Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 4 września 2017, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii gratulacje :) ciesz się maleństwem !
    Dagmara nudej ciąży i zdrowej fasolki : )


    Ja już powoli mam wszystko w nosie, nie wiem kiedy będzie owulka, dziś 16 dc powinna już być, a jej nie ma, nie wiem czy mam jutro iść do pracy czy na badania, zaczyna mi to wszystko działać na nerwy. W dodatku w pracy ciśnienie. Mam dość. eeeeehhhh

    Dag_Mara lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 525 583

    Wysłany: 4 września 2017, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi gratuluje z calego serca!!! Wypoczywaj i regeneruj siły, pewnie za cztery dni już będziesz w domku :)

    Dagmara dajesz nadzieję , że po tak strasznych wydarzeniach może wyjść słońce
    , teraz już musi być dobrze! :)

    Agniechaaa co do podsłuchów i historii ż kotkami to brak słów, przestaw głowę na pozytywne myślenie, ja teraz nie biorę innej ewentualności i dwa bobaski zadomowia się na dobre!!!

    Dag_Mara lubi tę wiadomość

    08.2017 poronienie 9 tc

    Letrox 50, PAI-1, MTHFR

    06.2020 Medart Poznań

    14.10.20 IUI 🐒
    4.12.20 IUI 🐒
    3.04.21 IUI 🙏

    Mąż- Teratozoospermia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 4 września 2017, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko ten test mówi czy twój M nie wytwarza przeciwciał przeciwko własnym plemniką. Kurcze jakoś mam wrażenie że z tym poprzednim badaniem jest coś nie tak bo jakoś morfologia na poziomie 25%. Pamiętasz ? Ann też tak miała a potem powtórzyła i miał jej M 1 %.
    Ale na pewno w twoim przypadku bym powarznie rozwarzyła IUI !! a i jeszcze jedno zazwyczaj przy immunologi podaje się encorton ale równoważny jest progesteron bo on działa jak naturalny immunosupresant !!

    Amy z tym progesterone to na dwoje babka wróżyła czasem poniżej 5 jest ciąża i zdrowa a czasem 70 i jej nie ma. W teori musi być powyżej 10 by się utrzymała ale wyjątki tutaj widzę czasami.

    Dag_Mara Gratuluję z całego serca to trzecia ciąża ? bo jedno już w domu co na zdjęciu ? jutro jak masz możliwość zbadaj progesteron, TSH i bete.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 4 września 2017, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:

    Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tych wyników?
    TSH 2,103 (0,38-5,33)
    LH 7,68 (2,12-10,89)
    Estradiol 35,17 (27-122)
    Prolaktyna 8,47 (3,34-26,72)
    Badania robione 4dc. Ogólna morfologia o.k,glukoza 87,8 (70-99)

    a FSH ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 4 września 2017, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

    Ja już powoli mam wszystko w nosie, nie wiem kiedy będzie owulka, dziś 16 dc powinna już być, a jej nie ma, nie wiem czy mam jutro iść do pracy czy na badania, zaczyna mi to wszystko działać na nerwy. W dodatku w pracy ciśnienie. Mam dość. eeeeehhhh


    Ja właśnie trenuję technikę "slowly" i powiem na razie działa ale ja wyciszam się od stycznia/grudnia, zaczynam odpuszczać albo puszczać koło ucha.
    Jednak czuję że się starzeję i jak człowiek na dorobku to bardziej emocionalnie ma parcie czy próbuje dorównać rówieśnikom. Ale nie to stanowi o naszej wartośći. Ostatnio odkrywam wartość z bycia z M sam na sam. Oglądanie filmów, siedzenie do 2 w nocy na tarasie w wymownym milczeniu daje ulgę.


    Jutro na 14.30 mam wizytę u Paśnika w Łodzi czyli mnie czeka mała wycieczka 250 km w jedną stronę do dr.

    innamorata88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 4 września 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel yupi to już w piątek !!!! czyli za 8 mies na porodówce ? zabierasz dwa ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 4 września 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Flo:)
    A powiedz przy tym moim poziome Wit D- 26,8ng/ml w jakiej ilosci bys suplementowala?

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 4 września 2017, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja właśnie trenuję technikę "slowly" i powiem na razie działa ale ja wyciszam się od stycznia/grudnia, zaczynam odpuszczać albo puszczać koło ucha.
    Jednak czuję że się starzeję i jak człowiek na dorobku to bardziej emocionalnie ma parcie czy próbuje dorównać rówieśnikom. Ale nie to stanowi o naszej wartośći. Ostatnio odkrywam wartość z bycia z M sam na sam. Oglądanie filmów, siedzenie do 2 w nocy na tarasie w wymownym milczeniu daje ulgę.


    Jutro na 14.30 mam wizytę u Paśnika w Łodzi czyli mnie czeka mała wycieczka 250 km w jedną stronę do dr.
    Trzymam kciuki!! Daj znać cóż tam wymyślił!!

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2071 1437

    Wysłany: 4 września 2017, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja właśnie trenuję technikę "slowly" i powiem na razie działa ale ja wyciszam się od stycznia/grudnia, zaczynam odpuszczać albo puszczać koło ucha.
    Jednak czuję że się starzeję i jak człowiek na dorobku to bardziej emocionalnie ma parcie czy próbuje dorównać rówieśnikom. Ale nie to stanowi o naszej wartośći. Ostatnio odkrywam wartość z bycia z M sam na sam. Oglądanie filmów, siedzenie do 2 w nocy na tarasie w wymownym milczeniu daje ulgę.


    Jutro na 14.30 mam wizytę u Paśnika w Łodzi czyli mnie czeka mała wycieczka 250 km w jedną stronę do dr.

    Powodzenia kochana flowwer <3

    Flowwer lubi tę wiadomość

    wallbash.gif

    down.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2017, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana flo powiedzonka :) opowiesz nam wszystko <3

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9307 12356

    Wysłany: 4 września 2017, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Czyli Vigantolette 1000 i łykac dwie tabletki na dobe? Dobrze zrozumialam?
    Amy u mnie max progesteron wychodzi 6dpo a 8dpo jux ma tendencje spadkową wiec wynik 13 ng nie musi być max stężeniem a 2 tabletki duphastonu na pewno wystarczą !!! Co do wit d to ja mam poziom 31 chociaz cały czas suplementowałsm dawkę 2 tysiące wiec teraz biorę 4 tysiące w kroplach devikap razem z olejem lnianym

    Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 4 września 2017, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, trzymam kciuki!

    Udanej podróży i samych pozytywnych wiadomości!

    Flowwer lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 4 września 2017, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja właśnie trenuję technikę "slowly" i powiem na razie działa ale ja wyciszam się od stycznia/grudnia, zaczynam odpuszczać albo puszczać koło ucha.
    Jednak czuję że się starzeję i jak człowiek na dorobku to bardziej emocionalnie ma parcie czy próbuje dorównać rówieśnikom. Ale nie to stanowi o naszej wartośći. Ostatnio odkrywam wartość z bycia z M sam na sam. Oglądanie filmów, siedzenie do 2 w nocy na tarasie w wymownym milczeniu daje ulgę.


    Jutro na 14.30 mam wizytę u Paśnika w Łodzi czyli mnie czeka mała wycieczka 250 km w jedną stronę do dr.
    No to wycieczka na cały dzień. My ruszamy za miesiąc, ale bliżej, bo do Lublina do kliniki, przy okazji zahaczymy o ikeę, bo otworzyli, to się rozerwiemy troszeczkę : ) SPłukałam się dziś za szkołę i na koncie widnieją pustki... Ja pierdziele, znowu trzeba harować na drugi semestr i ubezpieczenie do samochodu,aa no i na masło! I tak nie miałabym za co dziecka wychować :P

    Dzisiaj jak gadałam z mamą to nawet nie byłam smutna, łzy mi się do oczu nie cisnęły, a myślałam, że jak jej powiem to się pobeczę. Nic z tych rzeczy. Kolżanka urodziła w sobotę synka, ciągle bombarduje instagramy i inne facebooki jego zdjęciami. Miesiąc temu by mnie to ruszyło i bym pewnie posmutniała, choć normalny człowiek w takiej sytuacji się cieszy. Teraz nic. Powiem więcej, czekam na okres. Nie na testowanie. Nic w tym miesiącu nie wysikam, bo nie widzę sensu oglądania albo bladych kresek po czasie albo bieli. Nie wiem czy to reakcja obronna, ale tak myślę... że zrobiłam sobie plan działania i mam cel do którego dąże, ciąża by mi teraz nie pomogła.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3920 5268

    Wysłany: 4 września 2017, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii, gratulacje! Witaj na świecie, Jasiu, niech ten świat będzie dla Ciebie dobry! Dużo zdrówka dla Was.

    Dag_Mara - gratulacje! Pieknie się nam wrzesień zaczął!

    PVkxp2.png
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 4 września 2017, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Amy u mnie max progesteron wychodzi 6dpo a 8dpo jux ma tendencje spadkową wiec wynik 13 ng nie musi być max stężeniem a 2 tabletki duphastonu na pewno wystarczą !!! Co do wit d to ja mam poziom 31 chociaz cały czas suplementowałsm dawkę 2 tysiące wiec teraz biorę 4 tysiące w kroplach devikap razem z olejem lnianym


    oo dziękuje Ci dobra kobieto:-)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3920 5268

    Wysłany: 4 września 2017, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny, zestresowałam się trochę. Ja mam progesteron 15 i dowiedziałam się tutaj, że jest ok, a nagle czytam dwie strony temu, że prog 13 to bardzo niski. Wizytę mam u lekarza dopiero 28 września i chyba uświerknę do tego czasu. Jak to w końcu jest z tym progiem? Powinnam się martwić i lecieć szybciej po dupka?

    EDIT: doczytałam właśnie, co napisał nasz Kwiatuszek:
    Amy z tym progesterone to na dwoje babka wróżyła czasem poniżej 5 jest ciąża i zdrowa a czasem 70 i jej nie ma. W teori musi być powyżej 10 by się utrzymała ale wyjątki tutaj widzę czasami.

    Dzięki, jestem już spokojniejsza! Jesteś nieoceniona <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 22:44

    Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3920 5268

    Wysłany: 4 września 2017, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No to wycieczka na cały dzień. My ruszamy za miesiąc, ale bliżej, bo do Lublina do kliniki, przy okazji zahaczymy o ikeę, bo otworzyli, to się rozerwiemy troszeczkę : ) SPłukałam się dziś za szkołę i na koncie widnieją pustki... Ja pierdziele, znowu trzeba harować na drugi semestr i ubezpieczenie do samochodu,aa no i na masło! I tak nie miałabym za co dziecka wychować :P

    Dzisiaj jak gadałam z mamą to nawet nie byłam smutna, łzy mi się do oczu nie cisnęły, a myślałam, że jak jej powiem to się pobeczę. Nic z tych rzeczy. Kolżanka urodziła w sobotę synka, ciągle bombarduje instagramy i inne facebooki jego zdjęciami. Miesiąc temu by mnie to ruszyło i bym pewnie posmutniała, choć normalny człowiek w takiej sytuacji się cieszy. Teraz nic. Powiem więcej, czekam na okres. Nie na testowanie. Nic w tym miesiącu nie wysikam, bo nie widzę sensu oglądania albo bladych kresek po czasie albo bieli. Nie wiem czy to reakcja obronna, ale tak myślę... że zrobiłam sobie plan działania i mam cel do którego dąże, ciąża by mi teraz nie pomogła.

    Izape91, poradzę Ci tylko, że jeśli będziesz chciała wywołać okres, bo zmęczy Cię czekanie na niego, siknij na test. Okres przyjdzie w ciągu kilku godzin. Zawsze tak mam, od prawie 3 lat.

    PVkxp2.png
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3920 5268

    Wysłany: 4 września 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja właśnie trenuję technikę "slowly" i powiem na razie działa ale ja wyciszam się od stycznia/grudnia, zaczynam odpuszczać albo puszczać koło ucha.
    Jednak czuję że się starzeję i jak człowiek na dorobku to bardziej emocionalnie ma parcie czy próbuje dorównać rówieśnikom. Ale nie to stanowi o naszej wartośći. Ostatnio odkrywam wartość z bycia z M sam na sam. Oglądanie filmów, siedzenie do 2 w nocy na tarasie w wymownym milczeniu daje ulgę.


    Jutro na 14.30 mam wizytę u Paśnika w Łodzi czyli mnie czeka mała wycieczka 250 km w jedną stronę do dr.

    Flowwer, podstawa to dobry plan. Na razie wiesz, na czym stoisz, będziesz pod opieką chyba najlepszego specjalisty w dziedzinie. Musi być dobrze. I piękne jest to, co piszesz o tym byciu tylko we dwoje. Tak właśnie jest. Ostatnio byłam na imprezie rodzinnej, na której tylko myśmy byli bez dzieci i choć oczywiście na moment zrobiło mi się przykro, zwłaszcza że zewsząd były przytyki do naszej sytuacji, to uspokoiłam się, gdy pomyślałam, że powinnam się cieszyć każdą wspólną chwilą z mężem. Jesli pojawi się dziecko, to jest to rewolucja dla związku, więc na razie trzeba doceniać to, co się ma.

    Ps. A tarasu zazdroszczę!

    Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • bertha Autorytet
    Postów: 1627 1049

    Wysłany: 4 września 2017, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszła, jeszcze dzisiaj skromniutko, dlatego jutro zaczynam długi protokół z antykami!! Antykoncepcja czas start :):)
    22.09. Wizyta startowa u Lewandowskiego :)

    Bocianiątko, innamorata88, malka, Agniechaaaa, Flowwer, summer86, KateHawke, staraczka1111, Lunaris, never_lose_hope lubią tę wiadomość

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5557 6957

    Wysłany: 4 września 2017, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bocianiątko ten test mówi czy twój M nie wytwarza przeciwciał przeciwko własnym plemniką. Kurcze jakoś mam wrażenie że z tym poprzednim badaniem jest coś nie tak bo jakoś morfologia na poziomie 25%. Pamiętasz ? Ann też tak miała a potem powtórzyła i miał jej M 1 %.
    Ale na pewno w twoim przypadku bym powarznie rozwarzyła IUI !! a i jeszcze jedno zazwyczaj przy immunologi podaje się encorton ale równoważny jest progesteron bo on działa jak naturalny immunosupresant !!

    Tyle że my robiliśmy badania w klinice... tam raczej nie powinno być pomyłek... jak narazie plan mamy taki: w następnym cyklu hsg (jestem juz zapisana na 29 września) o ile posiewy wyjdą czysto... a trochę się tego boje bo w opisie pct mam liczne leukoctyty i nabłonki... no nic, do piątku faszeruje się lactovaginalem i liczę na odrobinę szczęścia ;) nastepnie pazdzernik, listopad, grudzień stymulacje i iui. A później trochę przerwy... i na końcu pewnie ivf. A do czasu hsg zawalczę o encorton :) a co do progesteronu, to dostałam dupka :)
    Co ja bym bez Was zrobiła ;) jesteście niezastąpione!!! :)
    Zubii, jak się czujesz? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 23:31

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): styczeń 2021 - CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego