Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
M-ka1990 wrote:Jeszcze trochę do marca jest więc wszystkie będą długo po a ja będę rodzic 🤣
To faktycznie jeszcze chwila 🙈 aczkolwiek zleci szybciutko!
Dziewczyny napiszcie mi proszę, czy 1 tabletka kwasu foliowego dziennie w trakcie starań jest ok? Czytałam już różne wersje.. 2, 3 tabletki.. I zgłupiałam 😱
Nie biorę po za tym żadnych witamin, myślicie, że powinnam?
Wczoraj kupiłam test ciążowy, kusiło dziś rano, ale wytrzymałam 🙊 właściwie to stres mnie zżarł.. -
Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra, nie ma sensu bo jak nie wyjdzie ci negatyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da
Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie
A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz
Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈
Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 14:36
Kirra lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Kirra, nie ma sensu bo jak nie wyjdzie ci pozytyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da
Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie
A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz
Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈
Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..
Dziękuję Ci za odpowiedź! 😊
WOW, to faktycznie pięknie śpi Twoja Klarcia 😴💕 -
Kirra wrote:Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?
Ja jestem 10/11 dpo (wykres mi wariuje) i też już ledwo sie powstrzymuje 😱
Chociaż bardziej to stresik, że będzie negatyw..Kirra lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj nockę mielismy fajna, Tadeusz uczy się spać sam w łóżeczku;)
Marien super ,że twoja Klarcia tak ładnie spi;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia niech sie uczy ❤
Ja nie moge wyjsc z zachwytu jak udali mi sie splodzic takie dziecko ktore tak dlugo spi , nie placze i jescze samo usypia.. Klarcia nie lubi gdy sie ja kolysze czy dziuka... ok lubi zasypiac przy cycu albo na rekach ale najlepiej usypia jak odkladam do lozeczka albo wozka i zostawiam ja sama, zlote dziecko moge miec kolejne! Tylko musze odczekac 1.5roku po cc 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 01:19
Luna33, K&K, Teska lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉
Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?
P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍 -
K&K wrote:Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉
Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?
P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍
Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)
A ja na kupiłam tyle ciuszków na 56 🙈😂 -
K&k nie patrz na te rozmiary serio , mój Tadeo mierzy 60 cm A ja mu ubieram ubranka 56 ,teraz jest tyle rozmiarowek że myślę, że uda Ci się ubrac;)
K&K lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie
Marien slodka Klarcia ❤
Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan
Teska lubi tę wiadomość
-
M-ka1990 wrote:Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie
Marien slodka Klarcia ❤
Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan
Super, tak zrobię, dziękuję ❤ -
Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜
Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
NadziejaUmiera wrote:Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜
Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.
To nie sa checi zeby miec drugie tylko zeby szybciej wychowac i miec spokoj 🙈🤣 zawsze chialam 2-3 dzieci wiec musze czuc sie spelniona pod tym wzgledem 🤣 a mlodsza juz nie bede 🤣🤣 a nie zamierzam na starosc biegac po przedszkolach tylko wykopac gowniaki na dwor a sama popijac wino 🙈🙈🤣🤣
No ale jak mam je rodzic co 2 lata to nie ma sensu 🥴🥴🙄
Dzieki ze mnie pocieszylas ze Jakub tez jest taki spioszek w dzien tzn ze u nas wszystko okey 😀 niech spia sobie bobaski 😍 mi to pasuje 😍 Fajnie ze Jakub tez jest taki grzeczniutki teraz ❤👩 31l. + 👱♂️ 31l.
M-ka1990 wrote:Dziewczyny bo kupiłam płyny do prania do białego i koloru Lovela dla maluszka ale jakoś nie pomyslalam o płynie do płukania też by się pewnie przydał?🤣
Ja kupuje Kapsulki juz z plynem do plukania ale i tak delikatnie kapke dolewam, wiecmysle ze do plynu tez moze dobrze byloby dolac ale nie znam sie az tak bo nie uzywam plynow do prania👩 31l. + 👱♂️ 31l.