Wrześniówki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
tutusia wrote:Nie spisuj na straty Mój cykl był dziwny, bo ja mam raczej długie cykle - powyżej 30 dni, a owu raczej 18-20dc, a tym razem 13dc i szczęśliwe zakończenie
Na betę nie idę, chyba, że mi lekarz każe. Jutro jadę do rodzinnego miasta, gdzie mam lekarza i właśnie próbuję się do niego dodzwonić, żeby się dowiedzieć co i jak dalej.
Btw. Poza wysoką tempką i przeczuciem - zero objawów Niby dostrzegłam plamienie implantacyjne, ale tak jasne (jednorazowo podbarwiony na beżowo-brązowo śluz), że myślałam, że to mi się wydawało.
Gratuluję!
Który cykl starań?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dzięki Inna 7-8 cykl, ale z 1,5roczną przerwą po 3 cyklu. Starania wznowiliśmy w maju.
Dodzwoniłam się do swojego lekarza, kazał przyjść za tydzień, badań póki co żadnych nie kazał robić. Tylko męża muszę pogonić na grupę krwi, bo ja mam Rh-, więc trzeba sprawdzić co u niego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInnamorata jeśli mogę do Ciebie pytanie mam - bo widzę, że obeznana jesteś w tych tematach:-) a na moim rodzimym wątku coraz więcej postów staje się niezauważalnych niestety.
Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Euthyroxu 25 (pół tabletki dziennie, TSH = 2,5). Kiedy jest sens powtórzyć TSH i FT4, po jakim czasie od ostatniej dawki?
Swoją drogą żałuję, że od początku nie zaczęłam brać po całej tabletce. Nie wiem czy ta połówka cosik zbiła. -
Alisa wrote:Innamorata jeśli mogę do Ciebie pytanie mam - bo widzę, że obeznana jesteś w tych tematach:-) a na moim rodzimym wątku coraz więcej postów staje się niezauważalnych niestety.
Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Euthyroxu 25 (pół tabletki dziennie, TSH = 2,5). Kiedy jest sens powtórzyć TSH i FT4, po jakim czasie od ostatniej dawki?
Swoją drogą żałuję, że od początku nie zaczęłam brać po całej tabletce. Nie wiem czy ta połówka cosik zbiła.
-
nick nieaktualnyOffca88 wrote:Ja nie ekspert ale też biorę te tabletki przy tsh 2.6 dostałam dziennie 50. Ale to bardzo indywidualne i wiem że i 25 pomagają ☺ ja badałam po miesiącu i zazwyczaj tak mówią lekarze. Później mi zwiększyłi dawkę na 75 i po dwóch tygodniach już miałam spadek z 2.4 na 1. Myślę że przy Twojej dawce najlepiej będzie odczekać te 3-4 tygodnie aby było wiarygodne.
dziękuję Ci Kochana za pomoc
tak myślałam, że nie ma sensu iść po skończonym opakowaniu zaraz na badanie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Innamorata jeśli mogę do Ciebie pytanie mam - bo widzę, że obeznana jesteś w tych tematach:-) a na moim rodzimym wątku coraz więcej postów staje się niezauważalnych niestety.
Swoją drogą żałuję, że od początku nie zaczęłam brać po całej tabletce. Nie wiem czy ta połówka cosik zbiła.
moment moment, dlaczego ostatnią? jak długo brałaś?
i poza tym co zalecił lekarz?
jak pozostałe wyniki? ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:38
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Swoją drogą żałuję, że od początku nie zaczęłam brać po całej tabletce. Nie wiem czy ta połówka cosik zbiła.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyines. wrote:moment moment, dlaczego ostatnią? jak długo brałaś?
i poza tym co zalecił lekarz?
jak pozostałe wyniki? ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg?
nosz kur.a!!!
Gin powiedział, że mam skończyć opakowanie. Nic nie mówił o ciągłości!!!
Wczoraj skończyłam jedno całe opakowanie Euthyroxu 25. Włączyłam go 3 sierpnia.
TSH = 2,5
FT4 = 1,2
FT3 - nie badane
Anty TPO - TG - nie badane.
Dopiero teraz po skończeniu opakowania mam zbadać TSH, FT4, i anty TPO.
Zwariuję ku..a !!! Czyli powinnam mieć ciągłość w braniu Euthyroxu?!
I to jest gin-endo....
-
nick nieaktualny
-
to może ja też się wypowiem W maju miałam TSH jakoś koło 2,75. Endo zalecił Letrox 50 w dawce: 1/2 tabletki przez 5 dni w tyg, 1 tab przez 2 dni w tyg.
Po miesiącu był już spadek - jakoś koło 1,8.
ALE: dalej muszę brać! Dawka została taka sama, bo powiedział że dobrze dobrana. Teraz robiłam badania w tym miesiącu i mam 1,64.
To co ciekawego mi lekarz powiedział:
1. Jeśli idziesz na pobranie krwi do TSH, to w tym dniu nie bierz tabletki. Możesz wziąć standardową dawkę po pobraniu.
2. Tabletki trzeba będzie brać cały czas, zwłaszcza podczas starań. Raz na kilka mies trzeba skontrolować wyniki TSH, żeby ew zmienić dawkę.
3. Jak się dowiesz o ciąży, to jak najszybciej również zrobić wyniki TSH. Ilość tego hormonu zmienia się podczas ciąży. Trzeba wtedy ponownie dobrać dawkę leku. -
nick nieaktualny