WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
OjMaryś kochana oby tylko maluszek napedził mamie stracha i trochę poleżysz i będzie wszystko ok ♡♡♡ jesteśmy wszystkie z tobą i trzymamy za rękę w szpitalu !!!
Jedna masz TSH super!! Ja mam takie same !! Spoko lokoJedna_z_Wielu, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Aniu, normy są 0,3-3,94 tylko, że właśnie czytałam tu na forum, że im bliżej jedynki tym lepiej, i się zastanawiałam czy znów teraz nie za bardzo zleciało. Ostatnio miałam za wysokie i endo zwiększył mi dawkę novothyral.
Dzięki, pytałam o te normy, bo u mnie w labie dolna norma to 0,27 i zastanawiałam się, czy u Ciebie nie jest może mniej lub więcej, ale widzę, że jest podobnie. Myślę, że nieco ponad 0,7 nie jest źle (dla mnie od 0,7 do 1,3 to jest właśnie "koło 1"), ale kontroluj to i jeśli Ci spadnie tak do 0,3 to śmignij do lekarza. Dużo Ci spadło w porownaniu do poprzedniech wyników? Jaką bierzesz dawkę leku a jaką brałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 22:21
-
aiwlys brzusio juz widoczny na pewno lada moment pojawi sie i bedzie zdecydowanie wiekszy
aiwlys lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:
aiwlys, jaki mały zgrabny brzuszek u mnie już się melon pojawił, ale całe szczęście ani grama nie przytyłam odpoczywajcie tam!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/073c365c0860.jpg
Ale przynajmiej mam namiastkę ciążowegoinnamorata88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja dzis bylam na sloneczku na dzialeczce, potem pojechalismy na sosine na rowerek wodny, maz pedalowal a ja siedzialam jak krolowa potem poszlismy na spacerek... pogoda byla taka fajna ze zal bylo siedziec w domu i w lozku
Jutro tez zamierzamy sobie gdzies pojechac i pojsc na spacerek, lody, pogoda ma byc ladna
Chyba moge, nie musze lezec ? oszczedzam siestaraczka1111, Czrna 81, KateKum lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:
Jedna masz TSH super!! Ja mam takie same !! Spoko loko
W takim razie się cieszę i oby tak zostało :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 22:26
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Yosel szczęśliwa mama to = szczęśliwa fasolka !! A ja cały dzień w pracy i dopiero teraz mam chwilę czasu choć oczy mi się już kleją.
Bocianiątko szerokich lotów!!Bocianiątko, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:W takim razie się cieszę i oby tak zostało :*
Jedna_z_Wielu, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:Dzięki, pytałam o te normy, bo u mnie w labie dolna norma to 0,27 i zastanawiałam się, czy u Ciebie nie jest może mniej lub więcej, ale widzę, że jest podobnie. Myślę, że nieco ponad 0,7 nie jest źle (dla mnie od 0,7 do 1,3 to jest właśnie "koło 1"), ale kontroluj to i jeśli Ci spadnie tak do 0,3 to śmignij do lekarza. Dużo Ci spadło w porownaniu do poprzedniech wyników? Jaką bierzesz dawkę leku a jaką brałaś?
Tak w skrócie: zaczynałam od wyniku 5,700, miałam euthyrox od gin, w trakcie poszlam do endo i zmienił mi na novothyral bo po euthyrox nie bardzo chciało spadać (po za tym ponoć miało też bardziej działać na objawy). Po ostatnich wynikach (3,390) zwiększył mi dawkę i efekt taki jak dziś.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Flowwer wrote:Za 3 tyg sprawdź czy dalej nie spada to dawkę leku trzeba będzie zmienić.
Dziękuję zaczynałam myśleć, że świruje z badaniami, ale nue wytrzymała bym nie wiedząc czy się zmienia czy już zostanie jak jest :*Flowwer lubi tę wiadomość
-
inna twarzowy wąsik
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Tak w skrócie: zaczynałam od wyniku 5,700, miałam euthyrox od gin, w trakcie poszlam do endo i zmienił mi na novothyral bo po euthyrox nie bardzo chciało spadać (po za tym ponoć miało też bardziej działać na objawy). Po ostatnich wynikach (3,390) zwiększył mi dawkę i efekt taki jak dziś.
No to bardzo ładnie Ci zaskoczył ten lek, warto jednak później skontrolować, czy nie zbija za bardzo, żebyś np. za miesiąc nie miała poniżej norm (miałam taką sytuację, więc dmucham na zimne). Na razie wynik miodzio, ale skoro tak mocno zareagowałaś na lek to trzeba być czujnymJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:No to bardzo ładnie Ci zaskoczył ten lek, warto jednak później skontrolować, czy nie zbija za bardzo, żebyś np. za miesiąc nie miała poniżej norm (miałam taką sytuację, więc dmucham na zimne). Na razie wynik miodzio, ale skoro tak mocno zareagowałaś na lek to trzeba być czujnym
Na pewno skontroluje, bo nie była bym spokojna nie wiedząc, a po za tym gin. przypomina o kontroli co miesiącHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna_z_Wielu wrote:inna twarzowy wąsik
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyChyba przestane mierzyc temperature bo zawsze mierze o 7rano. Ostatnio obudzilam sie o 6.30 byla 36,8. Poszlam dalej spac i o 7.30-byla już 37.0. Dzis ta sama sytaucja tylko o 7.30 byla juz 37.1. Przez co Of świruje i co chwile zmienia mi termin owulacji a wiem dokładnie kiedy ona byla. Czy to mozliwe ze przez godzine potrafi tak temp wzrosnąć ?
-
Zielona1911 wrote:Chyba przestane mierzyc temperature bo zawsze mierze o 7rano. Ostatnio obudzilam sie o 6.30 byla 36,8. Poszlam dalej spac i o 7.30-byla już 37.0. Dzis ta sama sytaucja tylko o 7.30 byla juz 37.1. Przez co Of świruje i co chwile zmienia mi termin owulacji a wiem dokładnie kiedy ona byla. Czy to mozliwe ze przez godzine potrafi tak temp wzrosnąć ?
Możliwe, dlatego powinno się mierzyć o tej samej godzinie i najlepiej bez wcześniejszego wstawania.
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Możliwe, dlatego powinno się mierzyć o tej samej godzinie i najlepiej bez wcześniejszego wstawania.
-
nick nieaktualny
-
Zielona1911 wrote:Wlasnie tylko co zrobić jak czlowiek sie obudzi przed budzikiem. Owszem ja zmierze niewstaje. Odwracam sie i spie dalej a za godzine taka temperatura. Gdzie w zasadzie odstępstwa pol godz sa w normie wiec w zasadzie obie temp sa w prawidlowe
Po godzinie przyjmuje się, że temperatura może wzrosnąć o 0,1. Ja pilnuje zawsze by mierzyć tylko raz, jeżeli się bardzo godziny pomieszają, to koryguje właśnie o to 0,1 i wykres jest ok.