❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Już czekam, dziś chyba pójdzie szybko bo jedna babeczka przede mną.
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Hopex2 wrote:Hej ❤️
Z tymi wizytami to kojarzy mi się ogromne oczekiwanie, jak z moją babcią jeździłam do lekarza jak leczyła nowotwór piersi, czekaliśmy po 3 h na wizytę, potem 4 h chemia i dopiero do domu. A i trzeba było być na 6:30 już, żeby krew oddać przed chemią. Tragedia 🥲
Zapomniałam spytać, jak było na pierwszej wizycie w klinice!! Opowiadaj! 😁😁 Podchodzicie do IUI?💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Otóż moja droga, okazało się, że tu jest Wi-Fi. Szok i niedowierzanie. A wczoraj pół Disney Plusa pobrałam na tablet. Ogólnie ten oddział jest super nowoczesny, a moja sala wygląda jak pokój hotelowy. Część szpitala została wyremontowana i ten oddział był jednym z pierwszych.
ale tym wifi to mnie naprawdę dzisiaj zaskoczyli. A doktor, który mnie przyjmował był u mnie popołudniu i tłumaczył się, że już kontaktował się z moją dr i już wszystko pozlecał jak należy. Miły chłopak, przynajmniej widać, że się stara.
To oby jeszcze z jedzeniem dopisywali i można stwierdzić, że to taki dobry urlop staraczkowy 😅😅kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
Ana29 wrote:Już czekam, dziś chyba pójdzie szybko bo jedna babeczka przede mną.
Czekamy na info po! 😘Ana29 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Julia24 wrote:To oby jeszcze z jedzeniem dopisywali i można stwierdzić, że to taki dobry urlop staraczkowy 😅😅
Hehe z tym akurat cudów nie ma. Ale pudełka z kuchni Vikinga sobie zamówiłam przezornie.Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
@Chesterka przykro mi 🫂 najgorsze są te spóźnione małpiszony, człowiek sobie nadziei narobi bo królewna nie przychodzi a później rozczarowanie…
@Nowa ja jak dostaje rano, to koło południa zwykle jest już rozkręcony także to liczę jako pierwszy dzieńno ale w sumie tak jak dziewczyny powiedziały, żywa krew się liczy nawet jak będzie później niż ta magiczna 10 😁
@Ana progesteronu nie dostaniesz bez potwierdzonej owulacji bo on może Ci ją zablokować także zdecydowanie trzeba sprawdzić jak się ma sytuacja. Owulacja może być nawet w 20dc, tu nie ma reguły
@aszin ciekawie przeczytać jak wygląda to z drugiej strony. Co do spóźnień lekarzy to pomyślałam, że może być też taka sytuacja, że ten lekarz przyjmuje jeszcze gdzieś i tam mu się przedłużyło więc i kolejna placówka ma opóźnienie. Jakoś nie chce mi się uwierzyć, że ktoś po prostu się spóźnia bez ostrzeżenia 🙈 No ale tak czy inaczej, rzadko korzystam z NFZ ale jak już to faktycznie w poczekalniach są często okropni ludzie- jacyś zniecierpliwieni, natarczywi, awanturnicy- to może naprawdę każdemu wydłużyć czas, mogę się tylko domyśleć jak to jest mierzyć się z takimi ludźmi na co dzień 🙈aszin lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Julia24 wrote:Zapomniałam spytać, jak było na pierwszej wizycie w klinice!! Opowiadaj! 😁😁 Podchodzicie do IUI?
Dziękuję, że pytasz 😘
Byliśmy u tej Babik, co wspominałam na forum. Jestem trochę zła po tej wizycie, nie na samą lekarkę, bo to naprawdę super lekarz, lecz na moją poprzednią ginekolożkę. Ta doktor powiedziała, że nie powinna mieć miejsca sytuacja, że miałam 4 stymulacje bez wykonania drożności. Tamta mówiła, że endometrium ładne 3 warstwowe. Ta lekarka, że coś jej się nie podoba i mam zrobić histeroskopie. Dodatkowo ta drożność. Generalnie widziała, że jesteśmy zestresowani, była bardzo wyrozumiała i wszystko tłumaczyła. Więc przede mną Hsg, histeroskopia, mam zrobić AMH, poziom Wit. D3, B12 i wrócić i wtedy powiedziała, że pomyślimy o IUI.
A testować nie wiem, kiedy będę, bo nie jestem w stanie określić, kiedy owulacja 🙃 w piątek, jak robiła mi monitoring to powiedziała, że pęcherzyk 16 mm, w sobotę pik na owulaku, w niedzielę już po Piku. Nie wiem sama, czy z 16 mm w sobotę mogła być owulacja. Jak miałam Ovitrelle było łatwiej 😂
Podsumowując czytam wszystko, co piszecie o histeroskopii, bo też mnie to czeka🥲Insane lubi tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊ -
Hopex2 wrote:Dziękuję, że pytasz 😘
Byliśmy u tej Babik, co wspominałam na forum. Jestem trochę zła po tej wizycie, nie na samą lekarkę, bo to naprawdę super lekarz, lecz na moją poprzednią ginekolożkę. Ta doktor powiedziała, że nie powinna mieć miejsca sytuacja, że miałam 4 stymulacje bez wykonania drożności. Tamta mówiła, że endometrium ładne 3 warstwowe. Ta lekarka, że coś jej się nie podoba i mam zrobić histeroskopie. Dodatkowo ta drożność. Generalnie widziała, że jesteśmy zestresowani, była bardzo wyrozumiała i wszystko tłumaczyła. Więc przede mną Hsg, histeroskopia, mam zrobić AMH, poziom Wit. D3, B12 i wrócić i wtedy powiedziała, że pomyślimy o IUI.
A testować nie wiem, kiedy będę, bo nie jestem w stanie określić, kiedy owulacja 🙃 w piątek, jak robiła mi monitoring to powiedziała, że pęcherzyk 16 mm, w sobotę pik na owulaku, w niedzielę już po Piku. Nie wiem sama, czy z 16 mm w sobotę mogła być owulacja. Jak miałam Ovitrelle było łatwiej 😂
Podsumowując czytam wszystko, co piszecie o histeroskopii, bo też mnie to czeka🥲
To bardzo konkretne plany. Porządna diagnostyka. Brzmi to naprawdę obiecująco. Cieszę się, że trafilas na taką doktor, oby dalej Wami dobrze kierowała. Mocno trzymam kciuki 🩷♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
M93 haha a to dobre! 🤣 najwyżej jak doktorek powie, że dostałam okres za późno i liczymy dzień kolejny jako 1dc to mu napisze „ale doktorku, na drugiej półkuli mamy inny czas” 🤣💪
Kałamarnica oooo to jaki szok! Przynajmniej w całej tej mało przyjemnej otoczce możesz czuć się komfortowo! 😍 a to już +100 do pobytu w szpitalu, zamiast leżeć w jakiejś obskurnej sali rodem z PRL!Julia24, kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Hopex2 wrote:Dziękuję, że pytasz 😘
Podsumowując czytam wszystko, co piszecie o histeroskopii, bo też mnie to czeka🥲
Oo, babka wydaje się ogarnięta - to najważniejsze!!! Cieszę się, że będziesz w końcu pod dobrą opieką 🤗🤗. Długi wywiad przeprowadzała? Mieliśmy na miejscu od razu jakieś badania?
A propos- @Aszin @Vergeet wy już w trakcie 3 stymulacji bez drożności?
Nie wiedziałam, że drożność jest już sugerowana przy stymulacji, ale @Hopex2 do IUI to bardzo dobrze, że nie dopuszcza Was bez! Inaczej to byłoby czerwone światło do zmiany lekarza!
Co do piku, to nie wiem, jak szybko rosną Ci pęcherzyki, ale można przyjąć, że średnio te 2mm, więc w niedzielę byłoby już 20mm, więc możliwe, że była wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 19:25
Hopex2 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Dziewczyny czy zdarzało Wam się mieć wyniki badań w diagnostyce dopiero po 20 ???
Kurcze oddałam krew po 7 a wyników jak nie było tak nie ma.
Robiłam dziś estriadol i proga i miałam podesłać doktorce żeby potwierdziła czy mam podać Ovitrell a tu d*upa....🫣👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
Julia, tak, mam mieć drożność po tej stymulacji. 🙂 Z tego, co widziałam na forum, lekarze często kierują na HSG właśnie po 3 stymulacjach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 19:26
Julia24, Hopex2 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Julia, tak, mam mieć drożność po tej stymulacji. 🙂 Z tego, co widziałam na forum, lekarze często kierują na HSG właśnie po 3 stymulacjach.
Mnie np. nikt nie chciał zacząć stymulować przed drożnością. W pierwszym kroku była drożność a dopiero później rozpoczęcie stymulacji.Hopex2, aszin, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
🧔31 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
🍀Start z IVF🍀
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
15.02.2025 transfer ❤️
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
Hopex2! Fajnie że na waszej drodze stanęła taka konkretną babeczka 🥰 plan jest konkretny, nic tylko działać!
Hopex2 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
aszin wrote:Julia, tak, mam mieć drożność po tej stymulacji. 🙂 Z tego, co widziałam na forum, lekarze często kierują na HSG właśnie po 3 stymulacjach.
To dobrze 🤗. Ty chodzisz do kliniki, czy prywatnie do jakiegoś ginekolog?
@Vergreet a jaki Estera miała plan? Mówiła coś o drożności?💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Aksandra, Julia dziękuję ❤️
Powiedziała, że powinna być zrobiona. Chodziło jej też o to, że już mam 4 za sobą, a maksymalnie można mieć 6 w roku, więc zostają nam 2 na IUI, bo często też stymulują. Na hsg dostałam skierowanie do szpitala od niej na NFZ. A chciałam zapytać jak to jest z histeroskopia? Też można wykonać na NFZ, bo prywatnie cena mnie trochę przeraziła koło 3 tys, ale jak nie będzie wyjścia 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 19:36
👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Śmieszna była na początku, bo zapytała, co od niej chcemy, a mój mąż bliźniaki, a ona na to oo chcecie bliźniaki, możemy zrobić, ostatnio 2 parom pomogłam mieć bliźniaki. A my takie co 😅
Aksandra, Insane, kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
O kurczę to jestem zaskoczona tą wiadomością o stymulacji i drożności i o tym, że można mieć 6 stymulacji w roku 😱
@Julia ogólnie to Estera już na pierwszej wizycie dała mi stymulacje i zapowiedziała, że mam zrobić badanie nasienia i u mnie dążymy do drożności. Zleciła, że mam zrobić wszystkie wymazy i drożność mamy w planie. Natomiast przez cały ten czas nie wspomniała, że nie będziemy robić stymulacji, tak jak zauważyłaś były 3. Dobrze, że poruszyłas ten temat @Hope bo będę zmieniać lekarza, jestem umówiona w lutym do innego ale będzie to już raczej po owulacji i miałam zamiar zrobić sobie stymulacje na własną rękę skoro mam dalej lamette. No ale w tej sytuacji zmieniam plan, kolejny cykl zrobię bez stymulacji i poczekam co nowy doktor mi powie.Hopex2, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Hopex2 wrote:Śmieszna była na początku, bo zapytała, co od niej chcemy, a mój mąż bliźniaki, a ona na to oo chcecie bliźniaki, możemy zrobić, ostatnio 2 parom pomogłam mieć bliźniaki. A my takie co 😅
Oo, to chcę namiary, bo mi się marzą 😅🤣
Narazie chociaż @Jeżowej można podglądać!Molahonkeey lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Vergeet wrote:O kurczę to jestem zaskoczona tą wiadomością o stymulacji i drożności i o tym, że można mieć 6 stymulacji w roku 😱
@Julia ogólnie to Estera już na pierwszej wizycie dała mi stymulacje i zapowiedziała, że mam zrobić badanie nasienia i u mnie dążymy do drożności. Zleciła, że mam zrobić wszystkie wymazy i drożność mamy w planie. Natomiast przez cały ten czas nie wspomniała, że nie będziemy robić stymulacji, tak jak zauważyłaś były 3. Dobrze, że poruszyłas ten temat @Hope bo będę zmieniać lekarza, jestem umówiona w lutym do innego ale będzie to już raczej po owulacji i miałam zamiar zrobić sobie stymulacje na własną rękę skoro mam dalej lamette. No ale w tej sytuacji zmieniam plan, kolejny cykl zrobię bez stymulacji i poczekam co nowy doktor mi powie.
Nawet nie tyle co 6 stymulacji w roku tylko uznaje się ,że jeżeli po 6 cyklach stymulowanych nie udało się uzyskać ciąży to trzeba zacząć szukać przyczyny gdzie indziej i kolejne stymulacje można powiedzieć ,że nie mają sensu i nie będę po prostu skuteczne.
A co do drożności przed stymulacja to zaleca się zacząć od drożności ze względu na to ,że jeslzeli jajowody są niedrożne to stymulacja nie ma sensu bo do zapłodnienia i tak najprawdopodobniej nie dojdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 19:54
Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
🧔31 lat
🍀Start z IVF🍀
15.02.2025 transfer ❤️
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳