❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chesterka1124 wrote:U mnie przy pcos żadne testy owu nie dzialalaja tak jak clear blue 🤞
To był ciężki tydzień dla mnie. Codziennie mam jakieś dołki połączone z myślami o maleństwie, takie refleksje i wspominanie jak syn był noworodkiem... Staram się zająć sobie głowę, ale przychodzi wieczór i nie mogę spać od tych myśli. Zapisałam się już do terapeuty.
Czas wziąć się za siebie.
Doskonale to rozumiem. Ja całymi dniami moge chodzić uśmiechnięta, tryskać energia, ale przychodzi noc, wieczór i mysli.. Chociaż u mnie to raczej kwestia tego, że po prostu wtedy mam dopiero na to czas.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Vergeet wrote:@Tortie ja na początku też zużyłam mnóstwo tych testów zanim się nauczyłam jak z nich korzystać więc musisz próbować i oglądać. Fajnie pomocna jest też aplikacja Premom- wklejasz tam zdjęcia testów i wyznacza ci pik. Zgadzam się też z @ksiegowa, że na facelle nawet ciemna kreska może jeszcze nie oznaczać piku, a dopiero taka ciemniejsza od kontrolnej. Ja potrafię mieć dwa dni ciemna kreskę, a dopiero później ciemniejszą czyli pik i kolejnego dnia bledsza.
@Anka daj sobie czas i pamiętaj, że tu jesteśmy i myślimy o Tobie ciepło ♥️
@Molahonkeey witam i trzymam kciuki 🤞🏻 aczkolwiek zgadzam się z @Julia, że na objawy ciąży jeszcze za wcześnie więc łącze się z Tobą w cierpliwym czekaniu
Ale ja się tutaj rzeczy dowiaduję. Muszę sprawdzić ta aplikację bo wariuję już z tym pikiem. Wydaje mi się,że za wcześnie zaczynamy takie konkretne działania i zawsze mam jakąś schizę ,że nigdy nie trafiam w pik. Chętnie wypróbuje tą apke... chociaż serce mówi: może tym razem się udało i już nie będę musiała.👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Saferka wrote:Wiecie co? Wzięłam prysznic, leżę na kanapie przed telewizorem i naszła mnie taka refleksja wieczorna. Pracuje w zawodzie w jakim pracuje. Mam kontakt z różnymi ludźmi i rodzinami. Często są to osoby i rodziny patologiczne najprościej nazywając. Spotkałam się z przypadkami kiedy kobiety nie dbają o siebie, bywają osobami bezdomnymi, nie chodzą do żadnych lekarzy, nie badają się, sypiają z kim popadnie, nie zachowują nawet minimum higieny osobistej i nagle okazuje się, że taka kobieta jest w ciąży o czym dowiaduje się dopiero po kilku miesiącach. Oczywiście przez cały okres ciąży nie odwiedza lekarza, nie suplementuje niczego, pije alkohol, pali papierosy. I rodzi dziecko, po czym siłą rzeczy od razu „oddaje” je po porodzie, bo nikt by jej nie wypuścił ze szpitala z nim. A my i nasi partnerzy? Dbamy o siebie jak tylko możemy, martwimy się, suplementujemy i mamy takie problemy a nie inne. Są rzeczy na świecie, które są niesprawiedliwe, bo bardzo mi szkoda tych dzieci. Wiem, że każda z Was ma tego świadomość i doskonale sobie z tego zdaje sprawę, ale chyba potrzebowałam tego aby się „wygadać”.
Nielubie mojego słownika przez jego poprawki non stop edytuje posty 🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 00:43
-
Dzień dobry z samego rana!
Lecę do pracy i trzymam mocno kciuki! @Julciaa14, @Ann35 🍀🍀🍀 I @Julia24 jeśli zatestujesz aby się pojawiło!🌱🥰
PS. Nie wiem co się dzieje z moim wykresem 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 07:31
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Saferka, no jak co? Trzeba zrobić jutro test. 😊
PaulinKA, Julia24, Tarisal lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja mam podobnie z wieczornymi przemyśleniami, w ciągu dnia też o tym myślę ale nie tak intensywnie jak wieczorem. Myślę, że my kobiety już tak mamy że wieczorem mamy retrospekcje i przemyślenia życia 😂
@Babsi ja właśnie zawsze mam wrażenie, że zaczynamy zbyt późno 😂 choć teraz owulacja w 8dc mnie totalnie zaskoczyła więc nie mówię o tym nawet 🙈
Co do Premom to faktycznie czasem trzeba się nagimnastykować żeby złapało te kreski ale zwykle mi dobrze wyznacza PIK, pokrywa się z tym co widzę w rzeczywistości.
@Chesterka wspaniała decyzja z terapią, trzymam kciuki abyś trafiła na tego właściwego 💖🤞🏼
@Saferka wygląda obiecująco 🤩🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Saferka, trzymam mocno kciuki 💚
Jeśli chodzi o Premom to fakt, raczej dobrze wyłapuje pik. Choć bez aplikacji czasami wyznaczyłabym go wcześniej, bo kreski były np takiej samej grubości, więc więcej bym nie testowała, a okazywało się, że za parę godzin były ciemniejsze i to właśnie wtedy był szczyt LH 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 08:26
Vergeet, Podrożniczka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Dzień dobry!
Saferka, zatestuj 🤞
Julia, Ty miałaś dzisiaj testować ponownie?
Chesterka, trzymam kciuki, aby terapia przyniosła oczekiwane efekty 💪
Wiecie co, Dziewczyny, u mnie z kolei głowa jakaś spokojniejsza po tym biochemie niż po normalnym okresie co miesiąc. 🤷♀️ jakoś nie nachodzą mnie ostatnio przemyślenia i refleksje wieczorne pod prysznicem czy przed samym zaśnięciem… może weszłam na jakiś kolejny etap albo to cisza przed burzą poowulacyjna hahah.
zaczęłam mierzyć temperaturę i zapisywać w aplikacji. Zobaczymy co mi to przyniesie 😃Chesterka1124, Misiula, Julia24 lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Dziewczyny czekamy na wasze testy 🤞🏼
@Podrozniczka może trochę działa na głowę sam fakt, że możesz zajść w ciążę. Może sam fakt to już jakiś krok do przodu 😁Podrożniczka lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Podróżniczko, cieszę się, że czujesz spokój, nawet jeśli miałby być on chwilowy 🙂 Kobiety są bardzo silne, choć często zdają sobie z tego sprawę dopiero wtedy, jak sytuacja tego wymaga. Oby szybko zaświeciła dla Ciebie tęcza 🌈 a owulacja i czas po niej Cię nie poturbowała 😁
Vergeet, w sumie mamy bardzo podobny „staż”, do tej pory też starałam się bardziej na luzie, a teraz również trzeci cykl stymulowany 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 08:41
Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Dzień dobry kochane ❤️ ja mam swojego terapeutę od lat, zaczęłam chodzić po odejściu mojej mamy. Jest on dla mnie najlepszy 😊 oczywiście ostatnie czasy się z nim nie widziałam bo udawałam, że dam radę to ogarnąć sama ale już mam dość 😫
Trzymam kciuki za Was dzisiaj 🤞 -
aszin wrote:Podróżniczko, cieszę się, że czujesz spokój, nawet jeśli miałby być on chwilowy 🙂 Kobiety są bardzo silne, choć często zdają sobie z tego sprawę dopiero wtedy, jak sytuacja tego wymaga. Oby szybko zaświeciła dla Ciebie tęcza 🌈 a owulacja i czas po niej Cię nie poturbowała 😁
Vergeet, w sumie mamy bardzo podobny „staż”, do tej pory też starałam się bardziej na luzie, a teraz również trzeci cykl stymulowany 😀
Ale śmiesznie się złożyło, że nawet mamy 3 stymulację i nawet owulację równo ze sobą 😀🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Dzień dobry!
No u mnie biel rażąca! 🤷
Nie mam jeszcze swojego ogarniętego lekarza prowadzącego (na szczęście już niedługo), a mam zalecenie brać przez 10 dni luteinę i potem odstawiać. Czy odstawianie 12DPO jest w porządku? Czy lepiej jednak jutro zrobić ostatni test i odstawiać 13DPO?💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Vergeet wrote:O to faktycznie, nawet zaczęłyśmy w tym samym miesiącu 2023 😀 u mnie na początku były bardzo na luzie bo mąż jest kierowcą zawodowym więc bywał w domu rzadziej, dopiero od maja zmienił pracę i jest codziennie. Także wcześniej to było po prostu bez zabezpieczania i co będzie to będzie no i jak widać nic nie było 😂
Ale śmiesznie się złożyło, że nawet mamy 3 stymulację i nawet owulację równo ze sobą 😀
Julia, możesz zarówno odstawić dziś jak i jutroVergeet lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Podróżniczko, cieszę się, że czujesz spokój, nawet jeśli miałby być on chwilowy 🙂 Kobiety są bardzo silne, choć często zdają sobie z tego sprawę dopiero wtedy, jak sytuacja tego wymaga. Oby szybko zaświeciła dla Ciebie tęcza 🌈 a owulacja i czas po niej Cię nie poturbowała 😁
Vergeet, w sumie mamy bardzo podobny „staż”, do tej pory też starałam się bardziej na luzie, a teraz również trzeci cykl stymulowany 😀
Hej hej ja też zaczynam 3 cykl z ovitrelle a 4 z lametta i też mam HSG w planie 🥰 dołączam do grona 😄aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
@Julia przykro mi, miałam dobre przeczucia 💔🫂
Co do luteiny to lekarka zawsze mówiła żeby brać 15 dni ale ja też odstawiałam szybciej jak wiedziałam, że nic z tego bo nie chciałam sztucznie wydłużać cyklu.
@aszin to jeszcze bardziej zabawna sytuacja, że nawet to się pokrywa. Jesteśmy staraczkowe bliźniaczki, oby przyniosło nam to szczęście 🤞🏼🥹
aszin lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Dzień dobry dziewczyny! Melduję przyszedł małpiszon, więc organizm ładnie się oczyszcza. Myślę że w takiej sytuacji chyba nie ma co powtarzać bety, co sądzicie? Trzymam ogromne kciuki za testujące!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 09:44
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Vergeet wrote:@Julia przykro mi, miałam dobre przeczucia 💔🫂
Co do luteiny to lekarka zawsze mówiła żeby brać 15 dni ale ja też odstawiałam szybciej jak wiedziałam, że nic z tego bo nie chciałam sztucznie wydłużać cyklu.
@aszin to jeszcze bardziej zabawna sytuacja, że nawet to się pokrywa. Jesteśmy staraczkowe bliźniaczki, oby przyniosło nam to szczęście 🤞🏼🥹
Ja też miałam nieracjonalnie dobre przeczucia w tym cyklu, więc jakoś mi ciężej teraz 😓.
Cieszę się, że mam już jakiś plan, ale jednocześnie będę miałam mega intensywny miesiąc zarówno prywatnie (przeprowadzka), w pracy, jak i na doktoracie... I jakoś nie mam wiary w powodzenie w kolejnym cyklu po ogromie stresów, które mnie czeka.
Myślę cały czas o tym L4, o którym chyba w listopadzie tak rozmawialiśmy... Ale no mam tyle zobowiązań, że ciężko to rzucić... Wiadomo ciąża najważniejsza, ale jednak nie wiem, kiedy w nią zajdę, a życie musi się toczyć 🤷.
Jak przeżyję ten intensywny miesiąc, to jedziemy na jakieś wakacje 😅 albo wezmę te L4.💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julciaa14 wrote:Dzień dobry, u mnie jedna kreska. Czekam na @ miała być wczoraj. Może pod koniec stycznia jeszcze raz będę testować bo ja mam krótkie cykle 22/23 dni. Zobaczę kiedy @ przyjdzie.
Tulę 🫂🫂
Masz krótkie cykle ze względu na szybkie owulacje? Długość fazy lutealnej wynosi przynajmniej 10 dni?💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml