Forum W oczekiwaniu na testowanie Wrześniówki :)
Odpowiedz

Wrześniówki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierdyknęłam się. Teraz podeszłam do kuchni a w opakowaniu został jeszcze jeden listek/25 tabletek.
    Czyli wzięłam na ten czas 25 tabletek/połowę opakowania.

    To był mój pierwszy raz z Euthyroxem. Po prostu zapomniałam, że są dwa listki w opakowaniu.

    Co nie zmienia faktu, że powinnam zostać przez gina poinformowana, że nie odstawia się Euthyroxu.

  • Millciaa Koleżanka
    Postów: 46 53

    Wysłany: 20 września 2016, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mam wyniki bety. Potwierdza że jest to 5 tydzień. Wynik to 1139,00 mIU/ml.

    Jestem taka szczęśliwa. W końcu się udało. Jednak nadal to do mnie nie dociera.

    Teraz czas zapisać się do gin na wizytę i zobaczyć kropeczka :)

    Alisa, misiaq, ines., Olcc., tutusia, toto, Helmi, bertha lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Dziewczyny. Mam wyniki bety. Potwierdza że jest to 5 tydzień. Wynik to 1139,00 mIU/ml.

    Jestem taka szczęśliwa. W końcu się udało. Jednak nadal to do mnie nie dociera.

    Teraz czas zapisać się do gin na wizytę i zobaczyć kropeczka :)

    pięknie GRATULUJĘ <3. Rośnijcie zdrowo <3

  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 20 września 2016, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Alisa bez paniki :)

    po pierwsze Twoje wyniki nie są przerażające, jeśli rzeczywiście masz niedoczynność to bardzo małą. podaj mi jeszcze proszę normę jaką masz przy ft4.

    jak długo brałaś połówkę 25tki euthyroxu? jak z 2 miesiące możesz sobie już sprawdzić jak sytuacja wygląda.

    dziwie się, że lekarz włączył leczenie bez tak naprawde porządnej diagnozy.
    wygląda to trochę tak jakby w ciemno i na siłę zbijał tsh, bez w ogóle pokuszenia się o sprawdzenie dlaczego jest podwyższone.

    ciągłość euthyroxu jest konieczna przy stwierdzonej niedoczynności. na podstawie samego tsh i ft4 nie można stwierdzić, że ją masz.

    wieć może on chciał tylko zbić i dlatego odstawić?
    nie zwiększaj dawki, zostań przy tej bo przedobrzysz.

    jak mogę coś zasugerować, to zrób sobie komplet i idź na konsultacje do innego lekarza - tylko endokrynologa.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • misiaq Autorytet
    Postów: 286 185

    Wysłany: 20 września 2016, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Dziewczyny. Mam wyniki bety. Potwierdza że jest to 5 tydzień. Wynik to 1139,00 mIU/ml.

    Jestem taka szczęśliwa. W końcu się udało. Jednak nadal to do mnie nie dociera.

    Teraz czas zapisać się do gin na wizytę i zobaczyć kropeczka :)

    Super, piękna beta! Gratulacje <3

    29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 20 września 2016, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powtórzyłam bete i też 5 tydzień 1261 mlU/ml :D

    ines., Olcc., Millciaa, misiaq, Alisa, MisiaZ88, i-feel-you, tutusia, bertha lubią tę wiadomość

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę :) cudowne wiadomości dziewczyny!!!!! Dbajcie o siebie i rośnijcie zdrowo <3

    Zieziulka lubi tę wiadomość

  • Millciaa Koleżanka
    Postów: 46 53

    Wysłany: 20 września 2016, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Nie) dziękuje za gratulację bo mam potwierdzenie :)
    Trzymam mocno kciuki za Was kochane :) <3 I zostawiam wiruski :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:00

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękujemy :D zarażajcie Nas!

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    spokojnie Alisa bez paniki :)

    po pierwsze Twoje wyniki nie są przerażające, jeśli rzeczywiście masz niedoczynność to bardzo małą. podaj mi jeszcze proszę normę jaką masz przy ft4.

    jak długo brałaś połówkę 25tki euthyroxu? jak z 2 miesiące możesz sobie już sprawdzić jak sytuacja wygląda.

    dziwie się, że lekarz włączył leczenie bez tak naprawde porządnej diagnozy.
    wygląda to trochę tak jakby w ciemno i na siłę zbijał tsh, bez w ogóle pokuszenia się o sprawdzenie dlaczego jest podwyższone.

    ciągłość euthyroxu jest konieczna przy stwierdzonej niedoczynności. na podstawie samego tsh i ft4 nie można stwierdzić, że ją masz.

    wieć może on chciał tylko zbić i dlatego odstawić?
    nie zwiększaj dawki, zostań przy tej bo przedobrzysz.

    jak mogę coś zasugerować, to zrób sobie komplet i idź na konsultacje do innego lekarza - tylko endokrynologa.

    Ines tak to wyglądało na dzień 26.07.br
    TSH 2,490 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 3,40 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 1,22 ng/dl 0,93 1,70 N

    Połówka brana od 03.08-19.09
    Mój gin jest endokrynologiem...
    Czyli zrobić jeszcze anty TPO - anty TG?

  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 20 września 2016, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko się potwierdzi na USG prześlę mnóstwo wirusków! I czekam na Was.

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Jak tylko się potwierdzi na USG prześlę mnóstwo wirusków! I czekam na Was.


    Kochana nie zapomnij tylko tu o Nas :)

  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 20 września 2016, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ines tak to wyglądało na dzień 26.07.br
    TSH 2,490 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 3,40 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 1,22 ng/dl 0,93 1,70 N

    Połówka brana od 03.08-19.09
    Mój gin jest endokrynologiem...
    Czyli zrobić jeszcze anty TPO - anty TG?



    aa czyli robiłaś też ft3? to już troche zmienia postać rzeczy :D myślałam, że szalony zlecił na podstawie samego tsh i ft4 :D

    czyli u Ciebie wygląda to tak:
    FT4 37.66% [ wynik 1.22, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 58.33% [ wynik 3.4, norma (2 - 4.4)]


    katastrofy nie ma, wygląda na lekką niedoczynność. wydaje mi sie, że zalecona dawka w zupełności wystarczy. nie można też przesadzić, żeby tarczycy za bardzo nie rozleniwić.

    wg mnie skończ listek który masz w tej samej dawce i pod koniec zrób sobie badania. powinno być o niebo lepiej. a jak nie to wtedy pewnie Ci lekarz zaleci zwiększenie do 25tki. miesiąc to za krótko, żeby stwierdzić czy dawka jest dobra czy nie.


    a anty-tpo i anty-tg możesz zrobić kontrolnie, chociaż przy takich ft3 i ft4 nie powinno tam nic złego wyjść.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2016, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    aa czyli robiłaś też ft3? to już troche zmienia postać rzeczy :D myślałam, że szalony zlecił na podstawie samego tsh i ft4 :D

    czyli u Ciebie wygląda to tak:
    FT4 37.66% [ wynik 1.22, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 58.33% [ wynik 3.4, norma (2 - 4.4)]


    katastrofy nie ma, wygląda na lekką niedoczynność. wydaje mi sie, że zalecona dawka w zupełności wystarczy. nie można też przesadzić, żeby tarczycy za bardzo nie rozleniwić.

    wg mnie skończ listek który masz w tej samej dawce i pod koniec zrób sobie

    i jak ja Ci się odwdzięczę Ines za taką pomoc :-)
    bardzo bardzo dziękuję, uspokoiłaś mnie07roza.gif

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:44

  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 20 września 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma za co :)

    ale jakby co to ja lekarzem nie jestem :D także przede wszystkim słuchaj lekarza. sama się długo leczę na niedoczynność (z tym że typ hashimoto) i to co mogę doradzać to z oczytania i doświadczenia, no i wykładów mojego endo :D

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 20 września 2016, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana nie zapomnij tylko tu o Nas :)


    Ja tu będę zaglądać cały czas! Ale tak myślę, że za miesiąc, dwa mam nadzieję tu nikogo nie zastać, bo wszystkie będziemy na fiolecie :)

    bertha lubi tę wiadomość

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • tutusia Autorytet
    Postów: 496 178

    Wysłany: 20 września 2016, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na wzrost morali napisze wam, ze mam tsh 2.65 i ft4 18.05 (norma 12-22) i jak sie dzis okazalo zaszlam z tymi wynikami, a badanie robione dokladnie okolo owulacji ostatniej. Nie zdazylam pojsc z tymi wynikami do lekarza, bo urlop. Za tydzien mam wizyte u gina to mu pokaze i zapytam czy cos z tym robic.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 22:11

    f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4634

    Wysłany: 20 września 2016, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka, Milciaa serdecznie gratuluję :)

    Ja jutro podglądam jajeczka ;) trzymajcie kciuki!!

    bertha lubi tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1380

    Wysłany: 20 września 2016, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Dziewczyny na wzrost morali napisze wam, ze mam tsh 2.65 i ft4 18.05 (norma 12-22) i jak sie dzis okazalo zaszlam z tymi wynikami, a badanie robione dokladnie okolo owulacji ostatniej. Nie zdazylam pojsc z tymi wynikami do lekarza, bo urlop. Za tydzien mam wizyte u gina to mu pokaze i zapytam czy cos z tym robic.


    ft4 bardzo ładne. samo tsh o niczym nie świadczy. ale lepiej zapytaj bo o ciężarówki trzeba specjalnie dbać :)

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • misiaq Autorytet
    Postów: 286 185

    Wysłany: 21 września 2016, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, gratuluję jeszcze raz zaciążonym <3
    i mam nadzieję, że już wkrótce do Was dołączę - dziś 15dpo i temperatura ładnie odbiła wreszcie w górę! :)
    Czekam z niecierpliwością na niedzielę :D

    inna muszą być ładne jajeczka! Trzymam kciuki :) daj znać po wizycie

    nitta32 lubi tę wiadomość

    29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego