X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się w okolicach 32 tygodnia, może chwile wcześniej. Główka już mocno naciska wiec podobno tak ma być 🤷‍♀️ Wiem ze to mega uciazliwe, chodze jak pokraka. Najgorzej jest w nocy jak wstaje na siku, po kilku godzinach leżenia nie mogę wogole normalnie się przemieszczać

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa to mnie pocieszylyscie😁😋😂🙈 co mnie jeszcze czeka prsed slubem 🙈 myslalam ze juz to tyle a tu jeszcze bole krocza 🙈🙈😭😭 aby mnie to jie dotknelo 🤞
    Luna i to jest takie przejsciowe czy do tej pory to masz?,

Wspolczuje wam !

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja mam to cały czas, ale nie martw się, są gorsze i lepsze dni 😂 dziś np po spacerze prawie nie czuje ze boli. Poza tym Ciebie omija wiele atrakcji bólowych wiec oby to tez ✊🏻
    Ale za to nawala mnie kostka, jakbym krzywo stanęła. Mam tak od ponad tygodnia mimo ze absolutnie nic sobie w nią nie zrobiłam 😂 No i tak budzę się co rano z myślą „co dziś będzie bolec” 🙈
    Ale powiem szczerze ze odkąd nie ma upałów to nie chodze i nie marudzę jak to mam dość i chce umrzeć. Mogę jeszcze wytrzymać śmiało te kilka tygodni, jeśli ma być tak jak jest 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo iż mnie nic nie boli to juz mam dość właśnie przez upały, człowiek nawet nie może się poopalać bo 40° to nie jest temp dla ciężarnej....
    Ani na basen nie pójdę bo boje się jakiegoś grzyba czy bakterii...
    No kurde wszystko na nie. Nie mogę się doczekać następnego lata jak już będę mogła wziąć małego i lecieć na zakryty basen 🤣 akurat młody będzie miał 9 miesięcy to spokojnie mogę iść 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    U mnie zaczęło się w okolicach 32 tygodnia, może chwile wcześniej. Główka już mocno naciska wiec podobno tak ma być 🤷‍♀️ Wiem ze to mega uciazliwe, chodze jak pokraka. Najgorzej jest w nocy jak wstaje na siku, po kilku godzinach leżenia nie mogę wogole normalnie się przemieszczać

Luna dzięki to mnie uspokoiłaś :D chociaż tyle dobrego. Mam to samo. Raz, że jak pokraka to jeszcze mega wolno jak idę gdzieś to staruszki mnie wyprzedzają

Marienn nie każdej się to przytrafia więc nie martw się za wczasu :D
    Kupiłaś już suknię ślubną?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak sukia juz jest u krawcowej zaniesiona bo bedziemy robic kilka przerobek 🥰 powiem tak, na zywo jest duzo piekniejsza niz online...
    W brzuszku mam jeszcze z 4cm luzu wiec narazie zostawimy i na kilka dni przed slubem to zrobimy bo ni me wiadomo czy nie urosnie jeszcze sporo a napewno urosnie :)

Ogolem bardzo ladnie tuszuje brzuszek :) jestem bardzo zadowolona.... teraz czekam na buty bo zamowilam online.... ale bizuterii niestety nie mam jeszcze i nie mam pojecia co dalej.. widze ze opadam juz z sil.. wczoraj zamowilismy juz tort.
    Jeszcze mam duzo do zrobienia ale jak nie dam rady to trudno...
    Biale, szare rzeczy wyprane, dzis piore rozowe i potem kolorowe.. a potem prasowanie 🤦‍♀️

A no i w dodatku dzis robimy plan domu ktory chcemy aby architekt nam zrobil...

Nie pytajcie... poprostu takiego zycia jak te miesiace chyba nie mialam 🙈😭😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, a jakie buty zamowilas? 😁 i jaka planujesz fryzurę? Welon, wianek? 😁 pochwał się, lubię takie rzeczy oglądać :)

Ja jestem na etapie sprzedaży swojej kiecki ale nie jest to takie łatwe 🙈😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butki wybralam takie :

https://zapodaj.net/198472fc4f825.jpg.htmlk

Mozna powiedziec ze chodzilo o wygode no i tez zeby,nogi nie byly umordowane, nie wiem czy spuchne czy nie...

A na glowie? Nie welonu nie bede raczej miala, myslalam cos w stylu wlosy rozpuszczone delikatnie nakrecone, zebrane do tylu i na to jakies te koraliki takie perelki czy rozyczki na glowie..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/a6baba752d67.jpg.html

Wysyłam Wam jaka jestem gruba w 21 TC 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butki fajne, przy naszych stanach nosić takie to i tak wyczyn:) mnie stopy bola nawet w klapakach :D

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Anna27 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to znowu ja... Wiecie co, normalnie to bym stwierdziła że @ się po prostu spóźnia, ale czy w sytuacji gdy robiłam test wtedy gdy ona miała się pojawić ( a mam nieregularny cykl ) jest szansa że jednak zaszłam w ciążę? Czy jednak ciocia z Ameryki mnie odwiedzi ; ) bo nie wiem czy robić sobie jakąś nadzieję.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna27 wrote:
    Kochane to znowu ja... Wiecie co, normalnie to bym stwierdziła że @ się po prostu spóźnia, ale czy w sytuacji gdy robiłam test wtedy gdy ona miała się pojawić ( a mam nieregularny cykl ) jest szansa że jednak zaszłam w ciążę? Czy jednak ciocia z Ameryki mnie odwiedzi ; ) bo nie wiem czy robić sobie jakąś nadzieję.

Nadal nie masz okresu ? Jak masz nieregularne cykle to ciężko powiedzieć....

• Anna27 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Nadal nie masz okresu ? Jak masz nieregularne cykle to ciężko powiedzieć....

No nie mam właśnie. Ostatnio co prawda to była różnica w kwestii dwóch dni, dlatego teraz nie wiem co myśleć 😔

• Marienn Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, moze to byc kwestia nieregularnych cykli lub mialas cykl bezowulacyjny, wtedy jest on dluzszy.
    Cykle bezowulacyje moga pojawic sie 2 razy w roku.
    Wiec dlatego moze sie przeciagac. 😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Anna27 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Anna, moze to byc kwestia nieregularnych cykli lub mialas cykl bezowulacyjny, wtedy jest on dluzszy.
    Cykle bezowulacyje moga pojawic sie 2 razy w roku.
    Wiec dlatego moze sie przeciagac. 😘

Czyli nie na co robić testu kolejnego? Okej. Nie będę się nastawiać.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna27 wrote:
    Czyli nie na co robić testu kolejnego? Okej. Nie będę się nastawiać.

Wiesz nigdy nic nie wiadomo w zasadzie a jak się czujesz? Poczekaj jeszcxe z dwa dni i spróbuj nic nie zaszkodzi

• Anna27 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Wiesz nigdy nic nie wiadomo w zasadzie a jak się czujesz? Poczekaj jeszcxe z dwa dni i spróbuj nic nie zaszkodzi

Powiem szczerze , że czuje się tak jak to było przy pierwszej ciąży , czyli normalnie. Bo jak mam dostać miesiączkę to na kilka dni przed czuje jak bym już ją miałam. Brzuch mam tylko dziwnie tkliwy a szczególnie podbrzusze i okolice rany po CC . Ale tego raczej z ciążą nie wiążę.

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna27 wrote:
    Powiem szczerze , że czuje się tak jak to było przy pierwszej ciąży , czyli normalnie. Bo jak mam dostać miesiączkę to na kilka dni przed czuje jak bym już ją miałam. Brzuch mam tylko dziwnie tkliwy a szczególnie podbrzusze i okolice rany po CC . Ale tego raczej z ciążą nie wiążę.

Ja bym spróbowała ale poczekaj ze dwa dni na spokojnie jak nic nie będzie wskazywało na okres to powtórz test;)

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorientowałam się, że od trzech nocy budzą mnie skurcze. Znaczy, przebudzają.
    Najwyraźniej wyrzut oksytocyny działa, ale póki co za słabo, żeby w ogóle mnie obudzić. Z tego co kojarzę, to otwieram w nocy oczy, brzuch mam spięty, bolący i taki dziwny. Ale nie kojarzę, żebym miała bóle z kręgosłupa, więc to nadal za mało, za mało, żebym się obudziła, po kilku minutach zasypiam i tyle.

Całą niedzielę sprzątałam, nie pozwoliłam nic mężowi robić, ale w efekcie umył podłogę, ja ogarnęłam całe mieszkanie. Najgorsze jest to, że chęci mam, żeby to robić i rozruszać akcję, natomiast zaczyna mi brakować sił na to... Codziennie drzemki po 2-3 godziny, nawet nie wiem kiedy zasypiam.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, na pewno będziesz wyglądała jak milion dolarów :D <3

Niewyspana, daj sobie jeszcze czas :D Tak się źle już czujesz czy po prostu już się nie mozesz doczekać? :D

A co fajnego moze się wydarzyć w życiu ludzi którym zaraz urodzi się dziecko? Może się np rozkraczyć auto. Witaj, nowy tygodniu! Wspaniale Cię tak zacząć... :(

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ