X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po chwilowej przerwie. Ja dziś miałam HSG, jakoś przeżyłam ale jeszcze dość do siebie nie mogę.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Witam się po chwilowej przerwie. Ja dziś miałam HSG, jakoś przeżyłam ale jeszcze dość do siebie nie mogę.
    Coś wyszło? Do wieczora dojdziesz do siebie? Bolało?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obustronnie niedrozne, lewy udało sie "przepchac" ,ale niestety nie wiadomo co z prawym. W trakcie badania nic nie bylo widac,ale gin powiedział że jeszcze może pójdzie. Bolało podczas podawania kontrastu, pielęgniarka powiedziała że "nie chce wejsc i sie cofa". Na szczęście już to za mną. Jesli w ciągu 3 miesięcy nie uda się czeka mnie laparoskopia.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Niecierpliwie czekam na wynik i koniecznie napisz ile to dpo:)

Dziewczyny...beta 32.52 ♡ jeszcze jestem w szoku! 1 cykl starań nie dawano nam szans pcos hiperinsulinemia guzy na jajniki a tu laparoskopia i wskazanie do przytulania bo są szanse !!
    Dziś 11 dpo,26 dzień cyklu
    Szok i szczęście jednocześnie , a do ślubu miesiąc !

91Ewela09, karola205, Koliber, Amy333, kaha, nika647, E_w_c_i_a, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Dziewczyny...beta 32.52 ♡ jeszcze jestem w szoku! 1 cykl starań nie dawano nam szans pcos hiperinsulinemia guzy na jajniki a tu laparoskopia i wskazanie do przytulania bo są szanse !!

Jejku, to wspaniałe wieści! <3 Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych :) Gratuluję Ci bardzo i proszę o kciuki za moją jutrzejszą betę w 12 dpo :)

Schmetterling, Maja84 lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Obustronnie niedrozne, lewy udało sie "przepchac" ,ale niestety nie wiadomo co z prawym. W trakcie badania nic nie bylo widac,ale gin powiedział że jeszcze może pójdzie. Bolało podczas podawania kontrastu, pielęgniarka powiedziała że "nie chce wejsc i sie cofa". Na szczęście już to za mną. Jesli w ciągu 3 miesięcy nie uda się czeka mnie laparoskopia.
    Chociaż jeden ufff przynajmiej teraz wiesz na czym stoisz. Najlepiej teraz cykle stymulowanie z monitoringiem z którego jest ovu.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Zagraj dziś w totka !!!! Kiedy miałaś laparo? To pierwszy cykl po laparo?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Jejku, to wspaniałe wieści! <3 Jak widać nie ma rzeczy niemożliwych :) Gratuluję Ci bardzo i proszę o kciuki za moją jutrzejszą betę w 12 dpo :)
    Trzymam kciuki!!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaha,

Ja poproszę na 31 marca, w teorii mogłabym od 26go testować ale postaram się wyczekać te 4 dni :)

Dzięki!

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Zuza dziękuję i oczywiście za Twoje testowanie 3mam kciuki:*

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Zagraj dziś w totka !!!! Kiedy miałaś laparo? To pierwszy cykl po laparo?
    Hehe to chyba mój TŻ skoro tak pięknie wycelowal :) tak pierwszy właściwie to ten cykl rozpoczął się 2dni po laparoskopii

f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:24

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, od razu lepiej z tymi serduszkami! :) Pięknie!

A mi taaak wolno leci, masakra, dopiero 4 dni po owulacji, dlaczego tego testu nie można sobie kurcze wysikać od razu po ;). Zapis do dzienniczka poowulacyjnego: nudno, nic się nie dzieje, czuję co chwilę prawy jajnik ale chyba zawsze po owulacji czuje jakiś jajnik, jedyne co - cały czas chce mi się ogromnie pić a normalnie pije bardzo mało i mam imponujący spust w jedzeniu ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Hej wszystkim! Ja też czekam...Dziś 27y dzień cyklu, 12 dpo. Ból brzucha i piersi jak na okres, ale jeszcze się łudzę..Iskierka się tli :(

Trzynam kciuki zeby to nie na okres :) Cudowny masz w ogole opis w stopce :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, miałam testować w niedzielę i testowałam, ale to dopiero był 10dpo i test negatywny- to znaczy zrobił się pozytywny, ale po pewnym czasie,więc nie biorę go pod uwagę, wczoraj negatywny, dziś z pierwszego moczu negatywny a z drugiego po pewnym czasie pozytywny. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jutro zrobię jeszcze raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym mamusią, ja jestem po usg piersi. Wszystko tam porządku, widać ma gruczołach ze stymulacja pełną parą :) teraz oczekuje na tel od lekarza kiedy wizyta i punkcją ;)

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucha wrote:
    Witajcie, miałam testować w niedzielę i testowałam, ale to dopiero był 10dpo i test negatywny- to znaczy zrobił się pozytywny, ale po pewnym czasie,więc nie biorę go pod uwagę, wczoraj negatywny, dziś z pierwszego moczu negatywny a z drugiego po pewnym czasie pozytywny. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jutro zrobię jeszcze raz.

Kochana, czasem jak jest jeszcze bardzo wcześnie, to raz wyjdzie jakiś cień, a raz nie (przynajmniej tak czytałam w internecie ;)). U mnie dzisiaj rano cień cienia, powtarzam test wieczorem. Masz zdjęcie tego testu z cieniem? U mnie wyglądał tak, jak niżej (na żywo mocniej widać).

1.jpg

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj ochłonęłam trochę i zdążyłam się pozytywnie nastawić, a było ciężko. Mówiłam że uciekam stąd, ale chyba nie dam rady bez Was... Byłam u endokrynologa i skierowała mnie na badanie prolaktyny teraz moje pytanie, w którym dniu cyklu zrobić, i kiedy? Rano, czy pora robienia badania nie ma znaczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Od wczoraj ochłonęłam trochę i zdążyłam się pozytywnie nastawić, a było ciężko. Mówiłam że uciekam stąd, ale chyba nie dam rady bez Was... Byłam u endokrynologa i skierowała mnie na badanie prolaktyny teraz moje pytanie, w którym dniu cyklu zrobić, i kiedy? Rano, czy pora robienia badania nie ma znaczenia?
    Mój endokrynolog zalecał badanie prolaktyny w 3dc. Co ważne- dzień wcześniej zjeść lekką kolację, nie przeciążać się fizycznie, nie stresować- jeśli umiesz :P, nie uprawiać seksu, nie stymulować piersi. Na czczo, najlepiej w porze 8-12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Kochana, czasem jak jest jeszcze bardzo wcześnie, to raz wyjdzie jakiś cień, a raz nie (przynajmniej tak czytałam w internecie ;)). U mnie dzisiaj rano cień cienia, powtarzam test wieczorem. Masz zdjęcie tego testu z cieniem? U mnie wyglądał tak, jak niżej (na żywo mocniej widać).

U mnie jest dokładnie taki jak u ciebie. A zdjecia nie umiem wstawić.

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ