Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna33 wrote:Prenatalne mam 24 😁 i nigdy nie sądziłam ze będę aż tak czekać na wizytę u ginekologa, tak jak teraz czekam ma każda 😂
I Twoich tez nie mogę się już doczekać, ciekawe czy już coś o płci Ci powie. Bo ze wszystko będzie ok zdrowotnie - to pewne ☺️
Masz racje z rym ze już nigdy nie przestaniemy się martwić. Nawet jak już urodzimy, wtedy to dopiero się zacznie 😂
To będę czekać do 24 😍
I też nie pamiętam kiedy się położyłam tak późno.. o 21 odcina mi prąd 🤣 -
Dziewczyny ja juz ledwo chodze, juz bym sie polozyla, od kilku dni jestem w lozku od 21 maxymalnie a teraz dostalam takie zmiany popoludniowe 3x w tyg takze ja nie wiem jak ja to zniose 😂 juz mam ochote kazdego klienta wystrzelic 🙊🙊🙈🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kochane bierzecie witaminy dla kobiet w ciazy?
Ja dzis zakupilam jakis bogaty skla naturalnych Vitamin z Healthy Shop dla Kobiet w ciazy. Podobno najlepsze i mam nadzieje ze pomoge mi przejsc ladnie przez ta ciaze...
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Biorę to samo 🙈 mówię Ci, urodzimy tez tego samego dnia 😂
Nie Libię w nich tylko tego ze są takie sporawe i jak gdzieś mi staną w przełyku to później pół dnia mi się odbija ryba 🙈😂
Hahahaha, to ja mam problem jak od razu nie połknę za pierwszym popiciem. Przykleja mi się to w gębie i jest... Obrzydliwe! Tak jak mówisz, ryba później cały dzień męczy 😂 -
🙈🙈 Serio jak wy urodzicie razem to bedzie wesolo 😂😂
Ja biore Prenatal Multivitamin (Terra nova) i jak czytam sklad to ja w zyciu tyle vitamin nie mialam i wszystkie naturalne 🥰🥰
Dzis czuje sie za dobrze jakby mi nic nie bylo....bylam rano u rodzinnego na powtorzeniu krwi na bete , prosilam by zrobil odrazu progesteron ale powiedzial ze nie moze bo on nie poniosą odpowiedzialnosci jesli wyjdzie za slaby. A w tym kraju nie podtrzymuje sie ciazy, jest tylko czysta natura. Wiec czekam na wynik bety , ma byc jutro lub w piatek i jak wyjdzie wpozadku to umowie sie do prywatnego Polskiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 13:13
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, jestem w szoku jak opowiadasz o tym jak tam wyglada opieka lekarska. U nas na NFZ tez bywa różnie ale chyba nie aż tak złe... a prywatnie nie można narzekać, wystarczy ze znajdziemy lekarza który nam odpowiada.
Ciesz się ze dobrze się czujesz, może będziesz ta szczęściara która przejdzie ciąże bezproblemowo 😁
Moja przyjaciółka w pierwszej ciąży czuła się lepiej niż przed ciąża 😂 a teraz jest w drugiej i powiedziała ze to ostatnia, jeśli dożyje do porodu 🙈 -
Opieka tutaj jest masakryczna , jedyne co to z tego co wiem to Polki wolą rodzic tutaj niz w Polsce, bo w polsce ludzie sa bezczelni, jest duzo chamstwa .. to akurat prawda, tutaj jest bardzo milo, skaczą nad toba jak nad jajkiem glaskają są przeeeemili , ale co z tego jak nic nie robią.
Dla nich jest Natura...
A w polsce sama doswiadczylam duzo bezczelnosci w przychodniach. Oczywiscie jesli ja przyjezdzam zagranicy i jest gotówka to inna gadka, ale czasem widze jak traktują miejscowych.. ''Siada tam i czeka!'' jak takie cos slysze to mnie krew zalewa...
Czasem toPan/Pani w Polsce jest bardzo irytujące, i to chyba sprowadza do takich sluzbowych dziwnych rozmow. My tutaj uzywamy do wszystkiego YOU, czyli ty i jest o wiele latwiej i milej.
Czy w szkole czy w pracy czy u lekarza mówisz You can , you must , have you?
A w Polsce przez wyrazenia Pan Pani tworzy sie taka sluzbowa bariera ktorej bardzo nie lubie...
No ale coz mam cichą nadzieje ze w Polsce duzo sie zmieni jak juz wrocimy za kilka lat na stale bo juz ludzie wracają z zagranicy masowo i moze troszkę wprowadzą w polsce takiego usmiechu w ludziach👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tak to już w Polsce jest zakodowane ze wszyscy na Pan. Bardzo oficjalnie, obawiam się ze nie za szybko to się zmieni
Właśnie przez takie odzywki raczej oszczędzam sobie wizyt na NFZ, to nie na moje nerwy. Wiadomo, prywatnie tez można się spotkać z chamstwem ale tu akurat mam szczęście. No oprócz Pani dermatolog u której byłam już będąc w ciąży. W INTERNECIE sprawdzała czy maści, które mi przepisała, można stosować w ciąży. I stwierdziła ‚nic nie piszą żeby nie było można, to chyba można. To Pani sobie wykupi’. Byłam w szoku.
Oczywiście skonsultowałam to z ginem i pozwolił mi to brać bez chwili zawahania, ale ta kobieta mnie rozwaliła..
Niewyspana, o której jutro mam odświeżać forum po info od Ciebie?? -
Marienn,
Według mnie w Polsce nic się nie zmieni. Naród jest w znacznej części tak zacofany, że to aż obrzydliwe. To będzie okrutne co powiem, ale pozostaje nam czekać, aż niektórzy ludzie po prostu umrą. 🤦
I może, może kiedyś...
Luna,
Wizytę mam na 16. Nie wiem jak ja jutrzejszy cały dzień przeżyje, chyba sobie pozwolę spać do 14. 😂😂😂 -
Dokladnie wiem ze to brzmi dosc wrednie ale czesto jak latamy do Polski to mowilismy z partnerem ze te ''baby w oknach i te za płotami '' są przerazające.... Ze trzeba czekac az to ''powymiera'' i wtedy stworzy sie cos nowego... ale to chyba jeszcze nie moja epoka..
Z zycia wziete, ostatnim latem pojechalam z moim na wieś do jego rodziny , bylam w czarnych spodenkach i czarnym topie- i uslyszalam od rodziny '' O Boze a ty cos tak na czarno , przebralabys sie bo na wsi powiedza ze przyjechali tak to jakis pogrzeb jest...''
Moooze nasze dzieci będą miały lepiej.
Niewyspana bede jutro sprawdzala co nam ciekawego powiesz
PS. Dziewczyny czy wy uprawiacie sex normalnie? <nie wiem jak jest nienormalnie> ale zastanawiam sie jak to bedzie bo niby wiem ze mozna ale ja sie bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 17:47
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jeśli to tak jest, to ja codziennie chodzę ubrana jak na pogrzeb 😂 akceptuje tylko czarne i czerwone ubrania 😂
U nas jest różnie. Długo nie mogliśmy, bo plamiłam, miesiąc temu Pani doktor powiedziała, że spoko - można. Wtedy zaczęło się moje rzyganie na skalę światową 😂 więc nawet nie było szans, bo przy większym kołysaniu mogłabym oddać kolację na męża 😂
A teraz jak już mi lepiej te kilka dni, to on się boi, że zrobi mi krzywdę 😂😂😂 -
No wlasnie nie wiem czy mam sie nastawiac ze bede mu robila dobrze ręką? ustami? hahaha <sorki>
Bo on sie boji, ale ja chyba tez !
Juz tak ponad tydzien poscimy , ja moge nawet pare lat ale szkoda mi faceta👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja się wieczorami czuje tak do dupy ze tez nie mam na nic ochoty. Pare razy nam się jednak udało 😂 mi lekarz powiedział ze na luzie można, ale w prezerwatywie żeby plemniki nie miały styczności z szyjka. Nie powiem czemu bo chyba już wyparowało mi to co mówił, ale takie jego zalecenie. Wiec jeśli tylko jestem w stanie to działamy 😁
-
Marienn wrote:No wlasnie nie wiem czy mam sie nastawiac ze bede mu robila dobrze ręką? ustami? hahaha <sorki>
Bo on sie boji, ale ja chyba tez !
Juz tak ponad tydzien poscimy , ja moge nawet pare lat ale szkoda mi faceta
No ja nie mam parcia w ogóle xD szkoda mi go też, ale skoro się boi... To ja nie będę się wychylać, bo żołądek mnie boli jak diabli, poleżę, pośpie...
Luna,
Pierwszy raz słyszę o zaleceniu gumeczki 🤣 ale może kwestia, żeby jakaś infekcja nie weszła?
U nas gumki to odpadają po całej linii, nie umiemy tego robić z tym gumowym paskudztwem 🤣
Marudź, marudź, niech lekarz się wysili 😁😁😁 -
Tez o tym nie słyszałam i tez tego nie znoszę 🤷♀️ Ale jak już wspominałam, jakby mi kazał codziennie stać na głowie to bym to robiła 🙈 chyba lepiej się czuje jak tak zaufałam lekarzowi, bo ciagle wierze ze skoro mówi ze będzie dobrze No to misi być 😂
A jeśli chodzi o cokolwiek ustami? No nie odwzylabym się w aktualnej kondycji mojego żołądka 😂😂