X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniowe staraczki
Odpowiedz

Wrześniowe staraczki

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aciulka wrote:
    4cs, spodziewana @ 26.09, łykam inofolic

dopisałam

• Agaja Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika, tak jak dziewczyny piszą, wizyta u endokrynologa koniecznie! Przepisze Ci tableteczki i wszystko będzie ok :) Podobno dzisiaj co druga kobitka, która sobie zbada chormony tarczycy, ma z nimi problem, także nie ma co się zamartwiać :) Całe szczęście umieją to świetnie leczyć!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika ja nie czaję tych zakresów. Jeśli jednostki są te same to dlaczego zakresy tak się różnią. Niech lekarz sam oceni. Daj znać jak wrócisz od endo.

• martika Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że pójdę do tej rodzinnej, pojechałam z samego rana, okazało się, że jest na urlopie, a w luxmedzie u żadnego nie ma miejsc..

• Agaja Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w Lux medzie nie ma miejsc w ogóle czy na dzisiaj? Sprawdzaj na bieżąco w necie, jak masz konto, bo tam często się terminy zwalniają w ostatniej chwili.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie do Was dołączę:-) Może tym razem się uda:-)
    Bardzo bym chciała, bo na początku października miałam termin porodu mojej córeczki:-( Niestety 01.05 odeszła do Aniołków:-(
    Proszę dopiszcie nie do listy
    22 cs (4 pp), spodziewana @ 29.09, inofolic castagnus wiesiołek

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaja wrote:
    Ale w Lux medzie nie ma miejsc w ogóle czy na dzisiaj? Sprawdzaj na bieżąco w necie, jak masz konto, bo tam często się terminy zwalniają w ostatniej chwili.

Najbliższy wolny termin jest we wtorek i to do lekarki, która ma złe opinie. Ja odpuszczam dziewczyny ten cykl całkowicie, bo nie wierzę, że teraz szybko się uda.

mik witaj, życzę owocnych starań. Przykro mi z powodu straty, robiłaś jakieś badania?

• Agaja Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mik!

Martika, ale wiesz, po skierowanie na ewentualne dalsze badania- np usg możesz iść nawet do tej ze złymi opiniami, a w międzyczasie zapiszesz się do kogoś innego na omawianie wyników i plan leczenia.
    Zresztą tak sobie myślę, że opinie w necie o lekarzach są czasami z d...
    Bo ludzie zazwyczaj opisują to, czy dany lekarz jest miły. A szczerze mówiąc, to ja wole, żeby lekarz był gburowaty, ale skuteczny i dobry w swoim fachu.

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Najbliższy wolny termin jest we wtorek i to do lekarki, która ma złe opinie. Ja odpuszczam dziewczyny ten cykl całkowicie, bo nie wierzę, że teraz szybko się uda.

mik witaj, życzę owocnych starań. Przykro mi z powodu straty, robiłaś jakieś badania?
    Witaj
    masz na myśli badania po stracie?

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika, tak, ale nie tylko.

Agaja masz racje, zwolnił się u niej termin dzisiaj o 17, już się zapisałam. Mam nadzieję, ze od razu przypisze mi leki.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    mika, tak, ale nie tylko.

Agaja masz racje, zwolnił się u niej termin dzisiaj o 17, już się zapisałam. Mam nadzieję, ze od razu przypisze mi leki.
    Od 12.2012 się staraliśmy bez lekarza. We wrześniu poszłam do gina i zrobiłam komplet badań. Wszystkie ok w normie z tym że progesteron trochę niski bo 16-17 to była górna granica więc mam problem z fazą lutealną.
    Z córcią zaszłam w ciążę na początku stycznia. Było ok do usg genetycznego:-( Wtedy się okazało że jest duży obrzęk, potem biopsja, amnio do którego już nie doszło bo nie biło serduszko i wynik: wada genetyczna trisomia mozaikowa 18, zespół Edwardsa (przypadkowy, ale strach pozostaje).
    Od czerwca do października zalecenia starań bez wspomagaczy. Wiem już że nie miały sensu bo w poprzednim cyklu progesteron 15 a w tym 3 dni temu zakończonym zaledwie 7 mimo iż wykres pokazuje owu:-(
    Z nadzieją czekam na wizytę u gina 11.09, powinno być chwilę przed owu (o ile w ogóle będzie owu)

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik82- bardzo Ci wspólczuje, nikowu nie życze przeżywac czegos takiego :( ale niestety sie zdarza i trzeba sie wziac w garsc, nie poddawac, myslec poxytywnie i dzialac! Moja kolezanka poronila bardzo pózno bo na poczatku 4 miesiaca a teraz zaszla w ciaze z blizniakami :D i wszystko jest ok.

Dziewczyny czy slyszalyscie o takich przypadkach ze test sikany nie wyszedl w dniu spodziewanej miesiaczki a byla ciaza??

mik82 lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • martika Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja, tak nawet bym powiedziała, że nie tak bardzo rzadko się to zdarza.

Mik, strach jest zawsze, po takich przeżyciach jeszcze większy, ale trzeba wierzyć, bo wiara czyni cuda:)

mik82 lubi tę wiadomość

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja jeszcze mam cichą nadzieje... jeden dzien opoznienia juz mam, maksymalnie spoznial mi sie jeden dzien wiec jak dzis nie przyjdzie @ to moze moze cos... ale nie mam zadnych objawow ani na @ ani na ciąze... :/

w57vrjjgp900ebr8.png

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    Wierzę głęboko że się uda, choć nie ukrywam że przychodzą chwile zwątpienia:-(
    Mamy zdrowego synka 6-letniego więc on daje mi nadziję, że wszystko u nas jest ok choć wcale nie musi:-(

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze jest jeszcze szansa?? moze ovu mislam 20dc bo mialam rozowy sluz... na tempke nie ma co patrzec bo bylam bardzo mocno przeziebiona :(

w57vrjjgp900ebr8.png

• aciulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja ja uważam, że szansa zawsze jest. A brak objawów to czasami dobry objaw. Ja jak zaszlam w ciąże (którą niestety poroniłam), to też nie miałam zbytnio objawów.

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik 82 nie załamuj się- moja kumpela jest po dwóch poronieniach, starali się chyba ze dwa lata, a teraz jest w trzeciej ciąży i rodzi za miesiąc. Najważniejsze to się nie poddawać nawet gdy jest ciężko.
    Shaja88 a test robiłaś? Bo jeśli teraz był negatywny, a @ nie przyjdzie to po kilku dniach zrób ponownie. Czasami nie wykrywa od razu.

mik82 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od endokrynologa, jestem super zadowolona. Babeczka bardzo sympatyczna i bardzo mnie uspokoiła:) Przypisała mi pół tabletki euthyrox n75 i kazała działać, ale z przerwą przed owulacją, w ogóle tak fajnie ze mną gadała o różnych fajnych rzeczach;)

Agaja, Audobrandessa lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Pozostaje życzyć powodzenia w staraniach :)

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ