Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a ja dziś o problemach powiedziałam pierwszej osobie z rodziny.. tato był z życzeniami z okazji dnia kobiet i jakoś tak poszło.. poryczałam się strasznie. Teraz mam wyrzuty, że niepotrzebnie go swoimi problemami obarczam, ale zawsze z nim o wszystkim rozmawiałam.
-
summer86 wrote:Dziewczyny, a ja dziś o problemach powiedziałam pierwszej osobie z rodziny.. tato był z życzeniami z okazji dnia kobiet i jakoś tak poszło.. poryczałam się strasznie. Teraz mam wyrzuty, że niepotrzebnie go swoimi problemami obarczam, ale zawsze z nim o wszystkim rozmawiałam.
summer86, Maja84, zubii lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Nie idzie trzymać uczuć tylko w sobie czasem trzeba dać im upust. Tule Cie mocno♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Dziękuję -
summer86 warto czasami z takimi bliskimi osobami pogadać, wyżalić się.
My mieszkamy na piętrze, a moi rodzice na parterze i uwierz wiem, że potwornie mocno moi rodzice to przeżyli. A moment kiedy mój mąż przywiózl mnie do domu po wszystkim, jak tata mnie objął. Nie pamiętam tak uczuciowego uścisku z nim.
Także jak możesz to wyrzucaj to siebie do rodziny, bo nie ma co udawać skały czy chować się ze swoimi problemami.summer86, Maja84 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
flowwer a co to jest to laparo z histeroskopia?? co to badanie daje ??
-
Nadzieja - ja to się zaczęłam zastanawiać jakis czas temu czy ze mną wszystko ok, bo za każdym razem jak byłam w kościele to łzy leciały. A jak trafiliśmy na chrzciny to już w ogóle!!
A dziś znów co chwilę się wzruszam. Nawet jak Wasze posty czytam! A musze sie powstrzymać, bo tramwajem jadę :pMaja84 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
dzisiaj odebrałam wyniki badań robione w 21dc (7 dpo)
Estradiol 329,1 pg/ml
Progesteron 13,80 ng/ml (w4dc było 48,53 ng/ml)
Prolaktyna 22,09 ng/ml (w 4dc było 13,85 ng/ml)
Co myślicie? Powtarzać ten progesteron? Czy nie warto bo skacze? Powinien przyrastać w razie ciąży czy źle myślę?Czekam na Drugie Szczęście
-
staraczka1111 wrote:flowwer a co to jest to laparo z histeroskopia?? co to badanie daje ??
Histeroskopia służy ocenie wewnątrz macicy ( czy jest endometrioza, polipy, mięśniaki, czy jest jednorozna lub dwurożna).
Popytaj sie dziewczyn na wątku IVF bo dużo czytalam o niepowodzeniach a później po laparo z histeroskopia wykazało problem który uniemozliwiał implantacje ( np.polip) i całe nerwy, stresy, oraz kasa poszy w bloto...
W mojej klinice to podstawa a co niektóre w ten sposób sobie nabijaja kase.
Ale takie zabiegi robić w klinikach niepłodności bo odrazu wszystko naprawią co sie da i maja większe doświadczenie.staraczka1111, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Madziula100 wrote:Cześć Dziewczyny,
dzisiaj odebrałam wyniki badań robione w 21dc (7 dpo)
Estradiol 329,1 pg/ml
Progesteron 13,80 ng/ml (w4dc było 48,53 ng/ml)
Prolaktyna 22,09 ng/ml (w 4dc było 13,85 ng/ml)
Co myślicie? Powtarzać ten progesteron? Czy nie warto bo skacze? Powinien przyrastać w razie ciąży czy źle myślę?Madziula100, Maja84, Lady Savage lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Wiem co czujecie kompletna bezradność. Przez lata to sama przechodzę ile można... Koleżanki z mojego rocznika maja nastoletnie dzieci a ja ???
Frustracja lub złość nie pomoże bo póki mam macice jest nadzieja. Serce ściska ale to normalne już nawet jak @ przychodzi nie mam czym płakać. Bedzie co będzie
Ciebie to już totalnie podziwiam... tyle lat.. ja bym chyba nie dała rady, zdecydowałaby sie na adopcje, czasem mnie takie myśli nachodza. Moze bym potrafiła pokochać takie dziecko. Napewno jest to opcja, bo kiedyś mama muszę zostać, nie wyobrażam sobie tego inaczej
Kurczę a u mnie w mieście nie ma takiej typowej kliniki niepłodności, czy w normalnym laboratorium dam radę zrobic takie badanie nasienia? Mieszkam w dziurze....
Strasznie meczy mnie lewy jajnik, ten ból jest taki dziwny ćmiący promieniujący tak podejrzanie...Maja84 lubi tę wiadomość
-
Izape91 wrote:Ciebie to już totalnie podziwiam... tyle lat.. ja bym chyba nie dała rady, zdecydowałaby sie na adopcje, czasem mnie takie myśli nachodza. Moze bym potrafiła pokochać takie dziecko. Napewno jest to opcja, bo kiedyś mama muszę zostać, nie wyobrażam sobie tego inaczej
Kurczę a u mnie w mieście nie ma takiej typowej kliniki niepłodności, czy w normalnym laboratorium dam radę zrobic takie badanie nasienia? Mieszkam w dziurze....
Strasznie meczy mnie lewy jajnik, ten ból jest taki dziwny ćmiący promieniujący tak podejrzanie...
Ja też mieszkam w dziurze;) alternatywa jest znaleźć lekarza ktory leczy w klinice a ma własną prywatną praktykę.
W laboratorium wykonają te badania ja je robie w Diagnostyce bo wyniki mam szybko i mam podgląd na necie.Izape91 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ogólnie laparoskopia służy ocenie z zewnatrz macicy, jajników ( czyvsa jakieś anomalie)
Histeroskopia służy ocenie wewnątrz macicy ( czy jest endometrioza, polipy, mięśniaki, czy jest jednorozna lub dwurożna).
Popytaj sie dziewczyn na wątku IVF bo dużo czytalam o niepowodzeniach a później po laparo z histeroskopia wykazało problem który uniemozliwiał implantacje ( np.polip) i całe nerwy, stresy, oraz kasa poszy w bloto...
W mojej klinice to podstawa a co niektóre w ten sposób sobie nabijaja kase.
Ale takie zabiegi robić w klinikach niepłodności bo odrazu wszystko naprawią co sie da i maja większe doświadczenie.
Dzieki wielkie za info. W piatek ide do gila dowiem sie co dalej mam robic. a w jakiej klinice sie leczysz ? ja jezdze do gyncentrum do katowic mam z 60 km a do bielska bliskoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 19:58
-
staraczka1111 wrote:Dzieki wielkie za info. W piatek ide do gila dowiem sie co dalej mam robic. a w jakiej klinice sie leczysz ? ja jezdze do gyncentrum do katowic mam z 60 km a do bielska blisko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 20:10
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Wiem co czujecie kompletna bezradność. Przez lata to sama przechodzę ile można... Koleżanki z mojego rocznika maja nastoletnie dzieci a ja ???
Frustracja lub złość nie pomoże bo póki mam macice jest nadzieja. Serce ściska ale to normalne już nawet jak @ przychodzi nie mam czym płakać. Bedzie co będzie
Uda się!!!! Prędzej czy później się uda!!! Dopóki masz macicęFlowwer, Lady Savage lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Uda się!!!! Prędzej czy później się uda!!! Dopóki masz macicę
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny. Jestem tu nowa i zaczynam od tego wątku testowania, bo tego się nie mogę doczekać najbardziej. Staramy się z mężem o drugie dziecko od października. O pierwsze dziecko też staraliśmy się 8 miesięcy, wydaje mi się, że długo, ale widząc ile inne dziewczyny się starają miesięcy czy lat...
No więc testować będę w niedzielę, choć to dopiero będzie 10 dpo, ale za bardzo nie mogę się doczekać, więc spróbuję tak wcześnie. A jak wy radzicie sobie z tym oczekiwaniem na test, bo ja szaleję... -
summer86 wrote:Dziewczyny, a ja dziś o problemach powiedziałam pierwszej osobie z rodziny.. tato był z życzeniami z okazji dnia kobiet i jakoś tak poszło.. poryczałam się strasznie. Teraz mam wyrzuty, że niepotrzebnie go swoimi problemami obarczam, ale zawsze z nim o wszystkim rozmawiałam.
Niepotrzebnie masz wyrzuty. Kto przytuli i pocieszy lepiej jak tatuś?summer86 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Lady Savage wrote:mój detektor co miesiąc pokazuje mi około 70% xD i jakoś się nie sprawdziło, więc w tym cyklu nie opłaciłam konta, nie robię pomiarów, będzie co ma być.
Ja pierwszy raz korzystam z ovufrend dlatego chciałam wiedzieć jak to działa i czy innym się sprawdzalo. Trzymam kciuki za ciebie ❤❤❤Lady Savage lubi tę wiadomość
Malina -
sucha wrote:Witajcie dziewczyny. Jestem tu nowa i zaczynam od tego wątku testowania, bo tego się nie mogę doczekać najbardziej. Staramy się z mężem o drugie dziecko od października. O pierwsze dziecko też staraliśmy się 8 miesięcy, wydaje mi się, że długo, ale widząc ile inne dziewczyny się starają miesięcy czy lat...
No więc testować będę w niedzielę, choć to dopiero będzie 10 dpo, ale za bardzo nie mogę się doczekać, więc spróbuję tak wcześnie. A jak wy radzicie sobie z tym oczekiwaniem na test, bo ja szaleję...Maja84 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Nadzieja umiera ostatnia już jesteś po pracy ?
Dziś miałam wolne od pracy ale coś za coś bo nie wolne od załatwiania przyziemnych trudnych spraw Małe problemy u mamusi mojej i musimy z mężem znaleźć dobre rozwiązanie, żeby mamusia mogła spać spokojnie, więc trochę się dziś najeździliśmy po mieście Ale też był w tym i miły akcent, zahaczyliśmy o ulubioną knajpkę na dobrą kolacyjkę
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml