X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlsnie nie wiem pogubilam sie w tym bo jedni mowia ze starasz sie po 1.5r a rodzisz akurat po 2L a inni ze starasz sie po 2L dopiero...
    Wiec blizej tej daty bede sie sie cos moze dowiadywac 🤣🙈 jak nie osiwieje🙈 ale swoja droga to nikt ani e szpitalu ani od poloznej anj u rodzinnej mi o tym nie mowil, dowiedzialam sie o tym z internetu... 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja też dokładnie nie wiem ... ogólnie to chodzi o to żeby się tam wszystko pozrastalo bo jak zajdziesz w ciążę i zacznie się wszystko powiększać to może co nie co popuścić... więc nie wiem znając życie to każdemu inaczej się wszystko goi itp

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma wściekliznę 😆 jestem prawie pewna ze ona któregoś dnia po prostu wstanie na nogi w ten sposób:

https://tenor.com/view/kip-up-flip-up-hair-out-funny-wig-out-gif-15007808

Ja nawet nie będę specjalnie zdziwiona. To, jak ona się trzepie, to jest jakiś kosmos 😂 dzisiaj w 10 minzrobila na macie 2 okrążenia wokół własnej osi. Czuje ze ona będzie szogunem okrutnym 😂 już jest, ale jak zacznie się przemieszczać, to może być wesoło 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 20:55

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Luna masz ciekawie 😁 może szybciej zacznie chodzić 😅 nudno nie będziesz miała;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa Luna rozwalilas system 🤣
    Moja kolezanka w Polsce tez ma Nadie i tez taka rozbujnica mala🙈 wiec moze to imienne 🤣🤣🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę Nadie i mam nadzieje ze to nie imienne 😆😆 ale już słyszałam o kilku TAKICH Nadiach 🙈
    Wogole mam wrażenie ze ona chce już pełzać 😳 leżąc na brzuchu podciąga kolana pod brzuch i dupina do gory jedzie 🙈 tylko ręce ja blokują 😂

Ale poza tym jest tak przekochana, ciagle się smieje, gada, ostatnio ma na prawdę taki czas ze właściwie nie płacze. Aż nie mogę uwierzyć jaka ona jest pogodna i radosna cały czas ❤️ Oczywiście do jakiegoś kolejnego skoku/zębów/złego dnia 🤪 jeśli kiedyś będę na nią narzekać, proszę o wirtualnego mocnego kopa w tyłek 😂

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sie ceni wlasnie ! Kiedys napewno beda jeszcze gorsze dni u kazdej znas , i chwile niemocy... ale nie ma co sie zastsnawiac :) Trzeba cieszyc sie chwila ❤ mega sie ciesze ze Nadia daje ci teraz tyle radosci 😍😍😍

Wiesz moze byc tak ze ona bedzie juz powoli do raczkowania sie szykowac 🙈🙈😁😁 pocwiczy i ruszy jakies pełzanko po ziemi...

Ostatnio znajomy wrzucil na fcb swojego synka 6msc w chodziku... troche mnie to przerazilo ze chyba jednak za szybko 😳 co myslisz ? Moja znajoma twierdzi ze w sam raz... a mi sie wydaje ze chodzik to jakos od 9miesiaca chyba.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka ja mam i proszek i płyn. Kupiłam 4kg proszku potem pomalowałam się że to do białego i dokupilam kolejny do koloru 🤦‍♂️ ale zużyje się na pewno wszystko :D

Luna jak to leci że Twoja Nadia już się zbiera do pełzania 😍

Alutka jak tam? Rodzisz? :D

M-ka1990, Marienn lubią tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie wydaje ze to tylko jakieś ćwiczenia, raczej za szybko na pełzanie u niej.. w styczniu idziemy do fizjo to zobaczymy co powie.
    Taka jest niby hop do przodu, a nadal nie ogarnia ze sline można połykać zamiast wypluwać 🤷‍♀️😂😂

Marienn, ja osobiscie zaczelam chodzić jak miałam 9 msc wiec wszystko jest możliwe ale wiadomo, ze każde dziecko jest inne 😁 nie zmienia to faktu ze chodziki nie są zalecane, dziecko powinno wszystko zrobić samo - samo się obracać, samo usiąść, samo zacząć chodzić itd. Wiadomo ze my chodziliśmy w chodzikach i żyjemy, ale jeśli jest udowodnione ze one negatywnie wpływają na dziecko i jego rozwój, to ja nie będę pospieszac na sile. Ale wiadomo, każdy robi, jak uważa 😁

Czytałam ze Wasza Klarcia to taki śpioch, tez się cieszę ze daje Wam pospać 😁 a śpi z Wami czy w łóżeczku? Ja to bym czasem chciała z mala spać ale boje się ze jej coś zrobię 🙈 a stary to już na pewno, ona chyba po nim ma to rzucanie się przez sen..
    Klarcia śliczna 😍😍

I Tadzik przystojniak 😎🥰

Ja tez używałam z Loveli proszku i płynu do płukania. Płyn ostatnio się skończył wiec wysłałam starego żeby kupił i wrócił z płynem do prania, klasyk 😂 wiec na razie piore bez płynu do płukania 🤦‍♀️

Właśnie, Alutka, coś tam próbują wywołać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 03:49

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że właśnie podłączają oxy, trzymajcie kciuki.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, powodzenia ! 😊🥰

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka Kciuki! ❤ Abys sie nie umeczyla mocno !

Luna, Klara spi w lozeczku, nie biore jej do siebie wcale nawet z rana jak jestem juz sama... boje sie. Moj stary tak spi, tak chrapie ze o 11.00 w nocy jak mala placze do cyca a ja jestem na dole domu (on w sypialni) to ja slysze ze placze a on nie.🤣🤣 wiec napewno by nie czul jej tym bardziej 🥴 dzis w nocy ciagalam go o 4.00 zeby przwstal chrapac, a on mi mowi "chrapalem?prosze mnie delikatniej ruszac" 🤣🤣🤣 A z rana to sama sobie nie wierze wiec mala spi w lozeczku. Mam kamere zamontowana nad, wiec patrze w monitorek zeby nie wstawac i nie zagladac.
    Daj znac po fizjo co ci powiedzieli.
    Ja czekam na wizyte do ortopedy zeby zobaczyl te paluszki.
    Martwi mnie ze ona ma te piastki tak zacisniete. ... a tutaj uwaza sie ze napiecie miesniowe nie istnieje u dzieci tylko u ludzi dopiero po 45 r.z. 😆🥴🥴🥴
    Ale czytalam tez ze moze odpuscic samo jesli jest.

A jesli chodzik to tez nie wiem czy podam, moze nie, ale juz napewno nie w 6msc.

A z ta slina to mnie rozwalilas 🤣🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, powodzenia!!

Marienn, u nas jest to samo, identycznie 😆 stary się nie budzi a ja pod prysznicem słyszę ze mala marudzi. No cyrk 🤪

Piąstkami na prawdę bym się nie przejmowała. W 3-4 msc raczki powinny być luźniejsze. Klara ma jeszcze czas :) ale oczywiście skonsultuj i mam nadzieje ze Cię to uspokoi 😁 a kiedy macie wizytę?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak termin z om Alutka:)
    Trzymam kciuki, dasz radę 🤗❤
    Dawaj Luka !

U mnie nocka nie przespana juhuuu!😁 mały skończył tydzień Ale numer ,macie rację czas leci okropnie..

Z tych gorszych spraw, niestety dre koty ze swoim Piotrkiem.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka kciuki 🤞🤞💪

Luna aż prychnelam z tą ślina 🤣

Karola już tydzień :o szok po prostu. A po za tym jesteście w nowej sytuacji, której się uczycie i Ty z mężem i maluch, na pewno wypracujecie sobie wszytsko tylko trzeba czasu. Plus sieczka hormonalna na pewno nie pomoga...ale będzie dobrze 🥰 moja położna zawsze powtarza że na porodówce nie rodzi się tylko dziecko ale tez rodzice 😘

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie mam pojecia kiedy wizyta bo to na nfz tak jakby .
    Nie chce isc prywatnie jeszcze bo rodzinna mowila ze moze byc za wczesnie i zeby ppczekac jak mala skonczy wlasnie z 3miesiace. A do tego czasu powinnam juz dostac wizyte na nfz. Tutaj sie czeka na list. Dzwonili do mnie 2tyg temu ze maja zlecenie zapisac nas do ortopedy dzieciecego, potwierdzilam i mam czekac na list. Wiec mysle ze z miesiac moze ? Jak bedzie dluzej to pojde prywatnie .

Karolcia leci ten ale tydzien to ty jeszcze wymagasz mocnych przytulaskow.... ja po tygodniu nie czulam sie najlepiej... co ten Piotrus ci Robi? ❤ nowa sytuacja? Czy nie ma go z toba? ❤
    A nocka? Maly plakal?

Agaga ty sie juz sbierasz powoli? 😁😁😁❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 11:31

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama jest ze mną A Piotrek do 22.12 pracuje. Głównie chodzi o psa, mam wrażenie że dla niego jest pies ważniejszy od dziecka. Dzisiaj pogryzla mi buty bo jej nie wpuscilam do pokoju. .nie zgadzam się na lizanie i spanie obok dziecka. I chyba to to złości. Dzisiaj będziemy rozmawiać. Jak wróci z pracy.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh juz rozumiem ❤ moze nie jest mu pies wazniejszy tylko stara sie psu poswiecic tyle uwagi zeby pies nie byl zazdrosny o Tadzia.. to w sumie jest wazne zeby jakos to podzielic. No ale nie dziwie ci sie ❤ tez bym sie denerwowala... Porozmawiajcie na spokojnie i napewno znajdziecie rozwiazanie. Fajnie ze nie pozwalasz na zbyt wiele w pietwszych tygodniach dla Psiaka 😁
    A jak siostra bez mamy sobie radzi? Nie jest zazdrosna?

Patrzcie jaka fajna czape ma Klarcia 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 01:19

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra daje radę ma faceta w domu i cały czas chrzestna jest przy niej. Kasia nie jest zazdrosną rozumie moja sytuację całe szczęście;)

Jakaa boska czapa , kochana Klarcia urosla troszkę?🥰😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie ze tak masz z siostra ❤

Mialam zmierzyc ja wlasnie ale okupciala sie po pachy i wyszlo mi z glowy 😆😆 sprobuje pozniej ☺️ ale po ubrankach widze ze juz 56 sa scisle wiec pewnie cos urosla 😆

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ