Wrześniowe staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapraszam dziewczyny, które starają się o maleństwo i właśnie rozpoczęły nowy cykl. Wspólne pogaduszki umilą nam czas oczekiwania na testowanie.
STARACZKI:
aciulka- 4cs, spodziewana @ 26.09, (inofolic)
Agaja- 29l, 10cs, spodziewana @ wg ovu 3.10, (euthyrox)
aina- 5cs, spodziewna @ 29.09
Amerie- 2cs, @ na 11.09, (euthyrox 100, folik i jodit)
Ania1986- 13cs, (cztery biochemiczne, złe wyniki nasienia)
Audobrandessa- 23l, 3cs, termin @ 3.09 (oeparol,kwas foliowy,mąż- cynk,
wit E.)
Eilen - 25l, 1cs, spodziewana @ 25.09, (euthyrox, dostinex, glucophage, luteina)
emka@- 30l, 9cs, spodziewana @ ok 5.10
(eutyrox,oeparol,olej lniany,wit. B, Mg, kw. fol. /brak śluzu płodnego)
gosi_a- 27l, 2cs, najbliższa @ 21.09
kiniusia00- 5 lat staran, 5 poronien, zespol antyfosfolipinowy
MagSz- Magda 27l, 5cs, termin @ 17.09
martika- 23l, 3cs, @ nieoczekiwana 2.10 (euthyrox 75 1/2 tab + kwas foliowy)
mik81- 22cs (4 pp), spodziewana @ 29.09, (inofolic castagnus wiesiołek)
opu- 9cs, niechciana @ 28.09 (ziola ojca sroki,magnez,dong,witaminy prenatalne)
Paulina83-1983- 31l, 24cs, planowana @ 7.09 (zioła ojca sroki nr 3)
Rozgadana- 28l, 3cs (6 po poronieniu) termin @ 01.10
Storczyk3- 30l, 24cs, spodziewana @ 28.09, (euthyrox,bromergon,clo)
Sylwia87- 27l., 3cs, termin kolejnej @ 29.09.
WĄTKOWE MAMUSIE:
shaja88- Agnieszka, 26l, 5cs, prawdopodobna @ 29.09, (euthyrox 50 i witaminy pregna plus, mąż-androvit)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻartowałam z tym przyśpieszeniem @ ale ciekawe rzeczy piszesz . Szkoda , że wcześniej nie mierzyłam temp (bałam się infekcji) bo to mój pierwszy wykres i morze po prostu taka moja natura. Nie ma za bardzo do czego go porównać. Ale w następnym też będę mierzyć bo mi się spodobało to że wiem co się dzieje z moim organizmem (teoretycznie ). A Ty w tym cyklu planujesz stosować jakieś wspomagacze?
-
nick nieaktualnyJa drugi cykl mam w planie stosować wiesiołek i olej lniany bo mam problemy ze śluzem płodnym(a właściwie całkowity brak). Inne wyniki nie mam najgorsze chociaż biorę lek na tarczycę. Niedoczynności jeszcze nie mam ale mój endo powiedział, że to kwestia czasu bo mam pięć guzków na tarczycy i ogromne obciążenie genetyczne. Od dwóch lat jestem na kwasie foliowym i biorę go już automatycznie i włączyłam jeszcze wit. B kompleks.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozgadana wrote:W ogóle to w dziś miałam pierwsze mierzenie temperatury To mój pierwszy dokładny cykl
-
nick nieaktualnyPaulina83-1983 wrote:witajcie ja staram sie już 22 miesiące czekam do piątku żeby zrobić testa ale mam przeczucie że dupa będzie z tego
-
Emka, ja biore kwas foliowy już od dawna, w tym minionym cyklu brałam też magnez z witaminą B. Dzisiaj planuje kupić Oeparol (tam jest ponoć największa zawartość wiesiołka, kupie też salfazin dla męża i L- karnitynę. Planuję zbadać tarczycę i progesteron. Myślałam nad całkowitym odpuszczeniem wszystkiego, ale jakoś mi lepiej jak coś robię, a nie stoję w miejscu więc będę mierzyć temperaturę i łykać witaminki.
Rozgadana stres też może wpływać na długość cyklu..
Paulina nie chcesz udostępnić nam wykresu?
Co Wy na to dziewczyny, żeby w pierwszym poście zrobić listę, jeśli jesteście chętne to co w niej umieścić? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mierzę elektronicznym w pochwie do czasu aż zadzwoni.
"Czas pomiaru:
a) lekarskim lub owulacyjnym termometrem z galinstanem mierzymy niezależnie od miejsca pomiaru przez 5 minut
c) polskim rtęciowym termometrem owulacyjnym, jeśli się jeszcze taki ma, należy mierzyć:
-2 minuty w pochwie lub w odbytnicy
-4 minuty w ustach pod językiem
d) zwykłym, lekarskim termometrem rtęciowym należy mierzyć dłużej, odpowiednio 5 lub 8 minut." -
nick nieaktualnyMariika ja też lepiej się czuję jak działam. A powiedz mi na co jest ten salfazin i l-larnityna i czy są dostępne bez recepty to zaraz mojemu M też zakupię
Opu ja zaczęłam w ustach ale uważam że to nie są dokładne pomiary i teraz mierzę w pochwie elektronicznym termometrem. Włączam go jak już włożę i wyciągam jak daje sygnał .