WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn, przykro mi. Kobieca intuicja jest czasem niezawodna - czułaś, że tak będzie. Jestes bardzo silna kobieta, ppdzieiam Ci i wierze, ze znajdziesz w sobie sily do dalszej walki. Mam nadzieję, że w końcu zaświeci dla Ciebie slonce. Tulę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 20:17
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,znów mam zły posiew. Wyszły mi liczne bakterie paciorkowca i brak bakterii kwasu mlekowego. Jutro zrobię test, ale martwię się, co jeśli byłabym w ciąży? Czy streptococcus można wtedy leczyć? Jestem załamana, to druga infekcja w tym roku, i ciągle nie mam dobrych bakterii. Od zeszłego tygodnia mam okropne uplawy, dlatego poszłam na posiew. Ile można!
-
Yoselyn82 wrote:myslalam dzisiaj nad tym i chyba tak zrobie! zobacze co mi powie lekarz odnosnie kiedy podejsc itp i wezme maluchy...
Mam 10 swoich maluchowMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Yoselyn Odświeżałam dzisiaj stronę i czekałam z Wami na wynik bety. A potem cały dzień zastanawiałam się co napisać... Dalej nie znalazłam odpowiednich słów. Tulę Cię mocno, bo tylko tyle mogę zrobić
Ja czekam na @, a potem od razu zgłaszam się na sonoHSG. Świetnie, że wykonają mi na miejscu.
Emek był dzisiaj u androloga-urologa. USG jąder ok, prostata ok, wyniki badań (FSH, LH, TSH, testosteron, prolaktyna) ok. Na zwiększoną lepkość plemników doktor zalecił to samo, co moja gin: acc, plus pić dużo wody. A tak, w ogóle, to tą lepkością się za bardzo nie przejmować, bo przy dużej liczbie plemników oraz dobrej morfologii, nie ma ona dużego znaczenia. Uspokoiłam się.
Meśka lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Anna Stesia wrote:Dziewczyny,znów mam zły posiew. Wyszły mi liczne bakterie paciorkowca i brak bakterii kwasu mlekowego. Jutro zrobię test, ale martwię się, co jeśli byłabym w ciąży? Czy streptococcus można wtedy leczyć? Jestem załamana, to druga infekcja w tym roku, i ciągle nie mam dobrych bakterii. Od zeszłego tygodnia mam okropne uplawy, dlatego poszłam na posiew. Ile można!
Anna Stesia, stosujesz jakiś probiotyk ginekologiczny?
Ja biorę ProVag, ale nie wiem czy jest on najlepszy. Mi chyba pomaga, bo jak raz na 3 miesiące zrobię sobie kurację tak odpukać infekcje raczej mnie omijają.
Jeszcze jedna kwestia, stosujesz tampony w czasie @? Ja odkąd odstawiłam rok temu też widzę poprawę a i cytologia lepsza wychodzi. Używam tylko jeśli muszę (siłownia, dłuższa podróż itp.).Anna Stesia, admiralka lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Anna Stesia, stosujesz jakiś probiotyk ginekologiczny?
Ja biorę ProVag, ale nie wiem czy jest on najlepszy. Mi chyba pomaga, bo jak raz na 3 miesiące zrobię sobie kurację tak odpukać infekcje raczej mnie omijają.
Jeszcze jedna kwestia, stosujesz tampony w czasie @? Ja odkąd odstawiłam rok temu też widzę poprawę a i cytologia lepsza wychodzi. Używam tylko jeśli muszę (siłownia, dłuższa podróż itp.).
Dzięki za odpowiedź! Tampony stosuje w wyjątkowych sytuacjach,zrezygnowałam z nich po ostatniej infekcji. Biorę provag, dwie tabletki na tydzień. Nie wiem już sama, co jeszcze mam robić. Unikam cukru, unikam silnych mydel do mycia, przestałam nawet sie golić. Nie wiem, co teraz. Lekarza mam na 28 września, ale muszę jakoś przyspieszyć wizytę, zwłaszcza że mam dziwne przeczucia co do ciąży. -
Emiilka wrote:Yoselyn Odświeżałam dzisiaj stronę i czekałam z Wami na wynik bety. A potem cały dzień zastanawiałam się co napisać... Dalej nie znalazłam odpowiednich słów. Tulę Cię mocno, bo tylko tyle mogę zrobić
Ja czekam na @, a potem od razu zgłaszam się na sonoHSG. Świetnie, że wykonają mi na miejscu.
Emek był dzisiaj u androloga-urologa. USG jąder ok, prostata ok, wyniki badań (FSH, LH, TSH, testosteron, prolaktyna) ok. Na zwiększoną lepkość plemników doktor zalecił to samo, co moja gin: acc, plus pić dużo wody. A tak, w ogóle, to tą lepkością się za bardzo nie przejmować, bo przy dużej liczbie plemników oraz dobrej morfologii, nie ma ona dużego znaczenia. Uspokoiłam się.Czrna 81 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dwie tabletki na tydzień to mało, powinno się brać 1 dziennie przez minimum 3 tygodnie.
Pogadaj o tym z lekarzem na najbliższej wizycie, moze doradzi coś skuteczniejszego.
A i wzbogać dietę w jogurty naturalne, kefiry, maślanki i kiszone produkty (ogórki, kapusta).innamorata88, bazylkove, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dwie tabletki na tydzień to mało, powinno się brać 1 dziennie przez minimum 3 tygodnie.
Pogadaj o tym z lekarzem na najbliższej wizycie, moze doradzi coś skuteczniejszego.
A i wzbogać dietę w jogurty naturalne, kefiry, maślanki i kiszone produkty (ogórki, kapusta).
Kiszonki to moja miłość, jem bez opamiętania. Provag brałam codziennie po infekcji w marcu, potem lekarz mi powiedział, żeby brać dwa razy na tydzień, zeby nie rozleniwiac własnej kolonizacji. Nie wytrzymałam też do jutra z testem. Wynik jest i cudowny, i przerażający, teraz już sama nie wiem nic, jestem oglupiala.Flowwer, Meśka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Yose nie znajduje słów pocieszenia...
Tak jak pisały Dziewczyny powyżej jest to strasznie niesprawiedliwe i wierzę w to głęboko, że prędzej czy później MUSI się udac!
Ja nadal czekam na okres, za tydzień badam betę czy spadła do zera, a później wizyta u nowego gina bo chciałabym się skonsultować w sprawie badań.
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Anna Stesia wrote:Kiszonki to moja miłość, jem bez opamiętania. Provag brałam codziennie po infekcji w marcu, potem lekarz mi powiedział, żeby brać dwa razy na tydzień, zeby nie rozleniwiac własnej kolonizacji. Nie wytrzymałam też do jutra z testem. Wynik jest i cudowny, i przerażający, teraz już sama nie wiem nic, jestem oglupiala.
Dwie kreseczki?
Super infekcją się nie przejmuj, ale leć z nią do lekarzaAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, taki wyszedł mi test:
https://zapodaj.net/26aa296cd2720.jpg.html
Jestem wstrząśnięta i zmieszana! Dzika radość miesza sie ze paralizujacym strachem - co z tym paciorkowcem? Czy brak dobrych bakterii źle nam wróży?Kaczorka, StaraczkaNika, Izape_91, Flowwer, Jedna_z_Wielu, blue00, Lunaris, innamorata88, Yoselyn82, KateHawke, Madżka89, E_w_c_i_a, problemik, Rucola, Ataga12, admiralka, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Dzięki, Summer! Nie mogę w to uwierzyć. Tyle staram, nigdy nie miałam żadnych nawet cieni na teście, a tu nagle gdy mam infekcje przychodzi ciąża! Gdybym wiedziała o infekcji, nie staralisbysmy sie w tym miesiącu. Ale zaczęłam czuć dyskomfort dopiero po owulacji.
-
Woow, mam już wyniki posiewu na tlenowe i beztlenowe, pomożecie? Bo Internet mówi - nie martw, się Nika, to są same normalne bakterie i jest spoko, ale ja do Internetu zaufania nie mam tak do końca... No więc:materiał: Wymaz z pochwy
Wynik: UJEMNY
Wyhodowane drobnoustroje
Z pobranego materiału po 48 godzinach:
1. Lactobacillus spp [ +++ ]
Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity, +++ wzrost bardzo obfity
Ocena preparatu bezpośredniego
Ciałka ropne
dość liczne
Komórki nabłonkowe
dość liczne
Flora bakteryjna
dość liczne formy cylindryczne Gram (+)
Materiał: Wymaz z pochwy (beztlenowo)
Wynik: UJEMNY
Wyhodowane drobnoustroje
Z posiewu beztlenowego:
1. wynik ujemny
Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity, +++ wzrost bardzo obfity
Ooo nie, a jeśli to nie żadna z tych normalnych tlenowych bakterii powoduje mój stan zapalny, tylko jakaś inna super bakteria, którą będziemy tępić całymi miesiącami bez nadzieji nacsex, a co tu dopiero mówić o potomku? Zgroza! -
Anna Stesia wrote:Dzięki, Summer! Nie mogę w to uwierzyć. Tyle staram, nigdy nie miałam żadnych nawet cieni na teście, a tu nagle gdy mam infekcje przychodzi ciąża! Gdybym wiedziała o infekcji, nie staralisbysmy sie w tym miesiącu. Ale zaczęłam czuć dyskomfort dopiero po owulacji.
Po pierwsze to gratuluję!
A po drugie - lekarz sobie z tą infekcją poradzi. W ciąży zdarzają się dość często.
Rośnijcie zdrowo :*Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Dziewczyny, taki wyszedł mi test:
https://zapodaj.net/26aa296cd2720.jpg.html
Jestem wstrząśnięta i zmieszana! Dzika radość miesza sie ze paralizujacym strachem - co z tym paciorkowcem? Czy brak dobrych bakterii źle nam wróży?
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%