X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • Maalina Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Antolinka wysokiej bety :) ciche gratulacje :)

A jak długie masz cykle? ile trwają najdłuzsze?

Przeważnie miałam co do godziny 28 dni. Ostatnie dwa to ok 35 dni . Boje się testować bo nie chce znów być na siebie zła :)

Początek : kwiecień 2017

Październik 2017 : PCOS
    Październik 2017: Rozpoczęcie Leczenia
    Listopad 2018 HSG : Oba jajowody niedrożne w 100 %
    Sierpień : 27.08 IMSI transfer 3-dniowca
    On : OK
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka gratulacje :)

Ja poszłam dzis na AMH bo juz nie mam czasu czekac na kolejny cykl, na sonoHSG mam sie juz zglosic z wynikiem zeby od razu ustalic plan na stymulacje.

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalina wrote:
    Przeważnie miałam co do godziny 28 dni. Ostatnie dwa to ok 35 dni . Boje się testować bo nie chce znów być na siebie zła :)

Rozumiem Cię -ciągłe rozczarowania zniechęcają :( mimo wszystko minęło więcej niż 35 dni. Jeśli się obawiasz to poczekaj jeszcze np. do poniedziałku ale wcześniej czy później będziesz musiała się z tym zmierzyć- musi być przyczyna wydłużania cyklu .... lub braku @ z innego powodu ;) czego Ci życzę.
    Wiesz, że tu pewnie każda obsikałaby już z 10 testów ;) ja bym łapała byka za rogi!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Maleństwo uratowane !!! Yupiiii :D Dzięki Monia za info :)
    Życzę Ci, żeby obyło się bez IVF!! :D

OjMaryś, super wieści! Dzięki Monia :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 6 dzien po owu, od wczoraj bolą mnie trochę jajniki i ogólnie podbrzusze, trochę tak jak w ostatnie dni @, kiedy wszystko się tam spina. Niby nie boli strasznie, ale może lepiej łyknąć no-spę na te skurcze? No bo może właśnie mój organizm walczy z fasolą zamiast przyjmować wszystko ze spokojem?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A prześwietlenie czego?
    Ja miałam taki dylemat w lutym. Z tym, że u mnie to był tylko odcinek szyjny kręgosłupa. Robiłam 1-2dpo. I akurat wtedy zaszłam w ciążę. Ale z małą wszystko ok.
    Rtg płuc mam zrobić

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Rtg płuc mam zrobić
    A kiedy masz następny dyżur? nie może babsko poczekać do przyszłego tygodnia?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Rtg płuc mam zrobić

Hmm, no to chyba można o ten pas na brzuszek poprosić? Ja miałam taki założony :)
    Czytałam na necie, że babeczki po owulacji robiły różne RTG nie wiedząc jeszcze, że się udało zajść i nic się z maluchami nie działo.
    Zrób jak najszybciej, bo im później tym pewnie gorzej.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w szpitalu
    Dziewczyny zostałam okaleczona na całe życie, nie rozumiem tych lekarzy, normalnie cały czas ryczę!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Byłam dzisiaj w szpitalu
    Dziewczyny zostałam okaleczona na całe życie, nie rozumiem tych lekarzy, normalnie cały czas ryczę!!!
    :( :( :(
    Kochana co tam sie dzieje!??? No mAsakra jakaś :(

• Meśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Rtg płuc mam zrobić

Wydaje mi sie ze do pozytywnego testu poki nie będziesz pewna ze jestes w ciązy nic sie nie stanie. Wiele kobiet nie ma pojecią ze jest w ciązy a piją, palą, uprawiaja wyczynowo sport, leczą zęby ze znieczuleniem a dzieci rodzą się zdrowe. Sama jestem tego przykładem.

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Maalina Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Byłam dzisiaj w szpitalu

CO SIĘ DZIEJE ! :*

Początek : kwiecień 2017

Październik 2017 : PCOS
    Październik 2017: Rozpoczęcie Leczenia
    Listopad 2018 HSG : Oba jajowody niedrożne w 100 %
    Sierpień : 27.08 IMSI transfer 3-dniowca
    On : OK
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Byłam dzisiaj w szpitalu
    Co się dzieje Monia?

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się że to co mi wycieli miało 2 i 3 cm.
    Była to torbiel ciałka żółtego i torbiel pęcherzykowa jajnika. Fragmenty endometrium sekrecyjnego oraz fragmenty doczesnej z martwicą. tak mam napisane w wynikach patomorfologicznego.

lekarz powiedział że albo to było ciąza w macicy ale się poroniła, albo była w jajniku ale się wchłoneła.

Mówiłam że w czwartek czułam że poroniłam, bo już kiedys doznałam tego bólu, wystarczyło by tylko to żeby mnie wyskrobali,

zaraz z tego wszystkiego gorączki dostanę!!!

Zaufałam najzwyczajniej w świecie, sądziłam ze jak 3 lekarzy mnie badało to jeden powie coś mądrego a tu nic, zostałam sama sobie.

z rozciętym brzuchem , kawałkiem zdrowego jajnika i zapaleniem ropnym...

Kurwa jakie to nie sprawiedliwe!! Gdybym nie robiła tego chole,.... testu normalnie myślalabym ze mam okres i było by dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także dziewczyny cieszcie się że nie mieszkacie w takim regionie jak ja.

Boże nie moge uwierzyć !!!

Nie mogę...

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Okazało się że to co mi wycieli miało 2 i 3 cm.
    Była to torbiel ciałka żółtego i torbiel pęcherzykowa jajnika. Fragmenty endometrium sekrecyjnego oraz fragmenty doczesnej z martwicą. tak mam napisane w wynikach patomorfologicznego.

lekarz powiedział że albo to było ciąza w macicy ale się poroniła, albo była w jajniku ale się wchłoneła.

Mówiłam że w czwartek czułam że poroniłam, bo już kiedys doznałam tego bólu, wystarczyło by tylko to żeby mnie wyskrobali,

zaraz z tego wszystkiego gorączki dostanę!!!

Zaufałam najzwyczajniej w świecie, sądziłam ze jak 3 lekarzy mnie badało to jeden powie coś mądrego a tu nic, zostałam sama sobie.

z rozciętym brzuchem , kawałkiem zdrowego jajnika i zapaleniem ropnym...

Kurwa jakie to nie sprawiedliwe!! Gdybym nie robiła tego chole,.... testu normalnie myślalabym ze mam okres i było by dobrze.
    To nie Twoja wina Kochana :( niestety trafić na dobrego lekarza graniczy z cudem. :(

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczyna mnie ogarniać ogromny strach, co ja zrobię jeśli Pingwinek nie da rady :(

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - ja przy tej ciąży zrobiłam na raz żółty Bobo-test, Facelle paskowy i Pink, wszystkie 25 czułości chyba są, tak? Na wszystkich wyszły dwie kreseczki, najszybciej zaczęła na Facelle, ale po 5 minutach najwyraźniejsza chyba na Bobo była ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn mi już przy 3dniowym kropku w 5dpt cień cienia się pojawił :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny zaczyna mnie ogarniać ogromny strach, co ja zrobię jeśli Pingwinek nie da rady :(

kochana to samo czuje... ja jestem blizej bety niz ty i ogarnia mnie juz lekka panika... :(

co ja zrobie jak mi sie nie uda? wyjdzie na to ze albo zachodze w ciaze i trace ja albo w ogole nie zachodze... :(

Ale musimy wierzyc do konca ze nam sie uda!

Lunaris, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ