Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam wynik proga z dzisiaj.
    Progesteron (w 25dc, owu 16/17dc) 69,49 nmol/l

    normy:

    faza folikularna 0,181 — 2,84
    faza owulacyjna 0,385 —38,1
    faza lutealna 5,82 - 75,9
    postmenopauza <0,159 — 0,401
    KOBIETY CIĘŻARNE:
    I trymestr ciąży 35— 141
    II trymestr ciąży 80,8— 264
    III trymestr ciąży 187— 681

    bardzo ładny prog :) w ng to 21.85 :)

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, piękny prog. Brałaś dodatkowo progesteron czy naturalnie taki wysoki? :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo ładny, sprawdzałam teraz poprzednie razy jak badałam to w czasie wlasnie 7-9 dpo mialam miedzy 21-24 także tu się trzyma. Tyle dobrze. :D

    Summer to naturalny bez wspomagania. Wolałam jak już się dziobałam zerknąc na niego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 15:31

    reset, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wychodzi na to że trzeba znaleźć zloty środek...i zachować we wszystkim zdrowy rozsadek, który bardzo łatwo przy staraniach stracić. Trzeba się uodpornić na złe informacje i diagnozy... Bo pewnie czeka nas jeszcze niejedna bolesna informacja. Emek mam wrażenie że jakoś lepiej to znosi niż ja. Albo udaje, albo nie mówi. Ostatnio powiedział że może lepiej odpuścić...

    Mężczyźni są zadaniowcami. Mam wrażenie, że dopóki nie mają wyznaczonego celu/ sposobu działania to oni nie wiedzą co robić i się w tym gubią, gdzie zagubienie polega albo na zbagatelizowaniu problemu albo na odpuszczeniu go (sprowadza się to do jednego: i tak nie wiem, z czym się mierzę to po cholerę tracić energię na walkę z jakimś wyimaginowanym problemem).
    W momencie, kiedy ktoś im powie, że do celu A trzeba pokonać punkty B i C, gdzie B oznacza np. dodatkowe badanie, z C oznacza np. konkretne leki to oni - swoim rozumkiem - to ogarniają i wtedy lepiej im się żyje :)

    Mam wrażenie, że obie jesteśmy na podobnym etapie (popraw mnie, jeśli się mylę):
    a) do uporządkowania hormony (u Ciebie prolaktyna, u mnie estradiol);
    b) zweryfikowanie, co się dzieje z owulacjami (czy są, czy ich nie ma, czy pęcherzyk pęka samoistnie itp.)
    c) obie mamy chyba do zbadania AMH
    d) u Ciebie mucha, a u mnie drożność;
    e) eMkowie - poprawienie nasienia.

    Popatrz - jest plan! Jak Ci lekarz to klepnie to pewnie ze 2 m-ce zajmie minimum uporządkowanie punktów a-e. A potem jak się nic nie zadzieje można np. zrobić coś w kierunku mutacji. Jak wyjdą ok, a dalej się nic nie zadzieje to umawiamy się razem do Paśnika, co?:) Przynajmniej sobie kawkę wypijemy ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 15:32

    Karma88, Bocianiątko, Rucola, Kotowa, Izape_91 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam torbiel. Muszę czekać miesiąc i brać tabletki antykoncepcyjne żeby się wchlonela. Mam doła jak jasna cholera.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 mam wrażenie, że źle mnie zrozumiałaś. Ja absolutnie nie twierdzę, że trzeba odpuścić. Wręcz w drugą stronę, drążyć ale cały czas nie tracić wiary i nadziei. Czasem w gonitwie zapominamy jak wiele pozytywnych rzeczy nas spotkało. Jak dobrze, że jest obok nas ktoś kto z nami w to brnie i chce tego samego co my. Nie jedna para nie przetrwała tej próby. O to mi chodzi żebyśmy nie zamykali się w tym bólu jaki nam towarzyszy a otworzyli głowę na to co dobre :)

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mam torbiel. Muszę czekać miesiąc i brać tabletki antykoncepcyjne żeby się wchlonela. Mam doła jak jasna cholera.

    Ehhh niespodzianek nigdy dość :/ dasz radę, miesiąc szybko minie i ruszysz z kopyta ! :*

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia przykro mi :( :/ głupia, głupia torbiel! Ale spokojnie, miesiąc minie szybciej niż Ci się wydaje i wtedy podejdziesz do procedury <3

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mam torbiel. Muszę czekać miesiąc i brać tabletki antykoncepcyjne żeby się wchlonela. Mam doła jak jasna cholera.

    Bardzo mi przykro! Wiem jak bolą stracone miesiące. Tulę <3

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Frelcia. :(

    Trzymaj się jakoś. Miesiąc w plecy. Nie ma pocieszenia, może jakoś szybko zleci ten czas.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w dupe ten miesiąc. Ważne zeby się potem udało i bez hiperstymulacji bo to znowu trzeba będzie czekać. Ehh dobra. Trza się przyzwyczaić że w życiu jest pod górkę.

    Karma88 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia kurde tak mi przykro :/ nic nie pocieszy, mam tylko nadzieję że szybko Ci minie ten miesiąc. Tulę kochana i myślę o Tobie <3

  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 15 lutego 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna oczywiście trzymam kciuki dzisiaj o 19 mocno, mocno <3 będzie dobrze wszystko <3

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 15 lutego 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia muszkieterko dasz rade. Nie ma lekko, ale jaka satysfakcja bedzie jak sie uda. ;-)

    Melevis lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1562 1094

    Wysłany: 15 lutego 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia :( ale dasz radę! Jesteśmy z Tobą!

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 lutego 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freluchna zrób zapas wina na miesiąc to może będzie trochę łatwiej :* :* ściskam Cię z całych sił

    Luna kciuki od wczoraj w gotowości - daj znać co u Was <3

    Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mężczyźni są zadaniowcami. Mam wrażenie, że dopóki nie mają wyznaczonego celu/ sposobu działania to oni nie wiedzą co robić i się w tym gubią, gdzie zagubienie polega albo na zbagatelizowaniu problemu albo na odpuszczeniu go (sprowadza się to do jednego: i tak nie wiem, z czym się mierzę to po cholerę tracić energię na walkę z jakimś wyimaginowanym problemem).
    W momencie, kiedy ktoś im powie, że do celu A trzeba pokonać punkty B i C, gdzie B oznacza np. dodatkowe badanie, z C oznacza np. konkretne leki to oni - swoim rozumkiem - to ogarniają i wtedy lepiej im się żyje :)

    Mam wrażenie, że obie jesteśmy na podobnym etapie (popraw mnie, jeśli się mylę):
    a) do uporządkowania hormony (u Ciebie prolaktyna, u mnie estradiol);
    b) zweryfikowanie, co się dzieje z owulacjami (czy są, czy ich nie ma, czy pęcherzyk pęka samoistnie itp.)
    c) obie mamy chyba do zbadania AMH
    d) u Ciebie mucha, a u mnie drożność;
    e) eMkowie - poprawienie nasienia.

    Popatrz - jest plan! Jak Ci lekarz to klepnie to pewnie ze 2 m-ce zajmie minimum uporządkowanie punktów a-e. A potem jak się nic nie zadzieje można np. zrobić coś w kierunku mutacji. Jak wyjdą ok, a dalej się nic nie zadzieje to umawiamy się razem do Paśnika, co?:) Przynajmniej sobie kawkę wypijemy ;)

    Frelcia ja dzisiaj też w podłym nastroju więc tule Cię mocno !!!
    Resecik brzmi to jak dobry plan więc do dzieła:) obyśmy mogly się nie u Paśnika spotkać na kawce tylko na spotkaniu dla zafasolkowanych:D

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia szkoda,że tak się to wszystko komplikuje, ale pewnych rzeczy niestety nie da się przeskoczyć. Pozostaje tylko cierpliwie czekać. Oby ten miesiąc szybko minął, a potem szło już wszystko zgodnie planami i oczekiwaniami.

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypatruje emka w oknie. Gdzie ten dziad ! Głodna jestem :D

    Siwulec, Karma88, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 lutego 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wypatruje emka w oknie. Gdzie ten dziad ! Głodna jestem :D


    Widziałam jak pod sklepem wsiadał do auta wiec zaraz powinien być ;P

    Flowwer lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego