X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka doczytałam, że u Ciebie, również już bliziutko rozwiązania.
    Trzymam za Ciebie i dzidziusia bardzo mocno kciuki ✊✊😊😊

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    M-ka doczytałam, że u Ciebie, również już bliziutko rozwiązania.
    Trzymam za Ciebie i dzidziusia bardzo mocno kciuki ✊✊😊😊
    Jeszcze trochę do marca jest więc wszystkie będą długo po a ja będę rodzic 🤣

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Jeszcze trochę do marca jest więc wszystkie będą długo po a ja będę rodzic 🤣

To faktycznie jeszcze chwila 🙈 aczkolwiek zleci szybciutko!

Dziewczyny napiszcie mi proszę, czy 1 tabletka kwasu foliowego dziennie w trakcie starań jest ok? Czytałam już różne wersje.. 2, 3 tabletki.. I zgłupiałam 😱

Nie biorę po za tym żadnych witamin, myślicie, że powinnam?

Wczoraj kupiłam test ciążowy, kusiło dziś rano, ale wytrzymałam 🙊 właściwie to stres mnie zżarł..

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, nie ma sensu :) bo jak nie wyjdzie ci negatyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da :)

Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie :)
    A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz :)

Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈

Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 14:36

Kirra lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Kirra, nie ma sensu :) bo jak nie wyjdzie ci pozytyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da :)

Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie :)
    A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz :)

Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈

Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..

Dziękuję Ci za odpowiedź! 😊

WOW, to faktycznie pięknie śpi Twoja Klarcia 😴💕

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?

Ja jestem 10/11 dpo (wykres mi wariuje) i też już ledwo sie powstrzymuje 😱
    Chociaż bardziej to stresik, że będzie negatyw..

Kirra lubi tę wiadomość

• Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj nockę mielismy fajna, Tadeusz uczy się spać sam w łóżeczku;)
    Marien super ,że twoja Klarcia tak ładnie spi;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia niech sie uczy ❤

Ja nie moge wyjsc z zachwytu jak udali mi sie splodzic takie dziecko ktore tak dlugo spi , nie placze i jescze samo usypia.. Klarcia nie lubi gdy sie ja kolysze czy dziuka... ok lubi zasypiac przy cycu albo na rekach ale najlepiej usypia jak odkladam do lozeczka albo wozka i zostawiam ja sama, zlote dziecko ;) moge miec kolejne! Tylko musze odczekac 1.5roku po cc 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 01:19

Luna33, K&K, Teska lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉

Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
    Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷‍♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?

P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉

Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
    Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷‍♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?

P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍

Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. ;) jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • K&K Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. ;) jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)
    No właśnie ja też urodziłam się ponad czwórkę, i zawsze jedynak byłam okrąglejsza. Mąż za to jest wysoki. Wiadomo, że to mogą być geny ale jednak moja ginekolog woli najpierw wszystkie inne problemy wykluczyć.
    A ja na kupiłam tyle ciuszków na 56 🙈😂

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&k nie patrz na te rozmiary serio , mój Tadeo mierzy 60 cm A ja mu ubieram ubranka 56 ,teraz jest tyle rozmiarowek że myślę, że uda Ci się ubrac;)

K&K lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie ;)
    Marien slodka Klarcia ❤
    Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan ;)

Teska lubi tę wiadomość

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie ;)
    Marien slodka Klarcia ❤
    Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan ;)

Super, tak zrobię, dziękuję ❤

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜

Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo kupiłam płyny do prania do białego i koloru Lovela dla maluszka ale jakoś nie pomyslalam o płynie do płukania też by się pewnie przydał?🤣

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜

Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.

To nie sa checi zeby miec drugie tylko zeby szybciej wychowac i miec spokoj 🙈🤣 zawsze chialam 2-3 dzieci wiec musze czuc sie spelniona pod tym wzgledem 🤣 a mlodsza juz nie bede 🤣🤣 a nie zamierzam na starosc biegac po przedszkolach tylko wykopac gowniaki na dwor a sama popijac wino 🙈🙈🤣🤣
    No ale jak mam je rodzic co 2 lata to nie ma sensu 🥴🥴🙄

Dzieki ze mnie pocieszylas ze Jakub tez jest taki spioszek w dzien ;) tzn ze u nas wszystko okey 😀 niech spia sobie bobaski 😍 mi to pasuje 😍 Fajnie ze Jakub tez jest taki grzeczniutki teraz ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dziewczyny bo kupiłam płyny do prania do białego i koloru Lovela dla maluszka ale jakoś nie pomyslalam o płynie do płukania też by się pewnie przydał?🤣

Ja kupuje Kapsulki juz z plynem do plukania ale i tak delikatnie kapke dolewam, wiecmysle ze do plynu tez moze dobrze byloby dolac ;) ale nie znam sie az tak bo nie uzywam plynow do prania :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się kupi i po nowym roku czas na pranie 😅
    Marien a to nie tak że starać się można dopiero po 2 latach o dziecko po cc ? Więc rodzic jeszcze później....

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ