X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Babsi w naszym wieku lekarze zalecają wcześniej wizytę, a jeśli doliczamy stratę to wola dmuchać na zimne, żeby od początku kontrolować sytuację niż coś przegapić, ale jak piszą dziewczyny bez problemów to tylko dodatkowy stres, przy 1 ciąży lekarz też po teście obliczył i podał kiedy się u niego zjawić.

• aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała przyjść na wizytę 2 tygodnie po pozytywnym teście ze względu na trombofilie wrodzoną, ale gdyby nie to, wolałabym iść wiedząc, że zobaczę serduszko.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mi kazała przyjść na wizytę 2 tygodnie po pozytywnym teście ze względu na trombofilie wrodzoną, ale gdyby nie to, wolałabym iść wiedząc, że zobaczę serduszko.

Ja zas 4-5 tydzień, czyli w sumie od razu jak zrobię test 🤣
    Ale no.. Ja od początku, w każdej ciazy wiem z czym sie mierze. Nie wiem czy możliwa jest ciaza bez problemów. 😂

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja zas 4-5 tydzień, czyli w sumie od razu jak zrobię test 🤣
    Ale no.. Ja od początku, w każdej ciazy wiem z czym sie mierze. Nie wiem czy możliwa jest ciaza bez problemów. 😂
    Ja ostatnio miałam betę 52 w 23dc 😆 więc wychodziło podobnie 😂

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😢
    Zrobiliśmy podejście na Skrzyczne, ale niestety zrezygnowaliśmy, bo nasza psinka się bardzo męczyła przez krótkie łapki i niskie podwozie, nic nie było wydeptane - warstwa śniegu spoooora + lekko zmrożona. Ja też słabo dawałam radę z tym śniegiem i mąż stwierdził, że na powrocie za duże ryzyko z moim kolanem. Pojechaliśmy do Parku Zamkowego w Żywcu na spacerek. Już tam zaczynało się mi robić nie dobrze i bardzo źle na brzuchu… teraz od 3 godzin walczę z biegunka, dreszczami i gorączką.

Przepraszam, ale nie odniosę się do wszystkiego 🥺 Zagłosowałam na nazwę wątku, Vegreet czekam na relację z warsztatów 🥹

PaulinKA, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> ⏳
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam na ciasto póki ciepłe... właściwie już zostało pół. 3 godziny przygotowania a 10 min i ciasta nie ma 😀

https://zapodaj.net/plik-chXm6t2YtR

Molahonkeey, Aksandra, Vergeet, Nowa2024, Alicjasss, siesiepy, Lusia3131 lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dziewczyny 😢
    Zrobiliśmy podejście na Skrzyczne, ale niestety zrezygnowaliśmy, bo nasza psinka się bardzo męczyła przez krótkie łapki i niskie podwozie, nic nie było wydeptane - warstwa śniegu spoooora + lekko zmrożona. Ja też słabo dawałam radę z tym śniegiem i mąż stwierdził, że na powrocie za duże ryzyko z moim kolanem. Pojechaliśmy do Parku Zamkowego w Żywcu na spacerek. Już tam zaczynało się mi robić nie dobrze i bardzo źle na brzuchu… teraz od 3 godzin walczę z biegunka, dreszczami i gorączką.

Przepraszam, ale nie odniosę się do wszystkiego 🥺 Zagłosowałam na nazwę wątku, Vegreet czekam na relację z warsztatów 🥹

Ojej a cóż to za menda się przyplątała! Czyżby grypa, czy raczej zatrucie? Lecz się tam bo owulacja w natarciu!

Podchodziłam zimą na Skrzyczne ale mam wrażenie że szlam jakąś zjebaną trasą (wybrałam się sama na tą wędrówkę a moje poczucie orientacji w terenie bywa zwodnicze) koło stoku narciarskiego i serio czułam się jakbym zdobywała Mont everest. Także jak nie chodzicie po górach to nie dziwię się że was to jednak przerosło w uwagi na snieg i warunki dla psinki :( mam nadzieję że troszkę widoczków złapaliście!

Vergeet, beta niech się rozpędza! 🥰🥰🥰🌱🌱 cieszę się że starasz się w miarę rozsądnie podchodzić do tematu i nie panikujesz że nie ma jakiegoś olbrzymiego skoku 🍀 jak ruszy z kopyta to nie nadążysz 😅😄

Ps. Na razie tylko taki kreskowkowy avatar udało mi się ogarnąć bo serio ten Czat to jakiś osioł 🤣 nie boję się na razie że mi zabierze pracę i dochód skoro nie ogarnia moich próśb i komunikatów 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 17:08

Molahonkeey lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to co piszecie o pierwszej wizycie ma sens.
    Szczególnie jeśli Vegreet już od owulacji bierzesz progesteron.

Z drugie strony z tutaj nawet nie miałam sprawdzanego poziomu progesteronu, ani bety. Z tego co czytałam to badaja tylko jeśli nie są pewni ciąży.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów miałam tak zajęty weekend, że próbuje nadrobić posty ale mi nie wychodzi. O wiele lepiej mi w pracy idzie czytanie forum 😅😅

@Vergeet gratuluję przyrostu i teraz pozostaje tylko życzyć nudnej i spokojnej całej ciąży!

Ja dzisiaj zaczynam nowy cykl. Jutro telefon do gin i będę umawiała termin HSG.
    W którym dniu cyklu Wasi lekarze mówili, że będziecie miały to badanie?

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Molahonkeey trzymaj się nie napisze ciepło że względu na temperaturę, może to tylko jednodniówka ze względu na zmianę, podróż
    @Babsi wygląda obłędnie aż slinka cieknie, a słodyczy nie jem 😉

Babsi, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mola oj kochana to faktycznie jak masz kontuzję, pieska a było dużo śniegu to domyślam się, że mogło iść się ciężko. Jak my szliśmy to nie było aż tyle śniegu, no a szliśmy we dwoje i bez kontuzji także rozumiem że się musieliście poddać. Ale ważne, że zażyliście ruchu, spacer w Górkach zawsze na zdrowie! ❤️ ale że cię jakieś zatrucie wzięło to już pech totalny…
    Warsztaty mamy dopiero w połowie lutego także dam znać później :)
    @PaulinKA staram się do tego podchodzić na tyle spokojnie i chłodno ile się da, wiem że nakręcanie się w żadną stronę nie będzie korzystne.
    @Babsi czuję jak pachnie to ciasto przez ekran telefonu!

Babsi lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Znów miałam tak zajęty weekend, że próbuje nadrobić posty ale mi nie wychodzi. O wiele lepiej mi w pracy idzie czytanie forum 😅😅

@Vergeet gratuluję przyrostu i teraz pozostaje tylko życzyć nudnej i spokojnej całej ciąży!

U mnie właśnie odwrotnie, jak wchodzę na forum po pracy to nie mogę ogarnąć 😂 a w pracy nie ma prawie szans, czasem coś na szybko podczytam.
    Dziękuję 🩷
    Powodzenia w nowym cyklu, co do hsg na pewno zaraz ktoś ci podpowie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina (11.24-01.25) - 22.01 ⏸️ - cb 💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:

Hello, to chyba zależy ile dni krwawisz i kiedy masz owu 😄 badanie robi się pomiędzy tymi dwoma 'wydarzeniami".
    Ja mam krwawienie i plamienie do ok 5 dc, a owulacje 10-12dc także HSG zaplanowano mi na 8dc. :)

Życzę Ci żeby ten cykl z HSG był owocny ❤️‍🔥

@Vergeet super że tak podchodzisz. Doskonale rozumiem , na pełna radosc na pewno przyjdzie jeszcze czas! Choć domyślam się że nie jest to łatwe...

Tortie, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...

7.02 🔜HSG
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robiłyście posiewy czy wymaz z pochwy przed HSG? Ile są ważne?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dobra, dziewczęta, kończy się nam powoli miesiąc! A że intensywnie lecimy z tym wątkiem, to niestety jest opcja, że coś mi umknęło! 😅 Proszę się nie gniewać, tylko przypomnieć mi, jeśli coś należałoby inaczej odnotować! ☺️

@M93 i jak tam u Ciebie, już po owu? Odliczamy od dzisiaj? 😁✊

@Minia000 kończy się już powoli styczeń, więc mam nadzieję, że w końcu będziesz miała trochę oddechu w pracy!!
    Powiedz mi proszę, bo chyba mu umknęło - czy jesteś już po, czy przed wymazami? Dołączasz do licznej lutowej drużyny HSG? ☺️

@Kalamarnica11 obiadek na pewno będzie pyszny, nie ma co się stresować! 😘

@Insane jak dzisiaj po zastrzykach? Kiedy kolejna wizyta w klinice i podgląd 🥚🥚?

@Aszin przesłodki ten pies 😍😍. My mamy u rodziców Samoyeda, a od jakiegoś czasu marzy mi się berneńczyk, ale no nie zrobię tego jemu i nam na mieszkaniu 🫣. Może kiedyś zdecydujemy się na dom, to wtedy z pewnością będzie i piesek!

Aaaa i jeszcze chciałam się pochwalić, że zaczęliśmy wczoraj z partnerem dietę przeciwzapalną!! 😁 Podzieliliśmy się, kto które posiłki będzie przygotowywał i naprawdę smaczne wychodzą 😋. Zakupy zrobione już na cały tydzień. Niech się Endo wycisza, a i może BMI zacznie dalej spadać! 💪🏼

@Vergreet czekaaaaamy na wieści!!!! ✊✊✊

Julka wymazy robię w tym tygodniu. Wstępnie czwartek chyba że uda mi się gdzieś wcześniej.. trochę się obawiam, że mogłam do końca nie wyleczyć tej bakterii, na którą ostatnio brałam antybiotyk. Jak wymazy będą czyste to po miesiączce w lutym droznosc.
    W pracy jest już lepiej, ale mniej się odzywam bo nie nadążam odkąd wątek się tak rozkręcił..

Gratuluje Ci Julka motywacji do diety. U mnie chwilowo trochę spadła, przez ostatni tydzień miałam.turno chęć na słodkie a do okresu jeszcze tydzień.

Vergeet ładna beta, najważniejsze że przyrost jest w normie. Wierzę, że przed Toba spokojna ciaza.
    Nie wiem czy przegapiłam gdzieś w postach ale pisałaś jak zaragowal partner i jak w końcu mu powiedzialas? :D

Nowa jutro wielki dzień i punkcja :D będę myśleć o Tobie. Jedziesz z mężem czy sama?

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Mi gin powiedziała, że w tym szpitalu są ważne maksymalnie 3 miesiące.
    Ja robiłam w drugiej połowie grudnia.

aszin lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

U mnie w miejscu badania MUCH ważne 3 msce, posiew z szyjki macicy 1 msc więc krociutko, a cytologia rok. Myślę że najlepiej zorientować się bezpośrednio u źródła bo różnie może być...

Ogółem tyle się zbierałam do zapisania na to badanie że nawet MUCH musiałam zrobić drugi raz także swizdu gwizdu i 300 zł poszło... 😅

aszin lubi tę wiadomość

7.02 🔜HSG
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Ja mam w planie zrobić pod koniec cyklu przed planowanym hsg. Chyba 3 miesiące są ważne?

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Ja mam w planie zrobić pod koniec cyklu przed planowanym hsg. Chyba 3 miesiące są ważne?
    Mi właśnie też tak ginka mówiła, ale wolałam się upewnić :)

Biorę się pierwszy raz za suflety czekoladowe 🫣

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Alicjasss Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    @Babsi hahaha często niestety ten mój tryb życia i pracy kończy się tak, że muszę nadrabiać dziesięć stron i odpisuje na raty 😂 ale dziś dość leniwa niedzielka więc mogę śledzić na bieżąco, gorzej w pracy bo telefonu prawie nie wyciągam, a tutaj dziewczyny w pracy są najbardziej rozgadane 😂 p.s wielodzietnej rodziny nie planuje, wystarczy mi gromadka w przedszkolu a moje jedno, max 2 😁 ale lubię organizację więc też uważam, że jestem gotowa!
    @Nitka robiłam proga w piątek i był ponad 30, cały czas przyjmuję luteinę 2x 100, myślisz że jest sens znów badać?
    @księgowa dziękuję za twój głos rozsądku, tak zrobię 🩷
    @alicjass wszystko zależy od tego, jak będzie z lekarzem bo póki co nie mam wybranego 😂 ale brzmi jak piękny plan na Walentynki, spróbuję tak zrobić 💖

O może na FB jest jakaś grupa mamusiek w twoim mieście i któraś kogoś poleci. Albo na spotted ☺️

Vergeet lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ