Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Hehe no fajnie byłoby,ale nie mam tyle szczęścia. Jeśli ktos tam jest to jutro powinien się ujawnic ;)

Bardzo Ci tego życzę :) Kciukam za ujawnienie się :* <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tak w ogóle to czy ovarin zażywa się non stop ?
    I czy jeżeli mi się skończył to mogę po prostu przejść na wit prenatalne, b6 i kwas foliowy ?

Edit: jeszcze pytanie czy dupek podnosi temp ? I czy jak zrobie prog to czy będzie fałszywy ?

Ja biore non stop, tylko w postacie Inofemu, jeden czort;-) Mysle ze można odstawić w dowolny momencie i przejść na inne wspomagacze.

Można przy Dupku badac proga, nie falszuje wyniku. Co do temperatury, to u mnie nie ma wplywu

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek nie jest wykrywalny we krwi więc nie zfałszuje Ci wyniku progesteronu.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista ualtualnikna :)

Inna czekam na kolejne zdj Michasia :)

Yose przeżywam Twój dzisiejszy transfer <3 mamusko Ty!!! <3

Ewela bedzie fasol!! :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja biore non stop, tylko w postacie Inofemu, jeden czort;-) Mysle ze można odstawić w dowolny momencie i przejść na inne wspomagacze.

Można przy Dupku badac proga, nie falszuje wyniku. Co do temperatury, to u mnie nie ma wplywu

Dziękuję za odp. :*

Amy333 lubi tę wiadomość

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 8 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Dupek nie jest wykrywalny we krwi więc nie zfałszuje Ci wyniku progesteronu.

Dziękuję za odp. :*

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tak w ogóle to czy ovarin zażywa się non stop ?
    I czy jeżeli mi się skończył to mogę po prostu przejść na wit prenatalne, b6 i kwas foliowy ?

Edit: jeszcze pytanie czy dupek podnosi temp ? I czy jak zrobie prog to czy będzie fałszywy ?

Możesz zmienić ja tak robię albo biorę 1 saszetkę i do tego femibion natal 1.
    Dupek sam nie podnosi temp jedynie przez to że podkręca wydolnoś ciała żółtego

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Kochane, potrzebuje porady: w pon pęcherzyk miał 18mm, to był 10dc. Ja zwykle owu mam 11-12 dc. Dzisiaj jest 13 dc a pęcherzyk bez zmian! Zrobiłam test owu i jest negatywny ale kreseczka ładna i normalnie pomyślałabym że jutro będzie pozytyw... myślicie że jest szansa ze jeszcze dorośnie i pęknie? A zatrzymał się bo miałam bardzo dużo stresu i mało snu przez ostatnie kilka dni? Czy cykl juz trzeba spisać na straty???

Bocianiątko, miałam bardzo podobną sytuację w tym cyklu :) 14 dc pęcherzyk 18 mm, 17 dc pęcherzyk 19 mm. Gin sugerował cykl bezowulacyjny. Pęcherzyk pękł w kolejnym dniu (potwierdzone monitoringiem). Czułam ból jajnika, był typowy śluz ovu no i skok tempki. Nie wiem, czy z mojej ovu cokolwiek będzie, ale mocno trzymam kciuki za to, żeby Twoja owulka się po prostu przesunęła i przyszła :) Ps. Też mam skierowanie na HSG ale się bardzo boję, możesz powiedzieć, gdzie robią takie sonoHSG, na które idziesz?

Yoselyn82 - dzisiaj jest Twój dzień! Kciuki zaciśnięte za szczęśliwy transfer! <3 :)

KateKum - gratuluję Kochana, trzymam mocno kciuki za wzrost proga! :) Dajesz nadzieję na skreślone przez nas (niesłusznie) cykle! :)

Inna - czekamy na dzisiejsze zdjęcie Michasia! <3

Ewela - powodzenia na jutrzejszym testowanku! Dziewczyny mają rację - wykres jest obiecujący ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 11:31

Yoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Bocianiątko, miałam bardzo podobną sytuację w tym cyklu :) 14 dc pęcherzyk 18 mm, 17 dc pęcherzyk 19 mm. Gin sugerował cykl bezowulacyjny. Pęcherzyk pękł w kolejnym dniu (potwierdzone monitoringiem). Czułam ból jajnika, był typowy śluz ovu no i skok tempki. Nie wiem, czy z mojej ovu cokolwiek będzie, ale mocno trzymam kciuki za to, żeby Twoja owulka się po prostu przesunęła i przyszła :) Ps. Też mam skierowanie na HSG ale się bardzo boję, możesz powiedzieć, gdzie robią takie sonoHSG, na które idziesz?

Yoselyn82 - dzisiaj jest Twój dzień! Kciuki zaciśnięte za szczęśliwy transfer! <3 :)

KateKum - gratuluję Kochana, trzymam mocno kciuki za wzrost proga! :) Dajesz nadzieję na skreślone przez nas (niesłusznie) cykle! :)

Inna - czekamy na dzisiejsze zdjęcie Michasia! <3

Ewela - powodzenia na jutrzejszym testowanku! Dziewczyny mają rację - wykres jest obiecujący ;)
    A jesteś z Warszawy? Ja będę robiła w ProLife MC na Saskiej Kępie. Tam sono kosztuje 500 zł i dają znieczulenie ;) z wymazów chcą tylko tlenowe i beztlenowe bakterie. Ja dla swojego spokoju zrobię jeszcze mycoplasma/ureaplasma/chlamydia. Właśnie dzisiaj jadę zrobić :) nie chciałam się pchać do invicty gdzie sono kosztuje 800 zł a szpital i klasyczne HSG mnie przeraża.. z resztą chyba do invicty juz nie wrócimy.
    Dałaś mi nadzieje z tą owu! Dzisiaj mnie znowu brzuch boli tak okołoowulacyjnie. .. ale z kolei ani śluz ani szyjka na nią nie wskazują... we'll see :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 16:59

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dziś małego człowieka Machał rączkami. Taki typowy miś :) wszystko u nas wporzadku. wyniki super. Początek października prenatalne :)

Kaczorka, Agniechaaaa, Flowwer, boduszka, Yoselyn82, Bocianiątko, admiralka, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Anna Stesia, Bajkaaa, Lunaris, Karma88, Sarna84, Czrna 81, E_w_c_i_a, blue00 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny chciałabym w to wierzyć,ale byłoby zbyt piękne aby mogło być prawdziwe. Lecę zaraz po test :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Widziałam dziś małego człowieka Machał rączkami. Taki typowy miś :) wszystko u nas wporzadku. wyniki super. Początek października prenatalne :)
    Tylko sie cieszyc <3

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:

wspaniala wiadomosc :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:

Czyż może być piękniejszy widok ???? !!!
    A co dopiero pamiętam twoją drugą IUI ;) a tu już fasolka pod sercem <3

Yosel już jesteś w trójpaku ??? jakie Ci zarodki podano ?

Ja mam też teraz stres o wyniki moje, bo ja jak widzicie najwiekszy pechowiec świata. Wszystko co możliwe to mam i jak mam iść do gin to już mam ciarki co u mnie znów nie tak, nawet spokojnie do IVF nie mogę podejść.

Ewelina ja tu innej opcji nie widzę przy tym wykresie jak dwie krechy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 12:46

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 11:25 MALUCH jest juz zemna :) teraz odliczanie do testowania :)

Wczesniej 2h bralam relanium wiec tak sie dziwnie po nim czulam :) ale jestem juz w domku i leze sobie...

Pani doktor dala mi zdjecie malucha oraz powiedziala "Maluch jest juz u mamy" oby moj kochany maluszek chcial zostac zemna na 9 miesiecy :)

staraczka1111, Flowwer, PodwojnaMama, Agniechaaaa, KateHawke, Jedna_z_Wielu, admiralka, bazylkove, Bocianiątko, StaraczkaNika, Lunaris, Sarna84, KateKum, Czrna 81, E_w_c_i_a, blue00, Madżka89 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Wczesniej 2h bralam relanium wiec tak sie dziwnie po nim czulam :) ale jestem juz w domku i leze sobie...

Pani doktor dala mi zdjecie malucha oraz powiedziala "Maluch jest juz u mamy" oby moj kochany maluszek chcial zostac zemna na 9 miesiecy :)
    Z całego serca Ci tego życzę!! Maluszkowi u mamusi będzie bardzo dobrze <3 dbaj o siebie i dużo odpoczywaj :)

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Teraz odpoczywaj i mam nadzieję że mała fasolka oszuka immunologię :D a jakie teraz leki bierzesz ?
    i jeszcze bierzesz leki dokładnie co do godziny ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Cudo <3
    Odpoczywajcie :) za 10dni maluszek sie ujawni :) a teraz pochwał sie fotką :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Teraz odpoczywaj i mam nadzieję że mała fasolka oszuka immunologię :D a jakie teraz leki bierzesz ?
    i jeszcze bierzesz leki dokładnie co do godziny ?

tez na to licze ze immunologia odpusci i bedzie wszystko dobrze. I ze mam dobry zarodek podany bo to tez wazne
    Dzis jestem dobrze nastawiona, zobaczymy za pare dni :)

przed crio bralam estrofem, encorton, witaminy, fragmin 5tys, acard,2c intralipid, 5 dni przed crio wlewka domaciczna. Od wizyty przed ustaleniem crio 3x2 utrogestan, acard, encorton, estrofem, fragmin, witaminy, intralipid a od dzis dodatkowo duphaston 2x2 i relamium 3 dni po 2x1 od dzisiaj no oraz magnez i nospe

Co do godziny staram sie mniej wiecej brac o tej samej porze, chociaz roznie to bywa
    Tyle tych lekow ze cud ze jeszcze nie swiece :D no ale jak mus to mus.. oby bylo wszystko dobrze i zeby sie udalo

Mam l4 na 2 tyg :) wiec bycze sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 13:21

Agniechaaaa, staraczka1111, Czrna 81 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️

Wysłany: 8 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Cudnie <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ