Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nitta32 wrote:rezygnujac z wychowawczego, wracajac do pracy i przynoszac zwolnienie od lekarza.
w takim przypadku to tak, z tym, że pamiętaj, że jeśli będzie to normalne l4 (nie ciążowe) to raz będzie płatne 80%, dwa maks do 6 miesięcy możesz na nim być no i musisz sie przygotować na ewentualną kontrolę z ZUSnitta32 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nitta32 wrote:rezygnujac z wychowawczego, wracajac do pracy i przynoszac zwolnienie od lekarza.
Nie ryzykowałabym takim zagraniemnitta32 lubi tę wiadomość
Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
Witam was staraczki ja również będę testować we wrześniu już w poniedziałek. Mam pytanie zastanawiam się bo od 3 dni bola mnie krzyża i mam ból piorunujący na pośladek, biodro, udo a nawet całą nogę i to po prawej stronie dziś ledwo doszłam do domu z dzieckiem z przedszkola tak kustykalam. Myślicie że to dobry objaw i może to oznaczać wczesna ciążę ? Spotkała się która z was z czymś takim?Kasienka
-
innamorata88 wrote:Melduję dwa pęcherzyki na lewym jajniku 10 i 11mm endometrium 7mm na 6dc, jest lepiej niż ostatnio!
Uuu pięknie! To wrzesień musi być teraz Twój! A powiedz mi, chyba już pytałam ale gapa jestem i znaleźć nie mogę... co na to endo bierzesz i w jakich ilościach?
Ja mam USG w przyszłą środę, i już się boję, że usłyszę coś typu 4 czy 5 mm... skoro w zeszłym cyklu po owulacji (2dpo) było 7 mm, i ta ciąża biochemiczna, to może z powodu kiepskiego endo...Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
toto wrote:Uuu pięknie! To wrzesień musi być teraz Twój! A powiedz mi, chyba już pytałam ale gapa jestem i znaleźć nie mogę... co na to endo bierzesz i w jakich ilościach?
Ja mam USG w przyszłą środę, i już się boję, że usłyszę coś typu 4 czy 5 mm... skoro w zeszłym cyklu po owulacji (2dpo) było 7 mm, i ta ciąża biochemiczna, to może z powodu kiepskiego endo...
Musi Wierzę w ten cykl, 2 biochemy pod rząd to 3 musi pyknąć hehee a tak na serio, zobaczymy co ten ostatni wrześniowy rzut przyniesie
Co do endometrium to łąduję w siebie 3x2 tabletki MgB6 dziennie i koenzym q10, jestem pod wrażeniem, bo po 4 clo moje endometrium powinno być zmasakrowane, a tu takie dziwyMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ruda Paskuda wrote:Hym, a czy możecie mi powiedzieć czy moje temperatury są ok? Czy to jakiś problem że jestem taka zimnokrwista? Bo jak tak czasem podglądam wykresy to jakoś nie trafiam na taki, żeby tempki oscylowały w granicach 36 czy nawet niżej, a w poprzednim cyklu schodziły nawet do 35 z kawałkiem.
Zalezy gdzie mierzysz, chyba dowcipnie sa wyzsze. Ja mierze w buzi i w 1 fazie temp mialam 35 z hakiem, teraz mam 36.5 srednio.
-
nitta32 wrote:Mam takie pytanie do Was. Jestem na wychowawczym(do sierpnia przyszłego roku). Mój syn ma 2 lata i 3 m. Jesli byłabym znow w ciazy czy musiałabym wrocic do pracy (formalnie chociaz i przejsc na L4) czy mogłabym dostawac pieniadze (z pracy) załatwiając to inaczej/ bez powrotu do pracy? Od ponad roku miałam nadzieje ze uda mi sie zajsc blisko konca urlopu wychowawczego (przedłużałam go kilka razy) tak zeby z koncem wychowawczego dac zwolnienie od lekarza gin. Mysle ze to by jeszcvze jakos wygladalo. Nie ukrywam ze chcialabym postarac sie zeby dostawiac pieniadze z pracy. Moze ktoras z Was ma takie doswiadczenia?
Mija kumpela napisalam podanie o zakonczenie urlopu wychowawczego. W dniu powrotu do pracy zawiozla l4 i zaswiadczenie o ciazy. Miala 100% -
innamorata88 wrote:Musi Wierzę w ten cykl, 2 biochemy pod rząd to 3 musi pyknąć hehee a tak na serio, zobaczymy co ten ostatni wrześniowy rzut przyniesie
Co do endometrium to łąduję w siebie 3x2 tabletki MgB6 dziennie i koenzym q10, jestem pod wrażeniem, bo po 4 clo moje endometrium powinno być zmasakrowane, a tu takie dziwy
O, ten koenzym q10 może też bym spróbowała? Choć niedługo całą aptekę zacznę jeść, może to nie takie mądre...Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
dostałam już wyniki progesteronu (10 dpo, 27 dc, cykle 33-35 dniowe):
33,221 ng/ml
faza folikularna 0,057 - 0,893
faza owulacyjna 0,121 - 12,0
faza lutealna 1,83 - 23,9
postmenopauza <0,05 - 0,126
KOBIETY CIĘŻARNE:
I trymestr ciąży 11,0 - 44,3
II trymestr ciąży 25,4 - 83,3
III trymestr ciąży 58,7 - 214
i jak tu się nie nakręcać, powiedzcie mi?innamorata88 lubi tę wiadomość
-
misiaq wrote:dostałam już wyniki progesteronu (10 dpo, 27 dc, cykle 33-35 dniowe):
33,221 ng/ml
faza folikularna 0,057 - 0,893
faza owulacyjna 0,121 - 12,0
faza lutealna 1,83 - 23,9
postmenopauza <0,05 - 0,126
KOBIETY CIĘŻARNE:
I trymestr ciąży 11,0 - 44,3
II trymestr ciąży 25,4 - 83,3
III trymestr ciąży 58,7 - 214
i jak tu się nie nakręcać, powiedzcie mi?
O wygląda obiecująco
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
A u mnie dzisiaj tempka w dół, niby dziś termin @, ale jakoś nie nadchodzi. Lekki ból brzucha, dużo biało-wodnistego śluzu i w sumie wrażenie jakby zaraz @ miała nadejść. Wczoraj test negatywny, dzisiaj nie robiłam. jak nie przyjdzie @ do jutra to z rana testuje kolejny raz. 3majcie kciuki!
-
Misiaimis wrote:Nie ryzykowałabym takim zagraniem
własnie zastanawiam sie nad tym od dawna. Bardzo chciałabym drugiego dziecka ale co z praca... I tak mija juz ponad rok a ciazy nie ma... nie ma co myslec z drugiej str.
Masz racje ze to byloby zagraniem. Bałam sie biorac wychowawczy ale niestety nie bylam gotowa na powrot do pracy a syna nie mialam z kim zostawiac a z obca osoba nie chcialam. Tez sie boje co to bedzie jak bede chciala wrocic. Teraz uwazam ze najleiej jesli miedzy rodzenstwem jest jak najmniejsza roznica wieku ale mi juz przeciaga sie to w czasie.... -
nick nieaktualnynitta32 wrote:własnie zastanawiam sie nad tym od dawna. Bardzo chciałabym drugiego dziecka ale co z praca... I tak mija juz ponad rok a ciazy nie ma... nie ma co myslec z drugiej str.
Masz racje ze to byloby zagraniem. Bałam sie biorac wychowawczy ale niestety nie bylam gotowa na powrot do pracy a syna nie mialam z kim zostawiac a z obca osoba nie chcialam. Tez sie boje co to bedzie jak bede chciala wrocic. Teraz uwazam ze najleiej jesli miedzy rodzenstwem jest jak najmniejsza roznica wieku ale mi juz przeciaga sie to w czasie....nitta32 lubi tę wiadomość
-
olis87 wrote:Powtórzyłam dziś betę, niby nadal rośnie, ale nie tak szybko jak powinna.
12.09.16 - beta 565
14.09.16 - beta 853
16.09.16 - beta 1123 (wynik po 40godz)
Pozostaje mi w strachu czekać do poniedziałku na wizytę u gin.
W moim przypadku nieprawidłowy przyrost beta hcg ok 40% w 48 h, niestety zakończył się poronieniem ok 7 tyg. Lekarz mówi mi, że czasami przyrost beta hcg na chwilę spowalnia i to nie zawsze oznacza coś złego. Poza tym u mnie beta hcg była dużo niższa niż Twoja.
Niestety musisz cierpliwie czekać do poniedziałkowej wizyty i najlepiej żeby lekarz zrobił ci usg. Niestety nie można lekami wspomóc przyrostu beta hcg. Trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że Twój przypadek zakończy się szczęśliwie.olis87 lubi tę wiadomość
-
justa, dziękuję bardzo, właśnie potrzebowałam usłyszeć coś takiego, że czasami beta spowalnia. Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko się wyjaśni. Trochę żałuję, że na własną rękę zaczęłam robić tą betę. Teraz widzę, że mogłam po pierwszym badaniu się powstrzymać, potwierdzenie ciąży było, i czekać spokojnie na usg. W końcu nic złego się nie działo, ale moja niecierpliwa natura zwyciężyła, i teraz od kilku dni się tylko stresuje:(
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100