Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Marien, zapraszam🤗
Ale cuda kupiłaś 🥰 nie mogę przestać patrzeć 😊😍25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dzięki, u mnie jeszcze chyba hormony szaleją 🙈
Wczorajszej nocy prawie nie spałam bo synek Pani z mojej sali dużo płakał biednycieszyłam się tylko ze nie budzi to Nadii. A z budzeniem żeby ja nakarmić przynajmniej na razie nie powinnam mieć problemu, przecież muszę sprawdzać czy nadal oddycha HYHY 🤦♀️😎
-
Luna czuje ze bede przechodzila przez to samo, jak bardzo jestem spiochem tak pewnie bede czowala po narodzinach 😂😁
Jestem nienormalna, stwierdzilam xe do calego tego dzisiejszego zostawu brakuje mi sukieneczki ktora tam widzialam i pojechalam jeszcze raz😂😂 po sukieneczke
https://zapodaj.net/eff8fd69e11bc.jpg.html👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Dzięki, u mnie jeszcze chyba hormony szaleją 🙈
Wczorajszej nocy prawie nie spałam bo synek Pani z mojej sali dużo płakał biednycieszyłam się tylko ze nie budzi to Nadii. A z budzeniem żeby ja nakarmić przynajmniej na razie nie powinnam mieć problemu, przecież muszę sprawdzać czy nadal oddycha HYHY 🤦♀️😎
-
Marien ja Ci się nie dziwię bo to wszystko jest takie piękne 🥰
Posprzątałam chatę, zrobiłam pranie, umylam podłogi ogarnęłam balkon. Musiałam sięruszyć żeby jutro móc już tylko chillowac. Mój mąż od sytuacji z tym leżeniem się przestraszył i od tamtej pory on myje podłogi , odkurza i ogólnie dużo sprząta.
Ale ja też chce się ruszyć trochę25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Cześć dziewczyny,
Wracam po długim czasie. Niewiem czy mnie pamiętacie pod nickiem Nalgenka... Udzielałam się krótko bo i ciąża się szybko skończyła. Odrazu potem chwaliłam się druga... Która przez chwilę była podejrzana o bycie ciąża jajowodowa, więc wylądowałam w szpitalu, całe szczęście było to "zwykle" poronienie tylko. Znalazłam dobrych lekarzy, poszłam do hematologa i zdiagnozowano u mnie problem - trombofilię. Obecnie jak widać na suwaczku 19 tydzień, codziennie przyjmuje zastrzyki w brzuch z heparyną i jestem dobrej myśli
Próbowałam się w innych wątkach zakręcić ale ten jest wyjątkowy, zupełnie nie nadazalam za tym co działo się gdzie indziej a jak was czytałam to czułam się jak wśród koleżanekno i w końcu czuje się wystarczająco "zaawansowana" żeby się tą ciążą (3w tym.roku!) Pocieszyć 🥰
Luna gratulacje dobrego porodu i cudownej córci 🥰
Niewyspana trzymam kciuki i rozumiem determinację 🙏
Marien, pamiętam Twoją ciążę z czasu pierwszych tygodni, aż trudno uwierzyć że już jesteście tak daleko 👏👏👏
38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive wrote:Cześć dziewczyny,
Wracam po długim czasie. Niewiem czy mnie pamiętacie pod nickiem Nalgenka... Udzielałam się krótko bo i ciąża się szybko skończyła. Odrazu potem chwaliłam się druga... Która przez chwilę była podejrzana o bycie ciąża jajowodowa, więc wylądowałam w szpitalu, całe szczęście było to "zwykle" poronienie tylko. Znalazłam dobrych lekarzy, poszłam do hematologa i zdiagnozowano u mnie problem - trombofilię. Obecnie jak widać na suwaczku 19 tydzień, codziennie przyjmuje zastrzyki w brzuch z heparyną i jestem dobrej myśli
Próbowałam się w innych wątkach zakręcić ale ten jest wyjątkowy, zupełnie nie nadazalam za tym co działo się gdzie indziej a jak was czytałam to czułam się jak wśród koleżanekno i w końcu czuje się wystarczająco "zaawansowana" żeby się tą ciążą (3w tym.roku!) Pocieszyć 🥰
Luna gratulacje dobrego porodu i cudownej córci 🥰
Niewyspana trzymam kciuki i rozumiem determinację 🙏
Marien, pamiętam Twoją ciążę z czasu pierwszych tygodni, aż trudno uwierzyć że już jesteście tak daleko 👏👏👏
Oczywiście że Cie pamiętamy i cieszymy się ze wróciłaś do nas 😁 oczywiście gratulacje i oby dalej wszystko dobrze bylo
Hive lubi tę wiadomość
-
Mam pytanko, może głupie. Czy któraś z Was robiła test owulacyjny przed zrobieniem testu ciążowego i wyszedł Wam pozytywny? Mi wyszły 3 testy o kolorze zbliżonym do kontrolnego i jeden o kolorze taki sam jak kontrolny. Owulację już miałam - potwierdzona. Czy może któraś z Was testowała najpierw owulacyjnym a później ciążowym i oba dały pozytywny wynik?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Hive,
Jasne, że pamiętamy 😊 Dużo przeszłaś, trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę. 🖤
Bubu,
Testy owulacyjne nie pokażą Ci ciąży, dodatkowo często są pozytywne przed terminem miesiączki.
Jeśli podejrzewasz ciążę - zrób ciążowy i będzie wszystko jasne. Trzymam kciuki. 😊 -
Hive, jasne ze pamietamy ♥️😍 bedzie nam milo jak zostaniesz na dluzej 😁
Oczywiscie gratulacje ! I mocne kciuki, nalezy ci sie ✊ po tym co przeszlas ✊✊
Wiesz juz czy dziewczynka czy chlopczyk?
Karolcia, dobrze ze masz sile, tylko nie przepracuj sie🥰
Po 30t obiecuje ci ze bedziesz juz bardziej zmeczona 🙈🙈🙈😂😂
Karolcia super ze twoj maz jest taki opiekunczy ♥️
Ogolem to chcialam poruszyc temacik naszych mezow , powiem wam ze mam wrazenie ze dobrze trafilysmy w zyciu, jak czytam na fcb forach jak laski placza, ze pije, ze poszedl do baru, ze sie nie interesuje,ze jara codziennie, ogolem straszne masakry.... a my mamy same plusiki z naszych partnerow ♥️😍 jstem dumna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 17:45
Hive lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Powiem Ci Marien,ze mój mąż długo za mną chodzil. Nie bym za gowniarza grzeczny i ja się bałam że będę miała z nim źle. Ale z tego niebezpiecznego typa..tak naprawdę jest dobre serce.
Piwo u mnie w domu w lodówce może stać miesiąc albo w ogóle. Czasami nawet sama namawiam żeby do meczyku pyknął jedno
Ja dużo w życiu przeglądałam się na tatę alkoholika i ciesze się że trafiłam na takiego faceta z którego muszę na jedno namawiac;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marien raz na USG wychodzi dziewczynka a raz chłopak, Idę we wrześniu na połówkowe to się przekonamy na 100% 🤦🏼♀️
Też mam czasem wrażenie że niektórzy faceci zachowują się jakby ich ktoś zmusił to rodzicielstwa, a to czesto przecież wspólna decyzja 🥺
Mój mąż jest cudowny, jesteśmy razem od liceum i nigdy nie czułam się tak kochana, doceniana, podziwiana i wspierana jak obecnie. Młode czeka z kopniaczkami aż zdąży podejść, szaleje jak mąż mówi do brzucha, już teraz jest w nim absolutnie zakochane 😂
Tylko się cieszyć że dobre te nasze chłopaki 😊38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Karloina,
Moi rodzice kupili ostatnio na polecenie fizjoterapeuty taki pistolet to rozmasowywania "twardych kulek" mięśniowych na plecach. Jak do nich ten fizjoterapeuta przyjdzoe to się spytam jak tego używać na rzecz ciążowych dolegliwości bo mi też się przyda, dam znać jak efekty 😂
A swoją drogą, do kiedy wymiotowalyscie? Mnie trzymało do 18 tygodnia a dalej nie jestem pewna że to koniec 🤦🏼♀️ plusem jest 19 tydzień i 3kg na plusie38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
U mnie też mąż to złoto! Myślałam tak do dzisiejszego poranka.
Powiedział, że jutro pakuje mnie w samochód z walizką i wyrzuca pod szpitalem, a sekundę później odjeżdża i nie mam co wracać do domu bez dziecka. 😂😂😂😂Luna33, Hive lubią tę wiadomość
-
Niewyspana hahaha nie mogę 😅😅
Hive ja miałam tylko mdłości. Raz czy dwa się zdarzyło zwymiotowac i później w 20 tc raz zwjymiotowalam. Bardziej mnie mdlilo o to było okropne.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewyspana wrote:U mnie też mąż to złoto! Myślałam tak do dzisiejszego poranka.
Powiedział, że jutro pakuje mnie w samochód z walizką i wyrzuca pod szpitalem, a sekundę później odjeżdża i nie mam co wracać do domu bez dziecka. 😂😂😂😂
Niewyspana niewiem na ile można to włożyć między bajki ale słyszałam że niektórym kobietom zaczyna się poród po relaksującym wieczorze z jakimś tkliwym i romantycznym filmem podczas którego wydziela się dużo oksytocyny. Widziałam że chyba wszystkiego innego już próbowałaś 😂38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive wrote:Niewyspana niewiem na ile można to włożyć między bajki ale słyszałam że niektórym kobietom zaczyna się poród po relaksującym wieczorze z jakimś tkliwym i romantycznym filmem podczas którego wydziela się dużo oksytocyny. Widziałam że chyba wszystkiego innego już próbowałaś 😂
Kurcze, ja to nie lubię takich filmów, ale... W sumie co mi szkodzi spróbować. Tylko co mam obejrzeć?! 😂 Help! -
Niewyspana twoj tekst mnie tak rozbawil 😂😂😂
Piąteczka dla męza 😂
No jesli o zachowanie chodzi to moj kiedys tez byl lobuziak, wolal piweczko czy kumpli, potem mu sie to zmienilo, i dzis jest ze mna i przy mnie caly czas, dba ,pyta dzwoni pomaga kaze nic nie robic .... czasem mnie wkurzy owszem ale to norma. Uwielbiam go za to ze potrafi sam pojechac na zakupy, wie co trzeba do lodowki, to on ogarnia sprawy obiadowe czasem, pamieta czy jest papier toaletowy 🙈
Naprawde jak czytam inne babeczki to zastanawiam sie gdzie one ,nalazly takich swirow co je zostawiaja w ciazy lub wyzywaja czy pija 😣
Apropos picia, ja dzis musialam se pozwolic na bezalkoholowe na odstresss 😊 yummmm jakie pyszne!👩 31l. + 👱♂️ 31l.