Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFajnie, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa. A najgorsze są te wszystkie objawy, które nie wiadomo czy są podświadome czy prawdziwe.
A przy okazji mam pytanie co do wykresu. Od początku cyklu oznaczam śluz na wykresie i w czasie owulacji kiedy zaznaczyłam rozciągliwy wyświetla mi się pod wykresem na zielono, w kolejnych dniach był lepki i już jest pod wykresem sama literka "L", a dziś mam wodnisty i znów literka "W" na zielonym polu. Czy to coś oznacza? -
Cześć, proszę o wpisanie mnie na listę 23 marca
Odważyłam się w końcu napisać - forum czytam od roku i regularnie śledzę wątki "miesięczne" dziwne uczucie w końcu coś napisać
Mam nadzieję, że taka wirtualna aktywność pomoże mi trochę przetrwać czas do testowania (a na razie jeszcze czas do owulacji, która mam nadzieję nastąpi!!).Maja84, nika647 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Mam nadzieję, że taka wirtualna aktywność pomoże mi trochę przetrwać czas do testowania (a na razie jeszcze czas do owulacji, która mam nadzieję nastąpi!!).
Fajnie, że jest nas więcej "nowych", bo ja też miałam opory, czy pisać coś jak tu stałe bywalczynie. -
Piszcie!!! ja też pare mies temu byłam nowa. Będziemy razem świrować
Maja84, Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Maja84 wrote:Dziś miałam wolne od pracy ale coś za coś bo nie wolne od załatwiania przyziemnych trudnych spraw Małe problemy u mamusi mojej i musimy z mężem znaleźć dobre rozwiązanie, żeby mamusia mogła spać spokojnie, więc trochę się dziś najeździliśmy po mieście Ale też był w tym i miły akcent, zahaczyliśmy o ulubioną knajpkę na dobrą kolacyjkę
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kaczorka wrote:Nadzieja - ja to się zaczęłam zastanawiać jakis czas temu czy ze mną wszystko ok, bo za każdym razem jak byłam w kościele to łzy leciały. A jak trafiliśmy na chrzciny to już w ogóle!!
A dziś znów co chwilę się wzruszam. Nawet jak Wasze posty czytam! A musze sie powstrzymać, bo tramwajem jadę :p
Jak słodko Kochana wrażliwa Kaczorka Ale fakt, że mi też już się zdarzyło, że przy paru postach łezka poleciała.
Zżywam się z Wami dziewczyny z dnia na dzień coraz bardziej i każdej problem, smutek czy radość odbieram coraz mocniej. Dobrze mi tu z Wami wszystkimi i nie zamierzam odpoczywać od forum, bo moim zdaniem dajemy sobie tu wzajemną siłę Ściskam każdą bardzo mocno (Beatka_c Ciebie też )!!!!!!! skoro już mamy ten swój dzień dzisiajFlowwer lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
chicken wrote:Chicken melduje obfity @@ dopiszcie mnie do listy
Ale zrób sobie badania i ruszaj z dalszymi staraniami!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
sucha wrote:Witajcie dziewczyny. Jestem tu nowa i zaczynam od tego wątku testowania, bo tego się nie mogę doczekać najbardziej. Staramy się z mężem o drugie dziecko od października. O pierwsze dziecko też staraliśmy się 8 miesięcy, wydaje mi się, że długo, ale widząc ile inne dziewczyny się starają miesięcy czy lat...
No więc testować będę w niedzielę, choć to dopiero będzie 10 dpo, ale za bardzo nie mogę się doczekać, więc spróbuję tak wcześnie. A jak wy radzicie sobie z tym oczekiwaniem na test, bo ja szaleję...
My też szalejemy i to bardzo, więc fajnie, że jesteś Trzymam kciuki za piękną niedzielę, przynieś dobre wiadomości :*
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
sucha wrote:Fajnie, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa. A najgorsze są te wszystkie objawy, które nie wiadomo czy są podświadome czy prawdziwe.
A przy okazji mam pytanie co do wykresu. Od początku cyklu oznaczam śluz na wykresie i w czasie owulacji kiedy zaznaczyłam rozciągliwy wyświetla mi się pod wykresem na zielono, w kolejnych dniach był lepki i już jest pod wykresem sama literka "L", a dziś mam wodnisty i znów literka "W" na zielonym polu. Czy to coś oznacza?
Zielone tło pod literką oznacza, że to śluz płodny
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
sucha wrote:Fajnie, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa. A najgorsze są te wszystkie objawy, które nie wiadomo czy są podświadome czy prawdziwe.
A przy okazji mam pytanie co do wykresu. Od początku cyklu oznaczam śluz na wykresie i w czasie owulacji kiedy zaznaczyłam rozciągliwy wyświetla mi się pod wykresem na zielono, w kolejnych dniach był lepki i już jest pod wykresem sama literka "L", a dziś mam wodnisty i znów literka "W" na zielonym polu. Czy to coś oznacza?
hej,
moim zdaniem dzieje się tak dlatego, że śluz wodnisty jak i rozciągliwy należą do śluzów plodnych a wodnisty do nieplodnych. -
nick nieaktualnyMaja84 wrote:My też szalejemy i to bardzo, więc fajnie, że jesteś Trzymam kciuki za piękną niedzielę, przynieś dobre wiadomości :*
Dzięki, tak bardzo bym chciała. Jeśli teraz nie wyjdzie to nie wiem co dalej, bo mąż od tego tygodnia wyjechał w delegację i trochę ciężko będzie trafić w owulację tylko w weekend, a przez telefon się nie da dzidziusia zrobić
-
To może napiszę trochę o sobie
Mam 27 lat (rocznikowo 28) i zawsze chciałam zostać mamą przed 30. Podjęliśmy decyzję, że już czas pod koniec 2015 roku... Na początku wizyta u ginekologa co mamy robić - odkładam antykoncepcję i nadzieja, że szybko się uda - przy PCOS podobno duża szansa jest w pierwszych 2-3 cyklach. Pierwszy cykl 36 dni - ale bez stresu. Drugi już trwał 65 dni (wywoływany Duphastonem) Wtedy badania - prolaktyna ok, insulina ok, DHEA-s 508,6 przy normie 98,8 - 340 i skierowanie do ginekologa endokrynologa. Lekarka DHEA się nie przejęła (nie wiem czemu? ale chyba jak wysoki to się nie będę starzeć? ). Ale kolejne badania - TSH, FSH, LH i progesteron - za niski (chociaż to był 53 dzień cyklu). Ginekolog zwróciła uwagę na progesteron i od tamtej pory co cykl biorę Duphaston.
No i tak od wiosny co cykl to rozczarowanie. Rozkładanie testów, patrzenie pod światło, wyciąganie ze śmietnika ktoś to zna? To taka moja mała tajemnica, oczywiście mój chłopak nic nie wie bo by chyba uznał, że jestem wariatka Zaczęłam robić wykresy na ovu od niedawna - cykle jeden owulacyjny , jeden nie wiadomo jaki niby owulacyjny, ale trwał 18 dni!! (przy moich 32/33) i jeden bezowulacyjny. Lekarka popatrzyła na ten krótki cykl i powiedziała "a tutaj to nie wiadomo co się zadziało. No i tak bujamy się Robiliśmy jeszcze badanie nasienia mojego partnera - wszystko ok - 10% prawidłowych przy normie >4%.
Liczę na ten cykl po cichu, chociaż jeszcze nie było owulacji - ale czuję wyraźnie objawy - był bardzo ładny śluz (może to inofem? biorę 2 saszetki dziennie od początku cyklu), test owulacyjny dzisiaj już chyba pozytywny.. ale na razie brak skoku.
Przepraszam, że się tak rozpisuję, myślę że zrozumiecie...
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Flowwer wrote:A ja się kiszę w domu ehhhh... i hybrydy z nudów robię
Oooooo ja też jestem "hybrydowa" Robiłam sobie w weekend A aktualnie siedzę pod kocykiem, nadrabiam Was (co nie jest takie proste hahaha) i wcinam ananasa
PS. Kupiłam dziś plasterki
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
staraczka1111 wrote:Dzieki wielkie za info. W piatek ide do gila dowiem sie co dalej mam robic. a w jakiej klinice sie leczysz ? ja jezdze do gyncentrum do katowic mam z 60 km a do bielska blisko
Daj znać w piątek jaki plan działań z ginem ustalicie.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Jak słodko Kochana wrażliwa Kaczorka Ale fakt, że mi też już się zdarzyło, że przy paru postach łezka poleciała.
Zżywam się z Wami dziewczyny z dnia na dzień coraz bardziej i każdej problem, smutek czy radość odbieram coraz mocniej. Dobrze mi tu z Wami wszystkimi i nie zamierzam odpoczywać od forum, bo moim zdaniem dajemy sobie tu wzajemną siłę Ściskam każdą bardzo mocno (Beatka_c Ciebie też )!!!!!!! skoro już mamy ten swój dzień dzisiaj
Dzięki Maja za pamięć i wsparcie,jestem cicha użytkowniczka forum mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ale szczególnie za te z mojego rocznika 84 które starają się o pierwszego bobasa. Glowa do gory bedziemy mamami !Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok -
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Rozkładanie testów, patrzenie pod światło, wyciąganie ze śmietnika ktoś to zna? To taka moja mała tajemnica, oczywiście mój chłopak nic nie wie bo by chyba uznał, że jestem wariatka /QUOTE]
Ja znam i też tak potrafię zrobić. Mój mąż też tego nie wie :p -
beatka_c wrote:Dzięki Maja za pamięć i wsparcie,jestem cicha użytkowniczka forum mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ale szczególnie za te z mojego rocznika 84 które starają się o pierwszego bobasa. Glowa do gory bedziemy mamami !
Ha! Widziałam wiedziałam wiedziałam!!! że Cię tu w końcu jakoś ściągnę Będziemy mamami!, bo tak zawzięte babki jak my muszą dopiąć swego
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Phnappy wrote:To może napiszę trochę o sobie
Mam 27 lat (rocznikowo 28) i zawsze chciałam zostać mamą przed 30. Podjęliśmy decyzję, że już czas pod koniec 2015 roku... Na początku wizyta u ginekologa co mamy robić - odkładam antykoncepcję i nadzieja, że szybko się uda - przy PCOS podobno duża szansa jest w pierwszych 2-3 cyklach. Pierwszy cykl 36 dni - ale bez stresu. Drugi już trwał 65 dni (wywoływany Duphastonem) Wtedy badania - prolaktyna ok, insulina ok, DHEA-s 508,6 przy normie 98,8 - 340 i skierowanie do ginekologa endokrynologa. Lekarka DHEA się nie przejęła (nie wiem czemu? ale chyba jak wysoki to się nie będę starzeć? ). Ale kolejne badania - TSH, FSH, LH i progesteron - za niski (chociaż to był 53 dzień cyklu). Ginekolog zwróciła uwagę na progesteron i od tamtej pory co cykl biorę Duphaston.
No i tak od wiosny co cykl to rozczarowanie. Rozkładanie testów, patrzenie pod światło, wyciąganie ze śmietnika ktoś to zna? To taka moja mała tajemnica, oczywiście mój chłopak nic nie wie bo by chyba uznał, że jestem wariatka Zaczęłam robić wykresy na ovu od niedawna - cykle jeden owulacyjny , jeden nie wiadomo jaki niby owulacyjny, ale trwał 18 dni!! (przy moich 32/33) i jeden bezowulacyjny. Lekarka popatrzyła na ten krótki cykl i powiedziała "a tutaj to nie wiadomo co się zadziało. No i tak bujamy się Robiliśmy jeszcze badanie nasienia mojego partnera - wszystko ok - 10% prawidłowych przy normie >4%.
Liczę na ten cykl po cichu, chociaż jeszcze nie było owulacji - ale czuję wyraźnie objawy - był bardzo ładny śluz (może to inofem? biorę 2 saszetki dziennie od początku cyklu), test owulacyjny dzisiaj już chyba pozytywny.. ale na razie brak skoku.
Przepraszam, że się tak rozpisuję, myślę że zrozumiecie...
Mi też skaczą cykle, tyle, że u mnie nie wiadomo jeszcze do końca czemu. Badania będę robiła na początku następnego cyklu. W każdym razie najczęściej mam dość krótkie 22-24 dni. Niby jeszcze w normie, jak mówi gin ale powiedziała, że w takich krótkich najczęściej nie dochodzi do owulacji. Testy wychodzą pozytywne, LH wzrasta, ale jak przychodzi co do czego to pęcherzyk nie pęka. Dostałam na to Miositogyn, piję też 2 saszetki dziennie. Gin mi powiedziała,że jest podobny do Inofemu, Inofolica i Miovarianu, tylko że jako jedyny nie jest suplementem diety tylko lekiem. Może mi też pomoże z tymi cyklami i owulacją. Wierzę w niego póki co, także wierzę też że Twój zdziała cuda
A co do testów, miałam to samo na początku i myślę, że prawie każda to przeszłaPhnappy lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml