X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 19 marca 2017, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    27dc :-) co akurat ta liczba mnie cieszy ;-) Mój kalendarzyk w tel. się tak przyzwyczaił do moich krótkich cykli że od 2 dni mi przypomina że chyba zapomniałam wpisać dane hahahaha :-D
    A to bardzo dobrze że się wydłuzył bo przy krótkich cyklach endometrium nie zdąży urosnać teraz jest wieksza szansa na fasolkę.

    Maja84 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Maja84 Autorytet
    Postów: 1674 1847

    Wysłany: 19 marca 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A to bardzo dobrze że się wydłuzył bo przy krótkich cyklach endometrium nie zdąży urosnać teraz jest wieksza szansa na fasolkę.
    To samo mi gina powiedziała :-)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest ten żel, a mąż jaki szczęśliwy ;)

    Flowwer, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość

  • Motomi7 Przyjaciółka
    Postów: 138 46

    Wysłany: 19 marca 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się mogę wpisać na testowanie na 24.3? Do tej pory nigdy tego nie robiłam na forum...
    Kaha, u Ciebie jakoś?

    Raven, kaha lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9049 11211

    Wysłany: 19 marca 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny zazywa ktras z Was Infolik? Ginka mi kazala zmienic zwyly Folik, na ten lek, bo ponoc lepszy.

    Ja biorę Ovarin - to samo tylko w tabletkach ;) ale o tym pisałam parę postów wyżej :) a tak jak pisała Maja, tych podobnych supli jest trochę na rynku, wszystkie oparte są na mio-inozytolu, który ponoć reguluje gospodarkę hormonalną. Bardzo polecany przy pcos.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 15:16

    Amy333 lubi tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 1125 g 💕

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 19 marca 2017, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam dziewczyny za waszym przykladem ;) zakupilam wiesiolek, zel o ktorym pisalyscie wczesniej, ovarin i kwas foliowy. Zobaczymy co bedzie. widze flower ze mamy ten sam dzien cyklu ;) pewnie jak ty bedziesz juz pewna mama albo przed drugim @ to ja bede przed swoim @ ;) ehh z tymi cyklami. Ten jeszcze poobserwuje i od nastepnego tez zaczne ze stymulacja. Na razie clostybegyt nie dal rady kompletnie. Zero owu, cykle powyzej 40 dni. Ciekawe co teraz dostane. ;)
    Aha a powiedz mi jutro na te badanie krwi chcialam isc. Tylko jestem chora. Czy to nie bedIe mialo wplywu na wynik ? Jak myslisz ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 16:14

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 19 marca 2017, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja testuje jednak jutro. Tzn idę na betę na pewno a czy zrobię test to jeszcze nie wiem. Jutro 11dpo. Po ovitrelle myślę, że już nie powinno być sladu6

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 19 marca 2017, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 19 marca 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    No to jak Ty tak mówisz to kupuję! :D Właśnie dziś całe rano kopię net gdzie iść na monitoring.
    Na coś się zdecydowałas ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12950

    Wysłany: 19 marca 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Cześć. Ja testuje jednak jutro. Tzn idę na betę na pewno a czy zrobię test to jeszcze nie wiem. Jutro 11dpo. Po ovitrelle myślę, że już nie powinno być sladu6
    Daj koniecznie znać jaki wynik trzymam kciuki

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • PaniSroczka Koleżanka
    Postów: 36 37

    Wysłany: 19 marca 2017, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniSroczka - z doświadczenia Ci powiem, że się chyba nie da wytrzymać do terminu okresu (przynajmniej mnie się jeszcze nigdy nie udało). Rozsądek każe mi doradzić Tobie, żebyś zaczekała, ale kim ja jestem, żeby Ci o tym mówić (zwykle testuję pierwszy raz już około 9 dpo, bo jestem w gorącej wodzie kąpana).

    Ja nadal nie zatestowałam ale juz normalnie nogami przebieram jak szalona :)
    Ale boję się się tej bieli... może czerwień aż tak bardzo mnie nie załamie.
    czuje się inaczej niż zwykle, większy głód, siusiu to jakieś apogeum, i od dwóch dni jakby mi co na żołądku siedziało i lekko mdli ale popołudniem i na prawdę tak lekko tylko :)

    08c0915cd52cd35adce2afe50e299ac2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Cześć. Ja testuje jednak jutro. Tzn idę na betę na pewno a czy zrobię test to jeszcze nie wiem. Jutro 11dpo. Po ovitrelle myślę, że już nie powinno być sladu6
    Trzymam kciuki.Ja też jutro testuję, pod warunkiem ze małpiszon nie przyjdzie

    Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość

  • KasiaZ Autorytet
    Postów: 298 193

    Wysłany: 19 marca 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie "podejrzana" kreska pojawiła się 10dpo, ale myślałam, że sobie wmawiam.
    11dpo już pokazałam test mężowi
    382b5f496a738cf5.jpg
    w pierwszej ciąży też jakoś w tym terminie już miałam pozytyw, w drugiej robiłam tylko jeden test 12dpo

    Kaczorka, karola205, Flowwer, Maja84, Jula91, bazylkove, E_w_c_i_a, Madziula lubią tę wiadomość

  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 19 marca 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja biorę Ovarin - to samo tylko w tabletkach ;) ale o tym pisałam parę postów wyżej :) a tak jak pisała Maja, tych podobnych supli jest trochę na rynku, wszystkie oparte są na mio-inozytolu, który ponoć reguluje gospodarkę hormonalną. Bardzo polecany przy pcos.


    Dzięki Dziewczyny. To jutro sobie poczytam i zakupie któryś. Bedzie na nowy cykl. W tym juz dojem Folik, bo mi z 10 sztuk zostalo:)

    Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy pijecie alkohol mimo ze byc moze jednak doszlo do zaplodnirnia i jestescie w 3, 4 tyg ciazy?

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9049 11211

    Wysłany: 19 marca 2017, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijemy alkohol do pozytywnego testu :) ja staram sie nie przesadzać z ilością, ale nie można dać się zwariować! ;)

    Amy333 lubi tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 1125 g 💕

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • KasiaZ Autorytet
    Postów: 298 193

    Wysłany: 19 marca 2017, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mnie interesował ten temat i wyczytałam, że "bezpieczny" czas jest do terminu okresu, później zarodek łączy się z matką i trzeba już zacząć uważać.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9049 11211

    Wysłany: 19 marca 2017, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarodek odżywia się na początku tylko ciałkiem żółtkowym, a później, mniej więcej po dwóch tygodniach już zaczyna czerpać od nas:)

    Motomi7 lubi tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt: beta 22.2
    6 dpt: beta 35.4
    10 dpt: beta 192
    12 dpt: beta 412
    14 dpt: beta 994
    18 dpt (5w2d): GS 9x5mm; YS 2mm
    26 dpt (6w3d): CRL 2.5 mm FHR 120
    7w1d: CRL 1 cm FHR 136
    8w3d: CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d: CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d: USG + PAPPA: wysokie ryzyko preeklampsji, TP na 24.12🎄
    14w4d: CRL 8.3 cm
    15w6d: 130 g 💕
    17w5d: 200 g 💕
    20w4d: 337 g zdrowej DZIEWCZYNKI 💕
    21w4d: 421 g 💕
    23w4d: 583 g i zdrowe serduszko 💗
    26w6d: 925 g 💕
    28w2d: 1125 g 💕

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Lilaliean Przyjaciółka
    Postów: 77 37

    Wysłany: 19 marca 2017, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula91 wrote:
    Czy Wy pijecie alkohol mimo ze byc moze jednak doszlo do zaplodnirnia i jestescie w 3, 4 tyg ciazy?
    Nie piję ponad dwa lata, bo karmię syna ;)
    A w pierwszej ciąży to zanim się dowiedziałam o ciąży, czyli właśnie ten 3 i 4 tydzień, miałam dwie imprezy. Mega się bałam, czy nie zaszkodziłam synkowi, ale na szczęście wszystko było i jest ok.

  • Motomi7 Przyjaciółka
    Postów: 138 46

    Wysłany: 19 marca 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj się bardzo źle czuję, nie chciałam brać ibupromu, który zawsze mi pomagał, ale wzięłam no-spę ;/ kurcze sama nie wiem, co myśleć o tym wszystkim...


    9e4e8f07d5359721cc850d530e6546fa.png

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ