WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:Hmmm po tych kilku minutach stwierdzam ze druty nie dla mnie jak babcia wróci to mnie bedzie musiał nauczyć a od siedzenia rozbolał brzusio wiec sie położyliśmy i oglądamy Uwaga co: przyjaciół hihihi
Mnie nauczył... uwaga - szwagier ;P
Nie poddawaj się - na początku jest trochę trudnoLunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia strasznie mi przykro wiem co czujesz...tez chciałabym, żeby te wszystkie wizyty i antybiotyki się skończyły bo przypomina mi to ciągle o tym wszystkim co mnie spotkało.
Trzeba wierzyć, że niedługo wyjdzie dla nas słoneczko!!!
Agniechaaa skoro coś tam pobolewa to znaczy , że coś tam się dzieje i Bobasek się zadomawiaAgniechaaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Agniechaaaa wrote:Dziewczyny wzięłam No spe bo jajniczki szaleją, i chce mocno wierzyć, ze właśnie wgryza sie Malutki Pingwinek
Oczywiście, że to on
Ja dziś na poprawę humoru zapisałam siebie i męża na mini sesję ciążową. Mąż kręcił nosem i nie chciał, ale postawiłam go przed faktem dokonanym :p
Od razu humor lepszy
Monika - to co piszesz jest przerażające.. Ale w zasadzie to Ty tam w tych jajnikach miałaś wszystko!
Oby wszystko Ci się szybko zagoiło a los przy okazji sprawił miłą niespodziankę w postaci bobasa za jakiś czasAgniechaaaa, KateKum, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Dziękuję dziewczyny teraz potrzebuję wsparcia, a wy najlepiej wiecie jak się czuję kobieta w takich sytuacjach.
Boję się teraz że przez te cięcie zrobią mi się zrosty i dopiero teraz będe miała problemy z zajściem w ciążę. A jajnik ten co zwykle pracuje, bo na prawy nie moge liczyć, niestety jest już okrojony.
We wtorek mam iść do niego prywatnie.
Monia nie nastawiaj się źle. Moja koleżanka miała usunięty cały jajnik, guz 5 cm. Lekarz jej powiedział, że marne szanse już na dziecko bo drugi jest bardzo słabiutki, więc przestali się zabezpieczać i ku jej zdziwieniu szybko zaszła w ciążę -
Agniechaaaa wrote:To zdecydowanie bolą mnie jajniki/brzuch i promieniuje ba krzyż chyba ze ten accofil ma na mnie taki wpływ
Ja też mam takie dziwne uczucie, jakby ucisk w podbrzuszu, kłucie jajników i tak momentami uczucie ciepła. Mam nadzieję, że to tak ma być i to dobry znak.
Teraz staram nastawiać się pozytywnie, bo inaczej to już szukam dziury w całym.
Trzymam za Was i za siebie kciukiLunaris lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Oczywiście, że to on
Ja dziś na poprawę humoru zapisałam siebie i męża na mini sesję ciążową. Mąż kręcił nosem i nie chciał, ale postawiłam go przed faktem dokonanym :p
Od razu humor lepszy
Monika - to co piszesz jest przerażające.. Ale w zasadzie to Ty tam w tych jajnikach miałaś wszystko!
Oby wszystko Ci się szybko zagoiło a los przy okazji sprawił miłą niespodziankę w postaci bobasa za jakiś czas
mam nadzieje ze ja tez kiedys bede miala taka sesje ciazowa a potem z maluszkiem i mezemMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Cześć, dziewczyny.
Mam kolejnego potencjalnego winowajcę obecnego bezdzieckowego stanu rzeczy - zrobiłam cytologię i jest stan zapalny > flora bakteryjna. Nawet nie mam żadnych objawów, więc nie wiem jak długo się paskudztwo tak bezobjawowo tam rozwija, tylko od wczoraj takie lekkie skórcze.
Pytanki - czy powinnam iść do kliniki i zrobić jakieś wymazy/posiewy zanim pójdę do doktorka? (W invikcie jest tak, że wymazy i cyto robi położna a nie ginowie).A może lepiej nie czekać i lecieć do niego od razu? Tyko czy on będzie wiedział co mi przepisać tak od samego patrzenia?
Na stronie Invicty znalazłam takie badania z pochwy:
1. Biocenoza pochwy
2. Wymaz z pochwy
3. Wymaz z pochwy - antybiogram
4. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku bakterii beztlenowych
5. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku bakterii beztlenowych - antybiogram
6. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku grzybów
7. Wymaz z pochwy - posiew w kierunku grzybów - mykogram
8. Wymaz z pochwy - w kierunku nosicielstwa paciorkowca typu B-GBS (Streptococcus agalactiac) – antybiogram
Flower sugerowała wcześniej badanie myko ureo i chlamydia, ale tej chlamydii to tu z kilka rodzajów widzę – które badanie wybrać?
To się bada jako wymaz czy z krwi?
9. Mykoplasma hominis + Ureoplazma spp.
10. Chlamydia pneumoniae - przeciwciała IgG
11. Chlamydia pneumoniae - przeciwciała IgM
12. Chlamydia trachomatis - antygen
13. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgA
14. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgG
15. Chlamydia trachomatis - przeciwciała IgM
16. Przeciwciała anty Chlamydia pneumoniae IgA
Które warto zrobić? (Nawet niekoniecznie ze względu na obecną infekcję, tylko tak, żeby być gruntownie sprawdzoną i przebadaną - wolałabym zrobić wszystko za jedną nieprzyjemnością).
Będę BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO wdzięczna za podpowiedź, bo nie chcę robić niepotrzebnych badań, a nie wiem, które potrzebne
Nika -
Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5a04dbcd28a.jpg
PodwojnaMama, Yoselyn82, Sarna84, Flowwer, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, blue00, staraczka1111, never_lose_hope, Madżka89, Meśka, Czrna 81, Amy333, nowa na dzielni, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5a04dbcd28a.jpg -
Yoselyn82 wrote:mam nadzieje ze ja tez kiedys bede miala taka sesje ciazowa a potem z maluszkiem i mezem
Na wiosnę będziesz miała
I ty Aguś też!
Mi też się zawsze taka marzyła. Mąż marudził, że po co, na co. A jak bym nie zrobiła to bym żałowała.Agniechaaaa, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
kaczorka oby Twoje słowa sie spełniły
Spróbuje usnąć serio daje mi teraz czaduKateKum lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
A kto Ci zrobił takie ładne zdjęcie?
Mój mąż to beztalencie fotograficzne :p i sprzętu dobrego nie mamy.
Aguś - ja nie rzucam słów na wiatrAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris wrote:Dla mnie ciąża to był taki cud świata, ze robiłam sobie zdjęcia co miesiąc a teraz mam świetną pamiątkę z tamtego czasu :>
To było moje ulubione
zdjecie MEEEEEGA SUUUUUPER
p.s kochana trzymam cie za slowo tak bym chciala zeby sie to spelnilo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:08
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnykochane,witam się tu dziś poraz pierwszy,jeszcze was nie nadrobiłam,jestem po drugim usg-serduszkowy pierwszy,maluch ma 11.9 mm,FHR 153,wszystko pięknie się zgadza,az to moja kruszynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6272e54c017a.jpgAgniechaaaa, Yoselyn82, Jedna_z_Wielu, PodwojnaMama, never_lose_hope, Lucia88, Flowwer, malka, Lunaris, Czrna 81, KateKum, Karma88, Amy333, E_w_c_i_a, KateHawke lubią tę wiadomość