Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania to gadaj z lekarzem żeby na ten progesteron Ci coś dal bo tu może być problem ze Ci nie utrzymuje ciazy ...
    Alutka dobrze będzie trzymamy kciuki ❤

• Karloina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dasz radę! Ja taka słabiak dałam radę to ty tym bardziej sobie poradzisz!🥰

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę już na oddziale, pobrali mi krew i wymaz na covida, leżę sobie i nic nie robię, zupełnie tak jak w domu 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przepraszam ze zapytam ale czy twoj maz to Polak?
    Kubus jest tak piekny ! I ma takie ciemne wloski i oczka!
    Jak nie polskie dziecko ❤❤ Sliczny jest!

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    Dzień dobry,
    Karolina strasznie mi cię żal że zostałaś oddzielona on małego. Kciuki żeby jak najszybciej mały wyszedł. Teraz zasady kwarantanny dla mnie są poronione, chciałabym zobaczyć gościa który to wymyślił i zapytać się co ćpa bo logiki i sensu w tym nie ma- ot system z tym nie wygrasz.

Martyna pamiętasz jak mówiłam żebyś nie biegała na autobus bo się wywalisz ? No to ja w weekend takiego orła wywinelam że aż gorąco mi się zrobiło, na szczęście wszystko ok jednak na biodrze mam takiego siniaka jak ofiarą przemocy domowej 😒 także uważajcie na siebie bo sluzgawica jest i o upadek łatwo zwłaszcza że w ciąży ośrodek ciężkości jest gdzie indziej.

Alutka Monnkej i szewcowa- jak sie macie? 19.12 jest pełnia może wpłynie na wasze porody 😜

Ja też tu czasem zaglądam do Was i czytam co tam u Was, ale ciężko mi na 2 wątki odpisywać, bo ciągle jestem czyms zajęta. Miło, że pytasz. U mnie nic nie zanosi się na poród, a ja nie stosuje żadnych technik, bo jeszcze tyle do zrobienia 😃 mąż skręca jeszcze meble kuchenne, dziś jedziemy po blaty,ale łóżeczko już stoi. Jutro ma przyjść fotelik i wanienka. U nas zawsze wszystko na ostatnią chwilę 😃

Wiem właśnie, że pełnia się zbliża i jeszcze w dodatku 19.12 to urodziny mojej mamy. Może zrobi babci niespodzianke i będą co roku razem świętować 🍾

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoina, mam nadzieję, że Tadzik już jestem z Tobą. Super, że tak udało Ci się rozkręcić laktacje.
    Alutka, pisałam już na AA, ale jeszcze tutaj POWODZENIA 😘 Dasz radę 😊

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alitka mocne kciuki! ✊✊ informuj nas :) a tymczasem sobie poodpoczywaj zanim sie zacznie 😁

Niewyspana, Klarcia kiedys tez chodzila na gore o 20:00 a 21:30 maxymalnie juz spala... wtedy mielismy pobudke tak jak wy okolo 1. Ale cos sie przestawila... nie wiem juz dzis moze jakos ją przeciagne wieczorem bez snu.... u uda mi sie wrocic do normy... bo przez to ja tez schodze z lozka o 11.00 rano...

Haniu... progesteron slaby , czemu lakarz ci tego nie badal wczesniej?

Lenka, wiec mysle ze bierz te lekarstwa i czekamy na twoje testowanie.. nie pomoge zabardzo w lekach bo u mnie tego nie przechodzilam...
    Nie mysl ze jestesmy na innym wtapie :) Znamy sie tak dlugo ze to nie robi roznicy ;)

Nadzieja skoro masz juz plodne to uwazaj 😂 no albo nie uwazaj 😀😆

Lenka88 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn oj zdecydowanie uważam :) maluchy są słodkie ale dają w kość, podziwiam te które maja dwójkę, trójkę - nie sądzę żebym dała sobie radę..
    tak mój mąż nie jest Polakiem, pochodzi z Pakistanu :)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka dopóki skurczy brak to śpij. Ja dwa dni nie spalam z bólu po czym ciężko mi było przec. Bo nie miałam siły.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, kto ma dać radę jak nie Ty? Ty jesteś silna babka, takie sprawiasz wrażenie 😁 informuj i powodzenia 🥰

Nadzieja, to prawda, malutki jest przeeeeeslodki 😍
    Nasza mala jest kopia swojego taty. Niestety nie odziedziczyła po nim ładnej, oliwkowej karnacji, to jedno ma po mnie. A ja jestem blada jak dupa 🤪

Karola, nie znamy się, ale jakoś tak mocno przejęłam się tym rozdzieleniem Cię z małym, ze jak wczoraj napisałaś, ze mały jedzie do domu, to do końca dnia było mi tak ciepło na serduszku 😂😁 cieszcie się sobą i zdawaj relacje 😁

Mka, jak u Ciebie?

Lenka, ja po prostu trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

Marienn, podobno u takich maluchów wszystko się może zmienić jeszcze milion razy 😁 ja się modlę żeby ominął nas ten cały regres snu, bo ja na nocki narzekać nie mogę 🙈

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dopiero z 4h i już chce do domu.... tak strasznie mi się nudzi że już zjadłam wszystkie przekąski na porod 🤣🤣🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziękuję że myślami byłaś ze mną , to miłe;*

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,

w chwili obecnej nie mam jeszcze pewności, że piszę w odpowiednim wątku (planuję testować za kilka dni), ale przeglądałam całą masę wątków w aplikacji i ten konkretny przeczytałam bardzo obszernie (90 stron czytałam codziennie w każdej wolnej chwili 😜) i aktualnie już znam Wasze historie i odrobinkę się nawet przywiązałam 😉

Krótko o mnie:
    Mam na imię Karolina, mam 32 lata, super męża i 14 letnią córkę Wiktorię. W I ciążę zaszłam bardzo młodo i jak się zapewne domyślacie nie planowaliśmy jej z mężem 🙈
    O samej ciąży dowiedzieliśmy się w 21 tygodniu, kiedy to w końcu wybrałam się do lekarza, bo zaczął mi rosnąć brzuszek (ja myślałam, że spuchła mi macica) 😱 Miesiączki miałam na tamten moment nieregularne i żadnych, ale to żadnych objawów właściwie przez całą ciążę.
    Po 14 latach podjęliśmy decyzję o drugim dzieciątku i zdałam sobie sprawę, że po pierwsze: jestem całkiem "zielona", jeśli chodzi o jakiekolwiek objawy i planowanie, a po drugie: wydawało mi się, że podjęcie decyzji to 100% sukcesu w 1 miesiącu starań 🙈. I choć dziś jestem dopiero w 3 cyklu starań, to nieźle sie rozczarowałam na początku. Baaaardzo jest mi pomocne to forum i Wasze historie, bo się po trosze utożsamiam i "uczę" swojego ciała 😊

Aktualnie jestem w 21 dniu cyklu, cykle mam ok. 26 dniowe i mam bardzo dobre przeczucie 🥰 Planuję testować (jak wytrzymam) to w niedzielę, bo wtedy ma być okres, a jak nie wytrzymam to w piątek.

Trzymajcie proszę za mnie kciuki! Ja Wam kibicuję z całych sił 🤗

Lenka88 lubi tę wiadomość

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska witaj na forum:) trzymam kciuki i dawaj znać po testowaniu!

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka Oj dluzy się i nie ma co robić trzeba bylo sobie wziąść coś do czytania chociaż pewnie ciezko byłoby się skupić;)
    Luna u mnie dobrze mam wrażenie że coraz ciężej;p od dwóch dni jakoś mi ciężko pod biustem u góry na brzucho nie wiem od czego a takto jakoś leci ;) ale tak szczerze to jak tylko się położę to mi jakoś ciasno ciężko na górze brzucha i pod biustem już mnie to drażni a jak chodzę to jest ok...
    Teska to trzymamy kciuki żeby był piękny prezent na święta;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:09

• Teska Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście!
    Dziękuję 🤗

M-ka1990 lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska, ja swoje 2 kreski zobaczyłam 20.12, w dniu urodzin, wiec polecam ten dzień, sprawdzone, wtedy się udaje 😂 trzymam mocno kciuki za Was i liczę na wiadomości od Ciebie 😁

Mka, jakieś dolegliwości musisz mieć, dobrze ze takie delikatne 😁 oby tak dalej 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 16:18

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Teska, ja swoje 2 kreski zobaczyłam 20.12, w dniu urodzin, wiec polecam ten dzień, sprawdzone, wtedy się udaje 😂 trzymam mocno kciuki za Was i liczę na wiadomości od Ciebie 😁

Mka, jakieś dolegliwości musisz mieć, dobrze ze takie delikatne 😁 oby tak dalej 😁
    Haha już nie wiem co lepsze bo nie mogę siedzieć i leżeć 🙈

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Haha już nie wiem co lepsze bo nie mogę siedzieć i leżeć 🙈

Ja na sam koniec nie bardzo mogłam chodzić. I leżenie w łóżku w nocy to był dramat. Po urodzeniu dopiero odkryłam jaki my mamy super wygodny materac w łóżku 😂
    No ale nie ma lekko, trzeba przeżyć, przyzwyczajaj się do chodzenia 😂 tylko dzidzia z brzucha przewedruje na rączki 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:

Obawiam się, że mogę nie dotrwać do 20.12. 🙈
    To jest niesamowite jak bardzo chciałoby się wiedzieć tu i teraz..
    Moja córka jest z 18.12., może dotrwam chociaż do soboty 😅

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ