Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ee e wcale sie nie przejmuje 😎 nauczylam sie ze obwiniam za nią meza , tak jak on mnie za moja matke 😂wiec zawsze mamy 1:1 po odwiedzinach ktorejs z nich 😹😹
Ale jakbym tak byla w pierwszych dniach placzliwego pologu to pewnie bym odpowiedziala jej conieco 😹
Moj brzuch niestety po ciazy jeszcze nie spadl, i chyba znow zaczynam tyc od slodkiego, pojawiaja mi sie faldki... a brzuch z przodu ma te rozstepy... nie kupilam se tych majtek z gorstem wyszcuplajacym bo sie troche boje ze cos mi zrobi 😹 chyba trzeba byloby przestac teraz jesc i cwiczyc 😂 no ale jeszcze poczekam niech sie zagoji po cc 😄 (Kazda wymowka jest dobra)
Apropos dzis sie dowiedzialam ze po cc nie powinnam zachodzic w ciaze do 1.5 roku minimum😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jejku ale wy macie piękne te brzuszki 😘😘
I nie wiem gdzie Ty tu Mka widzisz pulpecika. Ślicznie wyglądasz!
Magda zdjęcia złoto! Śliczne naprawdę. Dziękuje Ci również za mile słowo❤️ Troszke już na tym forum jestem. Miałam przerwę, wróciłam no i jest jak jest. Obecnie mam podejście takie, że wyluzowalam i bardzo mnie to cieszy. Zobaczymy co czas przyniesie 🤔ale pamietam jak dopiero wszystkie się starałyśmy 😁
Karola Ty to już tak jak Marien napisała, bomba zegarowa, ale za to jaka śliczna 😁 jeszcze troszke i maluch na świecie 🥰
Marienn takie już są chyba te teściowe. Albo my już jesteśmy na nie tak cięte 😅 ja już jak coś gada to jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam 😂Marienn lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Okey kochane ciązowki 😍❤ no to napiszcie o czym najbardziej marzycie w ciazy ? Pierwsza rzexz o ktorej myslicie? 🥰
Ja w ciazy marzyam o goracej kompieli w wannie pelnej piany, z lampka wina i owocami morza... 😋
Do dzis o tym kutwwa marze!!! Nadal nie moge wziasc goracej kompieli i napic sie wina 😄😑🤬👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien ,ja również marzę o kąpieli,lampce wina, sushi 🍷🍣🍣🙄
I chciałabym już bez żadnych trudności przekręcić się z boku na bok😁25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja tęsknię dosłownie za wszystkim sprzed ciazy...I nie zrozumcie mnie źle, kocham tego małego szkraba najbardziej na świecie ale po prostu w pewnym sensie chce się już uwolnić... chcę chodzić jak dawnej, spac jak dawniej i nie czuć się jak wieloryb 😂
-
Alutka każdej kobiecie jest momentami ciężko w ciąży. To nie wstyd się do tego przyznać.
Ja sobie nie wyobrażam i nie znam kobiet ,które cały czas chodzą i mówią ohh jak cudownie mi z tym ogromnym brzuchem, czuje się fantastycznie tylko rzygam i sram już pod koniec, no proszę Cię25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Z tym sraniem za przeproszeniem to racja, od kilku dni kibelek i dwójka to moi przyjaciele 🤣🤣🤣🤣🤣
Szkoda ze takiego metabolizmu nie miałam przed ciaza bo byłabym szczupła a nie klucha 🤣🤣🤣
Ja jeszcze leżę w łóżku, wstaje tylko do kibelka, oczywiście na dwojeczke już z 5 raz 😅😅😅
Karloina, a Ty jak tam? Dalej w szpitalu? -
Na ktg z tym tętnem małego jest w porządku.
W mam przyjechać na wizytę
Dzisiaj wychodzę Ale chcą żebym została jeszcze do wieczora może akurat nie będę musiała wracac w czwartek 😑
Taa..pewnie jeszcze wrócę 3 razy i poród się nie zacznie, ( tfu tfu! Przez lewe ramię)😌🙄25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja tęsknię właśnie za kanapeczka z metką cebulową, jakimś jednym słodkim drinkiem ale bez alko żyje mi się fantastycznie, w ogóle mnie nie ciągnie i za normalnym seksem 🤪 mam nadzieję że jako tako wrócę do tego jak wyglądałam wcześniej i pewne obszary się zmniejsza 🤣
Ale za brzuszkiem chyba też trochę będę tęsknić, takie urocze są te wariactwo w środku 🥰 -
Ja go jeszcze nie mialam od kiedy urodzilam 😎 a w ciazy pod koniec byl jaki byl aby tylko wywolac ciaze.. czuje sie jakbym nie bzykala od wiekow... 😑
Chyba zapomnialam jak sie to robi 😹👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Ja go jeszcze nie mialam od kiedy urodzilam 😎 a w ciazy pod koniec byl jaki byl aby tylko wywolac ciaze.. czuje sie jakbym nie bzykala od wiekow... 😑
Chyba zapomnialam jak sie to robi 😹
Dziewczyny bo posprawdzałam te ubranka co podostawalam i w sumie nie wiem co jeszcze dokupić tak na początek
.. może się rozczytacie 😅
https://naforum.zapodaj.net/b85d7664d41e.jpg.html -
M-ka1990 wrote:A widzisz zapomniałam o seksie... bo mój to w ogóle nie chce ...
No mój podobnie... Mi libido skoczyło od 2 trymestru a on trochę stracił ochotę bo się boi, no bo trochę inaczej wyglądam i się boi o brzuch i w ogóle dziwnie 😅 ale trochę pomarudzilam pomarudzilam i swoje dostałam kilka razy ale po wczoraj już sama czułam że ogólnie było fajnie jak zawsze ale no to nie to samo... A po ciąży boje się że już w ogóle będzie ciężko bo czas, zmęczenie, zobaczymy też jak fizycznie będę się czuła. -
agaga wrote:No mój podobnie... Mi libido skoczyło od 2 trymestru a on trochę stracił ochotę bo się boi, no bo trochę inaczej wyglądam i się boi o brzuch i w ogóle dziwnie 😅 ale trochę pomarudzilam pomarudzilam i swoje dostałam kilka razy ale po wczoraj już sama czułam że ogólnie było fajnie jak zawsze ale no to nie to samo... A po ciąży boje się że już w ogóle będzie ciężko bo czas, zmęczenie, zobaczymy też jak fizycznie będę się czuła.
A mój niby mówi że się nie boi ale ja to w 8 tygodniu trafiłam do szpitala bo plamilam i wydaje mi się ze to jest tym spowodowane bo mówi żeby nie zaszkodzić no to nic na siłę...niestety , mam nadzieję że po chociaż wróci co nie co -
Mka, jak dla mnie 56 i 68 masz wystarczająco zdecydowanie 😁 przynajmniej ja miałam mniej niektórych rzeczy i na spokojnie wystarczyło 😁 jeśli stwierdzisz ze ci czegoś brakuje zawsze można dokupić bardzo szybko, a nie ma co przesadzać żeby później nie okazało się ze połowy rzeczy nawet raz nie założyłaś dzidzi 😁
Kilka rozkow dla mnie na plus bo ja miałam 1 i prałam i suszylam przy farelce byle szybciej 😂 ale wiem ze niektórzy nie używają wcale 😂
A chcesz jeszcze dokupywać coś?
Ja mogę tylko powiedzieć jeszcze ze wg mnie warto skompletować w miarę 56 i 62, kolejne jak już dzidzia będzie wyrastać, zobaczysz kiedy to będzie, jakie pogody, z czego Ci wygodnie korzystać a z czego nie 😁 No i ewentualnie mniejsze rozmiary jeśli dzidzia by miala być malutka -
Luna chyba 62 ? ;)bo 56 i 62 właśnie najwięcej tego wszystkiego jest i ogólnie 68 śmiem twierdzić że pewnie coś się dostanie w tym rozmiarze od kogoś właśnie wszystko jest dostępne mozna w każdej chwili dokupić a myślę że wcale tego mało nie mam i nic nie zniszczone... a nie wiem myślałam może o jakimś sweterku czy coś? Bo to marzec może być zimno z drugiej strony mam ten kombinezon misiowy gruby 🤪 w ogóle jak mała ubierasz jakieś body spodenki coś na to i tyle ?🤦♀️ u mnie tyle dzieci było ale jakoś się nie pamięta tego...
-
Mka, tak, 62 🤦♀️😂
U mnie mala śpi w pajacyku/śpiochach, nadal nie wiem jak to się nazywa 😂
Rano przebieram ja w body i spodenki No i skarpety.
Na spacery aktualnie zakładam na to domowe ubranko misiowy kombinezon, czapkę i pod szyje chustkę polarowa. Plus kocyk 😁 ale ma być coraz zimniej wiec będę wyciągać pewnie niedługo śpiworek który dostaliśmy, będzie łatwiej 😁
A dresiki przydają nam sie do fotelika bo mamy otulacz i to tez mega wygodne.
Dla mnie ubieranie jej na dwór to jest czarna magia, zawsze aie boje ze jej za zimno albo za gorąco 🤦♀️ Mówią żeby sprawdzać temp na karku ale jak mam to zrobić jeśli sama mam zawsze ręce skostniałe z zimna..? 😂😂 często dzwonię do starego żeby mi podpowiedział co jej założyć 😂😂😂 ja jestem zmarzluch straszny i czasem myśle ze ona mi sie ugotuje jak ja opatule po swojemu 😂