SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee e wcale sie nie przejmuje 😎 nauczylam sie ze obwiniam za nią meza , tak jak on mnie za moja matke 😂wiec zawsze mamy 1:1 po odwiedzinach ktorejs z nich 😹😹
    Ale jakbym tak byla w pierwszych dniach placzliwego pologu to pewnie bym odpowiedziala jej conieco 😹

Moj brzuch niestety po ciazy jeszcze nie spadl, i chyba znow zaczynam tyc od slodkiego, pojawiaja mi sie faldki... a brzuch z przodu ma te rozstepy... nie kupilam se tych majtek z gorstem wyszcuplajacym bo sie troche boje ze cos mi zrobi 😹 chyba trzeba byloby przestac teraz jesc i cwiczyc 😂 no ale jeszcze poczekam niech sie zagoji po cc 😄 (Kazda wymowka jest dobra)

Apropos dzis sie dowiedzialam ze po cc nie powinnam zachodzic w ciaze do 1.5 roku minimum😊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale wy macie piękne te brzuszki 😘😘

I nie wiem gdzie Ty tu Mka widzisz pulpecika. Ślicznie wyglądasz!

Magda zdjęcia złoto! Śliczne naprawdę. Dziękuje Ci również za mile słowo❤️ Troszke już na tym forum jestem. Miałam przerwę, wróciłam no i jest jak jest. Obecnie mam podejście takie, że wyluzowalam i bardzo mnie to cieszy. Zobaczymy co czas przyniesie 🤔ale pamietam jak dopiero wszystkie się starałyśmy 😁

Karola Ty to już tak jak Marien napisała, bomba zegarowa, ale za to jaka śliczna 😁 jeszcze troszke i maluch na świecie 🥰

Marienn takie już są chyba te teściowe. Albo my już jesteśmy na nie tak cięte 😅 ja już jak coś gada to jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam 😂

Marienn lubi tę wiadomość

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Haniu🥰

Hania123 lubi tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey kochane ciązowki 😍❤ no to napiszcie o czym najbardziej marzycie w ciazy ? Pierwsza rzexz o ktorej myslicie? 🥰

Ja w ciazy marzyam o goracej kompieli w wannie pelnej piany, z lampka wina i owocami morza... 😋
    Do dzis o tym kutwwa marze!!! Nadal nie moge wziasc goracej kompieli i napic sie wina 😄😑🤬

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja marze o spaniu na brzuchu 🙄😭 moja najlepsza pozycja do spania.

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ,ja również marzę o kąpieli,lampce wina, sushi 🍷🍣🍣🙄
    I chciałabym już bez żadnych trudności przekręcić się z boku na bok😁

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam gorace kąpiele i mi jej brakuje , oczywiście winka i dobrego tatara 😅

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię dosłownie za wszystkim sprzed ciazy...I nie zrozumcie mnie źle, kocham tego małego szkraba najbardziej na świecie ale po prostu w pewnym sensie chce się już uwolnić... chcę chodzić jak dawnej, spac jak dawniej i nie czuć się jak wieloryb 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka każdej kobiecie jest momentami ciężko w ciąży. To nie wstyd się do tego przyznać.
    Ja sobie nie wyobrażam i nie znam kobiet ,które cały czas chodzą i mówią ohh jak cudownie mi z tym ogromnym brzuchem, czuje się fantastycznie tylko rzygam i sram już pod koniec, no proszę Cię;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sraniem za przeproszeniem to racja, od kilku dni kibelek i dwójka to moi przyjaciele 🤣🤣🤣🤣🤣
    Szkoda ze takiego metabolizmu nie miałam przed ciaza bo byłabym szczupła a nie klucha 🤣🤣🤣

Ja jeszcze leżę w łóżku, wstaje tylko do kibelka, oczywiście na dwojeczke już z 5 raz 😅😅😅
    Karloina, a Ty jak tam? Dalej w szpitalu?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg z tym tętnem małego jest w porządku.
    W mam przyjechać na wizytę;)
    Dzisiaj wychodzę Ale chcą żebym została jeszcze do wieczora może akurat nie będę musiała wracac w czwartek 😑
    Taa..pewnie jeszcze wrócę 3 razy i poród się nie zacznie, ( tfu tfu! Przez lewe ramię)😌🙄

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię właśnie za kanapeczka z metką cebulową, jakimś jednym słodkim drinkiem ale bez alko żyje mi się fantastycznie, w ogóle mnie nie ciągnie i za normalnym seksem 🤪 mam nadzieję że jako tako wrócę do tego jak wyglądałam wcześniej i pewne obszary się zmniejsza 🤣

Ale za brzuszkiem chyba też trochę będę tęsknić, takie urocze są te wariactwo w środku 🥰

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz zapomniałam o seksie... bo mój to w ogóle nie chce ...

• Marienn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go jeszcze nie mialam od kiedy urodzilam 😎 a w ciazy pod koniec byl jaki byl aby tylko wywolac ciaze.. czuje sie jakbym nie bzykala od wiekow... 😑
    Chyba zapomnialam jak sie to robi 😹

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ja go jeszcze nie mialam od kiedy urodzilam 😎 a w ciazy pod koniec byl jaki byl aby tylko wywolac ciaze.. czuje sie jakbym nie bzykala od wiekow... 😑
    Chyba zapomnialam jak sie to robi 😹
    I w ciazy też nic ?;p no ja to nie wiem ile jeszcze wytrzymam 😅
    Dziewczyny bo posprawdzałam te ubranka co podostawalam i w sumie nie wiem co jeszcze dokupić tak na początek
    .. może się rozczytacie 😅
    https://naforum.zapodaj.net/b85d7664d41e.jpg.html

• agaga Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    A widzisz zapomniałam o seksie... bo mój to w ogóle nie chce ...

No mój podobnie... Mi libido skoczyło od 2 trymestru a on trochę stracił ochotę bo się boi, no bo trochę inaczej wyglądam i się boi o brzuch i w ogóle dziwnie 😅 ale trochę pomarudzilam pomarudzilam i swoje dostałam kilka razy ale po wczoraj już sama czułam że ogólnie było fajnie jak zawsze ale no to nie to samo... A po ciąży boje się że już w ogóle będzie ciężko bo czas, zmęczenie, zobaczymy też jak fizycznie będę się czuła.

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    No mój podobnie... Mi libido skoczyło od 2 trymestru a on trochę stracił ochotę bo się boi, no bo trochę inaczej wyglądam i się boi o brzuch i w ogóle dziwnie 😅 ale trochę pomarudzilam pomarudzilam i swoje dostałam kilka razy ale po wczoraj już sama czułam że ogólnie było fajnie jak zawsze ale no to nie to samo... A po ciąży boje się że już w ogóle będzie ciężko bo czas, zmęczenie, zobaczymy też jak fizycznie będę się czuła.

A mój niby mówi że się nie boi ale ja to w 8 tygodniu trafiłam do szpitala bo plamilam i wydaje mi się ze to jest tym spowodowane bo mówi żeby nie zaszkodzić no to nic na siłę...niestety , mam nadzieję że po chociaż wróci co nie co ;)

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, jak dla mnie 56 i 68 masz wystarczająco zdecydowanie 😁 przynajmniej ja miałam mniej niektórych rzeczy i na spokojnie wystarczyło 😁 jeśli stwierdzisz ze ci czegoś brakuje zawsze można dokupić bardzo szybko, a nie ma co przesadzać żeby później nie okazało się ze połowy rzeczy nawet raz nie założyłaś dzidzi 😁

Kilka rozkow dla mnie na plus bo ja miałam 1 i prałam i suszylam przy farelce byle szybciej 😂 ale wiem ze niektórzy nie używają wcale 😂

A chcesz jeszcze dokupywać coś?

Ja mogę tylko powiedzieć jeszcze ze wg mnie warto skompletować w miarę 56 i 62, kolejne jak już dzidzia będzie wyrastać, zobaczysz kiedy to będzie, jakie pogody, z czego Ci wygodnie korzystać a z czego nie 😁 No i ewentualnie mniejsze rozmiary jeśli dzidzia by miala być malutka

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna chyba 62 ? ;)bo 56 i 62 właśnie najwięcej tego wszystkiego jest ;) i ogólnie 68 śmiem twierdzić że pewnie coś się dostanie w tym rozmiarze od kogoś;) właśnie wszystko jest dostępne mozna w każdej chwili dokupić a myślę że wcale tego mało nie mam i nic nie zniszczone... a nie wiem myślałam może o jakimś sweterku czy coś? Bo to marzec może być zimno z drugiej strony mam ten kombinezon misiowy gruby 🤪 w ogóle jak mała ubierasz jakieś body spodenki coś na to i tyle ?🤦‍♀️ u mnie tyle dzieci było ale jakoś się nie pamięta tego...

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, tak, 62 🤦‍♀️😂
    U mnie mala śpi w pajacyku/śpiochach, nadal nie wiem jak to się nazywa 😂

Rano przebieram ja w body i spodenki No i skarpety.

Na spacery aktualnie zakładam na to domowe ubranko misiowy kombinezon, czapkę i pod szyje chustkę polarowa. Plus kocyk 😁 ale ma być coraz zimniej wiec będę wyciągać pewnie niedługo śpiworek który dostaliśmy, będzie łatwiej 😁

A dresiki przydają nam sie do fotelika bo mamy otulacz i to tez mega wygodne.

Dla mnie ubieranie jej na dwór to jest czarna magia, zawsze aie boje ze jej za zimno albo za gorąco 🤦‍♀️ Mówią żeby sprawdzać temp na karku ale jak mam to zrobić jeśli sama mam zawsze ręce skostniałe z zimna..? 😂😂 często dzwonię do starego żeby mi podpowiedział co jej założyć 😂😂😂 ja jestem zmarzluch straszny i czasem myśle ze ona mi sie ugotuje jak ja opatule po swojemu 😂

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ