WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyblue00 wrote:kochane,witam się tu dziś poraz pierwszy,jeszcze was nie nadrobiłam,jestem po drugim usg-serduszkowy pierwszy,maluch ma 11.9 mm,FHR 153,wszystko pięknie się zgadza,az to moja kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6272e54c017a.jpg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika wrote:Cześć, dziewczyny.
Mam kolejnego potencjalnego winowajcę obecnego bezdzieckowego stanu rzeczy - zrobiłam cytologię i jest stan zapalny > flora bakteryjna. Nawet nie mam żadnych objawów, więc nie wiem jak długo się paskudztwo tak bezobjawowo tam rozwija, tylko od wczoraj takie lekkie skórcze.
Pytanki - czy powinnam iść do kliniki i zrobić jakieś wymazy/posiewy zanim pójdę do doktorka? (W invikcie jest tak, że wymazy i cyto robi położna a nie ginowie).A może lepiej nie czekać i lecieć do niego od razu? Tyko czy on będzie wiedział co mi przepisać tak od samego patrzenia?
Na stronie Invicty znalazłam takie badania z pochwy:
1. Biocenoza pochwy
2. Wymaz z pochwy
3. Wymaz z pochwy - antybiogram
4. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku bakterii beztlenowych
5. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku bakterii beztlenowych - antybiogram
6. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku grzybów
7. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku grzybów - mykogram
8. Wymaz z pochwy - w kierunku nosicielstwa paciorkowca typu B-GBS (Streptococcus agalactiac) – antybiogram
Flower sugerowała wcześniej badanie myko ureo i chlamydia, ale tej chlamydii to tu z kilka rodzajów widzę – które badanie wybrać?
To się bada jako wymaz czy z krwi?
9. Mykoplasma hominis + Ureoplazma spp.
10. Chlamydia pneumoniae - przeciwciała IgG
11. Chlamydia pneumoniae - przeciwciała IgM
12. Chlamydia trachomatis - antygen
13. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgA
14. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgG
15. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgM
16. Przeciwciała anty Chlamydia pneumoniae IgA
Które warto zrobić? (Nawet niekoniecznie ze względu na obecną infekcję, tylko tak, żeby być gruntownie sprawdzoną i przebadaną - wolałabym zrobić wszystko za jedną nieprzyjemnością).
Będę BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO wdzięczna za podpowiedź, bo nie chcę robić niepotrzebnych badań, a nie wiem, które potrzebne
Nika
Na chlam.,ure.,myco wykonujesz z wymazu z szyjki metodą PCR a tu są same przeciwciała z krwi.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny nie wiem czy to Accofin czy co innego ale tak mnie boli w plecach i nogach ze juz płacze z bólu to jest jakiś koszmar ból i drętwienie
Zapytaj się Dr jeśli jest jeszcze klinika otwarta czy to skutek uboczny.
Albo to reakcja inna- immunologiczna i zarodek właśnie walczy z twoim organizmem , ja tal dość często mam. Człowiek tak okm 6-10 dpo nie jest w stanie wyjść z łóżka takie uczucie jakby grypa rozkładała ! Jaką masz teraz temp ? rozpala Cię ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
blue00 wrote:kochane,witam się tu dziś poraz pierwszy,jeszcze was nie nadrobiłam,jestem po drugim usg-serduszkowy pierwszy,maluch ma 11.9 mm,FHR 153,wszystko pięknie się zgadza,az to moja kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6272e54c017a.jpg
Zdjęcie idealne !!! To już twój 4 okruszek ?Jak to jest mieć tak pełną rodzinę ? Na pewno się nie nudzisz Podziwiam !
Lunaris wrote:Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5a04dbcd28a.jpg
Brzuszek piękny tak samo jak Ty !!! Ale laska z Ciebie
też marzę o sesji z brzuszkiem
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Zapytaj się Dr jeśli jest jeszcze klinika otwarta czy to skutek uboczny.
Albo to reakcja inna- immunologiczna i zarodek właśnie walczy z twoim organizmem , ja tal dość często mam. Człowiek tak okm 6-10 dpo nie jest w stanie wyjść z łóżka takie uczucie jakby grypa rozkładała ! Jaką masz teraz temp ? rozpala Cię ? -
Aga ja wierze że to fasolka !! A lek zadziała ♡
Yosel jutro test ????
Karma jak po wizycie ?
A ja mam potężny ból głowy i poszłam do lekarza i man zapalenie okostnej ehh czyli kolejny antybiotyk. Odrazu poprosiłam porządny probiotyk i globulki dopochwowe.Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Agniecha trzymam kciuki za fasolke ! Mocno daje o sobie znać : )
Przyszłam się pochwalić wynikami ! TSH z 2,66 spadło do 1,13, i tak już mogłoby pozostać. Żelazo też mam cudo bo 146 normę lekarz podawał do 172. Glukoza też w normie. Morfologia to samo i mocz też łądnie wyszedł.
Przed chwilą wyprodukowałam sok z 3 buraków i zaczynam żałować, że go wypiłam, bo mi niedobrze..... blleeeee ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 19:30
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:kochane,witam się tu dziś poraz pierwszy,jeszcze was nie nadrobiłam,jestem po drugim usg-serduszkowy pierwszy,maluch ma 11.9 mm,FHR 153,wszystko pięknie się zgadza,az to moja kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6272e54c017a.jpg
jaki sliczny maluszek gratulujeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
blue00 wrote:Flowwer,to moja 6 kruszynkaStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Agniechaaaa mi Pasnik mowil kiedys ze po leku accofil moge sie czuc jakby miec choroba miala rozbierac, grypa czy przeziebienie. Moze faktycznie to u ciebie skutek uboczny tego leku
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzięki laski -aż się zawstydziłam dla mnie każda kobieta z brzusiem jest piękna ale namawiam=róbcie sobie takie pamiątki. To zdjęcie zrobiłam sobie SAMA z autowyzwalacza metodą prób i błędów ale dobrym aparatem. Lepsze, gorsze pamiątka jest Teraz mi się marzy taka focia jak u blue
izape dasz radę z burakami moje żelazo obecnie 32 i to jest bardzo dobre najważniejsze żeby hemoglobina nie spadała, pilnuj jej!
Agniecha [b/] oby to cudowne działanie leku, które pomoże pingwinkowi się usadowić. Trzymam kciuki! -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Agniechaaaa mi Pasnik mowil kiedys ze po leku accofil moge sie czuc jakby miec choroba miala rozbierac, grypa czy przeziebienie. Moze faktycznie to u ciebie skutek uboczny tego leku
Lunaris lubi tę wiadomość