Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniowe staraczki
Odpowiedz

Wrześniowe staraczki

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już na chwilę obecną chyba wszystkie;) Dziewczyny, a robiłyście lub planujecie jakieś badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam w marcu jakoś cały pakiet wyszło mnie to 300zl ale niby wsio ok więc lekarz zlecił badania nasienia męża ale jakoś nigdy nie ma kiedy stwierdziliśmy jak sie uda to sie uda jak nie to trudno bo był moment że już na głowe dostawałam z tymi starankami...

• martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż łyka jakieś witaminki? Może warto, chociaż badania mogłyby coś wykazać i być pomocne. My nie będziemy długo czekać, jak w tym cyklu się nie uda to chyba zrobimy badania, nie chce potem żałować, że zwlekałam.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pół roku temu byłam na usg i lekarz mi powiedział że nie powinno być problemów z zajściem. Zrobiłam za jego radą tsh i przeciwciała. Wszystko w porządku więc pozostało działać :-) to dopiero drugi cykl więc jeszcze nie panikujemy.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Agaja Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię regularnie TSH, bo tarczycę leczę. Robiłam też prolaktynę i test czynnościowy, teraz zrobię po raz kolejny i jeśli nadal będzie powyżej normy, to pewnie jakieś leki włączymy. Nie robiłam nigdy progesteronu, ale się zastanawiam, czy nie zrobić w drugiej fazie cyklu. A męża postanowiliśmy zbadać za 2 miesiące, jak nadal nic się nie zmieni.

A powiedzcie dziewczyny, szczególnie Paulina, emka i stroczyk, bo Wy się już sporo staracie. Na badania hormonów kieruje Was ginekolog czy endokrynolog? Bo ja się zastanawiam, czy najlepszym rozwiązaniem nie byłoby znaleźć sobie gin-endo i wtedy on by wszystko prowadził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Hej opu, zawsze masz plamienie przed @?
    Mialam - dostalam bromergon skonczyl sie problem

Teraz zabrano mi bromergon - wrocil problem jak widac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie i do gin i do endo więc za wszystkie bania też płacę. Robię to co mi przepiszą plus czasem sama coś sobie wymyślę. Oczywiście najlepiej by było mieć gin-endo ale u mnie w Toruniu nie ma takiego, który by miał dobre opinie. Ważne żeby sobie porobić hormony pamiętając o odpowiednich dniach cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9cs - cykle srednio 27 dni termin nastepnej @podam jak dostane okres :) pewnie na koniec wrzenia mi wypadnie - to najwyzej dopisze sie -

Ziola ojca sroki pije, do tego magnez,dong, witaminy prenatalne i pomysle nad jeszcze jakimis suplementami na cienkie endo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie namówić M na badania nasienia w tym miesiącu. W sumie to sam niedawno wspomniał, że może by się przebadał. Zwlekaliśmy z tym badaniem ponieważ raz się udało zajść w ciążę więc myśleliśmy, że raczej nie mamy problemu z żołnierzykami ;). Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba zadzwonię do mojego gin i się zapytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello ;) Ja też z @ aktualnie :)

Sylwia, 27l., 3cs, termin kolejnej @ 29.09.

• Storczyk3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaja- ja obecnie chodzę do ginekologa i ginekologa-endokrynologa i wysyłały mnie na te same badania :)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem w okolicach owulacji :)

Magda, 27 lat , 5 cs, termin @ 17.09

f2wlcbxmqludqper.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka dzis zaczelam nowy cylk 4dni temu mialam pozytywny test ale niestety dostalam okres ...wieczaczynam od nowa..ide do gina pi duphaston bo juz 2raz mi sie tak zdazylo..wyniki mam dobre

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z mojego ginekologa więc nie zmienię,chodzę do niego prywatnie, ale u mnie w przychodni jest rodzinna, która jest też endokrynologiem i pewnie do niej się wybiorę z dzisiejszymi wynikami. Właśnie wróciłam, badania robiłam na własną rękę teraz czekam do wieczora na wyniki.

• martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa, ale robiłaś jeszcze test później, albo bete? Może wcale nie zaczęłaś nowego cyklu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika napisz później jakie badania robiłaś i jakie masz wyniki. Ja myślę pomału nad zmianą gin. Chodzę do mojego od 4 lat i do tej pory byłam w miarę zadowolona ale mam wątpliwości bo w sumie podpadł mi jak zaszłam w pierwszą ciążę i poroniłam, nic mi nie wytłumaczył i nie skierował na badania. Nie chce przepisywać żadnych leków wspomagających a nie wiem czy też nie powinnam brać czegoś na zagniżdżenie bo owulki raczej mam. No nie mam do niego całkowitego zaufania.

• martika Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robiłam tarczyce, bo kiedyś miałam złe wyniki, ale to wtedy olałam i planuje jeszcze przynajmniej progesteron w tym cyklu.

A co do lekarza, jeżeli nie masz zaufania to zmień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca jest bardzo ważna przy planowaniu ciąży także bardzo dobrze, że się za nią wzięłaś. Progesteron chyba się robi ok. 7 dni po ovu. Ja ostatnio miałm wynik ok 13 i się zastanawiam czy to trochę nie za mało żeby fasolka się zagnieździła ale w sumie temp mam ładne.

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, dołaczam do Was. Co prawda jeszcze nie jestem w nowym cyklu ale to kwestia czasu jeden dwa dni. @ powinna byc dzis lub jutro. Dzis test negatywny, beta w piatek <0,100. A wiec; Agnieszka, 26lat, cs- 5, prawdopodobny termin @ 29.09, cykle 27-28dniowe, leki- euthyrox 50 i witaminy pregna plus, mąż- androvit. ;)

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Storczyk3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj shaja88 :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ