X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak od jutra bede łykać witaminę D...a na tsh zobaczymy co powie lekarz, jeden mówi że ok, drugi że przy niski i bądź człowieku mądry...a ja mam doła, chyba będziemy musieli odłożyć starania :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer pisałaś,ze tylko Norprolac Tobie pomógł i masz spokój na 8 lat ?tzn,że nie musisz juz więcej brac?Ja brałam tez ten lek po 12 dniach tak słabo sie czułam,leciała mi krew z nosa,ze bez wahania pobiegłam do labo zrobić badanie i wyszło 1ng czyli dużoooo poniżej normy stad te moje dolegliowśći.Endo kazała to rzucić mówiąc,ze super zareagowałam(że tak spadło)i teraz nie biore nic.Ja było z Tobą jak można zapytać?Ja pójde sobie w przyszłym tyg znowu prolaktynkę sprawdzić i ciekawe czy dale trzyma się w niskich wartośći pomimo,że sie nie lecze.Dodam,że prl u mnie sobie skakała raz 244 potem 590 mlu/ltakże chyba raczej w moim przypadku to takie pulsacyjne wydzielanie tego hormonu pod wpływem stresu(tak myslę).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje negatywa... znowu nadzieji sobie narobiłam niepotrzebnie, choć podświadomie czułam ze nic z tego. Omarzylam sie ze ten dzień bedzie wyjątkowy , za tydzień mam urodziny i wyrobie sie przed 26 rż chociaż z zajściem w ciąże :) a tu dupa, czuje ze po tym 7 Cyklu staran nie szybko zostanę mamą.... najgorsza jest ta bezradność i bezsilność...chęć rzucenia tego wszystkiego i to uczucie ze tak bardzo sie chce, a jednak nie można na to nic poradzic:( kwiecień to ostatni miesiac starań, a i tak wiem ze nic z tego nie bedzie bo akurat w dni płodne mam zjazd i nie bedzie mnie w domku... dopiero za rok będziemy myśleć co dalej, po drodze pewnie zrobimy jakieś badania ogólne. Nic mnie cieszy w takie dni. Nic na to nie poradzę choć bardzo chce. Czekam na @. Boże jak ja bym chciała zeby mi ktoś to dziecko wybił ze łba... czemu to tak siedzi....

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Czyli ładna owulacja ♡ ja tez dziś 22 dc i 7 dpo kusi mnie sprawdzic progesteron więc trzymajcie mnie daleko od laboratorium ;) nie, nie, nie ... bo sie nakręce.

A ja bym zrobiła na Twoim miejscu!!!

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    A ja melduje negatywa... znowu nadzieji sobie narobiłam niepotrzebnie, choć podświadomie czułam ze nic z tego. Omarzylam sie ze ten dzień bedzie wyjątkowy , za tydzień mam urodziny i wyrobie sie przed 26 rż chociaż z zajściem w ciąże :) a tu dupa, czuje ze po tym 7 Cyklu staran nie szybko zostanę mamą.... najgorsza jest ta bezradność i bezsilność...chęć rzucenia tego wszystkiego i to uczucie ze tak bardzo sie chce, a jednak nie można na to nic poradzic:( kwiecień to ostatni miesiac starań, a i tak wiem ze nic z tego nie bedzie bo akurat w dni płodne mam zjazd i nie bedzie mnie w domku... dopiero za rok będziemy myśleć co dalej, po drodze pewnie zrobimy jakieś badania ogólne. Nic mnie cieszy w takie dni. Nic na to nie poradzę choć bardzo chce. Czekam na @. Boże jak ja bym chciała zeby mi ktoś to dziecko wybił ze łba... czemu to tak siedzi....
    Wiem straszne to jest. Ja jak wstaje z łóżka to już myślę o dziecku i tak przez cały dzień. Już czasem sobie wmawiam żebym dała sobie spokój z tym wszystkim co ma być to będzie ale zaraz powracam na inny tok myślenia że muszę walczyć dalej,

Izape91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Flowwer pisałaś,ze tylko Norprolac Tobie pomógł i masz spokój na 8 lat ?tzn,że nie musisz juz więcej brac?Ja brałam tez ten lek po 12 dniach tak słabo sie czułam,leciała mi krew z nosa,ze bez wahania pobiegłam do labo zrobić badanie i wyszło 1ng czyli dużoooo poniżej normy stad te moje dolegliowśći.Endo kazała to rzucić mówiąc,ze super zareagowałam(że tak spadło)i teraz nie biore nic.Ja było z Tobą jak można zapytać?Ja pójde sobie w przyszłym tyg znowu prolaktynkę sprawdzić i ciekawe czy dale trzyma się w niskich wartośći pomimo,że sie nie lecze.Dodam,że prl u mnie sobie skakała raz 244 potem 590 mlu/ltakże chyba raczej w moim przypadku to takie pulsacyjne wydzielanie tego hormonu pod wpływem stresu(tak myslę).
    Nic juz nie biore na prolaktynę od 8 lat miałam na poziomie 90 norma do 23, oczywiście mialam rezonans magnetyczny siodełka tureckiego w kierunku gruczolaka przysaski- nic nie wyszło.
    To głębokie stresy ktore sie ciągły doprowadziły że pszysadka szalała.
    Raz na 6 mie badam i mam na poziomie 17 ( norma do 23) ale na noc zażywam Melatonine 5 mg ona też wycisza i wiem ze IVF niektórzy zalecają.
    Norprolak brałam 3 mies ;) a bromergon w różnych dawkach bodajże ok roku.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Wiem straszne to jest. Ja jak wstaje z łóżka to już myślę o dziecku i tak przez cały dzień. Już czasem sobie wmawiam żebym dała sobie spokój z tym wszystkim co ma być to będzie ale zaraz powracam na inny tok myślenia że muszę walczyć dalej,

Trzeba walczyć wiem sama po sobie że bierność nie pomaga.
    Trzymam kciuki oby IVF przyniósł upragnioną fasolkę.
    Ale przed wszystkim zrob laparo z histeroskopia ;) bo nóż lub widelec może okazać się niepotrzebna

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    A ja bym zrobiła na Twoim miejscu!!!
    Kusicielka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 17:35

Karma88, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:

Im dalej sie w to brnie tym jest gorzej... szkoda gadac... Moze to jeszcze nie jest nasz czas i tyle... tylko ile trzeba czekać, tego to nikt nam nie powie. Dla mnie ciąża nigdy nie bedzie zaskoczeniem, tak jak to niektóre dziewczyny pisza, dla mnie bedzie czymś wyczekiwanym:)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    tak od jutra bede łykać witaminę D...a na tsh zobaczymy co powie lekarz, jeden mówi że ok, drugi że przy niski i bądź człowieku mądry...a ja mam doła, chyba będziemy musieli odłożyć starania :(
    Weź coś naturalnego na TSH bo on sie zmienia, sprawdz jeszcze raz w przyszłym cyklu.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Już jestem po pobieraniu krwi.Emocje wzięły góra i popłakałam się w Kościele.Obiecałam sobie ze już nigdy nie będę wydziwiać z tymi testami na sikanie.Tylko w odpowiednim czasie zrobię betę. A teraz wszystko w rękach Bozi.Jutro wynik.
    Tule i czekam na twój wynik

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer dzięki za odpowiedz :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzicie jakie badania sobie zrobic? Od czego zacząć? Chce takie podstawowe wykonać zeby wykluczyć chociaż cokolwiek. Tarczyca już odpada bo to leczę, co dalej? No i jeszcze jedno czy to, ze 3-4 lata temu Nom stop łapałam infekcje i miałam zapalenia grzybicze moze mieć wpływ na moja płodność? Mam wrażenie jakby moje jajniki nie domagały... jakiś dziwny ćmiacy bol towarzyszy mi w 2 fazie cyklu od jakiegoś czasu.. poza tym idealnie wyliczona idlygosc cyklu- zawsze 27 dni i tak odkąd zaczęliśmy sie starać. Wcześniej miałam obsuwy 33-26 dni. A teraz nie... 27 i kropka. Czy to jest możliwe zebym miała owulacje tylko z jednego jajnika? Bo gdzieś czytałam ze owulacja powinna byc raz z jednego raz z drugiego i przeważnie jest tak ze każdy jajnik ma swój cykl... nie wiem czy dobrze gadam. Jeśli złe to mnie poprawcie.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Dziewczyny poradzicie jakie badania sobie zrobic? Od czego zacząć? Chce takie podstawowe wykonać zeby wykluczyć chociaż cokolwiek. Tarczyca już odpada bo to leczę, co dalej? No i jeszcze jedno czy to, ze 3-4 lata temu Nom stop łapałam infekcje i miałam zapalenia grzybicze moze mieć wpływ na moja płodność? Mam wrażenie jakby moje jajniki nie domagały... jakiś dziwny ćmiacy bol towarzyszy mi w 2 fazie cyklu od jakiegoś czasu.. poza tym idealnie wyliczona idlygosc cyklu- zawsze 27 dni i tak odkąd zaczęliśmy sie starać. Wcześniej miałam obsuwy 33-26 dni. A teraz nie... 27 i kropka. Czy to jest możliwe zebym miała owulacje tylko z jednego jajnika? Bo gdzieś czytałam ze owulacja powinna byc raz z jednego raz z drugiego i przeważnie jest tak ze każdy jajnik ma swój cykl... nie wiem czy dobrze gadam. Jeśli złe to mnie poprawcie.
    W 3 dc LH,FSH,E2,gluoza, AMH ( powie ci ile czasu ci zostało czyli rezerwacja jajnkowa) PRL ale na czczo bez wcześniejszego wysiłku i między 8 a 12 godz i minimum 2h od wstania z łóżka.
    7 dpo progesteron
    I zbadać nasionka ;) ale w klinice

bejb lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, w 3 dc: LH, FSH, estradiol, testosteron. Prolaktynę też wtedy możesz zrobić ,ale tu są różne szkoły co do terminów badania. Progesteron w 7 dpo.
    Sprawdź cukier i insulinę na czczo, jeśli będziesz miała podwyższone poproś o skierowanie na krzywą.

Co do naprzemiennej owulacji to pewnie teoria jedno a natura swoje. Pod koniec roku mialam kilka z rzędu owulacji z prawego jajnika, a teraz miałam na pewno dwie pod rząd z lewego. Lekarz twierdzi, że to normalne, gorzej jakby ciągle tylko z jednego było, ale wtedy też można stymulować.

Miałaś już monitoring cyklu? Myślę, że od tego najlepiej zacząć. Mąż badał nasienie? To też ważne. Mi lekarz powiedział, że nie robi HSG póki partner się nie przebada, na szczęście to mieliśmy dawno już odhaczone.

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprzemiennia owulacja nie jest regułą

summer86 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, przynajmniej nasze porady się pokrywają, więc chyba są dobre :)

Maja84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, przynajmniej nasze porady się pokrywają, więc chyba są dobre :)
    Właśnie sie śmieje hahah że tak ;) Choć mój gin kazał androstendion więc różne sa szkoły;) ale ogólnie porady się pokrywają...
    Weteranki......

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Im dalej sie w to brnie tym jest gorzej... szkoda gadac... Moze to jeszcze nie jest nasz czas i tyle... tylko ile trzeba czekać, tego to nikt nam nie powie. Dla mnie ciąża nigdy nie bedzie zaskoczeniem, tak jak to niektóre dziewczyny pisza, dla mnie bedzie czymś wyczekiwanym:)
    pięknie napisałaś ❤

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujecie kompletna bezradność. Przez lata to sama przechodzę ile można... Koleżanki z mojego rocznika maja nastoletnie dzieci a ja ???
    Frustracja lub złość nie pomoże bo póki mam macice jest nadzieja. Serce ściska ale to normalne już nawet jak @ przychodzi nie mam czym płakać. Bedzie co będzie

Maja84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ