Wrześniowe staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartika Kochana koniecznie zapisuj sie do endo. Mi przy tsh 2.4 przepisał eutyrox 50 ale mam jeszcze gozki za to przeciwciala ok. Po eutyroxie tsh spadlo mi do 1.1. W każdym razie moj endo mowi ze norma w Polsce jest przestarzała i powinna wynosić ok 2 a kobiety starające sie powinny mieć 1-1.5.
-
nick nieaktualnyDaj znać jak będziesz miała wyniki przeciwciał. One najbardziej mogą nabroic i przyczynić się nawet do poronienia. Ale wszystko da sie leczyć moje siostry z niedoczynnoscia i haszimoto nie miały problemów z ciążami ale musiały być pod stałą opieką endo.
-
zgadzam sie emką@. Martika nie mart sie, szybciutko to wyregulujesz. Ja mialam tsh 5,20 i od zeszlego misiaca biore euthyrox 50 i w ten piatek mislam 1,70 To moze byc przyczyna problemow z zajsciem, idz szybko do endo i jeszcze w tym cyklu masz szanse
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
shaja a miałaś robione usg? skierują mnie czy odrazu dostane leki z takimi wynikami? jeżeli moja rodzinna ma specjalizacje z endokrynologi i do niej pójde to mi zapisze czy muszę iść do niej tam gdzie pzyjmuje prywatnie jako endokrynologa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 21:38
-
mi najpierw przepisala euthyrox i skierowanie na usg. Za miesiac mialam przyjsc z wynikiem usg i wynikiem tsh po miesiacu brania leku. W usg nic nie wyszlo. Jak masx w rodzinie endokrynologa to na pewno jak powiesz jakie masz wyniki i ze starasz sie o dziecko to na pewni Ci przepisze leki i pokieruje co dalej czy robic usg itp ale pewnie tak.
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNorma anty TG to 115 IU/ml wiec aż tak źle nie jest. Dostaniesz tabletki i wszystko będzie ok.
PS. A skąd masz te swoje normy? Sprawdz czy wyniki masz w tych samych jednostkach co podalam i sie nie denerwuj. Wszystko można szybko wyregulowac. U mnie w rodzinie są wszyscy "tarczycowcy" a brat miał nawet nowotwór i wszyscy z tym żyją biorą leki jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:23
-
mam napisane np tak: anty- TG 151,88 IU/ml 0 - 4,11 H więc jednostka ta sama, ale zakres ref. inny.
Dzięki dziewczyny za budujące słowa.
Moje stare wyniki anty- TG to 51,6 przy zakresie ref. 0,0-34,0. Powtórzone później wyniki to 380,6 przy zakresie do 115,0. Wtedy jeszcze TSH mieściło się w normie. Nie wiem czemu zakres jest wszędzie inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:53
-
martika wrote:Słuchajcie to niech każda z Was napisze krótko informacje o sobie te co chce, a ja wkleję do pierwszego postu, proponuję też termin @ najbliższej.
4cs, spodziewana @ 26.09, łykam inofolicCóreczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤