X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Widziałam jak pod sklepem wsiadał do auta wiec zaraz powinien być ;P

    Pod jakim sklepem !? :D jak nie był to monopolowy i nie miał butelki wina w ręce to gorzko tego pożałuje !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 dniach poszłam znów na monitoring. 12 DC po zastrzyku tak jak podejrzewałam gigant pękł. Jest płyn w zatoce. Endometrium podrosło do 13 .
    Moja pani dr dalej twierdzi że super. Że to wielki sukces. Ja umówiłam się jutro do ginekologa-endokrynologa. Muszę się zabrać za to wszystko. Żałuję trochę tego czasu. Jak tu znaleźć dobrego lekarza. To jest najważniejsze i najtrudniejsze.

    -Mamunia-, Flowwer lubią tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Kolorowapani Ekspertka
    Postów: 178 172

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d598820a0ba.jpg


    Zostawiam wiruski na następne serducha <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:29

    MOJE, Koteczka82, Flowwer, ANkaG, Morusek lubią tę wiadomość


    f2w390bvbt1an0rs.png
    Aniołek. 14tc. Lipiec 2017. Tęsknię
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Po 3 dniach poszłam znów na monitoring. 12 DC po zastrzyku tak jak podejrzewałam gigant pękł. Jest płyn w zatoce. Endometrium podrosło do 13 .
    Moja pani dr dalej twierdzi że super. Że to wielki sukces. Ja umówiłam się jutro do ginekologa-endokrynologa. Muszę się zabrać za to wszystko. Żałuję trochę tego czasu. Jak tu znaleźć dobrego lekarza. To jest najważniejsze i najtrudniejsze.
    Moje napisz dziewczynom skąd jesteś to coś doradza :)

    Widzę że Twoja gin to jest jak mój gin

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Pod jakim sklepem !? :D jak nie był to monopolowy i nie miał butelki wina w ręce to gorzko tego pożałuje !

    Miał wino, kwiaty i czekoladki - chyba coś przeskrobał :P

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Łodzi. Słyszałam o pasniku ale czytam że jest pediatrą. Chyba że jakiegoś innego znalazłam.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 twój też twierdzi że 38 mm pęcherzyk jest super?
    Ja przekopałem cały net w poszukiwaniu kogoś komu się z takim olbrzymem udalo. Nie ma nic. Wszyscy twierdzą że to jest torbiel... Poza moją panią doktor.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:58

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOje ja do Ciebie w innej sprawie. Widzialam ze zakladalas watek o progesteronie besins. Mozesz mi cos wiecej na ten temat napisac? Bierzesz to jeszcze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 18:16

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko skąd ta torbiel...ponad 2 tygodnie temu miałam usg i miałam obraz jak po owulacji i czysto. Nic nie było widać żeby jakiś pęcherzyk się ostal a tu nagle torbiel 4cm. No nic. Zrobiłam sobie kalendarz na kartce i będę odliczala te 28 dni do kolejnego okresu. Jak wiadomo na antykach nie ma owulacji. Ale wiecie co....widzę w tym jedna dobra rzecz. Na antykach mi się jajniki wycisza i dzięki temu unikne hiperstymulacji! Tak teraz mnie oświeciło!

  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2984 3544

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:08

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Frelcia wyciszenie antykami nie gwarantuje braku hiperki. Wszystko zależy od osobistych predyspozycji, ilości pęcherzyków i poziomu estradiolu
    Edit: Przepraszam, ale chyba znowu popsułam Ci humor :-(

    Aha. No super. Mój rozumek lepiej niech już nie myśli. No trudno. Myślałam że u Bociusia w marcu już serduszko będzie a tu się kwiecien albo niewiadomo jaki maj szykuje.

  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4637

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Jestem z Łodzi. Słyszałam o pasniku ale czytam że jest pediatrą. Chyba że jakiegoś innego znalazłam.
    Docent Paśnik :)
    http://apc-analizy.pl/
    Dzwoń do nich, a dobrego lekarza to niestety można ze świecą szukać. :(

    MOJE lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2984 3544

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:08

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    MOje ja do Ciebie w innej sprawie. Widzialam ze zakladalas watek o progesteronie besins. Mozesz mi cos wiecej na ten temat napisac? Bierzesz to jeszcze?
    Brałam progesterone besines. Działanie miał takie same jak duphaston. Brałam trzy cykle i poprosiłam o zmianę,bo fatalnie się czułam po nim. Dupek tak na mnie nie dziala. Z progesterone besines było mi bardzo słabo.
    Frelcia widzę że ty też się dorobiłas 4 cm giganta. Tylko moja pani dr twierdzi że to super pęcherzyk.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tylko skąd ta torbiel...ponad 2 tygodnie temu miałam usg i miałam obraz jak po owulacji i czysto. Nic nie było widać żeby jakiś pęcherzyk się ostal a tu nagle torbiel 4cm. No nic. Zrobiłam sobie kalendarz na kartce i będę odliczala te 28 dni do kolejnego okresu. Jak wiadomo na antykach nie ma owulacji. Ale wiecie co....widzę w tym jedna dobra rzecz. Na antykach mi się jajniki wycisza i dzięki temu unikne hiperstymulacji! Tak teraz mnie oświeciło!

    Antyki rzeczywiście wyciszaj i możliwość torbieli jet mniejsza po stymulacji ,ale nie daje niestety 100% penwości, że obejdzie się bez hiperki.
    Tak jak pisze kotowa zlaeży jakie masz amh no i ile pęcherzyków pierwotnych i estradiol.

    Ale nie martw się na zapas. :*
    Złośliwość losu...

  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3672 3490

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Jestem z Łodzi. Słyszałam o pasniku ale czytam że jest pediatrą. Chyba że jakiegoś innego znalazłam.

    Poszukaj profesora Malinowskiego, jeśli dobrze pamiętam to przyjmuje w czmp w poradni niepłodności.

    MOJE lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓


    ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.


    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3672 3490

    Wysłany: 15 lutego 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze doktor Ewa Roczniok przyjmuje na Bojowników getta warszawskiego w prywatnym gabinecie. Zajmuje się diagnostyka i leczeniem niepłodności aż po in vitro.

    MOJE lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓


    ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.


    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Frelcia, ale hiperka nie występuje jakoś bardzo często :-) masz teraz miesiąc podczas którego możesz się na spokojnie przygotować. Poczytaj sobie, jak unikać hiperki. Przeznacz ten miesiąc na dobre przygotowanie brzuszka :-*

    A można jej jakoś uniknąć? Przez ten miesiąc zamierzam wypocic na silowni 5kg o!

  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2984 3544

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:09

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Można uniknąć lub złagodzić objawy :-) Wiem o piciu dużej ilości wody, diecie białkowej itd. Mnie hiperka przyatakowała, ale nie miałam diety białkowej
    Ooo dzięki:) koleżanka szwagierki jest dietetykiem to może mi jakąś dietę ułoży

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ