Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 4 września 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    3400g 53cm :) zdjecie bedzie pozniej bo mam wrazenie ze snie...:)

    Gratulacje :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 4 września 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Amy, Duphaston podobno nie wychodzi w badaniu proga, bo to sztuczny progesteron, tak przynajmniej wyczytałam tu kiedyś w innym wątku.
    Także przy tych 13 dobrze, że masz zaposanego dupka.


    Zubii gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Jasia <3

    Tak,tak,wiem ze te 13 to moje,naturalne. Zastanawiam sie,czy dawka dupka 2x1 jes wystarczajaca przy takim wyniku..

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 4 września 2017, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Zubi gratuluje,cudowne wiadomosci!:)
    A ja odebralam wyniki: wit B12 w normie-260,norma 100-500.
    Wit D3-26 -wg.norm to poziom niski.
    Progesteron-13. No i wlasnie,Dziewczyny ten prog.jest tak niski:( biore Dupka 2x1 myslicie,ze to wystarczajaca dawka?

    A co do witaminy D to pewnie potrzebna suplementacja,tylk jak myslicie,w jakiej mawce?

    Na progesteronie się nie znam, wit D 2000 jednostek tylko lek nie suplement np ja biorę vigantolette, tylko trzeba kupić 1000 bo ta dawka jest w postaci leku a wyższa już jest suplementem lub kropelki dla dzieci z wit D, ale są na receptę

    Amy333 lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 4 września 2017, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Melduję się po wizycie. Pęcherzyk 18 mm, endo ładne jak na 10 dc - 9,45 mm. Na tym koniec dobrych wiadomości. test pct wykazał 100% nieruchliwych plemników :( czyli wrogi śluz... plus ANA do kompletu :( dostałam dupka od piątku, jestem zapisana na HSG na 29 września ale właściwie co my możemy zrobić z tym śluzem??? tylko iui nam zostaje?

    Przykro mi bardzo z powodu złych wiadomości. Ja się właśnie zastanawiam jakie badania powinnam teraz wykonać. U mnie monitoring przez 5 cykli wykazał wszystko ok. Wszystkie były owulacyjne i pęcherzyk zawsze pękał. Mój eM ma morfologię 4%, niska ale gin powiedział, że mieści się w normie. Ten cykl robię przerwy od gina, a potem już nie wiem.

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    3400g 53cm :) zdjecie bedzie pozniej bo mam wrazenie ze snie...:)
    Zubii ♡<3<3<3<3
    Serdecznie gratuluję! :-D Ucaluj Jasia w pytkę :-D Wszystkiego dobrego i wracaj szybko do formy. Czekamy na zdjęcie ;-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa zszokowałaś mnie dwa razy dzisiejszego dnia. Podsłuch?!! Nosz ku..wa! Pogięło ich?!
    A z kotkami to już po prostu brak słów... Oby to się kiedyś zemściło na tym bydlaku! Dokąd zmierza ten świat...

    Bocianiątko cholera jasna by to wzieła... Kurde chyba znaleźliście przyczynę niepowodzeń. Spróbujcie IUI.

    Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tych wyników?
    TSH 2,103 (0,38-5,33)
    LH 7,68 (2,12-10,89)
    Estradiol 35,17 (27-122)
    Prolaktyna 8,47 (3,34-26,72)
    Badania robione 4dc. Ogólna morfologia o.k,glukoza 87,8 (70-99)

    Czarna81
    22 cs.
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 4 września 2017, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Na progesteronie się nie znam, wit D 2000 jednostek tylko lek nie suplement np ja biorę vigantolette, tylko trzeba kupić 1000 bo ta dawka jest w postaci leku a wyższa już jest suplementem lub kropelki dla dzieci z wit D, ale są na receptę

    Czyli Vigantolette 1000 i łykac dwie tabletki na dobe? Dobrze zrozumialam?

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4634

    Wysłany: 4 września 2017, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    3400g 53cm :) zdjecie bedzie pozniej bo mam wrazenie ze snie...:)
    Gratuluję Kochana :*

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 4 września 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Czyli Vigantolette 1000 i łykac dwie tabletki na dobe? Dobrze zrozumialam?

    Ja łykam dwie na raz. Na początku możesz nawet dwie rano i dwie wieczorem. Przy niedoborach zalecają nawet do 10000 jednostek na dobę.

    Amy333 lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • AnnaManna Ekspertka
    Postów: 247 218

    Wysłany: 4 września 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii serdeczne gratulacje!!! Doczekałaś się Kochana!

    Kaczorka, pamiętam Twoje pierwsze opisywane tygodnie, a zaraz i będziesz trzymać swojego maluszka w ramionach!

    Ja powoli do was wracam po przerwie. Wróciłam do Polski, ale niestety znalazłam nieciekawą pracę, w której nie mam czasu na 5 min przerwy, a nawet i wyjścia do toalety wstrzymuję. Pracuję na 2,5 etatu w ciągu 8h, a dopóki trwa umowa na czas próbny, to raczej nie będziemy się starać.

    Nie mogę się już doczekać powrotu na właściwe tory starania :-)

    ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 9764 10670

    Wysłany: 4 września 2017, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja po wizycie... Crio mam na piatek zaplanowane :) ciesze sie a zarazem boje :)


    Zubii serdeczne gratulacje!!! niech maluszej sie dobrze chora.. rosnijcie zdrowo :)

    Agniechaaa nie to jakas porazka - podsłuch w biurze? co to ma byc? moze jeszcze mobing bedzie? a jakie kotki suuuper... dobrze ze znalazlas je i trafia do szczesliwego domu, zasluzyly sobie na to

    PodwojnaMama, Agniechaaaa, Karma88 lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Dag_Mara Koleżanka
    Postów: 60 81

    Wysłany: 4 września 2017, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia :) A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
    Test z 14 dpo

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 20:21

    KaMiszka, MamaNl, Amy333, Lunaris, *KasiaS*, PodwojnaMama, justyna14, Agniechaaaa, Czrna 81, Anna Stesia, Flowwer, Madżka89, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Luuna, Karma88, pawojoszka, blue00, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

    relgh371ryeoev03.png
    Aniolek [*] 23.06.2017 9 tc Aniolek [*] 13.10.2017 11 tcf2wlx1hpws6fekb6.png
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5484 9694

    Wysłany: 4 września 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna witaj ponownie :) straszne co piszesz o pracy... czasem narzekam na swoją- że ciężko psychicznie, fizycznie ale jednak pracuję w zespole i jakoś dajemy radę... nerwy mnie biorą jak czytam, że tak się ludzi wykorzystuje do wszystkiego ze świadomością że nie podskoczą bo umowa krótka :( oby szybko się poprawiło!

    Yoselyn :) super wiadomość :) piątek należy do Ciebie!

    Dag Mara gratulacje! silnej i zdrowej ciąży <3

    ZUBI <3 GRATULACJE <3 MAMUSIU <3

    Yoselyn82, Dag_Mara, AnnaManna lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 4 września 2017, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dag_Mara wrote:
    Witam :) Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia :) A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
    Test z 14 dpo

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpg
    gratulacje :)

    Dag_Mara lubi tę wiadomość

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 4 września 2017, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś 9 dpo, i kusi :)

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2017, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga gratuluje!!!! Na 1stronie bobas juz do Ciebie idzie :)

    Dag_Mara lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2017, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a ja po wizycie... Crio mam na piatek zaplanowane :) ciesze sie a zarazem boje :)


    Zubii serdeczne gratulacje!!! niech maluszej sie dobrze chora.. rosnijcie zdrowo :)

    Agniechaaa nie to jakas porazka - podsłuch w biurze? co to ma byc? moze jeszcze mobing bedzie? a jakie kotki suuuper... dobrze ze znalazlas je i trafia do szczesliwego domu, zasluzyly sobie na to
    Juz trzymam za Ciebie kciuki <3

    DziecZyny mamy 4dzien września i mamy juz 4bobasy :) to wychodzi jeden bobas na dzien :D

    Yoselyn82, Lunaris, Czrna 81, Flowwer, Luuna, Karma88 lubią tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8481 7883

    Wysłany: 4 września 2017, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, mocne kciuki za transfer! <3

    AnnaManna, współczuję.. w Polsce niestety eksploatuje się pracowników tyle ile się da :/ mnie też czeka znów kilka miesięcy ciśnięcia za 2-3 osoby za taką samą kasę..

    DagMara, gratulacje!

    Pięknie się zaczęł wrzesień :)

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 4 września 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dag_Mara wrote:
    Witam :) Jestem zapisna na 11.09, bylam pewna ze znowu czeka mnie 40 dniowy cykl. Ale juz 17 dc mialam owulacje, wiec to szybko jak na mnie, zazwyczaj mam pomiedzy 20-26 dc. Pewnie przez poronienie mi sie poprzestawialo. Pierwszy test wykonalam 10 dpo, wyszla blada druga kreska. Kolejny 14 dpo, kreska sciemniala. Mam nadzieje, ze ta ciaza bedzie miala szczesliwszy final niz poprzednia :) A za was dziewczyny trzymam kciuki :*
    Test z 14 dpo

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d265b884bb.jpg

    Serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo i dbajcie o siebie! Teraz na pewno będzie dobrze!

    Dag_Mara lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 4 września 2017, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dag_Mara gratuluje!! nono, idziemy w tym wrzesniu jak burza:) Bedzie fasolowy miesiac mowie Wam:)

    A ja zdaje krótka relacje z wizyty u diabetologa. Po miesiacu leczenie Metformaxem w dawce 1000/doba udalo mi sie zrzucić 2 kg. Dla mnie aż, a dla lekarza chyba tylko;-)bo na kolejne 2 miesiace dostalam Glucopgage 750, 2 tabletki na dobe;-) Bedzie sie dzialo, bo juz po dawce 1000 mialam jazde, a co dopiero 1500. No ale wspomnial, ze ten lek przy okazji tez podkręca owulacje, jajniki lepiej pracuje, itd. wiec... z checią pochłonę te 1500:)

    KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego