Wrześniowe staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja robiłam w marcu jakoś cały pakiet wyszło mnie to 300zl ale niby wsio ok więc lekarz zlecił badania nasienia męża ale jakoś nigdy nie ma kiedy stwierdziliśmy jak sie uda to sie uda jak nie to trudno bo był moment że już na głowe dostawałam z tymi starankami...
-
Ja robię regularnie TSH, bo tarczycę leczę. Robiłam też prolaktynę i test czynnościowy, teraz zrobię po raz kolejny i jeśli nadal będzie powyżej normy, to pewnie jakieś leki włączymy. Nie robiłam nigdy progesteronu, ale się zastanawiam, czy nie zrobić w drugiej fazie cyklu. A męża postanowiliśmy zbadać za 2 miesiące, jak nadal nic się nie zmieni.
A powiedzcie dziewczyny, szczególnie Paulina, emka i stroczyk, bo Wy się już sporo staracie. Na badania hormonów kieruje Was ginekolog czy endokrynolog? Bo ja się zastanawiam, czy najlepszym rozwiązaniem nie byłoby znaleźć sobie gin-endo i wtedy on by wszystko prowadził. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodzę prywatnie i do gin i do endo więc za wszystkie bania też płacę. Robię to co mi przepiszą plus czasem sama coś sobie wymyślę. Oczywiście najlepiej by było mieć gin-endo ale u mnie w Toruniu nie ma takiego, który by miał dobre opinie. Ważne żeby sobie porobić hormony pamiętając o odpowiednich dniach cyklu.
-
nick nieaktualnyU mnie 9cs - cykle srednio 27 dni termin nastepnej @podam jak dostane okres pewnie na koniec wrzenia mi wypadnie - to najwyzej dopisze sie -
Ziola ojca sroki pije, do tego magnez,dong, witaminy prenatalne i pomysle nad jeszcze jakimis suplementami na cienkie endo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:06
-
nick nieaktualnyZastanawiam się czy nie namówić M na badania nasienia w tym miesiącu. W sumie to sam niedawno wspomniał, że może by się przebadał. Zwlekaliśmy z tym badaniem ponieważ raz się udało zajść w ciążę więc myśleliśmy, że raczej nie mamy problemu z żołnierzykami . Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba zadzwonię do mojego gin i się zapytam.
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem bardzo zadowolona z mojego ginekologa więc nie zmienię,chodzę do niego prywatnie, ale u mnie w przychodni jest rodzinna, która jest też endokrynologiem i pewnie do niej się wybiorę z dzisiejszymi wynikami. Właśnie wróciłam, badania robiłam na własną rękę teraz czekam do wieczora na wyniki.
-
nick nieaktualnyMartika napisz później jakie badania robiłaś i jakie masz wyniki. Ja myślę pomału nad zmianą gin. Chodzę do mojego od 4 lat i do tej pory byłam w miarę zadowolona ale mam wątpliwości bo w sumie podpadł mi jak zaszłam w pierwszą ciążę i poroniłam, nic mi nie wytłumaczył i nie skierował na badania. Nie chce przepisywać żadnych leków wspomagających a nie wiem czy też nie powinnam brać czegoś na zagniżdżenie bo owulki raczej mam. No nie mam do niego całkowitego zaufania.
-
nick nieaktualnyTarczyca jest bardzo ważna przy planowaniu ciąży także bardzo dobrze, że się za nią wzięłaś. Progesteron chyba się robi ok. 7 dni po ovu. Ja ostatnio miałm wynik ok 13 i się zastanawiam czy to trochę nie za mało żeby fasolka się zagnieździła ale w sumie temp mam ładne.
-
Czesc Dziewczyny, dołaczam do Was. Co prawda jeszcze nie jestem w nowym cyklu ale to kwestia czasu jeden dwa dni. @ powinna byc dzis lub jutro. Dzis test negatywny, beta w piatek <0,100. A wiec; Agnieszka, 26lat, cs- 5, prawdopodobny termin @ 29.09, cykle 27-28dniowe, leki- euthyrox 50 i witaminy pregna plus, mąż- androvit.
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*