Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka doczytałam, że u Ciebie, również już bliziutko rozwiązania.
    Trzymam za Ciebie i dzidziusia bardzo mocno kciuki ✊✊😊😊

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska wrote:
    M-ka doczytałam, że u Ciebie, również już bliziutko rozwiązania.
    Trzymam za Ciebie i dzidziusia bardzo mocno kciuki ✊✊😊😊
    Jeszcze trochę do marca jest więc wszystkie będą długo po a ja będę rodzic 🤣

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Jeszcze trochę do marca jest więc wszystkie będą długo po a ja będę rodzic 🤣

To faktycznie jeszcze chwila 🙈 aczkolwiek zleci szybciutko!

Dziewczyny napiszcie mi proszę, czy 1 tabletka kwasu foliowego dziennie w trakcie starań jest ok? Czytałam już różne wersje.. 2, 3 tabletki.. I zgłupiałam 😱

Nie biorę po za tym żadnych witamin, myślicie, że powinnam?

Wczoraj kupiłam test ciążowy, kusiło dziś rano, ale wytrzymałam 🙊 właściwie to stres mnie zżarł..

• Kirra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, nie ma sensu :) bo jak nie wyjdzie ci negatyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da :)

Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie :)
    A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz :)

Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈

Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 14:36

Kirra lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Kirra, nie ma sensu :) bo jak nie wyjdzie ci pozytyw to pomyslisz "aaa bo wieczorem, aaa bo 9dp" wiec i tak nic nie da :)

Teska jedna tabletka kwasu fol 400 wystarczy i nie bierz wiecej, organizm i tak wiecej nie wchlonie :)
    A jak zajedzisz w ciaze to mozesz brac witaminy dla kobiet w ciazy. Teraz bierz wszystko co czujesz :)

Karola, on jest taki duuuziiii ❤ Klarcia przy nim nadal jest malusia ❤ gdzie on tam ci w tym brzuszku sie miescil 😍 ja codziennie Klarci pytam jak bylo w brzuszku i co tam robila 😆 niepojete dla mnie jak te bejbusie sie tam mieszcza 🙈

Ps. Udalo sie wczoraj uspac Klarcie o 11.20 i spala do 6.20 ❤ trafila mi zie taka spioszka ze szok... pewnie powinnam ja wybudzac w nocy ale nie mam sily 😆 jak wyjdzie we wtorek ze za malo wazy to wtexy bede wybudzala..

Dziękuję Ci za odpowiedź! 😊

WOW, to faktycznie pięknie śpi Twoja Klarcia 😴💕

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Dziewczyny czy jest w ogóle sens robić test 9dpo wieczorem? Czy którejś z Was w ogóle wyszedł pozytyw tak wcześnie?

Ja jestem 10/11 dpo (wykres mi wariuje) i też już ledwo sie powstrzymuje 😱
    Chociaż bardziej to stresik, że będzie negatyw..

Kirra lubi tę wiadomość

• Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj nockę mielismy fajna, Tadeusz uczy się spać sam w łóżeczku;)
    Marien super ,że twoja Klarcia tak ładnie spi;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia niech sie uczy ❤

Ja nie moge wyjsc z zachwytu jak udali mi sie splodzic takie dziecko ktore tak dlugo spi , nie placze i jescze samo usypia.. Klarcia nie lubi gdy sie ja kolysze czy dziuka... ok lubi zasypiac przy cycu albo na rekach ale najlepiej usypia jak odkladam do lozeczka albo wozka i zostawiam ja sama, zlote dziecko ;) moge miec kolejne! Tylko musze odczekac 1.5roku po cc 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 01:19

Luna33, K&K, Teska lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉

Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
    Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷‍♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?

P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Hej! ☺️ Sorki, że się tak wcinam w wątek, ale widzę, że tutaj Karolina pisze trochę więcej niż na siostrzanym na którym jestem, a mam jedno pytanko 😉

Czy Twój Tadeusz był starszy na USG niż z OM? Chodzi mi o wagę, bo moja Julka jest wagowo prawie dwa tygodnie do przodu.
    Lekarze szukają przyczyny, bo jak narazie cukrzycą jest wykluczona, chociaż muszę powtórzyć krzywą 🤢 i tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy poprostu szykuje się mały klocuszek 🤷‍♀️ możesz powiedzieć jak to wyglądało u Ciebie?

P. S. Wasze dziudziulki takie są słodkie 😍

Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. ;) jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • K&K Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Tak, Tadeusz na USG był starszy niż z OM . Ale ja bardziej patrzyłam na geny . Mój Piotrek ponad 4 kg i tak myślałam, że pewnie Tadeusz podobnie będzie ważyć. ;) jak jest wszystko w porządku twoja bym tutaj na twoim miejscu nie szukała problemu, będziesz miała klocuszka po prostu;)
    No właśnie ja też urodziłam się ponad czwórkę, i zawsze jedynak byłam okrąglejsza. Mąż za to jest wysoki. Wiadomo, że to mogą być geny ale jednak moja ginekolog woli najpierw wszystkie inne problemy wykluczyć.
    A ja na kupiłam tyle ciuszków na 56 🙈😂

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&k nie patrz na te rozmiary serio , mój Tadeo mierzy 60 cm A ja mu ubieram ubranka 56 ,teraz jest tyle rozmiarowek że myślę, że uda Ci się ubrac;)

K&K lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie ;)
    Marien slodka Klarcia ❤
    Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan ;)

Teska lubi tę wiadomość

• Teska Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Teska ja np brałam przed ciaza mama dha premium plus i tam masz kwa foliowy i inne witaminy,polecam zobaczyć rekomendacje Pana tabletki na witaminy przed ciaza i w trakcie ;)
    Marien slodka Klarcia ❤
    Karolcia fajnie ze tak szybko przyzwyczajasz do łóżeczka też man taki plan ;)

Super, tak zrobię, dziękuję ❤

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜

Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo kupiłam płyny do prania do białego i koloru Lovela dla maluszka ale jakoś nie pomyslalam o płynie do płukania też by się pewnie przydał?🤣

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Marienn widać jak urosła Klara🥰 słodka jest. Podziwiam za chęci do drugiego baby 😜

Od wczoraj ja narzekać nie mogę. Jakub mi śpi spokojnie w dzień. Też nic nie robię żeby usnął💪😄chciałam go na matę a ten chrapie. Wieczorem jest też znacznie lepiej, mniej marudzi.

To nie sa checi zeby miec drugie tylko zeby szybciej wychowac i miec spokoj 🙈🤣 zawsze chialam 2-3 dzieci wiec musze czuc sie spelniona pod tym wzgledem 🤣 a mlodsza juz nie bede 🤣🤣 a nie zamierzam na starosc biegac po przedszkolach tylko wykopac gowniaki na dwor a sama popijac wino 🙈🙈🤣🤣
    No ale jak mam je rodzic co 2 lata to nie ma sensu 🥴🥴🙄

Dzieki ze mnie pocieszylas ze Jakub tez jest taki spioszek w dzien ;) tzn ze u nas wszystko okey 😀 niech spia sobie bobaski 😍 mi to pasuje 😍 Fajnie ze Jakub tez jest taki grzeczniutki teraz ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Dziewczyny bo kupiłam płyny do prania do białego i koloru Lovela dla maluszka ale jakoś nie pomyslalam o płynie do płukania też by się pewnie przydał?🤣

Ja kupuje Kapsulki juz z plynem do plukania ale i tak delikatnie kapke dolewam, wiecmysle ze do plynu tez moze dobrze byloby dolac ;) ale nie znam sie az tak bo nie uzywam plynow do prania :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się kupi i po nowym roku czas na pranie 😅
    Marien a to nie tak że starać się można dopiero po 2 latach o dziecko po cc ? Więc rodzic jeszcze później....

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ