Zabiegi (HSG, histeroskopia, laparo itd)
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia gratuluję fasolki i dajesz mi troche nadzieji że tam fachowo i wiedzą co mają naprawić!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Malka przynajmiej liczę na to że trafie mnie tam zdiagnozuja i też trzymam kciuki za Ciebie.
malka lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja też za 2 tyg bede mieć tam laparoskopie jak długo trzymają w szpitalu ?
Flowwer lubi tę wiadomość
-
We wtorek bede mieć wykonaną laparoskopie, histeroskopie z drożnością jajajowodów. Najbardziej mnie przeraża intubacja
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które mają doświadczenie z histeroskopią- potrzebuję Waszej pomocy!! Jestem w trakcie pierwszej miesiączki po zabiegu i nie wiem co myśleć? 2 dni lekkich plamień przed @, 1 dzień średniego krwawienia, 1 dzień mocniejszego z wyrzutem jednego większego skrzepu, a dziś 3 dzień i krwi zero!!?? Jedynie bardzo delikatnie podbarwiony kremowy śluz... Gin mi powiedziała, że obecna miesiączka będzie inna- ale zawsze kiedy tak mówiła, to się lało ze mnie jak z kranu i mnóstwo skrzepów. Więc przygotowałam się na dalsze oczyszczanie po zabiegu, a tu taka zaskoczka? Nie wiem co myśleć, czy to dobry objaw i znaczy, że macica jest faktycznie oczyszczona, czy to źle? Przez ostatni rok miewałam miesiączki 6-7dniowe obfite (zakładam, ze juz wtedy moglam miec problemy z przerostami endometrium), a dawaniej przed ciążą miewałam takie średnie ok 5dniowe.. Może któraś mi powie jak wyglądała sytuacja u niej po zabiegu?
-
Kaha możliwe że tak u ciebie przechodzi ta pierwsza @ u jednych mocniej u drugich mniej
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Kaha ja po laparo pierwsza miesiączkę miałam w sumie normalną tylko trochę szybciej niż zwykle bo w 24dc. Ale za to druga (pierwszy cały cykl po laparo) była strasznie dziwna. Pierwszy dzień to w sumie plamie, drugi lekkie krwawienie a trzeci klika kropek na wkładce. Praktycznie trwała 1,5 dnia i przyszła o 5-6 dni za szybko. Już się skończyła ale cały czas pobolewa mnie brzuch jak na @. I ogólnie jakoś się schizuję bo to nie jest normalne.
-
nick nieaktualnymalka wrote:Kaha ja po laparo pierwsza miesiączkę miałam w sumie normalną tylko trochę szybciej niż zwykle bo w 24dc. Ale za to druga (pierwszy cały cykl po laparo) była strasznie dziwna. Pierwszy dzień to w sumie plamie, drugi lekkie krwawienie a trzeci klika kropek na wkładce. Praktycznie trwała 1,5 dnia i przyszła o 5-6 dni za szybko. Już się skończyła ale cały czas pobolewa mnie brzuch jak na @. I ogólnie jakoś się schizuję bo to nie jest normalne.
Ja w czasie przed sama histeroskopia krwawilam prawie przez miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 17:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaha wrote:Nie wiem jak w Twoim wypadku- ja bylam w szpitalu w 1 dniu spotkalam sie z anestezjologiem i dopiero wtedy sie dopiero wszystkiego dowiedzialam i zakwalifikowalam do zabiegu. Idziesz do szpitala czy kliniki czy jeszcze gdzie indziej?
Idę do kliniki a raczej cnetrum medyczne osteomed w krakowie, jest to zabieg wykonywany w trybie chirurgii jednego dnia. To histeroskopia diagnostyczna + sono Hsg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 18:22
-
nick nieaktualnymisia1989 wrote:Idę do kliniki a raczej cnetrum medyczne osteomed w krakowie, jest to zabieg wykonywany w trybie chirurgii jednego dnia. To histeroskopia diagnostyczna + sono Hsg.
-
nick nieaktualny
-
Ja laparo, histeroskopie i drożność miałam w południe wykonaną a wieczorem wyszłam ze szpitala. Tez musiałam wykonać te badania na krzepliwosc i gr krwi w razie krwotoku lub przetaczania krwi.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer maiłaś zabiegi operacyjne prawda?
Ja mam napisane histeroskopia diagnostyczna = sono hsg lekarz nawet wspominał, że to trochę nieprzyjemne i trochę bolesne badanie- więc wnioskuję, że nie będę usypiana, ale z nerwów nawet nie zapytałam go... -
misia1989 wrote:Flowwer maiłaś zabiegi operacyjne prawda?
Ja mam napisane histeroskopia diagnostyczna = sono hsg lekarz nawet wspominał, że to trochę nieprzyjemne i trochę bolesne badanie- więc wnioskuję, że nie będę usypiana, ale z nerwów nawet nie zapytałam go...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny