X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana dobra jestes z tymi tekstami 😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈

Alutka ja ci zazdroszcse ze mozesz jesc... wogole wam zazdroszcze ja mam diete gorzej niz szpitalna, wszystko gotowane, bez smaku...
    Kebaba mi dajcie 😭 pizze jakas 😭😭 ogolem cokolwiek co mnie nasyci 😭 nawet piers z kurczaka w panierce bylaby cudowna 😭 straszne to ! Wiec objadajcie sie kochane ile wejdzie i dziekujcie ze mozecie 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marien mam nadzieję że wreszcie Ci się poprawi , ale trzeba się przemeczyc niestety....
    Ja dziś znowu panika że cycki jakieś za miękkie 🤣 człowiek to glupi naprawdę

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam 4 body i 2 pary spodni dla małego, zobaczmy jak jakościowo przyjdą, bo nie były drogie 🤭 jutro lub pojutrze już będą :)

Ja się zastanawiam czy to moje dziecko w ogóle śpi? Od 3 dni ciągle go czuje 🤣😍

Marienn Tobie zostało już tylko jedzenie płatków ryżowych i kaszki..... Współczuję ci.... Ja w końcu mam ochotę na mięso, ogólnie hemoglobina i hemokryty mi spadł w ciągu miesiąca więc teraz jem dużo mięsa żeby nadrobić bo pewnie to przez to że w ogóle nie jadłam nic oprócz serka topionego i pomidora...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moja dieta jest okropna... wrecz jej nienawidze...

Ja dzis ostatnie pranie a jutro juz prasowanie.
    Potem pakuje walizki i spisze tylko czego mi brak...

Kupilam koszyczki takie plastikowe szare do szafy, bo u malej w pokoiku jest szafa zabudowana i te koszyczki podpisalam 0-3 body krotki, 0-3 spodenki itp i wydaje mi sie ze bedzie mi latwiej wyciagac z koszyczka niz grzebac w takiej wielkiej szafie..
    Czuje ze powoli ogarniam..

Alutka pochwal sie pierwszymi ubrankami jak przyjda 🥰😍

Mka, nie przejmuj sie, mi tak odjelo w 10tyg wszystko ze pojechalam do szpitala sprawdzic bo wszystkie dolegliwosci odeszly i naczytalam die samego zlego 😁
    A w szpitalu serduszko pieknie bilo.. ♥️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to macie sporo zajęć teraz przygotowania itp ;)
    Domyślam marien że Ci ciężko z tą dieta nie dziwię się...Marien i brzucha nic nie odczuwałaś?
    A ja no wytrzymam za tydzień mam wizytę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:04

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam wizytę USG III trymestru, najadłam się strachu poniewaz lekarz prowadzący w nereczkach widział płynu za dużo, powiedział że to niepokojące i wysłał mnie tam gdzie robiłam prenatalne. Tamten na urlopie więc wybrałam pierwszy dostępny termin bo bym oszalała z czekaniem.
    Na drugim USG okazało się że wszytko ok, jedna i druga nereczka pracuje i są zdrowe. Kamień z serca.
    Kubunio waży 1800
    Rozmawiałam z położną i lekarzem o tych bólach krocza o kręgosłupa oraz sporadycznych, nagłych problemach z chodzeniem, może to być normalne od przeciążenia ale również może to być spowodowane rozejście spojenia łonowego. Mam dużo leżeć, każdego dnia leżeć trochę z nogami i tyłkiem w gorze.
    Mój mąż był obecny na wizycie, nie pozwala mi już nic robić, nawet do sklepu mnie nie zabierze już :D sam wszystko chce kupić.
    Tylko, że ja nie mogę zawsze sobie coś znajduję do roboty, a teraz ooo

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie można się najeść strachu przez tych lekarzy ... ale najważniejsze że wszystko ok ;) teraz odpoczywaj i ciesz się ze mąż Cie nie gania tylko chce za Ciebie robic ;)

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

• Karloina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien współczuję Ci diety;(

My prawdopodobnie jutro wracamy ;)

https://zapodaj.net/06d168cac1d64.jpg.html
    Ps..męczy mnie zgaga, okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 17:36

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wspolczuje ci bardzo, slyszalam o tym spojeniu lonowym i masakra... wazne abys na siebie uwazala, czytalam tez ze mozesz skorzystac z masazysty czy cos takiego od tego typu dolegliwlsci i ze naprawde pomaga...
    A to z tymi nerkami to cie zastraszyl...

My mamy wizyte w czwartek i naprawde sie stresuje ze uslysze ze cos jest nie tak... nie wiem czy to jest zpowodowane tym ze nie bylam prywatnie od ostatniego incydentu z NT w 13t czy poprostu tak panikuje...
    Wierze ze mala jest zdrowa ale od poczatku bylo cos nie tak to tym razem pewnie tez bedzie... aby nie...

Karolcia wygladasz super! Fajny klimacik taki jeziorkowy♥️typowo pod relax...
    Wynajmujecie tam jakies domki? Czy poprostu rodzinny dom ma ktos nad jeziorem? :)

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża rodzinka ma domki nad jeziorem;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam skurczy krzyżowych.
    Nie polecam.
    Generalnie zmieniłam zdanie, już nie chce rodzic.
    Podziękuję.
    Gdzie podpisać rezygnację?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to super wam sie trafilo, naprawde fajnie. Ja pochodze z Mazur ogolnie i wiem jakie to przemile uczucie pobyc tak na nauturze przez jakis czas... ♥️

Niewyspana cos taka zmienna jestes 😋🤔 haha az tak boli? 🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "aż tak boli" to mało powiedziane...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje...😪 i nawet nie chce myslec co bedzie przy porodzie... niby chce urodzic normalnie ale ja chyba nie chce, nie pogniewam sie jak zrobia mi cesarke...
    Naprawde boje sie tego momentu...

Czy wasze dzieci w brzuszkach na tym etapie co jestem tez byly takie aktywne szcsegolnie gdy juz kladlyscie sie do spania? U nas orkiestra zaczyna sie w nocy.... nie prseszkadza mi to🙈 zastanawiam sie czy tylko moja taka ruchliwa w nocy? I czy to sie przerodzi w takie zabawy nocne po urodzeniu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 23:58

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn a ja właśnie bardzo boję się cesarki, a raczej bólu po niej,
    Moje dwie siostry w tamtym roku miały cesarkę i jak widziałam jak cierpią po cesarce to aż mam gęsią skórkę... Wydaje mi się że poród naturalny jest lepszy, owszem bardzo boli jak się rodzi ale później jest łatwiej... One przez tydzień płakały z bólu....

U mnie paczka będzie dzisiaj 😍 już się doczekać nie mogę 😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana może to głupio zabrzmi ale ja ci zazdroszczę 🤣🤣🤣 jejciu już bym chciała byc na tym etapie co Ty i cierpieć z bólu ale wiedzieć że jeszcze trochę i koniec.

A jak sytuacja w nocy?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dzisiaj wracamy i następny kierunek , Ikea 😅
    Jest super Ale nie ma to jak w domku;)
    Tadeusz już 2 dzien odpoczywa,czasami się odezwie do mamy ;)
    Ponoć w 23tc już mniej robi fikołków;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, zazdroszczę wyjazdu 🥰

Nadzieja, ale się najadła strachu pewnie.. cieszę się ze wszystko dobrze a Ty już tylko odpoczywaj!

Alutka, pochwał się ubrankami koniecznie 😁

Marienn, u mnie tak koło 34 tyg zaczęły się cyrki prawie 24/7 😂 z tym ze jak wcześniej w nocy i późnym wieczorem mala była mało aktywna tak w tym czasie to się totalnie zmieniło i w tych porach tez szalała 😂

Niewyspana, wniosek, 2 zdjęcia i termin rozpatrzenia 30 dni roboczych 😂 trzymaj się, dasz radę! Jak dziś?

U nas dziś wizyta. Mam nadzieje ze podejmiemy dziś decyzje czy będzie to cc do której się coraz bardziej skłaniam i jeśli tak to ze ustalimy termin. Poproszę o kciuka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 08:38

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu laski tak patrzę na te suwaczki a Luna już też końcówka 😍 kiedy to zleciało? 😉

Ja właśnie spojrzałam w portfel i nie mam gotówki, muszę zapieprzac do miasta do bankomatu... 🤬

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC to poważna operacja i trzeba mieć tego świadomość. Oczywiście - jak wszystko na swoje plusy i minusy, też czasami chciałabym mieć CC. Ale u mnie nie ma wskazań - żadnych. 🤦

W nocy nic się nie działo prócz tego, że po 2h snu musiałam wstać na siusiu. Wstaje już tak codziennie. Dodatkowo obudziłam się z taką zgagą, ostatnio mam praktycznie codziennie, ale ta nocna to była jakaś kumulacja.
    Właśnie zjedliśmy z mężem śniadanie, 10 minut odpoczynku i biorę się za robotę. Dzisiaj standardowo:
    - Kuchnia do ogarnięcia
    - Kurze w całym mieszkaniu
    - Naczynia ze zmywarki do wyjścia
    - Wyczyścić drapak z sierści kota
    - Wyczesać kota
    - Odkurzyć całe mieszkanie
    - Umyć podłogę w całym mieszkaniu
    - Obiad
    - (Nowość w spisie) Spacer minimum 3/4km!

Mała ma czkawkę, jeny, jak ona się wtedy denerwuje. Identycznie jak ja, bo dla mnie czkawka to najgorsze zło świata. Nie ma już miejsca, więc wypycha tylko stópki :(

Luna!
    Dawaj znać jak dzidzia i jaką podejmiecie decyzję!
    Bo na dobrą sprawę CC zwykle jest jakiś tydzień minimum przed terminem. Więc... Pozbędziesz się pewnie pasożyta szybciej niż ja. 😳

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ