Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Implantacja zarodka? :)
    Bardzo bym chciala zobaczymy co z tego wyjdzie. 6 marca termin miesiaczki zostaje czekac na Cud.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    W grudniu mialam cykl bezowulacyjny, byl najbardziej lajtowy. Nic nie bolalo, nic nie wariowalo, ale za to @ dlugo nie przychodzila. A teraz to jakis kosmos dla mnie od 4dpo w okolicy jajnika ciagle mnie kluje, sciaka. Nie mooge glebko oddychac, kichac, uciskac tej strony, az zastanawiam sie czy to moze nie ciaza pozamaciczna. Ale temp leci w dol wiec w marcu po @ podczas HSG okaze sie co tam sie dzieje.

A to ja akurat czuje moje jajniki bardzo dobrze :P co raz to mnie kłują i pobolewają :P

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Dzień dobry i mam nadzieje ze tez tlusty czwartek ;)
    U mnie teperatura zaczyna spadac jak co miesiąc więc prawdopodobnie znów nici, ale nie uciekam od Was. Kolejne testowanie ostatniego marca :)
    To tak jak ja :) teraz testuję 2 a potem mam nadzieje ostatniego marca :D tez się nigdzie nie wybieram :)
    Trzymam kciuki za następne testowanie :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję testować jak @ nie przyjdzie 1 marca. Choć nie wiem czy po dzisiejszej wizycie u gina nie zaleci mi zrobienie testu ewentualnie badania w poniedziałek rano, żeby upewnić się czy mogę spokojnie odstawić luteinę.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Jak nie wierzycie to poczytajcie o plamieniu implantacyjnym :)

https://parenting.pl/portal/plamienie-implantacyjne
    Ja o tym plamienie tylko słyszałam. Sama go nigdy nie doświadczyłam ;) u mnie jakiekolwiek plamienie w trakcie cyklu albo w ciąży to albo zawirowanie z hormonami albo poronienie.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z Wami w ten tłusty czwarteczek, mam nadzieję, że żadna nie jest na kosmicznej diecie Anny Lewandowskiej i choć jednego pączusia dziś zjadła ;)
    Podopisywałam Was do listy, jeśli jeszcze kogoś pominęłam- dajcie znać.
    A i pochwalę się radosną nowiną (jest absurdalna ale dla mnie radosna)- pierwszy raz od prawie roku mogłam się cieszyć NORMALNĄ @- tylko 1 dzień mocniejszego krwawienia, pozostałe dni całkiem lajtowe :) już zapomniałam jak to jest... :)

Marcysia86, Karolina90, problemik, staraczka1111, Flowwer, Kaczorka, bertha, summer86, KaMiszka, Tusiek86 lubią tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Dziewczyny witam się z Wami w ten tłusty czwarteczek, mam nadzieję, że żadna nie jest na kosmicznej diecie Anny Lewandowskiej i choć jednego pączusia dziś zjadła ;)
    A i pochwalę się radosną nowiną (jest absurdalna ale dla mnie radosna)- pierwszy raz od prawie roku mogłam się cieszyć NORMALNĄ @- tylko 1 dzień mocniejszego krwawienia, pozostałe dni całkiem lajtowe :) już zapomniałam jak to jest... :)

Extra!! :) cieszę się Kochana bardzo! :)

kaha lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:

Czasem na organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. To teraz czas na działanie !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Czasem na organizm potrzebuje czasu na uregulowanie. To teraz czas na działanie !!
    No niestety na działanie jeszcze nie moge sobie pozwolic :( dopiero od maja, ale wygląda na to, że wszystko idzie ku dobremu :)

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Wydaje mi się, że 3-5 dc :)

Dzięki Karolina za odpowiedź, dziś rano byłam na badaniu i teraz czekam na wyniki - dziś mam 4 dzień cyklu :)

problemik wrote:
    Aga89, pamiętam Cię z wątku IVF :)

To chyba pomyłka bo nigdy nie udzielałam się ma wątku IVF ;)

Ja do tej pory nigdy nie miałam plamień w trakcie cyklu, nawet na implantację. Ku mojemu zdziwieniu, 10=ego dnia zeszłego cyklu pojawiło się jednodniowe plamienie - teraz planuje zbadać poziom progesteronu po owulacji bo byc może Luteina będzie potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 14:14

Karolina90 lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    No niestety na działanie jeszcze nie moge sobie pozwolic :( dopiero od maja, ale wygląda na to, że wszystko idzie ku dobremu :)
    n
    Najgorsze te czekanie, też trochę się naczekam

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam dziewczyny...
    Luty to nie jest mój miesiąc...dziś plamienie jutro pewnie @.
    Wbijam się do was kochane :)
    Jeśli w marcu się nie uda zdenerwuję się ;)
    Proszę o zapisanie mnie na 22 marca.
    Pozdrawiam i miłego wieczorku.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. Prosimy sie rozgoscic :)
    No tak to z tymi @ jest, albo przychodza nieproszone albo trzeba na nie czekam z utesknieniem. Ja jeszcze kilka dni przed terminem ale standardowe objawy zaczynaja sie odzywac :/

Tusiek86, summer86 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tusia :) mam nadzieję, że będzie Ci tu z nami miło, bo całkiem fajna ekipka nam się zebrała. Mocno trzymam kciuki, żeby kwietniowy wątek nie był już nam potrzebny do testowania a jedynie do kibicowania :)

91Ewela09, Tusiek86 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze pączkowe obżarstwo? :-P ja zjadlam tylko dwa, a mam takie wzdęcia jakbym conajmniej z 10 wsunęła :-P
    Jak się u Was zapowiada weekend? Ja jutro idę z mężem do kina a w sobotę na kinder bal do koleżanki z pracy, bo w listopadzie 2016 urodziła jej dzidzia :-)

summer86 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jakie miłe przyjęcie :)
    Dziękuję summer86 - ja również mam nadzieje , że żadnej z nas nie będzie już kwietniowy wątek potrzebny :)
    Z "okazji" nadejścia @ napije się chyba winka a może nie z okazji @ - dziewczyny za nas , żeby @ była tą "ostatnią" w tym roku ;)

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- ja zjadlam 3 i przygladam sie czwartemu :D a u nas weekend mial byc ciekawy, a niestety jak co drugi tydzien- corka sie pochorowala :( takze siedzenie w domu i modlenie sie, zebysmy sie wszyscy nie pochorowali...
    Tusiek dopisze Cie jutro, jak bede na kompie :) 22 marca- dla mnie wyjatkowa data- urodziny męża :) tez mialam wtedy testowac jak jeszcze nie wiedzialam, ze nie bede sie starac.
    Kobietki WSZYSTKIM Wam zycze zielonych, wiosennych wykresikow w marcu <3

Tusiek86, Karolina90 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek, ja właśnie piję winko wytrawne pracując przy kompie - wino oczywiście na lepsze endo :)

Karolina90, ja zjadłam tylko 1. Miałam w ogóle nie jest, bo ostatnio odstawiam cukier i węgle, ze względu na wyniki krzywej, ale namówili mnie mówiąc, że niezjedzenie pączka lub faworka przynosi pecha :) A na weekend planujemy jakiś miły wieczór w knajpce, no i mam nadzieję, że dużo seksu, bo owulka powinna być w niedzielę-poniedziałek :) A na co do kina idziecie?

Tusiek86 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Hej masz już jedno dzieciątko więc to kwestia czasu. Znajdź dobrego gina lub odrazu klinika zaoszczędzisz sobie nerwow i czasu. Kiedyś musi sie udać. Popatrz na mnie ja już 11 rok walczę i nie tracę wiary a nie jest i mi lekko aktualnie leżę w łóżku po laparo i walczę o oddech tak strasznie mnie klatka piersiowa bol. Co sie nie robi dla zobaczenia dzidzi

Dzis 8 dc.endo 7 mm. Pęcherzyk na prawym jajniku 11 mm.owu niby za 4-5 dni wiec lipa bo w sobotę mąż znów jedzie czyli w 10 dc ostatnie serduszko będzie.cykl stracony :(...mamy sobie dac jeszcze ze dwa trzy miesiące i robimy badania nasienia i coś o inseminacji brząkał.dobry lekarz.wygadałam sie jak głupia.musze pójść do dobrego Endo z tsh. Ktos kogoś poleca z Lublina lub okolic??
    I kochana znam pary gdzie pierwsze dziecko ok szybko a drugiego brak lub po wielu latach bo nie mogli...i tego się boje

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Dzis 8 dc.endo 7 mm. Pęcherzyk na prawym jajniku 11 mm.owu niby za 4-5 dni wiec lipa bo w sobotę mąż znów jedzie czyli w 10 dc ostatnie serduszko będzie.cykl stracony :(...mamy sobie dac jeszcze ze dwa trzy miesiące i robimy badania nasienia i coś o inseminacji brząkał.dobry lekarz.wygadałam sie jak głupia.musze pójść do dobrego Endo z tsh. Ktos kogoś poleca z Lublina lub okolic??
    I kochana znam pary gdzie pierwsze dziecko ok szybko a drugiego brak lub po wielu latach bo nie mogli...i tego się boje

A może "problemem" jest taki , że akurat męża nie ma w tych odpowiednich dniach?

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ