❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa, waga marzenie, ale chyba nieosiągalna dla mnie 😂 chociaż zamówiłam sobie na luty catering i mam zamiar w końcu ruszyć 🍑 i zacząć ćwiczyć, choćby z YT w domu.
Paulinka, masz cierpliwość, dziewczyno! Ja jestem słaba pod tym względem 🤪
Julia, Siesiepek jeszcze nie wyjechała, myślę że dziś się odezwie, bo miała zalatany dzień wczoraj 😁
Mola, udanego wyjazdu!Julia24, Vergeet, siesiepy, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
PaulinKA wrote:Nowa2024, to obyś za jakiś miesiąc rozpoczęła proces tycia 😄🥰🥰 życzę Ci z całego serca dodatkowych kg w tym roku 😄
a powiedz po co podaje się ovitrelle przed punkcja? Rozumiem że bierzesz ovitrelle+ coś o zupełnie przeciwnym działaniu, mam rację? Jeśli będziesz chciała to wytłumacz mi prostymi słowami bo te procedury IVF to magia dla mnie... jak mija ci weekend? Stresujesz się bardzo jutrzejszym dniem?
Ogólnie na stymulację pęcherzyków brałam Menopur i Puregon a od 6 dc dodatkowo Orgalutran. I ten Orgalutran to jest właśnie antagonista, który zapobiega pękaniu pęcherzyków. Ostatni Puregon i Menopur miałam w piątek a wczoraj ostatni raz Orgalutran o 18:00 i później o 22:00 Ovitrelle. Przed punkcją Ovitrelle jest po to żeby pęcherzyki powiedzmy „ostatecznie” dojrzały 😁
A co do stresu…jest coraz większy i nie wiem czy bardziej przed wkłuciem wenflonu czy przed samą punkcją 🥹 mam nadzieję, że jak już tam będę jutro to to wszystko minie
aszin a ja właśnie nie potrafię nigdy ani trzymać się żadnej diety ani ćwiczyć…zawsze mam słomiany zapał, który trwa max 2 tyg 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 10:01
PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Aaa dobra, rozumiem! No to niech sobie jajca dojrzewają w spokoju dzisiaj 🥰
Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Dzień dobry, 10:24 a tu już 3 strony!
Vegreet trzymam kciuki za piękny przyrost bety.
Życzę Wam miłej niedzieli, a tym czasem idę oświeżać plemniki.. if you know what I mean 😉
Co raz bliżej owulacja, co raz bliżej owulacja.. podśpiewuje do melodii z "co raz bliżej święta "😂Nowa2024, kałamarnica 11, Aksandra, Julia24, Vergeet, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Babsi wrote:Dzień dobry, 10:24 a tu już 3 strony!
Vegreet trzymam kciuki za piękny przyrost bety.
Życzę Wam miłej niedzieli, a tym czasem idę oświeżać plemniki.. if you know what I mean 😉
Co raz bliżej owulacja, co raz bliżej owulacja.. podśpiewuje do melodii z "co raz bliżej święta "😂
Śpiewaj śpiewaj, bo dzidzia będzie akurat na święta 😁kałamarnica 11, Babsi, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
Czy właśnie wyskoczył mi na tik toku filmik z nieudanej aplikacji wenflonu do tego stopnia, że aż polała się krew? 😫
Moja panika dostała paniki 🤣🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Ale szał tutaj 🙈
Nowa - ja też zapewniam, że wciąż mam Cię w myślach i w sercu z Twoim kurniczkiem 🐣
Paulinka - no dobra, to nasze dzisiejsze kciuki przenosimy już na 29.01. Haha! I czekamy na II 🍀
U mnie od rana szaleństwo w oczach, bo dziś wielki obiad rodzinny i mam streees. mąż już ma mnie dość.
Ale mam refleksję, że muszę częściej zapraszać gości aby przywyknąć do tego i nie mieć takiego stresu. Przez pandemię jakoś odwykliśmy od podejmowania gości i teraz trudno się przełamać. 🦑
PS chyba dziś winko wjedzie o 12:00 na przetrwanie 🌞Nowa2024, PaulinKA, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Nowa2024 wrote:Czy właśnie wyskoczył mi na tik toku filmik z nieudanej aplikacji wenflonu do tego stopnia, że aż polała się krew? 😫
Moja panika dostała paniki 🤣
Nowa - a propos wenflonu! Mój Mąż boi się wenflonu najbardziej ze wszystkich jakichkolwiek procedur medycznych. Jest to po prostu jego koszmar na jawie, on jak słyszy słowo wenflon to naprawdę dostaje ataku paniki (czasem, jak jestem na niego zła to mówię często to słowo do niego aby go wkurzać xD)
No i jak chorowaliśmy na covid, to ja przeszłam łagodnie, ale mój mąż miał zapalenie płuc. Wylądował na SOR i miał wykonane TK klatki piersiowej. Natomiast zanim było wykonane TK to oczywiście miał założony WENFLON! I jak się domyślacie - oj tam covid, kto by się przejmował... wenflon był problemem nie do przejścia. Myślałam, że straci przytomność, bo też mu pękła żyła w nadgarstku i wynaczyniła się krew.
Ale później się udało i jakoś przetrwał. 😄Nowa2024 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Nowa2024 wrote:Czy właśnie wyskoczył mi na tik toku filmik z nieudanej aplikacji wenflonu do tego stopnia, że aż polała się krew? 😫
Moja panika dostała paniki 🤣
Nowa, ja Cię bardzo proszę 😅 nie wyszukuj już info o żyłach, krwiach, wenflonach 😁. Proszę grzecznie odpoczywać do punkcji, jutro raniutko wstajesz i niech wizualizują Ci się piękne mnożące się pęcherzyki, z których doktorek zbiera niczym jagódki z lasu 😆Twoje okrągłe komóreczki.Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Nowa, ja Cię bardzo proszę 😅 nie wyszukuj już info o żyłach, krwiach, wenflonach 😁. Proszę grzecznie odpoczywać do punkcji, jutro raniutko wstajesz i niech wizualizują Ci się piękne mnożące się pęcherzyki, z których doktorek zbiera niczym jagódki z lasu 😆Twoje okrągłe komóreczki.
Ale samo wyskoczyło, przysięgam nic nie szukałam! 🤣🤣🤣
Haha padłam z tymi jagódkami z lasu hahaha 🤣🤣🤣Molahonkeey lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Ale samo wyskoczyło, przysięgam nic nie szukałam! 🤣🤣🤣
Haha padłam z tymi jagódkami z lasu hahaha 🤣🤣🤣
Tak tylko dodam, że moja siotrzenica, która dzisiaj stała się niemowlaczkiem ma na imię Jagoda 🫐
No to nie może być przypadek z tym porównaniem 😁
Nie ma się czego bać. Lecisz po te marzenie !!! 🔥✊🏻🍀♥️🤰🏻
Aksandra, Nowa2024, Vergeet, Babsi, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
Alicjasss wrote:Tak tylko dodam, że moja siotrzenica, która dzisiaj stała się niemowlaczkiem ma na imię Jagoda 🫐
No to nie może być przypadek z tym porównaniem 😁
Nie ma się czego bać. Lecisz po te marzenie !!! 🔥✊🏻🍀♥️🤰🏻
A ja od siebie dodam, że mojej siostrzenicy jak była malusia śpiewałam właśnie tak:
"Jesteśmy jagódki, czarne jagódki mieszkamy w lesie zielonym.
Oczka mamy czarne, buźki granatowe, a sukienki są zielone i seledynowe
A kiedy dzień nadchodzi, dzień nadchodzi idziemy na jagody na jagody
A nasze czarne serca, czarne serca biją nam radośnie bum tara ra bum"
I tak sobie to wyobraziłam, Nowa, że u Ciebie już jest tuż tuż do takich dziecięcych, przesłodkich tematów. 🫐🫐🫐Nowa2024 lubi tę wiadomość
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
Miłego dnia dziewczyny !
Później Was nadrobię choć przeczytałam prawie wszystko - to nie do końca 🥹
Lecę z chrześniaczkami na WOSP 😊
Zaczęłam brać już od wczoraj NAC , nie czekałam na nowy cykl bo nie wiem kiedy on będzie 😒
Ps. Moja temperatura wciaz wysoko 😪Vergeet lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Alicjasss, Aksandra mam wzrusz! 🥹 jutro jak będę zasypiać w czasie narkozy to z myślą o jagódkach 🫐🫐🫐
Aksandra, Vergeet, Alicjasss lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
@Aksandra jaka z Ciebie laseczka na tym avatarze
@Molahonkeey wypoczywaj! rozhula się Może będziesz miała pamiętny wyjazd 🎆🎇🎉Podeślij jakąś fotkę gór
@PaulinKA Twój wykres jest tak obiecujący, że ja już nie mogę wysiedzieć na tyłku a co dopiero Ty 😅🤣 Uzbroję się w cierpliwość i poczekam 😅
@Nowa będziesz jeszcze miała czas na to aby przytyć 🙊 A co do Twoich filmików to same pierdoły 🤣 Niedługo napiszesz "Boże dziewczyny nie wiem dlaczego się tak obawiałam!"🤣
@Diancia99 Bo my właśnie jesteśmy takie panikary 🤣 Wiadomo, mąż też potrzebuje trochę czasu żeby oswoić się z tym, że będzie tatą. To sytuacja w której zmienia się całe dotychczasowe życie i czasami może to również delikatnie przytłaczać, jesteśmy tylko ludźmi 🤷🏻♀️Najważniejsze abyście się wzajemnie wspierali i byli w tym razem Bo w tych wszystkich staraniach i późniejszym macierzyństwie nie można zapominać o wspólnej relacji
@Babsi Masz rację! Bierz chłopa w obroty
@Kałamarnica Koniecznie! Pomyśl o ciągłych odwiedzinach po urodzeniu dziecka 🤣 A winko jest dobre na wszystko 🙊
@Alicjasss piękne imię 🩷 Niech rośnie zdrowo
Ja od siebie dodam, że ogarnęłam całą chatę, teraz Netflix&Chill a na noc do pracy Muszę Wam jeszcze napisać, że ostatnio teściowa, która nie wie nic o naszych staraniach (właściwie to nikt nie wie, poza moim bratem) powiedziała, że miała sen w którym taka słodka dziewczynka trzymała mnie za nogę i mówiła "mamo, mamo"🥲 Oby to był sen proroczy 🤣
Nowa2024, Diancia99, kałamarnica 11, Vergeet, Babsi, Tarisal, Alicjasss, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Dobra, dziewczęta, kończy się nam powoli miesiąc! A że intensywnie lecimy z tym wątkiem, to niestety jest opcja, że coś mi umknęło! 😅 Proszę się nie gniewać, tylko przypomnieć mi, jeśli coś należałoby inaczej odnotować! ☺️
@M93 i jak tam u Ciebie, już po owu? Odliczamy od dzisiaj? 😁✊
@Minia000 kończy się już powoli styczeń, więc mam nadzieję, że w końcu będziesz miała trochę oddechu w pracy!!
Powiedz mi proszę, bo chyba mu umknęło - czy jesteś już po, czy przed wymazami? Dołączasz do licznej lutowej drużyny HSG? ☺️
@Kalamarnica11 obiadek na pewno będzie pyszny, nie ma co się stresować! 😘
@Insane jak dzisiaj po zastrzykach? Kiedy kolejna wizyta w klinice i podgląd 🥚🥚?
@Aszin przesłodki ten pies 😍😍. My mamy u rodziców Samoyeda, a od jakiegoś czasu marzy mi się berneńczyk, ale no nie zrobię tego jemu i nam na mieszkaniu 🫣. Może kiedyś zdecydujemy się na dom, to wtedy z pewnością będzie i piesek!
Aaaa i jeszcze chciałam się pochwalić, że zaczęliśmy wczoraj z partnerem dietę przeciwzapalną!! 😁 Podzieliliśmy się, kto które posiłki będzie przygotowywał i naprawdę smaczne wychodzą 😋. Zakupy zrobione już na cały tydzień. Niech się Endo wycisza, a i może BMI zacznie dalej spadać! 💪🏼
@Vergreet czekaaaaamy na wieści!!!! ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:42
Nowa2024, kałamarnica 11, Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.7 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Saferko a ja mam w głowie że były tu już dziesiątki obiecujących wykresów które niekoniecznie kończyły się zielono :p
Fakt jest taki że dopiero od tego miesiąca ogarnęłam by ocieplać termometr w buzi przed pomiarem i może to trochę wypłynęło na to że te temp. się ładniej prezentują.
Niemniej sama sobie kibicuje, a co 😄🌱Saferka, a_aandzela, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
PaulinKA wrote:Saferko a ja mam w głowie że były tu już dziesiątki obiecujących wykresów które niekoniecznie kończyły się zielono :p
Fakt jest taki że dopiero od tego miesiąca ogarnęłam by ocieplać termometr w buzi przed pomiarem i może to trochę wypłynęło na to że te temp. się ładniej prezentują.
Niemniej sama sobie kibicuje, a co 😄🌱Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Saferka wrote:@Aksandra jaka z Ciebie laseczka na tym avatarze
Niestety, tylko na nim 🤣🤣🤣🤣
A sen cudowny, oby szybko się urealnił. Tego Ci życzę 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:50
Julia jakie to super, że razem z partnerem tak się wspieracie w tych staraniach, ogarniacie wszystko razem, teraz dzielicie się przygotowywaniem tych posiłków 😍 pozazdrościć! Bo u mnie mąż nie dość, że w kuchni nic nie umie to nawet nie chce próbować bo „po co” i finalnie ja sama muszę wszystko robić 🤨
Saferka co do snów do dzisiaj śniła mi się moja babcia, która już nie żyje. Zawsze mnie wspierała w każdej decyzji, dawała dobre rady i wierzyła, że na cokolwiek się zdecyduje to jest to dla mnie najlepsza opcja jaką mogłam wybrać. I wierzę, że to jakiś tam znak od niej przed jutrzejszą punkcją, że gdyby żyła to byłaby dla mnie ogromnym wsparciem w tym IVF 🥹 z tego wszystkiego byłam już dzisiaj ją odwiedzić na jej grobie.
A z śmieszniejszych (ale nadal życiowych i zawsze aktualnych) jej porad to pamiętam jak miałam jakieś 21/22 lata a babcia powiedziała mi „tylko żebyś tak wcześnie nie wychodziła za mąż, bo tego chleba się jeszcze w życiu najesz” 😁Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞