WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Amy, Duphaston podobno nie wychodzi w badaniu proga, bo to sztuczny progesteron, tak przynajmniej wyczytałam tu kiedyś w innym wątku.
Także przy tych 13 dobrze, że masz zaposanego dupka.
Zubii gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Jasia
Tak,tak,wiem ze te 13 to moje,naturalne. Zastanawiam sie,czy dawka dupka 2x1 jes wystarczajaca przy takim wyniku.. -
Amy333 wrote:Zubi gratuluje,cudowne wiadomosci!
A ja odebralam wyniki: wit B12 w normie-260,norma 100-500.
Wit D3-26 -wg.norm to poziom niski.
Progesteron-13. No i wlasnie,Dziewczyny ten prog.jest tak niski:( biore Dupka 2x1 myslicie,ze to wystarczajaca dawka?
A co do witaminy D to pewnie potrzebna suplementacja,tylk jak myslicie,w jakiej mawce?
Na progesteronie się nie znam, wit D 2000 jednostek tylko lek nie suplement np ja biorę vigantolette, tylko trzeba kupić 1000 bo ta dawka jest w postaci leku a wyższa już jest suplementem lub kropelki dla dzieci z wit D, ale są na receptęAmy333 lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Melduję się po wizycie. Pęcherzyk 18 mm, endo ładne jak na 10 dc - 9,45 mm. Na tym koniec dobrych wiadomości. test pct wykazał 100% nieruchliwych plemników czyli wrogi śluz... plus ANA do kompletu dostałam dupka od piątku, jestem zapisana na HSG na 29 września ale właściwie co my możemy zrobić z tym śluzem??? tylko iui nam zostaje?
Przykro mi bardzo z powodu złych wiadomości. Ja się właśnie zastanawiam jakie badania powinnam teraz wykonać. U mnie monitoring przez 5 cykli wykazał wszystko ok. Wszystkie były owulacyjne i pęcherzyk zawsze pękał. Mój eM ma morfologię 4%, niska ale gin powiedział, że mieści się w normie. Ten cykl robię przerwy od gina, a potem już nie wiem. -
Agniechaaaa zszokowałaś mnie dwa razy dzisiejszego dnia. Podsłuch?!! Nosz ku..wa! Pogięło ich?!
A z kotkami to już po prostu brak słów... Oby to się kiedyś zemściło na tym bydlaku! Dokąd zmierza ten świat...
Bocianiątko cholera jasna by to wzieła... Kurde chyba znaleźliście przyczynę niepowodzeń. Spróbujcie IUI.
Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tych wyników?
TSH 2,103 (0,38-5,33)
LH 7,68 (2,12-10,89)
Estradiol 35,17 (27-122)
Prolaktyna 8,47 (3,34-26,72)
Badania robione 4dc. Ogólna morfologia o.k,glukoza 87,8 (70-99)Czarna81
22 cs. -
KateKum wrote:Na progesteronie się nie znam, wit D 2000 jednostek tylko lek nie suplement np ja biorę vigantolette, tylko trzeba kupić 1000 bo ta dawka jest w postaci leku a wyższa już jest suplementem lub kropelki dla dzieci z wit D, ale są na receptę
Czyli Vigantolette 1000 i łykac dwie tabletki na dobe? Dobrze zrozumialam? -
Amy333 wrote:Czyli Vigantolette 1000 i łykac dwie tabletki na dobe? Dobrze zrozumialam?
Ja łykam dwie na raz. Na początku możesz nawet dwie rano i dwie wieczorem. Przy niedoborach zalecają nawet do 10000 jednostek na dobę.Amy333 lubi tę wiadomość
-
Zubii serdeczne gratulacje!!! Doczekałaś się Kochana!
Kaczorka, pamiętam Twoje pierwsze opisywane tygodnie, a zaraz i będziesz trzymać swojego maluszka w ramionach!
Ja powoli do was wracam po przerwie. Wróciłam do Polski, ale niestety znalazłam nieciekawą pracę, w której nie mam czasu na 5 min przerwy, a nawet i wyjścia do toalety wstrzymuję. Pracuję na 2,5 etatu w ciągu 8h, a dopóki trwa umowa na czas próbny, to raczej nie będziemy się starać.
Nie mogę się już doczekać powrotu na właściwe tory starania
-
Dziewczyny a ja po wizycie... Crio mam na piatek zaplanowane ciesze sie a zarazem boje
Zubii serdeczne gratulacje!!! niech maluszej sie dobrze chora.. rosnijcie zdrowo
Agniechaaa nie to jakas porazka - podsłuch w biurze? co to ma byc? moze jeszcze mobing bedzie? a jakie kotki suuuper... dobrze ze znalazlas je i trafia do szczesliwego domu, zasluzyly sobie na toPodwojnaMama, Agniechaaaa, Karma88 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witam Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
Test z 14 dpo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 20:21
KaMiszka, MamaNl, Amy333, Lunaris, *KasiaS*, PodwojnaMama, justyna14, Agniechaaaa, Czrna 81, Anna Stesia, Flowwer, Madżka89, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Luuna, Karma88, pawojoszka, blue00, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
AnnaManna witaj ponownie straszne co piszesz o pracy... czasem narzekam na swoją- że ciężko psychicznie, fizycznie ale jednak pracuję w zespole i jakoś dajemy radę... nerwy mnie biorą jak czytam, że tak się ludzi wykorzystuje do wszystkiego ze świadomością że nie podskoczą bo umowa krótka oby szybko się poprawiło!
Yoselyn super wiadomość piątek należy do Ciebie!
Dag Mara gratulacje! silnej i zdrowej ciąży
ZUBI GRATULACJE MAMUSIUYoselyn82, Dag_Mara, AnnaManna lubią tę wiadomość
-
Dag_Mara wrote:Witam Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
Test z 14 dpo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpg
Dag_Mara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Dziewczyny a ja po wizycie... Crio mam na piatek zaplanowane ciesze sie a zarazem boje
Zubii serdeczne gratulacje!!! niech maluszej sie dobrze chora.. rosnijcie zdrowo
Agniechaaa nie to jakas porazka - podsłuch w biurze? co to ma byc? moze jeszcze mobing bedzie? a jakie kotki suuuper... dobrze ze znalazlas je i trafia do szczesliwego domu, zasluzyly sobie na to
DziecZyny mamy 4dzien września i mamy juz 4bobasy to wychodzi jeden bobas na dzienYoselyn82, Lunaris, Czrna 81, Flowwer, Luuna, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Yoselyn, mocne kciuki za transfer!
AnnaManna, współczuję.. w Polsce niestety eksploatuje się pracowników tyle ile się da mnie też czeka znów kilka miesięcy ciśnięcia za 2-3 osoby za taką samą kasę..
DagMara, gratulacje!
Pięknie się zaczęł wrzesieńYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Dag_Mara wrote:Witam Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
Test z 14 dpo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpg
Serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo i dbajcie o siebie! Teraz na pewno będzie dobrze!Dag_Mara lubi tę wiadomość
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Dag_Mara gratuluje!! nono, idziemy w tym wrzesniu jak burza:) Bedzie fasolowy miesiac mowie Wam:)
A ja zdaje krótka relacje z wizyty u diabetologa. Po miesiacu leczenie Metformaxem w dawce 1000/doba udalo mi sie zrzucić 2 kg. Dla mnie aż, a dla lekarza chyba tylko;-)bo na kolejne 2 miesiace dostalam Glucopgage 750, 2 tabletki na dobe;-) Bedzie sie dzialo, bo juz po dawce 1000 mialam jazde, a co dopiero 1500. No ale wspomnial, ze ten lek przy okazji tez podkręca owulacje, jajniki lepiej pracuje, itd. wiec... z checią pochłonę te 1500:)KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość