Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też nie ogarniam nazw tych ubranek 😅🤣
    Wcale się nie dziwię bo ja może nie taki zmarzluvh co jakoś ręce zimne ciągle;p ale moze jakoś się uda ;)
    A w łóżeczku w czym spi? Rozek jakiś otulacz ?
    O wlasnie mialam pytać o ten otulacz do fotelika ,bo myślałam że małego wychodząc że szpitala zawinę w gruby rozek ale jak do fotelika ?🙈🙉 i sama juz nie wiem czy kupować ten otulacz 🤣 i w ogóle czuje się tępa nadal w tym temacie 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 21:03

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spała w rożku dopóki nie wyrosła. Próbowałam w śpiworku ja kłaść ale mamy grubsze i cieńsze i mam wrażenie ze w grubszym jej za ciepło a w cienkim za zimno.. wiec spi pod kocykiem.

My mamy otulacz i go uwielbiam bo zakładam małej na ubranko domowe ciepła bluzę, chustkę lub komin i czapkę i zawijam otulaczem. W aucie rozpinam i się nie poci, nie muszę ubierać i rozbierać w aucie itd. A ze nie powinno się ubierać dziecka do auta w grube zimowe rzeczy to dla mnie to najwygodniejsza opcja. Chociaż miałam wątpliwości co do kupowania go, to na razie się sprawdza super 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dzięki coś już wiem 😁 będę myśleć hehe

• Marienn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka, moja mala ma ciagle zimne dlonie, a cala jest cieplutka, mamy cieplo w domu miedzy 19-22st.
    Ubieram ja zazwyczaj w body na dlugi +pajac.
    Na noc dodatkowo dostaje kocyk taki cieniutki z dziurkami (cyrkulacyjny) + ma grubszy rożek z Jukki.
    (Te cienkie sa beznadziejne)
    Pare razy jak ochawtowala ten z grubszy to spala w cienkim zwyklym (takie z allegro za 35zl) to musislam dodatkowo przykryc kocykiem. Zmarzlak z niej troszke 🥰
    Ale zauwazam ze jak nie dam kocyka czasem do spania tylko sam rozek, to czesciej sie wybudza lubi miec przyjemnie...

A ubranek masz wystarczajaco :) na poczatek poleci 56rozm i masz chwile zeby zobaczyc co najbardziej lubisz i uzywasz. Bo moze ci nie pasowac cos pod reke , lub cos sie bedzie zle zapinalo i nie bedziesz takoch uzywac. Ja mam wiele ubranek ktore kupilam i mnie draznia bo die beznadziejnie zapina/zaklada.
    Jesli lubisz robic zdjecia dziecku /zakladasz wiekszs ilosc odwiedzic i jestes z tych co lubia wygladac to pomysl o jakims fajnym outfit dla dzidzi 🙈
    Cos wyjsciowego...
    Ja chcialam miec tAkie wiec kupilam 3 zestawy "wychodne" na rozm 56 i nie zaluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 07:50

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę o ✊🏼. O 15 mam monit, czy chociaż jeden pęcherzyk pękł 😁 choć myśle, że tak. Bo ból jajnika miałam 3 dni nie do zniesienia 🙈

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania 🤞🤞 daj znać czy się potwierdziło :)

Marien ja właśnie na 68 praktycznie nie mam ubranek ale mam nadzieję że jak maluch będzie na świecie to wtedy coś kupię jak już sprawdzę co mi się sprawdza :)

Mamuśki, a pieluch dużo używacie? Ja kupiłam bardzo dużo i z jednej strony wiem że to nie przeszkadza ale z drugiej, może jednak przesadziłam 🤔

Edit: chodzi o tetrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 10:16

Hania123 lubi tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj marien masz rację coś takiego dokupię;) na początek starczy coś później będzie się myśleć a i tak mówię prezenty też będą dawać;)
    Hania trzymamy kciuki ✊
    Agaga ja kupiłam z 10 zwykłych białych, 10 kolorowych i z 6 muslinowych podobno tego nigdy za wiele bo moment się brudzą;)

Hania123 lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pieluch ze 40 albo i więcej, może jest to triche za dużo ale nie mam parcia ze muszę ciagle pranie robić 😂 i chętniej używam muslinowych bo są duuuzo milsze do tej japki wiecznie uslinionej albo ulanej 😂
    Zawsze jak robiłam gdzieś zamówienie to dorzucalam pieluchy bo to tanie i później wyszło ze mam ich tyle 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tak odnoanie pieluszek,
    Kupilam 10x biale -tak mnie wkurzaja, sa takie nieprzyjemne, szorstkie jakies, na taka delikatna skorke, uzywam je tylko do wanienki do kapieli mocze i przykrywam brzuszek malej zeby jwj bylo cieplo w wodzie.
    Na codzien mam z 3szt na dole domu i z 3sztuki w sypialni na gorze.. teraz jak mala ulewa to piore co 2 dni ubranka i pieluszki. Wiec gdybym dzis kupowala to kupilabym z 4sztuki biale, a reszta te milsze w dotyku kolorowe mysle ze 10 sztuk to max na codzien. W nocy wkladam sobie w cyck jedną bo mi leci mleko i sie budze cala oklejona...
    Ja mam 20sztuk pieluch i uwazam ze to za duzo....

Natomiast 62 czy 68 to rozmiar odlegly od porodu wiec bym sie nie przejmowala... bedziecie mialy czas by dokupic pozniej jak zauwazycie juz co wasze dziecko lubi i co sie u was sprawdza.. czy Pol spiochy, czy pajacyki zapinane na linezki czy na zamki itp.
    Ja np kaftanikow nie lubie... mam chyba z 5 ale nie uzywam. Zakladam np body na dlugi i do tego na to spiochy na ramiaczka...
    Kaftaniki sie podwijaja....

Ps. Polecam wam spakowac do torby sluchawki do telefonu do rozmawiania. Bo jak zaczniecie karmic cyckiem i dziecko bedzie wisiec z godzine to z nudow dobrze jest w szpitalu zadzwonic do kogos na sluchhawce i miec wolne rece...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak naprawdę to sądzę że i tak mamy dużo łatwiej niż kobiety miały wcześniej;) wszystko dostępne pod ręką a czasem sądzę że aż za dużo;) damy rade jakoś 🤣🤪

• Marienn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiadome ze lepiej miec wiecej ale naprawde polecam te milsze pieluchy... na start wam wystarczy a w polsce macie allegro, jeden klik i bez wychodzenia z domu kupujecie... a teraz wyobrazcie sobie ze tu gdzie zyje nie ma allegro i ani jednego, ANI JEDNEGO sklepu online dla Bejbusiow. NIC ! NULL! ZERO! 🥴 tylko takie sa co maaja np chodzik czy lozeczko... zadnych akcesoriow.. dlatego tak ochoczo zamawialam wszystko z pl.

Ja bym sie na waszym miejscu nie przejmowala, klikniecie i dokupicie cokolwiek wam braknie, aby na start miec kilka..
    Ja mialam w szpitalu 6 pajacykow i 6 body i mi braklo bo po 3 dniach obsikala wszytskie a mialam byc 4 dni...
    Przyjechalam do domu wstawilam pranie i znow pouzywala i okazalo sie ze 9 sztuk pajacow to bylo za malo na pierwsze dni, potem opanowalam pranie... dokupilam 3szt i jestesmy na styk... pranie robie co 3dni

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozumiem że u Was ciężej;) dobrze będzie;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pytanie o połóg.
    Te podpaski i podkłady itp różne rzeczy to jak wyrzucacie? Do osobnego worka czy latacie z każdym do śmietnika na dworze żeby wyrzucić?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak tam?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz jestem tak zła na męża.
    Wczoraj czekałam jak głupia, dzwoniłam chciałam wiedzieć kiedy będzie . A jemu telefonu się zepsuł.. kij z tym, że mógł od ojca zadzwonić bo razem pracują . Chciałam do domu, odprężyć się..po czym wchodzę, a mój od razu do mnie że jednak nie ma w tym tyg wolnego.
    Dzisiaj-praca
    Jutro trasa i tak w koło Macieja.
    Obiecał że przed choinkami, posiedzi że mną chociaż ze 3 dni.
    ( choinki to ich drugi interes, przywoza z Danii i sprzedają, ogólnie bardzo dużo pracy ,cały grudzień, 6 stoisk . Praca od 6 do 23..)
    Z tego co wiem ,ma pracować zdecydowanie krócej Ale po wczoraj ,już nie wierzę w to.
    Poszłam wczoraj do łazienki płakać z tej bezsilności. Wychodzi na to ,że tylko ja chciałam dziecko A przecież to była nasza wspólna decyzja.
    Wybaczcie za ten żal post.
    Siedzę sama ,nie mam koleżanek.. boje sie że poród się zacznie w kazdej chwili. Jutro już 38 tc . Sram po gaciach i nie chodzi o ból który będzie mi towarzyszył tylko o to,że być może w tym najważniejszym dniu ,zabraknie mojego męża. Bo nie dojedzie po prostu, nie zdąży.

A jeżeli chodzi o mój stan zdrowia to wszystko w normie, w czwartek mam wizytę ,może rozwarciem się rozkręci A może nie , czekam;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka przykro mi. Ale po to jesteśmy, żebyś mogła się wyżalić nam 😊 a myśle, że mąż zdąży, zdąży. Tylko opierdziel go i powiedz, żeby telefon miał przy dupie!

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia... tule cie mocno .... ❤❤
    Wiem o co chodzi, czasem nasi faceci nie uzywaja mozgu, dla nich wszystko jest takie proste.. przeciez jemu telefon padl... no tak easy... tez to czesto slysze, a jakby mi sie cos stalo? A jakby porod sie zaczal?
    Wiem rozumiem.... 😑 tylko nie placz 💓
    A ta dodatkowa praca to jest sezonowa, wiec peenie eypadnie w najgorszym dla ciebie czasie, wtedy kiedy urodzisz i bedziesz go potrzebowala...
    Fakt godziny takiej pracy sa okropne, ale moze tesciowa go zastapi? Mowilas ze macie dobry kontakt?

Naprawde nieciekawa sytuacja.. ale chyba musisz to przetrwac... innego wyjscia nie widze...
    Chyba ze nie potrzebujecie pilnie tej kasy sezonowej to wtedy niech nie idzie z thmi choinkami na 2 dni chociaz...

Musicie to przemyslec... i napewno przegadac.. moze zostanie z toba teraz na chwile...

No a z tymi kolezankami to piąteczka... mysle sobie z kim ja mam z tym wozkiem isc na spacer? Troche tak dziwnie samej spacerowac po parku... no ale nie mam wyjscia... a najgorzej nie miec z kim pogadac ... ale mam was... zastepujecie mi wszystko ... ❤ musi jakos byc...

Alutka, ja swoje wyrzucalam do kosza na smieci w lazience normalnie tak jak podpaska, to nie leci jakos niewoadomo jak, to jest takie jak okres..

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mogę przybić z Tobą piątkę w takim razie. Wiem co czujesz, uwierz. Mój mąż jest wojskowym. Cały wrzesień siedziałam sama bo był na poligonie, październik w domu ale tez pochłonięty pracą dodatkową a listopad znowu cały sama, bo jest na granicy. Żyję tak naprawdę z dnia na dzień w jednej wielkiej niepewności i czekam aż napisze „wracam”, bo nawet nie wiemy kiedy wróci, mam nadzieję, że przynajmniej do świąt. Kolejne miesiące tez nie zapowiadają się na spokojne więc myślę, że na koniec ciąży również będę sama. Naprawdę wiem co czujesz i myśle, że żadne słowa nie są w stanie Cię pocieszyć, bo najzwyczajniej w świecie potrzebujesz właśnie jego jak nikogo innego. Rozumiem Cię i ściskam mocno.
    Co do koleżanek to tez jakoś nagle zniknęły. Nie rozumiem. Jedna zaraz po moim ślubie całkiem ucięła kontakt, nawet nie odpisuje mi na moje wiadomości. Kuzynka za którą w ogień bym skoczyła jeszcze rok temu, teraz traktuje mnie jak powietrze. Zero kontaktu.

Dziewczyny! Dziś przyszedł mi kokon, rożek, otulacz do fotelika. Jestem tak zadowolona! Takie to piękne.
    Zobaczcie jak mój pies wyczekuje na Marysię 😭❤️
    https://zapodaj.net/bbc48709f2564.jpg.html

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko macie z tymi facetami ... na pewno ciężko tak samej większość czasu ... mój pracuje zmianowo jest maszynista wiec jakoś to jest;)
    Magdalena piękne rzeczy i piesek na pewno zadowolony z zakupów 😅 mój też mi ostatnio pomagał ubranka segregować
    ;)

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies zawsze właśnie tak dziwnie reaguje jak wyciągam coś małej, ciuszki czy inne rzeczy. Zaczyna biegać, wariować. Nie wiem czy to odczytać jako zadowolenie czy nerwy 😅 czy próbuje po prostu zwrócić na siebie uwagę. Mam nadzieje, że jakoś to uda nam sie ogarnąć jak już mała sie urodzi, że sie będą dobrze odgadywały tez 🙄 bo mój pies to jak dziecko, tez potrzebuje strasznie dużo uwagi i jest strasznie przytulaśna…

M-ka1990 lubi tę wiadomość

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ