Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlsnie nie wiem pogubilam sie w tym bo jedni mowia ze starasz sie po 1.5r a rodzisz akurat po 2L a inni ze starasz sie po 2L dopiero...
    Wiec blizej tej daty bede sie sie cos moze dowiadywac 🤣🙈 jak nie osiwieje🙈 ale swoja droga to nikt ani e szpitalu ani od poloznej anj u rodzinnej mi o tym nie mowil, dowiedzialam sie o tym z internetu... 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja też dokładnie nie wiem ... ogólnie to chodzi o to żeby się tam wszystko pozrastalo bo jak zajdziesz w ciążę i zacznie się wszystko powiększać to może co nie co popuścić... więc nie wiem znając życie to każdemu inaczej się wszystko goi itp

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma wściekliznę 😆 jestem prawie pewna ze ona któregoś dnia po prostu wstanie na nogi w ten sposób:

https://tenor.com/view/kip-up-flip-up-hair-out-funny-wig-out-gif-15007808

Ja nawet nie będę specjalnie zdziwiona. To, jak ona się trzepie, to jest jakiś kosmos 😂 dzisiaj w 10 minzrobila na macie 2 okrążenia wokół własnej osi. Czuje ze ona będzie szogunem okrutnym 😂 już jest, ale jak zacznie się przemieszczać, to może być wesoło 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 20:55

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Luna masz ciekawie 😁 może szybciej zacznie chodzić 😅 nudno nie będziesz miała;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa Luna rozwalilas system 🤣
    Moja kolezanka w Polsce tez ma Nadie i tez taka rozbujnica mala🙈 wiec moze to imienne 🤣🤣🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę Nadie i mam nadzieje ze to nie imienne 😆😆 ale już słyszałam o kilku TAKICH Nadiach 🙈
    Wogole mam wrażenie ze ona chce już pełzać 😳 leżąc na brzuchu podciąga kolana pod brzuch i dupina do gory jedzie 🙈 tylko ręce ja blokują 😂

Ale poza tym jest tak przekochana, ciagle się smieje, gada, ostatnio ma na prawdę taki czas ze właściwie nie płacze. Aż nie mogę uwierzyć jaka ona jest pogodna i radosna cały czas ❤️ Oczywiście do jakiegoś kolejnego skoku/zębów/złego dnia 🤪 jeśli kiedyś będę na nią narzekać, proszę o wirtualnego mocnego kopa w tyłek 😂

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sie ceni wlasnie ! Kiedys napewno beda jeszcze gorsze dni u kazdej znas , i chwile niemocy... ale nie ma co sie zastsnawiac :) Trzeba cieszyc sie chwila ❤ mega sie ciesze ze Nadia daje ci teraz tyle radosci 😍😍😍

Wiesz moze byc tak ze ona bedzie juz powoli do raczkowania sie szykowac 🙈🙈😁😁 pocwiczy i ruszy jakies pełzanko po ziemi...

Ostatnio znajomy wrzucil na fcb swojego synka 6msc w chodziku... troche mnie to przerazilo ze chyba jednak za szybko 😳 co myslisz ? Moja znajoma twierdzi ze w sam raz... a mi sie wydaje ze chodzik to jakos od 9miesiaca chyba.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ja mam i proszek i płyn. Kupiłam 4kg proszku potem pomalowałam się że to do białego i dokupilam kolejny do koloru 🤦‍♂️ ale zużyje się na pewno wszystko :D

Luna jak to leci że Twoja Nadia już się zbiera do pełzania 😍

Alutka jak tam? Rodzisz? :D

M-ka1990, Marienn lubią tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie wydaje ze to tylko jakieś ćwiczenia, raczej za szybko na pełzanie u niej.. w styczniu idziemy do fizjo to zobaczymy co powie.
    Taka jest niby hop do przodu, a nadal nie ogarnia ze sline można połykać zamiast wypluwać 🤷‍♀️😂😂

Marienn, ja osobiscie zaczelam chodzić jak miałam 9 msc wiec wszystko jest możliwe ale wiadomo, ze każde dziecko jest inne 😁 nie zmienia to faktu ze chodziki nie są zalecane, dziecko powinno wszystko zrobić samo - samo się obracać, samo usiąść, samo zacząć chodzić itd. Wiadomo ze my chodziliśmy w chodzikach i żyjemy, ale jeśli jest udowodnione ze one negatywnie wpływają na dziecko i jego rozwój, to ja nie będę pospieszac na sile. Ale wiadomo, każdy robi, jak uważa 😁

Czytałam ze Wasza Klarcia to taki śpioch, tez się cieszę ze daje Wam pospać 😁 a śpi z Wami czy w łóżeczku? Ja to bym czasem chciała z mala spać ale boje się ze jej coś zrobię 🙈 a stary to już na pewno, ona chyba po nim ma to rzucanie się przez sen..
    Klarcia śliczna 😍😍

I Tadzik przystojniak 😎🥰

Ja tez używałam z Loveli proszku i płynu do płukania. Płyn ostatnio się skończył wiec wysłałam starego żeby kupił i wrócił z płynem do prania, klasyk 😂 wiec na razie piore bez płynu do płukania 🤦‍♀️

Właśnie, Alutka, coś tam próbują wywołać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 03:49

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że właśnie podłączają oxy, trzymajcie kciuki.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, powodzenia ! 😊🥰

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka Kciuki! ❤ Abys sie nie umeczyla mocno !

Luna, Klara spi w lozeczku, nie biore jej do siebie wcale nawet z rana jak jestem juz sama... boje sie. Moj stary tak spi, tak chrapie ze o 11.00 w nocy jak mala placze do cyca a ja jestem na dole domu (on w sypialni) to ja slysze ze placze a on nie.🤣🤣 wiec napewno by nie czul jej tym bardziej 🥴 dzis w nocy ciagalam go o 4.00 zeby przwstal chrapac, a on mi mowi "chrapalem?prosze mnie delikatniej ruszac" 🤣🤣🤣 A z rana to sama sobie nie wierze wiec mala spi w lozeczku. Mam kamere zamontowana nad, wiec patrze w monitorek zeby nie wstawac i nie zagladac.
    Daj znac po fizjo co ci powiedzieli.
    Ja czekam na wizyte do ortopedy zeby zobaczyl te paluszki.
    Martwi mnie ze ona ma te piastki tak zacisniete. ... a tutaj uwaza sie ze napiecie miesniowe nie istnieje u dzieci tylko u ludzi dopiero po 45 r.z. 😆🥴🥴🥴
    Ale czytalam tez ze moze odpuscic samo jesli jest.

A jesli chodzik to tez nie wiem czy podam, moze nie, ale juz napewno nie w 6msc.

A z ta slina to mnie rozwalilas 🤣🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, powodzenia!!

Marienn, u nas jest to samo, identycznie 😆 stary się nie budzi a ja pod prysznicem słyszę ze mala marudzi. No cyrk 🤪

Piąstkami na prawdę bym się nie przejmowała. W 3-4 msc raczki powinny być luźniejsze. Klara ma jeszcze czas :) ale oczywiście skonsultuj i mam nadzieje ze Cię to uspokoi 😁 a kiedy macie wizytę?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak termin z om Alutka:)
    Trzymam kciuki, dasz radę 🤗❤
    Dawaj Luka !

U mnie nocka nie przespana juhuuu!😁 mały skończył tydzień Ale numer ,macie rację czas leci okropnie..

Z tych gorszych spraw, niestety dre koty ze swoim Piotrkiem.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka kciuki 🤞🤞💪

Luna aż prychnelam z tą ślina 🤣

Karola już tydzień :o szok po prostu. A po za tym jesteście w nowej sytuacji, której się uczycie i Ty z mężem i maluch, na pewno wypracujecie sobie wszytsko tylko trzeba czasu. Plus sieczka hormonalna na pewno nie pomoga...ale będzie dobrze 🥰 moja położna zawsze powtarza że na porodówce nie rodzi się tylko dziecko ale tez rodzice 😘

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie mam pojecia kiedy wizyta bo to na nfz tak jakby .
    Nie chce isc prywatnie jeszcze bo rodzinna mowila ze moze byc za wczesnie i zeby ppczekac jak mala skonczy wlasnie z 3miesiace. A do tego czasu powinnam juz dostac wizyte na nfz. Tutaj sie czeka na list. Dzwonili do mnie 2tyg temu ze maja zlecenie zapisac nas do ortopedy dzieciecego, potwierdzilam i mam czekac na list. Wiec mysle ze z miesiac moze ? Jak bedzie dluzej to pojde prywatnie .

Karolcia leci ten ale tydzien to ty jeszcze wymagasz mocnych przytulaskow.... ja po tygodniu nie czulam sie najlepiej... co ten Piotrus ci Robi? ❤ nowa sytuacja? Czy nie ma go z toba? ❤
    A nocka? Maly plakal?

Agaga ty sie juz sbierasz powoli? 😁😁😁❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 11:31

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama jest ze mną A Piotrek do 22.12 pracuje. Głównie chodzi o psa, mam wrażenie że dla niego jest pies ważniejszy od dziecka. Dzisiaj pogryzla mi buty bo jej nie wpuscilam do pokoju. .nie zgadzam się na lizanie i spanie obok dziecka. I chyba to to złości. Dzisiaj będziemy rozmawiać. Jak wróci z pracy.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh juz rozumiem ❤ moze nie jest mu pies wazniejszy tylko stara sie psu poswiecic tyle uwagi zeby pies nie byl zazdrosny o Tadzia.. to w sumie jest wazne zeby jakos to podzielic. No ale nie dziwie ci sie ❤ tez bym sie denerwowala... Porozmawiajcie na spokojnie i napewno znajdziecie rozwiazanie. Fajnie ze nie pozwalasz na zbyt wiele w pietwszych tygodniach dla Psiaka 😁
    A jak siostra bez mamy sobie radzi? Nie jest zazdrosna?

Patrzcie jaka fajna czape ma Klarcia 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 01:19

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra daje radę ma faceta w domu i cały czas chrzestna jest przy niej. Kasia nie jest zazdrosną rozumie moja sytuację całe szczęście;)

Jakaa boska czapa , kochana Klarcia urosla troszkę?🥰😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie ze tak masz z siostra ❤

Mialam zmierzyc ja wlasnie ale okupciala sie po pachy i wyszlo mi z glowy 😆😆 sprobuje pozniej ☺️ ale po ubrankach widze ze juz 56 sa scisle wiec pewnie cos urosla 😆

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ