoli miesiąc! A że intensywnie lecimy z tym wątkiem, to niestety jest opcja, że coś mi umknęło! 😅 Proszę się nie gniewać, tylko przypomnieć mi, jeśli coś należałoby inaczej odnotować! ☺️
@M93 i jak tam u Ciebie, już po owu? Odliczamy od dzisiaj? 😁✊
@Minia000 kończy się już powoli styczeń, więc mam nadzieję, że w końcu będziesz miała trochę oddechu w pracy!!
Powiedz mi proszę, bo chyba mu umknęło - czy jesteś już po, czy przed wymazami? Dołączasz do licznej lutowej drużyny HSG? ☺️
@Kalamarnica11 obiadek na pewno będzie pyszny, nie ma co się stresować! 😘
@Insane jak dzisiaj po zastrzykach? Kiedy kolejna wizyta w klinice i podgląd 🥚🥚?
@Aszin przesłodki ten pies 😍😍. My mamy u rodziców Samoyeda, a od jakiegoś czasu marzy mi się berneńczyk, ale no nie zrobię tego jemu i nam na mieszkaniu 🫣. Może kiedyś zdecydujemy się na dom, to wtedy z pewnością będzie i piesek!
Aaaa i jeszcze chciałam się pochwalić, że zaczęliśmy wczoraj z partnerem dietę przeciwzapalną!! 😁 Podzieliliśmy się, kto które posiłki będzie przygotowywał i naprawdę smaczne wychodzą 😋. Zakupy zrobione już na cały tydzień. Niech się Endo wycisza, a i może BMI zacznie dalej spadać! 💪🏼
@Vergreet czekaaaaamy na wieści!!!! ✊✊✊
U mnie na razie zastrzyki tylko wieczorami ☺️ trzeci, poranny, wjeżdża dopiero od środy ☺️ Dzisiaj dopiero zaczął mi się okres, więc bardziej czuje jego, niż jajniki (jak na razie). A pierwszy monitoring mam w czwartek 🥰
Julcia, temat jest kontrowersyjny, kiedyś już o tym jednej dziewczynie tutaj pisałam, ale a propos diet przeciwzapalnych i „samonaprawiania” się organizmu, poczytaj sobie o leczniczych postach i o procesie autofagii ogólnie. To nie jest absolutnie żaden szarlatanizm, bo w 2016 roku Japończyk dostał za to nagrodę Nobla.
Ja u siebie co jakiś czas stosuję po prostu jeden dzień niejedzenia (co z wieczorem dnia poprzedniego i do śniadania dnia kolejnego daje około 43 godzin postu). Ważne aby tego dnia pić wodę z dodatkiem soli (wtedy nie boli głowa i nie dochodzi do żadnych omdleń).Julia24, Babsi, PaulinKA, Aksandra lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring -
Dzień dobry, ja nie ogarniam ile Wy tu piszecie. 🤯
Nie było mnie bo wczoraj rano gastrolog i wyjeżdżaliśmy po 7 z domu, a potem dopiero wróciliśmy ok 17 bo biegaliśmy po sklepach narciarskich. Byłam tak padnięta po całym tygodniu snu rzędu 4-5h, że umarłam, a jak wstałam to trzeba było coś ugotować + powyszywać, bo termin skończenia tygodniowej części był do północy. Wyrobiłam się 9 minut przed nią, całe szczęście. :p
Postaram się być od dzisiaj na bieżąco, idę przewertować kilka dzisiejszych stron.Vergeet lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"